Cel Mai Bun Stâlp de Iluminat Pentru Grădină

Cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină

Modificat la 23 martie 2021
Articol evaluat de 45 ori:
Pagină realizată de:
Elisa Bercu
Elisa Bercu
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce să-ți montezi în grădină stâlpi de iluminat?

Dacă locuiești la casă, cel mai probabil ai o curte sau o grădină în care îți place să îți petreci timpul, chiar și noaptea. Pentru a putea să faci acest lucru însă, ai nevoie de un sistem de iluminat bun. Astfel, ai putea chiar să citești afară într-o noapte de vară sau să te bucuri de povești cu prietenii chiar și după lăsarea serii.

O metodă populară pentru iluminat sunt stâlpii pentru grădină. Aleși corect, aceștia pot contribui major la aspectul acestei zone, dar îți vor oferi și suficientă lumină pentru a face tot ce îți dorești. Există mai multe metode pentru iluminat un spațiu exterior, printre care și aplicele pentru perete sau altele. Totuși, stâlpii de acest gen sunt foarte potriviți pentru spațiul exterior din mai multe motive.

În primul rând, lumina este distribuită mai bine. Înainte de a face o achiziție trebuie să ai în vedere 2 aspecte: tipul sursei de energie și tipul sursei de lumină. Sursa de energie este aspect foarte important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când vine vorba de alegerea stâlpilor de iluminat exterior. Poți apela la energia electrică, cea solară sau baterii. Pentru sursa de lumină trebuie să te gândești la 3 elemente: confortul vizual, eficiența energetică și durata de viață a becului.

Cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină

Cel mai bun

Stalp de iluminat exterior Philips, Ecomoods Bridge, 1 x E27, IP44, 14W

 • Tip dulie: 1 x E27
 • Putere maximă: 127W
 • Flux luminos total: 810 lm
 • Sursa de lumină echivalentă cu un bec tradițional: 65 W
 • Durata de viață: 10 000 ore
Verifică prețul

Stâlpul Philips Ecomoods Bridge este un corp cu design modern pentru iluminatul decorativ exterior care asigură o lumină albă, caldă, primitoare. Îți va asigura o economie de până la 80% din energie. Corpul este realizat din aluminiu vopsit în culoarea antracit și materiale sintetice. Este fiabil și robust și are o durată de viață îndelungată. Datorită designului practic îl poți integra ușor oriunde ai nevoie de iluminat și crează o atmosferă plăcută. Acest model funcționează cu o singură sursă de iluminat, un bec cu dulia de tip E27 cu puterea de 14 W și un flux luminos de 810 lm.

la buget

Set 8 lampi solare de exterior

 • Rezistență crescută
 • Simplu de instalat
 • Dotate cu led
 • Design modern
 • Greutate redusă
Verifică prețul

Dacă locuiești la casă cu siguranță te-ai gândit la posibilitatea de a-ți lumina curtea, grădina sau ambele. Pentru acest lucru setul de 8 lămpi solare de exterior de la Näve te va aduce mai aproape de țelul tău. Lămpile funcționează având la bază tehnologia LED, dar fără a avea posibilitatea schimbării acestora îi cazul deteriorării sau arderii. Având un grad de protecție IP44, lămpile pot fi folosite chiar și în locurile unde ai montate aspersoare pentru gazon. Lămpile sunt realizate din metal și plastic și cântăresc 150 gr fiecare.

Premium

LED Lampă solară exterior cu senzor LARIX LED/3W/3,7V IP44

 • Raza de detecție a senzorului: 6 m
 • Corpul este format din oțel inoxidabil
 • Difuzorul este din policarbonat
 • 3 module de lucru
 • Cu senzor LARIX
Verifică prețul

Corpul de iluminat LED aplicat este alimentat cu energie solară. După întuneric, va oferi iluminare de orientare în funcție de modul setat. Poți alege din 3 moduri disponibile ( iluminare continuă, detectarea mișcării sau când este detectată mișcare). Corpul corpului de iluminat este format din oțel inoxidabil, difuzorul este policarbonat. Pentru instalare, este recomandată alegerea unei poziții bine însorită pentru a asigura încărcarea bateriei de litiu de înaltă calitate. Raza de detecție a senzorului este de 6 metri.

Grundig 90048 - SET 3x Lampă solară 3xLED/5,5x28cm

 • Fabricate din metal rezistent
 • Conțin câte 3 becuri
 • Greutate redusă
 • Rezistență crescută
 • Dotate cu tehnologie LED
Verifică prețul

Tipul de lămpi solare de care ai nevoie diferă în funcție de destinația acestora. Lămpile solare pentru iluminatul aleilor se găsesc atât ca lămpi individuale cât și ca șiruri de lumini care se pot monta pe un perete exterior sau în grădină. Acest set de 3 lămpi solare te va surprinde efectiv. Au o durată de funcționare pe timp de noapte de 8 ore, se aprind automat la dispariția soarelui și sunt ideale pentru grădină. Sunt confecționate din metal, rezistente la apă și măsoară o înălțime de 28 cm.

Stalp de iluminat ornamental, exterior, Globo Dalia 34576, 1xLED, IP44, max 12W, 500 mm

 • Practic
 • Economic
 • Rezistent la uzură
 • Iluminat decorativ
 • Putere 12 W
Verifică prețul

Stâlpul de iluminat ornamental are un design modern pentru iluminatul decorativ exterior care asigură o lumină albă, caldă, cu temperatura de 3000K. Acest model are structura fabricată din aluminiu ușor de culoare neagră și abajurul din sticlă în nuanța opal care îi conferă un aspect plăcut, ușor de integrat în orice decor. Stâlpul funcționează cu o singură sursa de iluminat de tip LED integrat, cu puterea maximă de 12V și flux luminos de 1150 lm. Îl poți amplasa pentru iluminarea aleilor, gazonului și intrărilor în parcuri, în grădini sau terase deschise.

Stâlp de iluminat de exterior Philips Massive 1xE27/20W IP44

 • Funcționează cu un bec E27
 • Realizat din metal și plastic
 • Culoarea crom mat
 • Greutate redusă 760 gr
 • Puterea becului nu poate depăși 20W
Verifică prețul

Poți folosi stâlpul de iluminat pentru iluminarea aleilor, punerea in evidență a unui element deosebit de decor din grădină sau pentru iluminarea exterioara a terasei în serile lungi de vara. Un plus indispensabil oricărei grădini, caracterizat de un desing plăcut și funcțional, face din acest stâlp de iluminat, unul, ideal pentru iluminarea scărilor sau căilor de acces în curte. Materialele de calitate și precizia execuției garantează durabilitatea pe termen lung și siguranța în toate condițiile meteorologice.

Stalp de gradina Philips Alpenglow, E27, 1x60W, IP44, Negru

 • Design atractiv
 • Ușor de instalat
 • Materiale rezistente și inoxidabile
 • Rezistent la apă
 • Capacitate mare de iluminare
Verifică prețul

Este bine cunoscut faptul că luminile exterioare dau senzația de siguranță și totodată înfrumusețează pe timp de noapte fie grădinile, fie străzile sau casele. Acest stâlp de grădină de la Philips Alpenglow este conceput special pentru mediile exterioare umede și a fost supus la teste riguroase pentru a-i asigura rezistența la apă. Mai mult decât atât, corpurile de iluminat Philips sunt proiectate să se potrivească perfect cu toate decorațiunile, oferind mai multe stiluri pentru a se combina perfect cu orice cămin. Tensiunea de alimentare necesită 230 V iar aluminiul și sticla sunt materialele din care a fost conceput stâlpul.

Set 6 lampi solare Verna

 • Încărcare solară
 • Dimensiuni mici
 • Buton On/Off
 • Ecologic
 • Modern
Verifică prețul

Dacă vrei să îți decorezi grădina într-un mod simplu și elegant ai la dispoziție acest set de 6 lămpi solare de la Verna. Le poți așeza unde dorești pentru că se vor reîncărca de la lumina solară. Seara te vei bucura de luminițe pe aleea din grădină sau curte. Este frumos să te plimbi seara sau noaptea ghidat de o coloană de luminițe ecologice care nu consumă nici pic de energie electrică. Fiecare lampă a fost pevăzută cu un led, un întrerupător și funcționează cu un acumulator de tip AAA, 1.2 V, 150 mAh, inclus.

Întrebări frecvente despre stâlpii de iluminat pentru grădină

Care este tipul de alimentare al stâlpilor de iluminat?

Stâlpii de iluminat pentru grădină au nevoie de energie electrică pentru a funcționa. Totuși, aceasta poate să provină din diferite surse. Modul de alimentare influențează prețul final al produsului, dar și puterea și eficiența becurilor.

Cat de buni sunt stâlpii de iluminat cu bec LED?

Au devenit cele mai populare variante de pe piață, deoarece sunt puternice, durabile și foarte convenabile financiar pe termen lung. Un alt avantaj major este faptul că au un consum energetic considerabil redus față de alte tipuri de becuri.

Dispun stâlpii de iluminat de protecție la apă?

Din moment ce sunt fabricate spre a fi utilizate în mediul exterior, așa ar trebui. Protecția la apa și praf trebuie să fie marcată cu un certificat. Acesta este ușor de recunoscut, fiind prezentat sub forma IP urmat de un număr (exemplu IP44).

Cum ar arăta stâlpii de iluminat de culoare verde?

Lumina verde este potrivită pentru a complimenta culoarea vegetației. Este recomandată în cazul stâlpilor mari care sunt montați în zona copacilor. Bineînțeles, nu se va vedea verdele natural al frunzelor, dar nuanța va fi una fantastică și va crea o ambianță aparte.

Cum acționează razele solare asupra stâlpilor de iluminat?

Acțiunea razelor soarelui pot decolora și scădea rezistența materialelor, mai ales dacă vorbim de un stâlp mic din plastic. Chiar dacă vorbim de un metal vopsit, vopseaua de proastă calitate se va coji de la umezeală și sub acțiunea razelor UV.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Aspersor de Irigare Pulsator
Cel mai bun aspersor pulsator

Aspersorul pulsator te ajută să folosești apa într-un mod cât mai eficient în procesul de irigare. Se instalează rapid și nu necesită prea multă mentenanță.

Cel Mai Bun Aparat Împotriva Rozătoarelor Pentru Exterior
Cel mai bun aparat împotriva rozătoarelor pentru exterior

Ai probleme cu șobolanii prin curte, garaj sau grădină? Află care sunt cele mai bune aparate non-toxice împotriva rozătoarelor.

Foarfece și Fierăstraie Telescopice Bune pentru Grădinărit
Foarfece și fierăstraie telescopice pentru curățat crengile pomilor la înălțime

Vrei să tai crengile de până la 2-3m înălțime ușor și fără scară? Foarfeca sau fierăstrăul telescopic te poate ajuta. Grădinarii moderni folosesc tehnologie modernă. Ești unul dintre ei?

Cel Mai Bun Leagăn de Exterior Pentru Copii
Cel mai bun leagăn de exterior pentru copii

Stai departe de un parc și ai spațiul necesar instalării unui leagăn în grădina proprie? Nu mai aștepta! Copilul tău se va putea bucura de datul în leagăn oricând vrea.

Cel Mai Bun Aspersor Tip Oscilant
Cel mai bun aspersor tip oscilant

Te gândești să-ți instalezi un sistem de irigare pe bază de aspersoare? Alege unul oscilant pentru a acoperi o suprafață mai mare de gazon.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe