Generatorul electric, aparatul indispensabil oric─ârei gospod─ârii

Î╚Ťi dore╚Öti s─â realizezi lucruri, sa construie╚Öti ╚Öi s─â dezvol╚Ťi? E╚Öti o persoan─â dinamic─â ╚Öi acesta e un adev─ârat plus in via╚Ť─â, cu siguran╚Ť─â vei avea doar de câ╚Ötigat pas cu pas pentru fiecare lucru cl─âdit si creat de c─âtre tine. Nu de pu╚Ťine, ori ne-am lovit de problema electricit─â╚Ťii ╚Öi ne-am confruntat cu mici dificult─â╚Ťi, atunci când am dorit s─â construim lucruri in jurul propriei locuin╚Ťe sau în spa╚Ťiile dep─ârtate de re╚Öedin╚Ť─â.

Un generator electric este solu╚Ťia testat─â si validat─â de c─âtre cei din jur. Firmele de construc╚Ťii ╚Öi speciali╚Ötii au optat pentru aceasta variant─â, astfel au ob╚Ťinut rezultate cu adev─ârat satisf─âc─âtoare. Cu o autonomie de pân─â la 9 ore, un generator electric este perfect pentru a pune în func╚Ťiune o serie de aparaturi electrice ce nu pot func╚Ťiona pe acumulatori: betoniera, borma╚Öin─â ╚Öi implicit lumin─â ob╚Ťinut─â de la becuri la loca╚Ťie.

În func╚Ťie de planurile tale de viitor, alege generatorul electric ce poate fi de pân─â la o capacitate de 13 l si o autonomie perfect─â pentru o întreag─â zi de munc─â.

Generatoare electrice bune la casa omului

1. Steinhaus 7 ore BEST CHOICE

Fie c─â alegi s─â mergi ├«n drume╚Ťie cu cortul, rulota sau pur ╚Öi simplu s─â te bucuri o zi de natur─â, generatorul electric este perfect pentru a-╚Ťi fi partener la drum. U╚Öor de folosit ╚Öi cu o bun─â autonomie, Steinhaus are o autonomie de aproximativ 7 ore ╚Öi vine echipat cu un ghid complet pentru o bun─â desf─â╚Öurare a activit─â╚Ťii zilnice. Stabilizatorul de tensiune ofer─â siguran╚Ť─â ╚Öi te asigur─â de un bun flux pentru electricitatea necesar─â. Fie c─â e vorba despre o vacan╚Ť─â, construc╚Ťii sau uz casnic, opteaz─â pentru generatorul perfect.

Op╚Ťiuni cheie
 • Stabilizator de tensiune
 • Autonomie 7 h
 • Motor puternic cu ac╚Ťionare in 4 timpi
 • Voltmetru
 • Indicator nivel benzin─â

2. Steinhaus PRO-GEN1000 LA BUGET

Perfect pentru utilizarea ├«n uzul casnic ╚Öi construc╚Ťii, generatorul Steinhaus PRO-GEN1000 ├«╚Ťi propune un echipament perfect la unul din cele mai mici pre╚Ťuri din pia╚Ť─â. U╚Öor de utilizat ╚Öi perfect pentru spa╚Ťiile ce nu dispun de energie electric─â, generatorul electric v─â ofer─â un adev─ârat echipament complet pentru a desf─â╚Öura diverse activit─â╚Ťi. Autonomia de 9 ore este de a dreptul perfect─â pentru o zi complet─â, facilit├ónd desf─â╚Öurarea muncii pe tot parcursul unei zile. U╚Öor de ├«ntre╚Ťinut, acesta ocup─â pu╚Ťin spa╚Ťiu pentru depozitare.

Op╚Ťiuni cheie
 • Autonomie: 9 h
 • 1000 W cu stabilizator de tensiune
 • Sistem de pornire este pe baza de demaror cu sfoar─â
 • Rezervor de 6 litri
 • Reglare automat─â a tensiunii

3. Generator de curent Senci SC-2500

Generatorul de curent monofazat SC-13000 ATS ofer─â o putere maxim─â de 12 kw si o automatizare perfect─â. Cu o capacitate a rezervorului de 30 l, generatorul ne propune o bun─â autonomie de chiar p├ón─â la 13 ore pentru o func╚Ťionare la capacitate de 50% ╚Öi 11 ore dac─â este folosit 100%. Practic ╚Öi perfect pentru orice gospod─ârie, acesta se poate folosi ├«n orice context, beneficind de caracteristici premium, o adev─ârat─â ultim─â clas─â pentru utilizare. O serie de senzori ╚Öi alerte v─â vor ajuta la o folosire sigur─â si de durat─â.

Video Generator de curent Senci SC-2500
Op╚Ťiuni cheie
 • Poate fi utilizat ├«n gospod─ârii sau aplica╚Ťii comerciale/industriale
 • Prev─âzut cu protec╚Ťie la suprasarcin─â, oprindu-se pentru evitarea avariilor
 • Autonomie de 12.5 ore (rezervor 15 l)
 • Panoul de control permite urm─ârirea informa╚Ťiilor utile (ore de func╚Ťionare, frecven╚Ť─â)
 • Pentru func╚Ťionare corespunz─âtoare, este nevoie de ulei ulei de motor 10w40

4. Generator curent electric Black Decker

Generatorul de curent electric Black Decker ne propune o re╚Ťet─â perfect─â calitate-pre╚Ť pentru construc╚Ťii. Cu un rezervor de 18 l, acesta are o autonomie de 12 ore de func╚Ťionare, mai mult chiar dec├ót o zi de munc─â. A╚Öadar daca dori╚Ťi sa ave╚Ťi o activitate pe ├«ntreaga zi, diminea╚Ť─â- seara este componenta perfect─â pentru tine. Cu o greutate de 44 kg, generatorul se poate deplasa pe ro╚Ťi la locul activit─â╚Ťii sau cu ajutorul autoturismului, fiind bine compactat ╚Öi ocup├ónd un spa╚Ťiu similar unei noptiere.

Op╚Ťiuni cheie
 • ├Ändepline╚Öte cerin╚Ťele directivei 2000/14/CE, se poate utiliza si in afara cl─âdirilor
 • Protec╚Ťie: suprasarcin─â
 • Sistem de stabilitate a tensiunii
 • Tip combustibil: benzin─â
 • Protec╚Ťie: lips─â presiune ulei

Cum aleg un generator electric pentru casa mea?

Combustibil

├Än ceea ce prive╚Öte combustibilul, generatoarele pot fi alimentate cu motorin─â sau benzin─â. Cite╚Öte cu aten╚Ťie specifica╚Ťiile produc─âtorului ╚Öi ia ├«n considerare ╚Öi aceste aspecte: cele cu benzin─â func╚Ťioneaz─â mai silen╚Ťios, dar consum─â mai mult, ├«n timp ce generatoarele care func╚Ťioneaz─â cu motorin─â consum─â mai pu╚Ťin, dar opereaz─â mai zgomotos.

Tip curent

La achizi╚Ťia unui generator, trebuie s─â acorzi aten╚Ťie la tipul de curent, distingându-se generatoare de curent continuu ╚Öi generatoare de curent alternativ. Majoritatea modelelor asigur─â la ie╚Öite curent continuu, oricare ar fi metoda de producere - prin alternator sau dinam.

Putere

Chiar dac─â nu e╚Öti expert, puterea trebuie s─â fie un criteriu primar de selec╚Ťie pentru un generator. Puterea oscileaz─â de la mic─â (500-2200W), medie (2200W-5500W) sau mare (5000W-10kW). Vei alege un generator ├«n func╚Ťie de aparatura care va fi conectat─â la re╚Ťea, incluz├ónd ╚Öi num─ârul de becuri folosite ├«n timpul unei avarii.

Autonomie

Autonomia generatorului este unul dintre criteriile cheie ├«n momentul achizi╚Ťiei. Astfel, orienteaz─â-te c─âtre cele cu capacitatea rezervorului de combustibil mai mare, ├«nsemn├ónd ╚Öi autonomie mai mare. Exist─â modele care au autonomie de 9,5 ore, 10 ore sau chiar 13,5 ore.

Portabilitate

Cele mai multe generatoare electrice sunt proiectate pentru a fi utilizate at├ót pentru gospod─ârii, c├ót ╚Öi pentru aplica╚Ťii industriale sau comerciale. Pentru a te asigura c─â ├«l manevrezi facil alege, pe l├óng─â detaliile tehnice de excep╚Ťie, un model prev─âzut cu ro╚Ťi ╚Öi m├óner deta╚Öabil, care permite portabilitatea.

5. Senci SC-13000 ATS PREMIUM

Atunci c├ónd e╚Öti o persoan─â ce ├«╚Öi dore╚Öte lucruri premium, cu ultimele dot─âri din pia╚Ť─â, senzori pentru orice comand─â ╚Öi o protec╚Ťie des─âv├ór╚Öit─â pentru condi╚Ťiile externe, opteaz─â pentru Senci SC-13000 ATS. Un generator de ultim─â or─â ce are o autonomie de peste 14 ore, protec╚Ťie pentru ploaie, v├ónt sau z─âpad─â. Portabil, compact ╚Öi cu un cadru rezistent, generatorul este perfect pentru administrarea locuin╚Ťelor, spa╚Ťiilor al─âturate sau construc╚Ťia de noi anexe. Fiabil ╚Öi u╚Öor, este partea premium din gama sa de produse.

Op╚Ťiuni cheie
 • Alternator cu AVR inclus
 • Protec╚Ťie lips─â ulei
 • Indicator nivel combustibil
 • Multimetru digital cu afi╚Öare
 • Curent Electric: monofazat

6. Generator benzina cu automatizare Stager FD 10000E3 ATS

Generator de curent compact, fiabil, u╚Öor de manevrat si utilizat, ├«╚Ťi place cum sun─â toate acestea? Poate ca la prima vedere ╚Ťi se par pu╚Ťin cam multe beneficii ├«ns─â toate sunt parte din generatorul pe benzina cu automatizare Stager FD 10000E3 ATS. Idel pentru locuin╚Ťe ╚Öi spa╚Ťii reziden╚Ťiale Stager FD 10000E3 ATS ofer─â o manevrabilitate u╚Öoar─â cu ajutorul setului de roti standard, perfecte pentru deplasarea generatorului. Pornirea se face la buton, comparativ cu alte generatoare nu e necesar s─â te chinui prin sfoar─â de pornire.

Op╚Ťiuni cheie
 • Potrivit pentru utilizare casnic─â, industrial─â, comercial─â
 • Asigur─â protec╚Ťie electronicelor ╚Öi electrocasnicelor ├«n cazul penelor de curent
 • Facil de utilizat, indica╚Ťii u╚Öor de ├«n╚Ťeles
 • Sistemul de pornire este electric - automat
 • U╚Öor de manevrat, prev─âzut cu ro╚Ťi pentru transportul confortabil

7. Generator curent monofazat SENCI SC-4000

E╚Öti o persoana dinamic─â, ce nu bate pasul pe loc, dore╚Öti mereu sa construie╚Öti lucruri ╚Öi s─â fie de cea mai bun─â calitate? ╚śtiu perfect cum e, îns─â de multe ori ne lovim de mici impedimente. Generatorul de curent monofazat SENCI SC-4000 propune posibilitatea de a cl─âdi lucruri într-un ritm continuu si alert. Cu un rezervor de 15 litri, acesta are o autonomie de 9,5 ore ╚Öi asigur─â o zi de munc─â complet─â. Nivelul de zgomot este de doar 96 dB ╚Öi asigur─â un zgomot redus pentru o activitate de lung─â durat─â ╚Öi f─âr─â a deranja vecinii.

Op╚Ťiuni cheie
 • Indicator nivel combustibil
 • Multimetru digital cu afi╚Öare
 • Tensiune
 • Frecven╚Ť─â
 • Contor ore func╚Ťionare

8. Generator de curent Senci SC-3500

Un generator de curent este perfect pentru spa╚Ťiile unde necesit─â s─â efectua╚Ťi anumite lucr─âri sau modific─âri ╚Öi nu beneficia╚Ťi de curent electric. Generatorul Senci SC-3500 ne propune un raport perfect calitate- pre╚Ť ╚Öi un motor perfect ├«n 4 timpi, ce beneficiaz─â de o r─âcire cu aer rapid─â. U╚Öor ╚Öi fiabil, acesta se poate transporta pe ro╚Ťi ╚Öi ofer─â un afi╚Öaj perfect al nivelului de electricitate transmis. Nivelul de zgomot de doar 95 dB, fac ca generatorul electric s─â se resimt─â foarte pu╚Ťin auzului atunci c├ónd este folosit.

Op╚Ťiuni cheie
 • Protejeaz─â electronicele ╚Öi electrocasnicele de fluctua╚Ťiile de tensiune electric─â
 • Optim pentru utilizare casnic─â sau comercial─â
 • Asigur─â autonomie de 15 ore (rezervor de 15 l)
 • Protec╚Ťie la sarcin─â integrat─â, se opre╚Öte automat pentru prevenirea avariilor
 • Func╚Ťioneaz─â cu ulei de motor 10w40

9. Generator curent electric Black Decker BD3000

Generatorul de curent electric Black & Decker BD3000 este aliatul perfect pentru a-╚Ťi construi o cas─â, a face modific─âri sau anexe pe spa╚Ťiul personal. Ideal in construc╚Ťii, acesta se poate utiliza pentru a genera orice surs─â necesar─â de electricitate. ├Ändeplinind cerin╚Ťele directivei 2000/14/CE, se poate utiliza si in afara cl─âdirilor, in spa╚Ťiile deschise ╚Öi chiar ├«n cele comerciale pentru aprovizionare. Perfect ca ╚Öi element de rezerv─â, se poate folosi ca ╚Öi surs─â alternativ─â pentru penele de curent electric.

Op╚Ťiuni cheie
 • Portabil
 • Cadru metalic cu ro╚Ťi
 • Protec╚Ťie: scurtcircuit
 • Autonomie: 11 h
 • Putere maxim─â: 2.7 kW

Întrebări despre generatoarele electrice

Poate un generator electric s─â alimenteze centrala termic─â?

Pentru alimentarea centralei electrice ╚Öi protec╚Ťia acesteia în caz de avarie, trebuie achizi╚Ťionat un generator cu automatizare. Astfel, generatorul porne╚Öte la fluctua╚Ťiile de tensiune, protejând centrala. Pentru unele modele, este nevoie s─â cumperi ╚Öi un invertor special pentru aceste aplica╚Ťii (îl g─âse╚Öti în magazinele de specialitate).

Pornește greu un generator electric atunci când este frig afară?

La fel ca autovehiculele sau alte aparate care func╚Ťioneaz─â cu motorizare, un generator poate s─â nu porneasc─â iarna, c├ónd este depozitat la temperaturi extrem de sc─âzute. Cele mai performante modele nu mai prezint─â probleme ca cele de acum 10 ani. ├Äntre╚Ťinerea corespunz─âtoare ╚Öi depozitarea ├«ntr-un loc relativ ferit garanteaz─â pornirea optim─â.

Cât de des trebuie schimbat uleiul din generator?

Multe modele de generatoare, mai ales cele care apar╚Ťine genera╚Ťiei performante, dispun de indicator pentru completarea/schimbarea combustibilului sau uleiului de motor. Astfel, ├«╚Ťi recomand─âm s─â optezi pentru un generator prev─âzut cu afi╚Öaj care te avertizeaz─â ├«n leg─âtur─â cu nivelul uleiului de motor.

Ce durat─â de via╚Ť─â are un generator electric?

Durata de via╚Ť─â a generatoarelor este ├«ndelungat─â, ca ╚Öi ├«n cazul altor scule similare, atunci c├ónd le utilizezi ╚Öi ├«ntre╚Ťii corespunz─âtor. A╚Öadar, folose╚Öte tipul de carburant ╚Öi cantitatea specificat─â, optim─â pentru rezervor, precum ╚Öi uleiul de motor recomandat de produc─âtor, iar investi╚Ťia ta ├«╚Öi va dovedi utilitatea mul╚Ťi ani de la achizi╚Ťie.

Poate generatorul să pornească automat când se ia curentul?

Un generator electric ├«╚Ťi va schimba radical via╚Ťa: ├«n momentul penelor de curent, acesta protejeaz─â aparatura casnic─â ╚Öi electrocasnic─â. Unele generatoare sunt cu pornire automat─â, ├«ns─â costurile sunt mai mari. De aceea, dac─â ai nevoie de curent atunci c├ónd e╚Öti la caban─â sau c├ónd lucrezi pe ╚Öantier, po╚Ťi opta pentru unul cu pornire manual─â.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe