Cea Mai Bună Mașină de Tuns Iarba cu Mulcire

Mașini bune de tuns iarba cu funcție de mulcire

Modificat la 16 octombrie 2021
Articol evaluat de 58 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Theo Dobre
Theo Dobre

De ce să-ți iei o mașină de tuns iarba cu funcție de mulcire?

Pentru gazon, termenul de ”mulcire” este folosit în contextul utilizării unei mașini de tuns iarba care are un kit de mulcire inclus. Mulcirea are scopul de a scurta timpul de lucru cu gazonul, astfel, iarba tăiată foarte mărunt nu mai trebuie să fie adunată într-un recipient și se transformă în îngrăsământ natural pentru un gazon de invidiat! Acest lucru se poate face dacă iarba nu este prea mare, deoarece mulciul ce va rămâne pe gazon, dacă este prea mare, va crea efect de seră și poate chiar sufoca ori veșteji gazonul.

O mașină de tuns iarba cu kit de mulcire dar și cu recipent pentru colectare este ideală, pentru că o parte din mulci va rămâne în gazon, iar o parte din iarba tăiată va fi colectată în recipient și poate fi ulterior folosită pentru grădina de legume, pentru compost ori aruncată. De ce să te mulțumești cu puțin și să cumperi o mașină de tuns iarba clasică? Mai bine faci o investiție isteață și de durată, prin achiziționarea unei mașini de tuns iarba cu kit de mulcire inclusă, pentru un gazon de invidiat!

Modele bune de mașini de tuns iarba cu mulcire

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Ruris Dac 150XL

 • Dispune de 5 funcții: colectare, mulching, aruncare spate și lateral și autocurățare
 • Înălțimea de tăiere cuprinsă între 25-65 mm, asigurând tăierea perfectă a peluzei
 • Înălțimea de tăiere poate fi reglată în 5 trepte
 • Sistemul de propulsie asigură confort în timpul operării
 • Design ergonomic, ce permite manevrarea, operarea și depozitarea facile
Verifică prețul

Mașina de tuns DAC 150XL include 5 funcții - colectare, aruncare în spate, în lateral, mulcire și funcție de autocurățare. Lățimea de lucru de 50 cm îți va permite să tunzi iarba pe suprafețe de până la 2000 mp. Cât despre înălțimea de tăiere, această poate fi reglată în 5 trepte (între 25-65 mm). Datorită diametrului mare al roților, ai posibilitatea să tunzi gazonul chiar și în zonele înclinate. Confortul este asigurat de sistemul de autopropulsie, generând și eficiență și timp de lucru redus, iar capacitatea de colectare este de 55l.

la buget

BRECKNER MG 41 AM

 • Lățime mare de tundere 40 cm
 • Autopropulsie eficientă
 • Coș colector de 45 l
 • 8 trepte de reglare pe înălțime
 • Întreținere ușoară
Verifică prețul

Mașina de tuns gazonul marca BRECKNER GERMANY model MG 41 AM este ideală pentru suprafețe de dimensiuni mici și medii. Aceasta este dotată cu un motor de 79.8 cmc, 1.5 kW, șașiu și cuțit de metal. Poate fi reglată pe opt trepte de la înălțimea minimă de 2.5 cm până la maxim 7.5 cm. De asemenea are doua posibilități de colectare/evacuare a ierbii tăiate, colectare cu ajutorul coșului sau mulcire. În cazul mulcirii, iarba tăiată va rămâne ca și îngrășământ natural. Aceasta operațiune este ideală atunci când este posibilă tunderea gazonului cât mai des posibil.

Premium

Oricine se mută la țară se gândește cum să își facă, cea mai frumoasă grădină și curte. De cele mai multe ori, gazonul este o parte a visului traiului la țară. Pentru a avea un gazon frumos și îngrijit, ai nevoie de o mașină de tuns gazonul eficientă și rezistentă. Cu ajutorul acestei mașini vei avea cel mai îngrijit gazon cu minim de efort. Dacă nu știai pentru un gazon frumos trebuie să îl tunzi regulat ca să aibă o formă atractivă. Această mașină vine și cu o funcție de mulcire. Are un reglaj central de 6 poziții.

Mașini bune de tuns iarba cu funcție de mulcire

Mergi direct în magazinul tău preferat.

foglia.ro emag.ro cel.ro evomag.ro mathaus.ro

* Prezentare video mai jos

Masina de tuns gazon RURIS RX300S, 3.5 CP, 45.7 cm

 • Reglare în 7 trepte
 • 5 funcții într-o singură mașină
 • Rezistență mai mare
 • Motor fiabil în 4 timpi
 • Simplu de depozitat sau de transportat
Verifică prețul

Mașina de tuns gazon RURIS RX300S este dotată cu un motor în 4 timpi de 3.5 CP, având o lățime de lucru de 45.7 centimetri. Acest model poate fi utilizat pentru tunderea ierbii pe o suprafață de până la 1500mp. Un aspect important pentru obţinerea unei peluze perfecte este înălţimea de tăiere a ierbii. La acest model, înălțimea de tăiere este cuprinsă între 25-75 mm, putând fi reglată în 7 trepte, prin acționarea dispozitivului lateral situat la baza şasiului. Cu RURIS RX300S beneficiați de 5 funcțîi într-o singură mașină de tuns gazon: colectare, evacuare în spate, evacuare în lateral, mulching și autocurățare. Diametrul mare al roţilor face posibil tăiatul gazonului şi în zonele înclinate ale solului. Totodată sistemul de autopropulsie oferă confort, eficienţă şi un timp redus de lucru. Mașinile de tuns gazon RURIS sunt robuste și fiabile. Cuva șasiului este din oțel ambutisat ceea ce îi conferă o rezistență mai mare. Sistemul ergonomic de pliere al mânerului şi al sacului colector face că mașina de tuns gazonul să fie simplu de depozitat sau de transportat. Cu mașinile de tuns gazon de la RURIS, grădinăritul devine mult mai simplu. Acestea sunt ușor de utilizat și întreținut, fiind soluția perfectă pentru îngrijirea gazonului.


* Prezentare video mai jos

Masina de tuns gazon RURIS RX221S, 3.5 CP, 42 cm

 • Motor în 4 timpi de 3.5 CP
 • Lățime de lucru de 42 cm
 • Înălțimea reglată în 5 trepte
 • Robustă și fiabilă
 • Ușor de utilizat și întreținut
Verifică prețul

Mașina de tuns gazon RURIS RX221S este dotată cu un motor în 4 timpi de 3.5 CP, având o lățime de lucru de 42 centimetri. Acest model poate fi utilizat pentru tunderea ierbii pe o suprafață de până la 1500mp. Un aspect important pentru obţinerea unei peluze perfecte este înălţimea de tăiere a ierbii. La acest model, înălțimea de tăiere este cuprinsă între 25-75 mm, putând fi reglată în 5 trepte, prin acționarea dispozitivului lateral situat la baza şasiului. RURIS RX221 are trei funcții: colectare, evacuare în spate și mulching. Mașinile de tuns gazon RURIS sunt robuste și fiabile. Cuva șasiului este din oțel ambutisat ceea ce îi conferă o rezistență mai mare. Sistemul ergonomic de pliere al mânerului şi al sacului colector face ca mașina de tuns gazonul să fie simplu de depozitat sau de transportat. Cu mașinile de tuns gazon de la RURIS, grădinăritul devine mult mai simplu. Acestea sunt ușor de utilizat și întreținut, fiind soluția perfectă pentru îngrijirea gazonului.

Mașina compactă de tuns iarba cu acumulator de la Bosch, Rotak 32 LI, oferă o precizie puternică pentru spații urbane. Beneficiezi de o tundere fără cablu și fără restricții datorită tehnologiei Bosch litiu-ion cu valoare demonstrată, care oferă o putere mai mult decât suficientă pentru efectuarea tuturor activităților. Manerele Ergoflex și structura ușoară fac din manevrarea în jurul obstacolelor o operație foarte simplă. Rotak 32 LI asigură o tăiere curată, cu lama sa ascuțită și pieptenii de gazon pentru o precizie inovatoare.

Întrebări despre mașinile de tuns iarba cu mulcire inclusă

Poate fi reglatâ pe înălțime?

Posibilitatea reglării pe înălțime a mașinii de tuns facilitează procesul de tăiere. Astfel, verifică acest detaliu: treptele de reglaj, respectiv înălțimea minimă și maximă la care poate fi setată mașina. Spre exemplu, unele mașini pot fi setate de la 2,5cm la 6,5 cm, în timp ce altele au înălțimea minimă 1.5 cm, până la 7,5 cm. Așadar, este un detaliu de urmărit la fiecare model de mașină de tuns în parte.

Dispune de coș pentru colectare?

Coșul pentru colectare este un element cheie pentru mașinile de tuns iarba cu mulcire inclusă. De cele mai multe ori, acesta este suficient de încăpător, în timp ce unii producători au acordat atenție mare acestui criteriu, făcând coșul de colectare mare, cu capacitate cuprinsă între 40,45, 50 l.

Funcționează pe curent sau alt combustibil?

Alimentarea este un alt aspect care diferențiază mașinile de tuns iarba. La mașina manuală lamele sunt acționate manual, prin simpla împingere a utilajului, apoi există varianta electrică, care funcționează pe curent electric, este rapidă și potrivită pentru suprafețe de mărime medie, mai avem modelul pe benzină, care este indicată pentru suprafețe mari și oferă mai multă libertate de mișcare și o ultimă variantă, cea cu acumulatori.

Care este lățimea de lucru?

Mașinile de tuns iarba cu funcții multiple, incluzând mulcirea prezintă o serie de caracteristici cheie pentru acest tip de dispozitiv. Lățimea de lucru este unul dintre criteriile importante, întrucât determină eficiența procesului de lucru. Lățimea diferă de la un model la altul, detaliul fiind specificat în descrierea produsului de care ești interesat. Spre exemplu, există mașini de tuns cu lățime cu 35, 38, 40 sau 46 cm.

Motorul trebuie alimentat cu ulei?

Dacă motorul unei mașini de tuns iarba cu funcția de mulcire funcționează pe benzină atunci, motorul trebuie alimentat periodic cu ulei și trebuie schimbat la începutul fiecărui sezon sau la un anumit intervale de ore de funcționare, în funcție de specificațiile producătorului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Roabă Pentru Grădinărit Sau Construcții
Cea mai bună roabă pentru grădinărit sau construcții

Roaba de cărat este o unealtă multifuncțională care te poate ajuta la grădinărit, curățenie sau mici construcții pe care le faci în jurul casei.

Cea Mai Bună Pompă de Stropit Electrică
Cea mai bună pompă de stropit electrică

Îți dorești o variantă de a stropii pomii și plantele fără efort? Un pulverizator electric este ceea ce cauți. Află care sunt cele mai bune atomizoare electrice.

Cea Mai Bună Lampă de Terasă Antițânțari
Cea mai bună lampă de terasă antițânțari

Vrei să-ți petreci serile de vară pe terasă fără să fii deranjat de țânțari și de mirosurile specifice substanțelor anti-țânțari? Alege o lampă de terasă împotriva țânțarilor.

Cel Mai Bun Grătar Cu Afumătoare
Cel mai bun grătar cu afumătoare

Dacă tot investești într-un grătar pentru casa ta, de ce să nu cumperi unul pe care-l poți folosi pentru mai multe tipuri de preparare, inclusiv pentru afumătoare? Uite care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Hidrofor Monofazat
Cel mai bun hidrofor monofazat

Ai nevoie de un hidrofor care să funcționeze la o priză normală de 220-230v? Cel mai probabil ai nevoie de un hidrofor monofazat.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

foglia.ro emag.ro cel.ro evomag.ro mathaus.ro