Cea Mai Bună Magazie de Depozitare a Lemnelor de Foc

Cea mai bună magazie de depozitare pentru lemne de foc

Modificat la 05 aprilie 2022
Articol evaluat de 57 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto

De ce ai nevoie de o magazine de depozitare a lemnelor de foc?

Lemnul care a fost proaspăt tăiat se numește lemn verde. Lemnul verde nu este lemn pe care dorești să-l arzi în șemineu. Lemnul de foc trebuie să îmbătrânească, ceea ce se mai numește și vindecarea lemnului. A-i da lemnul de foc cel puțin șase luni pentru a se usca îl va scăpa de cea mai mare parte a umezelii sale. Găsirea celui mai bun loc pentru depozitarea lemnului de foc este un aspect important.

Unora le place comoditatea stivuirii și depozitării lemnului de foc în casa de lângă șemineu. Acesta nu este locul recomandat pentru depozitarea lemnului de foc dintr-un motiv important: atunci când aduci lemne de foc în casă, este posibil să existe câțiva autostopiști: păianjeni, șoareci, furnici, termite sau alți dăunători care se târăsc în jurul casei. Păstrează lemnul afară. Într-o magazie de depozitare, lemnul ar trebui să fie stivuit în rânduri de cel mult patru metri înălțime. Poți folosi fie un grătar de lemn sau paleți și stâlpi.

Orice ai face, nu-ți arunca buștenii într-o grămadă neorganizată. Depozitarea bună a lemnului de foc, îl va menține gata de ars chiar și în cele mai umede și mai reci luni.

Magazie pentru depozitarea lemnelor

Cel mai bun

Magazie de depozitare pentru lemne de foc, lemn de pin tratat

Această magazie din lemn robustă este o structură de gradină cu acoperiș, practică, ideală pentru a depozita o gamă largă de obiecte de gradină, precum lemne de foc, unelte mari pentru gradină, mobilier de gradină sau orice alte articole pe care dorești sa le depozitezi în exterior, precum bicicletele. Acest șopron de gradină durabil este fabricat din lemn de pin tratat de calitate superioară, rezistent la putrezire. Acoperișul din lemn este înclinat, pentru a-ți proteja bunurile de ploaie și zăpadă.
Verifică prețul

la buget

Magazie/Sopron depozitare lemne de foc, vidaXL, Lemn de pin tratat, 170 x 170 x 180 cm, Maro

Această copertină din lemn solid este o construcție cu acoperiș practică pentru gradină, fiind ideală pentru a depozita o gamă largă de obiecte de gradină, precum lemnele de foc, uneltele mari pentru gradină, mobilierul de gradină pe timp de iarnă sau orice alte articole pe care vrei să le ferești de intemperii. Șopronul de gradină durabil este fabricat din lemn de pin tratat, rezistent la putrezire. Acoperișul din lemn este înclinat, pentru a-ți proteja bunurile de ploaie și zăpadă. Este ușor de asamblat.
Verifică prețul

Premium

vidaXL Șopron de lemne, 105 x 38 x 118, lemn masiv de acacia

Fabricat din lemn masiv de acacia cu finisaj de ulei, acest șopron de depozitare este extrem de robust, durabil și rezistent la putrezire. Designul acoperișului înclinat, cu prelată inclusă, permite scurgerea eficientă a apei, pentru a menține uscat lemnul de foc. Ambele laturi cu design de zăbrele asigură o circulație suficientă a aerului.
Verifică prețul

Dacă locuiești la casă și folosești lemnul ca material comnustibil pentru încălzire sau un barbeque, atunci nu trebuie să îți lipsească șopronul de lemne din gospodărie.

Sopron/Magazie depozitare lemne de foc, vidaXL, Otel galvanizat, 172x91x154 cm, Antracit

Deoarece este fabricată din oțel zincat, magazia de depozitare a lemnului de foc necesită o întreținere minimă și este foarte durabilă. Include un cadru de podea din oțel pentru o stabilitate sporită și șipci de podea ridicate pentru a menține buștenii ventilați și uscați. Apa de ploaie va fi evacuată automat de pe acoperiș datorită designului său înclinat.
Verifică prețul

Magazia de depozitare a buștenilor prezintă o soluție excelentă de depozitarea lemnului de foc. Are o construcție stabilă, cu tuburi suplimentare pe ambele părți.

vidaXL Copertină de grădină, 170 x 170 x 180 cm, lemn de pin tratat

Dacă ai de depozitat obiecte de grădină, cum ar fi lemne de foc, unelte mai mari, mobilierul pentru grădină sau orice alte articole pe care vrei să le depozitezi în exterior, cum ar fi bicicletele, trebuie să îți achiziționezi aceasta copertină din lemn solid. Acest șopron de grădină durabil este fabricat din lemn de pin tratat, rezistent la putrezire. Este foarte ușor de asamblat și are acoperișul din lemn, înclinat, pentru a-ți proteja bunurile de ploaie și zăpadă. Șopronul are un volum de aproximativ 5 m³.
Verifică prețul

vidaXL Șopron lemne de foc, 150 x 44 x 176 cm, lemn de pin tratat

Acest șopron pentru lemne de foc îți oferă o soluție eficientă pentru a depozita o cantitate mare de bușteni. Este fabricat din lemn de pin de înaltă calitate, tratat prin comprimare, ceea ce îl face foarte rezistent, durabil și imun la putrezire. Șopronul are un acoperiș înclinat, pentru a proteja lemnele de ploaie și zăpadă și șipci laterale care permit o circulație a aerului.
Verifică prețul

Chiar dacă locuiești la casă, dar ai un sistem de încălzire centralizat care funcționează pe bază de gaze naturale, cu siguranță mai folosești și clasicele lemne de foc.

Întrebări despre magaziile de depozitare a lemnelor

Care este cel mai bun mod de depozitare a lemnului?

Lemnul are nevoie să fie ferit de ploi și ninsoare pentru a-ți oferi căldura de care ai nevoie. Este esențial să îl depozitezi într-o magazine de lemne unde ploaia și ninsoarea să nu aibă acces deloc. Aici se va putea usca și îți va oferi căldură rapid și eficient.

Este mai bine să depozitezi lemnul pe verticală sau pe orizontală?

Lemnele de foc pot ocupa foarte mult spațiu în curtea sau magazia ta. Pentru a-l depozita în condiții de siguranță și a ocupa cât mai puțin loc, te sfătuim să depozitezi lemnul pe verticală în stive sau rânduri de lemne, unul lângă altul ca rândurile de vie, dar fără spațiu între ele.

Este sigur să păstrezi lemnul de foc în interior?

Lemnul de foc este esențial să fie păstrat în loc închis departe de intemperii. Apa și ninsoarea afectează lemnele și în timp le fac să putrezească. Este indicat să ții lemnele de foc departe de ploi și ninsoare într-o magazie dedicată unde să fie în siguranță.

Cât va rezista lemnul de foc într-o magazie?

Lemnul de foc depozitat într-o magazie rezistă o lungă perioadă de timp. Este esențial ca magazia să fie ermetic închisă și acoperită. Lemnele rezistă atât timp cât nu plouă și nu ninge pe ele. Este important să înțelegi că singurul lucru care afectează lemnul este umezeala care îl putrezește.

Este mai ieftin să cumperi sau să construiești o magazie?

Magaziile de depozitat lemne sunt utile oricărei gospodării. Oricine se încălzește cu lemne are nevoie de o astfel de magazie pentru a-și ține lemnele departe de ploaie și ninsoare. Ce opțiune ți se pare mai ieftină?Acea care are nevoie de mai puțin efort din partea ta. Dacă vrei să o faci tu după propriul plac, va fi mai ieftină mâna de lucru, dar dacă nu ai timp sau aptitudini pentru a o ridica tu, alege opțiunea să o cumperi.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Compostor Ecologic de Grădină
Compostor ecologic de grădină

Tranformă resturile menajere în compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ natural pentru grădina ta. Cumpără un container de compost ecologic.

Cel Mai Bun Grătar Cu Afumătoare
Cel mai bun grătar cu afumătoare

Dacă tot investești într-un grătar pentru casa ta, de ce să nu cumperi unul pe care-l poți folosi pentru mai multe tipuri de preparare, inclusiv pentru afumătoare? Uite care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Aerator de Gazon Electric
Cel mai bun aerator de gazon electric

Un gazon ca în filme nu se face singur, oamenii pasionați investind în unelte și echipamentele necesare. Aeratorul de gazon este o mașinărie esențială pentru îngrijirea grădinii.

Cel Mai Bun Tambur de Furtun Grădină cu Cadru și Roți (Tip Cărucior)
Cel mai bun tambur pentru furtun de grădină cu cadru metalic și roți

Cauți o variantă practică de a rula furtunul din grădină și în același timp să-l poți muta de colo colo cu ușurință? Descoperă tamburul de furtun de tip cărucior.

Cel Mai Bun Hidrofor Monofazat
Cel mai bun hidrofor monofazat

Ai nevoie de un hidrofor care să funcționeze la o priză normală de 220-230v? Cel mai probabil ai nevoie de un hidrofor monofazat.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe