De ce să-ți cumperi un ventilator pentru terasă cu pulverizator?

Fie că obișnuiești să pleci des în vacanțe și drumeții, fie că petreci mai mult timp acasă, este important să-ți asiguri confortul total în cadrul căminului. Temperatura și atmosfera - confortul termic - reprezintă un aspect cheie în petrecerea timpului de calitate acasă. Pe timpul verii, nimic nu poate fi mai neplăcut decât căldura puternică, temperatura ridicată, ce te-ar putea împiedica să te relaxezi, in interior sau pe terasă. Dacă în interior, soluția optimă este instalarea unui aparat de aer condiționat, pentru terasă au nevoie de un ventilator suficient de puternic pentru optimizarea spațiului amenajat pentru relaxare. Un ventilator pentru terasă cu pulverizator dispune de funcții cheie extrem de utile pentru spațiul exterior, dar potrivite și pentru interior - odorizare, ionizare aer, răcire prin pulverizarea apei, ventilare.

Optează pentru un model care este prevăzut și cu sistem anti-țânțari, pentru a elimina și disconfortul creat de insectele specifice verii. Avantajele investiției într-un ventilator cu pulverizator se referă la facilitatea operării (cele mai performante modele sunt prevăzute cu display), ușurința manevrării (transport din interior pe terasă) și confortul asigurat în zilele toride de vară.

Cele mai bune ventilatoare cu atomizor pentru terasă

1. Zass BEST CHOICE

Ventilator cu pulverizare apă Zass ZMF 03, negru, putere 75 W, capacitate rezervor apă 2.3 L, volum pulverizare apă 300 ml/h, oscilație 60 grade dreapta-stânga (cu posibilitatea opririi oscilației), funcții de pulverizare și răcire, umidifiere și îndepărtare praf. Ventilatorul are inclus în pachet și o telecomandă cu o rază de acțiune de 5 m, iar ventilarea puternică este asigurată de 3 palete eficiente și silențioase care funcționează în 3 trepte de viteză: L (900 rpm), M (1050 rpm), H (1200 rpm).

Opțiuni cheie
 • Ventilatorul oscilează.
 • Are funcții de pulverizare și răcire, umidifiere și îndepărtare praf.
 • Telecomanda are o rază de acțiune de 5 m.
 • Prezintă trei trepte de ventilație.
 • Este silențios.

2. Taurus PREMIUM

Ventilator cu pulverizare apă Taurus ALPATEC VB 02, putere 90W, diametru 40 cm, 3 viteze, funcții: ventilare, răcire cu brumă, ionizare, antițânțari, odorizare. Are un rezervor de apă de 3.1L și un debit de 3640 mc/h. Acest ventilator de interior sofisticat folosește un atomizor cu ultrasunete pentru crearea unei ceți din microparticule de apă care se vor evapora integral, fără a umezi nimic în jur. Efectul răcoritor se simte doar în fața ventilatorului, temperatura putând fi cu până la 4-5 grade mai mică decât în restul încăperii. Aerisirea camerei de câteva ori pe zi reduce cantitatea de umezeală din aer, crescând eficiența ventilatorului cu apă.

Opțiuni cheie
 • Prezintă un atomizor cu ultrasunete prin care se evită umezirea în jur.
 • Volumul de ceață și viteza sunt reglabile.
 • Are un sistem de protecție și de avertizare în cazul în care rezervorul este gol.
 • Ventilatorul este oscilant.
 • Prezintă telecomandă.

3. Orion LA BUGET

Ventilator cu pulverizare apă, model Orion OF1-SM616 R, putere de 75 W, diametru elice 40 cm, capacitate rezervor de 3.2 L. Acest ventilator funcționează în 3 trepte de viteză, are timer programabil pe 7.5 ore, vine la pachet cu o telecomandă pentru a putea fi controlat ușor de la distanță, iar culoarea neagră a produsului îl fac să se încadreze ușor cu aproape orice tip de mobilă sau aparatură din casa dvs! Pentru zilele călduroase de vară, un ventilator cu pulverizare apă este exact ceea ce trebuie pentru a răcori casa!

Opțiuni cheie
 • Acest produs prezintă mai multe trepte de viteză.
 • Controlul se realizează prin telecomandă.
 • Ventilatorul este silențios.
 • Prezintă timer.
 • Are funcție de umidificare.

4. Ventilator industrial cu pulverizare apa Orion OIF-SM626R 230W 3 viteze Capacitate 36L Negru OIF-SM626R

Ventilator industrial cu pulverizare apă, model Orion OIF-SM626R. Acest produs are o putere de 230W, alimentarea se face la rețeaua națională (220V, 50 Hz), are 3 trepte de viteză, diametrul elicelor este de 65 cm, capacitatea recipientului pentru apă este de 36L, iar timer-ul programabil și telecomanda incorporată în pachet fac din acest produs unul extrem de versatil! Culoarea neagră și design-ul acestui ventiliator ajută la încadrare relativ ușoară cu aproape orice tip de mobilier sau aparatură.

Opțiuni cheie
 • Prezintă un motor silențios.
 • Este un produs ideal pentru spațiile publice.
 • Are o putere mare cu funcția de pulverizare a apei.
 • Purifică aerul.
 • Prezintă protecție pentru supraîncălzire.

5. Ventilator cu pulverizare apa Zass ZMF 01 Silver cu pulverizare super fina 320 ml/h, Putere 75W, 3,2L capacitate rezervor, 3 trepte

Ventilator cu pulverizare apă, model Zass ZMF 01 Silver cu pulverizare super fină (volum pulverizare apă 320 ml/h), motor putere 75W, capacitate rezervor apă 3.2L și 3 trepte de viteză: L (900 rpm), M (1050 rpm), H (1200 rpm). Funcția de umidificare și ventilatorul pot fi folosite separat, baza rotundă a aparatului asigură stabilitate crescută. Acest produs este ideal pentru suprafețe cu o dimensiune de 10-20 m2. Alimentare 230 V, 50 Hz, nivel zgomot < 61 dB(A). Dimensiuni: înălțime 123 cm, baza 40cm, diametru 40cm.

Opțiuni cheie
 • Umidificarea funcționează independent de ventilator;
 • Se oprește automat funcția de umidifcare;
 • Capacitate rezervor apa: 3,2 litri;
 • Ventilare puternicăcu 3 palete;
 • Baza rotundă, sigură și stabilă.

6. Ventilator cu pulverizare apa ZMF 02 Silver, 75 W, 3.2 L (Argintiu)

Ventilatorul cu pulverizare apă, model ZMF 02 Silver, are o putere de 75 W, capacitate rezervor apă de 3,2 L, un volum pulverizare de 320 ml/h, oscilație 60° dreapta-stânga, cu posibilitatea opririi oscilaţiei, funcții de pulverizare și răcire, umidifiere și îndepărtare praf. Ventilatorul vine și cu o telecomandă care are o rază de acțiune de 5 M, iar cele 3 palete eficiente şi silenţioase funcționează pe 3 trepte de viteză: L (900 rpm), M (1050 rpm), H (1200 rpm). Acest aparat este ideal pentru suprafețe de: 10-20 m2.

Opțiuni cheie
 • Posibilitatea opririi oscilaţiei;
 • Funcții de pulverizare și răcire, umidifiere și îndepărtare praf;
 • 3 trepte de viteză;
 • Bază rotundă sigură și stabilă;
 • Ideal pentru suprafețe de: 10-20 m2;

7. Ventilator cu pulverizare apa Ardes AR5M39 Humi Magnum, 70 W, Pale diametru 40 cm, 3 viteze, Telecomanda, Rezervor apa 2 l, Umidificator cu ultrasunete, Timer 7.5 h, Negru

Ventilator cu pulverizare apă, model Ardes AR5M39 Humi Magnum, putere 70 W, Pale diametru 40 cm, 3 viteze, telecomandă, rezervor apă 2 L, umidificator cu ultrasunete, timer 7.5 h, culoare: negru. Acest ventilator are funcția unui umidificator cu ultrasunete, cu intensitate reglabila, aparatul fiind destinat îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm. Chiar și în timpul iernii acest ventilator acționează împotriva membranelor mucoase uscate, ochilor inflamați și pielii sensibile. Silentios si eficient, ventilatorul este total independent datorita rezervorului interior (cu capacitate maxima: 2 litri) si a timer-ului. (7.5 h)

Opțiuni cheie
 • Îmbunătățirea aerului respirat prin funcția sa cu ultrasunete și intensitatea reglabilă.
 • Silențios și eficient, ventilatorul este total independent datorită rezervorului interior (cu capacitate maximă: 3 litri) și a timer-ului. (7.5 h)
 • Oscilație laterală automată și înclinație verticală.
 • Autonomie de 15 ore.
 • Funcție de ceață (de pulverizare a apei) și telecomandă pentru o mai ușoară utilizare.

Întrebări despre ventilatoarele de terasă cu pulverizator

Care sunt funcțiile de care dispune?

Funcțiile ventilatorului de terasă cu pulverizare sunt cea de oscilație a mișcărilor și a vitezei, de umidificare pentru a oferi un nivel de umiditate sănătos, telecomanda prin care se pot seta de la distanță opțiunile de reglaj. De asemenea, are funcția de avertizare când rezervorul este gol și funcția de moduri prestabilite: normal- viteză constantă, natural- viteză precum cea a vântului și somn- viteză minimă.

Poate fi controlat manual și automat (cu telecomandă)?

Ventilatoarele de terasă cu pulverizator au, de obicei, în componența lor un display tactil pentru a face posibil controlul manual. Dar, datorită computerelor încorporate, puteți regla modul de funcționare al ventilatorului chiar din fotoliul confortabil amplasat pe terasă.

Încărcarea rezervorului cu apă se realizează ușor?

Ventilatoarele de terasă cu pulverizator care dețin rezervor de apă pot fi încărcate cu ușurință de către orice utilizator. Sistemul de încărcare este ușor de folosit și se poate efectua cu orice lucru aflat la îndemâna persoanei respective, de la o simplă cană până la un furtun, în funcție de preferințe.

Cât de silențios este?

Zgomotul produs de un ventilator de terasă cu pulverizator poate fi considerat unul scăzut. În general, este mai silențios decât un ventilator uscat. Un astfel de ventilator mai ieftin va produce mai mult zgomot, în timp ce unul pentru care ați plăti mai mult ar putea trece chiar neobservat.

Poate fi utilizat în interior și exterior?

Ventilatoarele de terasă cu pulverizator sunt utile pentru a regla umiditatea existentă într-o încăpere, dar asta nu înseamnă că pot fi folosite doar în interior. În cazul unui eveniment în aer liber, acestea vor ajuta la crearea unui ambient plăcut prin răcirea aerului. Și acest lucru la un cost destul de mic deoarece consumul unui astfel de ventilator nu este unul ridicat.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe