De ce să-ți cumperi un despicător electric de lemne?

Când locuiești la casă, în zona rurală sau urbană, în gospodărie se găsește mereu ceva de făcut. Dacă încălzești sau gătești deseori în curte, atunci trebuie să îți dotezi curtea cu un despicător electric de lemne. Iar dacă ai și un șemineu, o casa de vacanță, atunci este obligatoriu să ai lemne pregătite pentru crearea unei atmosfere plăcute. Cu un despicător electric poți însă să tai rapid câțiva bușteni, fără a depune efort, cum este atunci când tai lemne manual. Totodată, vei reuși să obții eficiență - mai multe lemne tăiate într-un timp mai scurt.

Designul acestor dispozitive este compact, fiind proiectate pentru a produce presiune mare, pentru despica lemnul cu succes. De asemenea, pentru orice model ai opta, înălțimea va fi potrivită pentru a lucra confortabil în timpul despicării buștenilor. Un despicător de lemne este facil de utilizat: alimentarea se face la curent și va fi nevoie să cumperi ulei și să îl înlocuiești ori de câte ori este necesar. În ceea ce privește dimensiunile optime/maxime pentru buștenii despicați, acestea sunt specificate pentru fiecare produs în parte - este un criteriu extrem de important, pentru a te asigura de capacitate optimă de tăiere.
 

Despicătoare electrice de bușteni

1. HECHT 670 BEST CHOICE

Dacă faci parte din categoria celor care folosesc încălzirea pe lemne, atunci acest produs este pentru tine. Crăparea buștenilor cu securea presupune nu doar un efort considerabil, ci și un risc. În cazul în care te gândești să investești într-un utilaj creat special să preia această corvoadă, aruncă o privire pe despicatorul HECHT. El aplică o presiune enormă, de 7 tone, asupra butucilor (diametru maxim de 25 cm) și poate fi acționat atât în poziție verticală, cât și orizontală. Acest model are o greutate de doar 46 kg, fiind ușor de mutat, instalat și manevrat.

Video HECHT 670
Opțiuni cheie
 • Lungime de tăiere de 52 cm
 • Putere 2000 W
 • Pornire electrică
 • Greutatea despicătorului de 46 kg
 • Motor electric

2. BRECKNER BK98352 LA BUGET

Despicător de bușteni BRECKNER GERMANY BK98352, putere de 2000 W, presiune aparat 7 tone, lungime maxima lemn 520 mm, greutate de 55 kg. Modelul BK98352 este dotat cu un motor electric monofazat de 2000 W putere, care dezvoltă până la 7 tone forță de despicare. Acesta este ideal pentru a crăpa butuci de lemn de până la 52 cm lungime și 25 cm diametru. Cantitatea de ulei necesară pentru ca sistemul hidraulic să funcționeze corect este de 3 L de ulei hidraulic (neinclus în prețul produsului).

Opțiuni cheie
 • Se alimentează la rețea
 • Motor electric
 • Putere motor 2000 W
 • Pornire electrică
 • Dezvoltă 5 tone forță de despicare

3. Hecht 6422 PREMIUM

Despicătorul de bușteni, Hecht 6422, 22 tone, alimentat de un motor Briggs & Stratton XR950, pe benzină, cu o capacitate cilindrică de 208 cm3. Dispozitivul de separare este amplasat pe un șașiu și oferă posibilitatea de a conecta tractorul, bicicleta etc., astfel încât să poată fi ușor manipulat. Hecht 6422 poate fi folosit atât în poziție verticală, cât și în pozitie orizontală, făcând astfel să fie un aparat extrem de versatil. Hidraulica dezvoltă o presiune de până la 22 tone pe lemn.

Video Hecht 6422
Opțiuni cheie
 • Capacitate cilindrică 208 cm3
 • Sistem de răcire cu aer
 • Sistem de lubrifiere-pulverizare
 • Tip combustibil benzină fără plumb
 • Lungimea maximă a lemnului este de 635 mm

4. Despicator busteni electric Hecht 6700, 4 tone,

Cei care folosesc încălzirea pe lemne sunt, practic, obligați să-și asigure cu regularitate necesarul de combustibil, dar cumpărarea acestuia este doar primul pas. Pentru a putea fi utilizate, lemnele trebuie aduse la dimensiunea potrivită. De aceea acest aparat este o „comoară la casa omului” și remarcă faptul că „trece prin lemn ca prin brânză”, fiind și foarte silențios, sau destul de silențios pentru un astfel de aparat. Este echipat cu un sistem hidraulic și manipulează ușor buștenii cu diametru între 50 și 250 mm. Motorul electric folosește o pompă special concepută pentru a conduce sistemul, astfel încat se obține o presiune de 4 tone asupra corpului lemnos.

Video Despicator busteni electric Hecht 6700, 4 tone,
Opțiuni cheie
 • Echipat cu sistem hidraulic
 • Corp rezistent, din oțel
 • Diametru tăiere între 5 și 25 cm
 • Motor electric
 • Pompă cu presiune de până la 4 tone

5. Despicator de lemne FUXTEC FX-HS16 6,5t -crapator busteni 52 cm 2200W

Despicător de bușteni și lemne, FUXTEC FX-HS16, motor electric de 2200 W, care dezvoltă o presiune maximă de 6.5 tone. Aparatul este utilizează pentru despicarea lemnului cu diametrul cuprins intre minim 50 mm și maxim 250 mm. Greutatea aparatului, de numai 45 kg, face din acest despicător să fie foarte ușor de folosit, iar cu ajutorul mânerului și roților, acesta este foarte mobil, putând fi futat cu ușurință. Se poate utiliza în mod continuu pentru o perioada îndelungată datorită modului inovator în care motorul a fost conceput.

Video Despicator de lemne FUXTEC FX-HS16 6,5t -crapator busteni 52 cm 2200W
Opțiuni cheie
 • Pornire electrică
 • Semiprofesional
 • Forță de despicare 6,5 tone
 • Alimentare la rețea
 • Capacitate rezervor 3,5 litri

6. Despicator de busteni electric 2200 W, Hecht6500, presiune maxima 5 tone, 2200W

Despicător de bușteni electric 2200 W, Hecht6500, care dezvoltă o presiune maximă de 5 tone, se utilizează pentru despicarea lemnului cu diametrul cuprins intre minim 52 mm și maxim 250 mm. Greutatea aparatului, de numai 44 kg, face din acest despicător să fie foarte ușor de folosit, iar cu ajutorul mânerului și roților, acesta este foarte mobil, putând fi futat cu ușurință. Se poate utiliza în mod continuu pentru o perioada îndelungată datorită modului inovator în care motorul a fost conceput.

Opțiuni cheie
 • Motor electric
 • Presiune maximă de 5 tone
 • Lungimea buștenilor de 52 cm
 • Greutatea despicătorului de 45 kg
 • Despicarea lemnului cu diametrul de 52-250 mm

7. Despicator electric de busteni HECHT 676, 2000 W, presiune aparat 7 tone, lungime maxima lemn 520 mm, 48 kg

HECHT 676 este un aparat cu un motor electric cu o putere de intrare de 2000 W. HECHT 676 poate tăia buștenii până la o lungime de 52 cm. Presiunea maximă pe care o poate produce această mașină de prelucrare a lemnului este de 7 tone. Greutatea întregului utilaj este de 48 kg. Datorită roților fixe mari și a mânerului, mutarea aparatului este foarte ușor de făcut. În plus, construcția ridicată ajută la o bună stabilitate la despicare. Datorită înălțimii acestui splitter nu trebuie să vă îndoiți atât de mult.

Video Despicator electric de busteni HECHT 676, 2000 W, presiune aparat 7 tone, lungime maxima lemn 520 mm, 48 kg
Opțiuni cheie
 • Prezintă un motor electric cu o putere de intrare foarte mare.
 • Datorită roților fixe mari și manerului, mișcarea aparatului este foarte ușoară.
 • Construcția ridicată ajută la o bună stabilitate la despicare.
 • Datorită înălțimii acestuia nu trebuie să vă aplecați prea mult.
 • Economisiți timp.

Întrebări despre despicătoarele electrice de lemne

Ce alimentare are?

Alimentarea despicătoarelor electrice se face la rețea, așa că nu trebuie să te îngrijorezi în privința combustibilului. Va trebui însă să ai grijă să ai rezerva necesară de ulei, pentru funcționarea optimă a despicătorului, respectiv pentru înlocuirea acestuia, atunci când este nevoie.

Taie orice tip de lemne?

Acesta înlocuiește metoda de taiere manuală clasică și economisește o mulțime de timp. In ciuda dimensiunilor mici, despicătoarele de lemn sunt capabile să producă presiune foarte mare necesară pentru a despica lemnul. De asemenea, despicătoarele pot tăia orice tip de lemne.

Despicătorul este livrat și cu suport?

Instalați suportul inclus pentru a ridica despicătorul la 34 de centimetri de podea sau asamblați roțile direct pentru un design cu profil redus, care stă direct pe sol. Nu va mai trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la pornirile la rece sau carburatori înfundați.

Care sunt dimensiunile maxime ale buștenilor despicați?

Transformați rapid buștenii în lemn de foc cu despicătoarele de bușteni electrice de 6,5 tone cu suport. Aceste unități au motor puternic de 2,5 cai putere pentru a face față prelucrării ușoare a buștenilor de până la 25 cm în diametru și 53 cm în lungime.

Ce tip de ulei trebuie utilizat și cu ce frecvență trebuie schimbat?

Despicătoarele electrice utilizează ulei hidraulic cu o greutate nominală de 10W. Acesta necesită înlocuire după 150 de ore de folosire. În timp, uleiul poate produce sedimente în cadrul sistemului hidraulic. Acest sediment se așează în cele din urmă pe componentele hidraulice, deteriorându-le.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe