De ce să-ți cumperi un rucsac pentru transportul copiilor pe munte

Cel mai mare ajutor pentru părinții cărora le plac drumețiile este un rucsac cu care îi pot lua cu ei și pe cei mici. Beneficiile turelor de munte, sau a oricărei activiăți outdoor, sunt numeroase atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic, iar pentru copii pot fi o unealtă excelentă de învățare prin distracție. Un astfel de rucsac preia greutatea copilului și o distribuie astfel încât tu să nu simți presiune pe spate, sau să ții copilul într-o poziție incorectă. În plus, în acest tip de rucsac, copilul este în permanență protejat cu ajutorul hamurilor.

Mai mult, acestea pot fi ajustate astfel încât rucsacul să crească odată cu cei mici, așa că investiția într-un astfel de accesoriu va fi de ajutor pentru mai mulți ani. Poți atașa tot felul de jucării, sau suzeta, iar capacul poate fi folosit ca parasolar sau pelerină de ploaie, în caz de nevoie. Majoritatea au spațiu de depozitare sub scaunul copilului, așa că nu e nevoie de alt rucsac pentru lucrurile pe care le vrei cu tine în drumeție.

Cele mai bune rucsace de transport copii în ture de trekking

1. Thule PREMIUM

Rucsacul Thule Sapling child Carrier reprezintă fără îndoială soluția cea mai sigură si confortabilă pentru a transporta pe cei mici in drumețiile cu familia, schimbându-se fără efort între părinți, prin simple ajustări ale dimensiunilor toracelui si a centurii prinse pe șold.
Scaunul ergonomic si comod din pluș, ajustabil pe înălțime, distribuie eficient greutatea copilului, oferind suport de sprijin părților interioare ale coapselor. Panoul spate si centura ajustabilă asigură o potrivire perfectă pe corp, pentru un transport confortabil.

Video Thule
Opțiuni cheie
 • Design ergonomic, asigură confort purtătorului și copilului
 • Potrivit pentru plimbări, drumeții, trasee montane
 • Prevăzut cu centuri de siguranță pentru postura corectă și sigură a copilului
 • Dispune de buzunare cu fermoar cu acces facil la accesoriile depozitate
 • Include protecție solară/ploaie

2. Bergans BEST CHOICE

Oriunde te îndrepți, Lilletind oferă confort pentru tine și copilul tău. Cablajul inovator pentru spate este reglabil pe înălțime pentru a menține încărcătura prețioasă în poziția corectă, indiferent de propria înălțime. Mai multe buzunare oferă acces facil la toate elementele esențiale ale călătoriei. Când este pliat, transportatorul este mai compact decât majoritatea de pe piață. De asemenea, Lilletind este dotat cu o parasolar detașabil. Înălțimea scaunului este reglabilă, pentru a permite creșterea copilului.

Video Bergans
Opțiuni cheie
 • Model optim pentru purtarea copilului, precum și a bagajelor
 • Design confortabil pentru purtător și copil
 • Este posibil reglajul înălțimii pentru poziția corectă a copilului
 • Rucsac compact, ce permite plierea, pentru transportul și depozitarea facile
 • Scaunul are capac detașabil, ce funcționează ca parasolar sau protecție ploaie

3. Decathlon LA BUGET

Rucsacul este conceput pentru a transporta ușor copilul în drumeție sau în timpul activităților în aer liber și este potrivit copiilor cu o greutate maximă de 18 kg. Este confortabil, atât pentru copil, cât și pentru cel care îl poartă mai ales datorită spatelui ventilat și a bretelelor și centurilor matlasate. În plus, are orificii laterale, șezutul întărit, reglabil în înălțime și adâncime, dar și buzunar de depozitare. Hamul are 5 puncte de prindere atât pentru siguranță cât și pentru confort.

Video Decathlon
Opțiuni cheie
 • Rucsac potrivit pentru activități în aer liber (purtarea copilului în drumeții, plimbări)
 • Greutate redusă, design confortabil pentru ambii utilizatori - copil și purtător
 • Siguranță pentru copil - ham cu 5 puncte de prindere, șezut întărit, confortabil
 • Poate fi utilizat mai mulți ani - șezutul este reglabil în adâncime și înălțime
 • Se întreține facil, este recomandată spălarea manuală

4. Rucsac pentru Transportul Copiilor Freedom S3

Freedom S3 este un rucsac pentru transportul copiilor ce poate fi folosit atât în drumeții, excursii și trasee montane, cât și pentru plimbările zilnice (în parc, prin oraș), atunci când cel mic obosește. Astfel, este conceput pentru siguranță maximă și confort pentru cel mic, dar și pentru purtător. Este prevăzut cu centuri de siguranță (centuri lombare, centură pentru piept, pentru umeri, pentru șold, pentru brâu, precum și centuri suplimentare, pentru stabilitate), iar scaunul este ajustabil, astfel încât copilul să fie într-o poziție optimă, pe măsură ce crește. La exterior, dispune de două buzunare spațioase pentru depozitarea lucrurilor copilului sau accesoriilor necesare în timpul plimbărilor. Rucsacul marsupiu este prevăzut cu sistem special de reglare anatomic AIR FLOW BACK SYSTEM, fiind potrivit pentru băieți și fete.

Opțiuni cheie
 • Optim pentru utilizarea în oraș (plimbări) și excursii (drumeții, trasee montane)
 • Model potrivit pentru băieți și fete
 • Prevăzut cu centuri de siguranță pentru copil, confortabil pentru copil și purtător
 • Dispune de buzunare laterale pentru diverse accesorii
 • Oglindă pentru vizualizarea copilului în timpul purtării

5. RUCSAC TRANSPORT COPII DELUXE GUTO GT001

Rucsacul pentru transport copii de la Guto este unul din cele mai ușoare de acest tip, cântărind doar 1,6 kg. Rucsacul este ideal pentru plimbările lungi, pentru trasee montane sau excursii împreună cu copilul. Având un design solid și modern, acesta oferă un spațiu uimitor de mare datorită construcției bazate pe un cadru ascuns. Potrivit pentru copii începând cu vârsta de 6 luni, prezintă o stabilitate mare care este asigurată de centurile de transport reglabile, acestea putând fi suplimentate cu o centură de șold și una toracică.

Opțiuni cheie
 • Potrivit pentru plimbări în oraș și drumeții montane, excursii
 • Design modern, ergonomic, materialul exterior este impermeabil
 • Confort pentru purtător și copii, siguranță extra pentru cei mici (prevăzut cu centuri)
 • Curățare facilă, materialul de pe cadru se atașează/detașează și se spală ușor
 • Greutate extrem de redusă - 1,6 kg

6. Port-bebe DEUTER - gri

Sistemul spătarului plin cu ochiuri de aerisire Sensic Vario, ingenios și nou, face aventurile montane cu atât mai plăcute pentru familii. Greutatea este transferată adecvat, port-bebe se potrivește perfect, în timp ce spatele este complet aerisit. Copilului îi este oferit un confort deosebit: perna mare și moale susține ușor capul copilului obosit chiar și în colțuri, oferindu-i un pui de somn relaxant. Accesul lateral și sistemul ușor de prindere a centurii copilului asigură siguranță garantată.

Opțiuni cheie
 • Greutate: 2,38 kg
 • Spate ventilat
 • Bretele și centură matlasate
 • Orificii laterale
 • Șezut raglabil în înălțime și adâncime
 • Buzunar de depozitare

7. Rucsac transport copii Bergans Kids Trekking - Albastru

Rucsac pentru transport copii Bergans Kids Trekking este realizat din material Ripstop Polyester cu rezistență ridicată la abraziune, rupere, sfâșiere.
Este un rucsac recomandat petru drumeții lungi, ture de munte sau trekking. Acest rucsac este cel ma rezistent și încăpător rucsac pentru transport copii pe care l-am văzut, iar bretelele sunt captușite. Centura de sold are formă anatomică. Spatele este acoperit cu plasa pentru ventilatie. Spațiul copilului este prevăzut cu suport de cap pliabil și parasolar.

Opțiuni cheie
 • Model fiabil, ce rezistă la abraziune, rupere, sfâșiere
 • Design compact, poate fi pliat și transportat ușor
 • Potrivit pentru ture montane, drumeții, trekking, plimbări prin oraș
 • Spațiul copilului dispune de suport pentru cap (copilul poate dormi)
 • Dispune de un buzunar mare, detașabil; buzunar exterior și buzunar recipient apă

Întrebări despre rucsacele pentru transportul copiilor pe munte

Sunt impermeabile?

Rucsacele pentru transportul copiilor pe munte sunt confecționate din materiale premium de drumeție care vor rezista la testul timpului. Materialul principal este Ripstop Polyester rezistent la apă 600D și 300D care este durabil și va arăta la fel de bine. Suportul de susținere este realizat din aluminiu ușor, dar puternic.

Au spațiu de depozitare?

Există diverse tipuri de rucsacele pentru transportul copiiilor pe munte care oferă inclusiv spațiu adițional pentru depozitarea de diverse. Cel mai bine este să consultăm specificațiile produsului pentru a vedea exact cât spațiu oferă fiecare produs.

Au suport pentru picioare?

Pe lângă caracteristici și accesoriile incluse în aceste produse, rucsacurile pentru transportul copiilor pe munte, dețin și suport pentru picioarele copilului tău, pentru ca mersul pe munte să fie stabil și, totodată, comod pentru tine și micuțul tău.

Cu ce accesorii sunt dotate?

Rucsacurile pentru transportul copiilor pe munte se diferențiază prin model și producător, astfel că accesoriile incluse pot fi: husă de protectie solara (spf 50), hamuri de susținere a picioarelor copilului, oglindă pentru vizualizarea copilului, husă de ploaie, etc.

Pentru ce vârste sunt potrivite?

Un rucsac pentru transportul copiilor este creat astfel încât să asigure confortul purtătorului și al copilului. În ceea ce privește siguranța celui mic, aceste rucsacuri sunt prevăzute cu centuri pentru toate zonele - șold, picioare, umeri, piept, au scaun confortabil care se ajustează în funcție de vârsta copilului. Prin urmare, pot fi folosite pentru copiii de diferite vârste, însă este recomandat să urmezi indicațiile producătorului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe