Cel Mai Bun Invertor Auto 12v - 220v

Cel mai bun invertor auto 12v 220v

Modificat la 21 martie 2021
Articol evaluat de 51 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu

De ce să-ți cumperi un invertor auto 12v 220v?

Un invertor auto servește la transformarea curentului continuu de 12 sau 24 de Volți, din rețeaua autoturismelor și camioanelor, în curent alternativ de 220 de Volți. În principiu, este aparatul opus unui redresor.

Dacă analizezi oferta pieței, vei observa că există produse mai ieftine și mai scumpe, cu diferența dintre extreme destul de mare. Acest lucru se explică prin faptul că puterea generată de acestea variază – poți găsi chiar și aparate de tip invertor auto 3000W, însă și modele slabe, de sub 500W.
Dacă plănuiești să cumperi un astfel de produs este bine să știi că descrierea lor tehnică include cel puțin două tipuri de putere, măsurată în wați: putere de vârf și putere continuă.

Puterea de vârf face referire la puterea maximă pe care o poate pune la dispoziție invertorul, susținută însă pentru o perioada mică de timp, în timp ce puterea continuă are o valoare mai mică și reprezintă energia pe care o poate asigura dispozitivul pe termen lung. Acest aspect al funcționării invertorului ține cont de faptul ca unele produse electrocasnice și unelte electrice consumă semnificativ mai multă putere la pornire decât în timpul utilizării.

Invertoare auto 220v

Premium

President 600W

 • Putere maximă de ieșire: 1500W;
 • Eficiență sporită;
 • Avertizare supratensiune;
 • Avertizare suprasarcină;
 • Avertizare baterie descărcată.
Verifică prețul

Invertorul de tensiune President 600W 12V-230V are o priză de 230 V pentru alimentarea aparatelor electrice precum: laptopuri sau televizoare. Produsul te va avertiza prin aprinderea unor leduri colorate de prezența unor situații de alarmă cum ar fi supratemperatura și supraîncarcarea. Tehnologia de ultimă generație folosită la acest invertor îți asigură și protecția autoturismului, invertorul oprindu-se în momentul în care scoți cheia din contact. Astfel nu riști să rămâi în pană de curent cu mașina.

Cel mai bun

AlcaPower 600W

 • Răcire activă cu ventilator;
 • Lungime cablu 60cm;
 • Avertizare suprasarcină;
 • Protecție termică;
 • Conexiune USB.
Verifică prețul

Invertorul de putere de 600 W îți permite să ai la dispoziție o priză normală de 220 VCA în locuri în care nu sunt prezente liniile de alimentare normale, transformând o tensiune directă de 12V DC, de obicei furnizat de un acumulator, o baterie sau chiar de panouri fotovoltaice, într-o tensiune alternativă la 220V c.a. 50Hz potrivită pentru alimentarea celor mai variate dispozitive electrice și electronice. Invertorul este, prin urmare, capabil să alimenteze toate dispozitivele care absorb până la maxim 600W (aproximativ 300W pentru dispozitivele care au un motor sau, în orice caz, un punct de pornire/absorbție ridicat).

la buget

Well 300W

 • Putere de 300W
 • Include un cablu pentru cuplarea la mașină
 • Tensiune de 24V-220V
 • Prezintă un USB
 • Ușor de folosit
Verifică prețul

Mașina poate fi o sursă foarte bună de electricitate, pe care o poți folosi pentru multe dispozitive, de la dispozitive de divertisment cum sunt tabletele, până la laptopuri sau aparate utile, cum ar fi aparatul de ras. Invertorul de tensiune cu usb de la Well te va ajuta să poți folosi aparate electrice care în mod normal se pot conecta doar la o priză de acasă. Invertorul transformă tensiunea de 24 V în 220 V, având o putere de ieșire continuă de 300W, ceea ce poate fi suficient pentru încărcarea simultană a unui laptop și a unui telefon, de exemplu,

Invertor tensiune 12V-220V, putere 1000 W

 • Putere continuă de ieșire de 1000W
 • Include protecție la descărcarea bateriei auto
 • Tip conversie: cu undă sinusoidală modificată
 • Tensiune alimentare: 10V - 15V
 • Dotat cu un Led indicator
Verifică prețul

Invertorul este un dispozitiv care face conversia curentului continuu DC în curent alternativ AC asigurând calitatea frecventei la 50Hz. Acest invertor face conversia tensiunii de 12V la tensiune 220V. Acest invertor ONS 1000W poate fi folosit pentru alimentarea laptop-urilor,aparatelor de ras electrice, încărcătoarelor pentru telefoane mobile, camerelor foto digitale, mp3 playerelor etc. Prezintă avertizare prin alarmă la descărcarea bateriei sub pragul de 11V- 10,4V și deconectare automată pentru protecția bateriei sub pragul de 10,3V- 9,7V. De asemenea, prezintă un sistem de răcire cu ventilator incorporat.

Solight IN06 − Convertor de tensiune 300W/12V

 • Sarcina maximă de ieșire (constantă): 300W
 • Sarcină maximă de ieșire (în vârf): 600W
 • Unda de ieșire are forma unui sinusoid modificat
 • Temperatura de lucru: -20°C până la +50°C.
 • Greutate 0,9 kg
Verifică prețul

Convertorul de presiune Solight IN06 este un aparat revoluționar ce prezintă o sarcină constantă maximă de ieșire de 300W, cea în vârf fiind de 600W. Dispozitivul se poate utiliza la o temperatură de lucru începând cu -20°C, putând ajunge la până la +50°C. De asemenea, unda de ieșire are forma unui sinusoid modificat, iar ieșirea de încărcare USB 2.0 are o valoare de 2100mA. Sursa de alimentare este una facilă, deoarece convertorul de presiune funcționează atunci când este cuplat la un adaptor auto pentru țigări DC 12V ce este inclus.

Invertorul de tensiune AlcaPower de la President este un aparat inovativ de care aveți nevoie cu siguranță în viața dumneavoastră. Cu o putere maximă de intrare de 300W, invertorul este dotat cu o mufă USB și cu un buton on/off, alături de clești de alimentare. Mufa pentru introducerea unei brichete este inclusă, iar tipul de undă de ieșire este sinusoidală modificată. Aparatul are funcții de protecție împotriva supraîncălzirii, alături de protecție suprasarcină, iar tensiunea de ieșire este de 230V.

Invertor de tensiune cu display 12V-220V, putere 500 W, USB

 • Putere maximă de 500W
 • Dispune de siguranță și de ventilator
 • Dotat cu protecție supraîncărcare, polaritate inversă și circuit scurt
 • Temperatura de funcționare: -10°C - 60°C
 • Dimensiuni: 200 x 112 x 56 mm
Verifică prețul

Invertorul auto USB cu CPU, control și display digital 12V are o putere de 500 W și este un invertor ideal pentru călătorii, drumeții, camping, corturi, deplasări cu barca oriunde nu există electricitate. Acesta prezintă protecție input voltaj scăzut, protecție pentru polaritate inversă, protecție pentru circuit, protecție pentru supraîncărcare, dar și protecție pentru scurt circuit. De asemenea, invertorul dispune de siguranță și de ventilator. În plus, acesta repornește dupa activarea protecțiilor.

Kemot Invertor auto 12V/230V, 300W

 • Are o putere de ieșire de maxim 300W.
 • Tensiunea de ieșire este de 220-240 V CA, 50Hz.
 • Protecție împotriva supraîncalzirii și a scurtcircuitării.
 • Alarmă la descărcarea bateriei.
 • Cabluri cu crocodili.
Verifică prețul

Puterea invertorului trebuie să fie de 3-6 ori mai mare decât puterea utilizatorului, deoarece motorul va consuma curent tranzitoriu la pornire de 3-6 ori mai mare decât curentul consumat în funcționare normală. Deși puterea invertorului este adecvată pentru pornirea lor, este posibil ca unele motoare să nu poată porni cu un invertor modificat cu o ieșire de tensiune sinusoidală. În acest caz, ai nevoie de un invertor cu ieșire pură de tensiune sinusoidală. Unele dispozitive sunt foarte sensibile la interferențe.

Întrebări despre invertoarele auto de 220v

Ce putere trebuie să aibă invertorul?

Invertorul auto de 220v transformă tensiunea continuă în tensiune alternativă. În funcție de preț, puterea acestora variază. Cele mai comune, însă, sunt cele cu puteri maxime cuprinse între 600W și 1000W care sunt ideale în majoritatea situațiilor. De asemenea, există și invertoare cu putere de 150W sau 3000W.

Cât consumă un invertor auto?

Cu cât puterea invertorului este mai mare, cu cât numărul de W este mai ridicat, cu atât produsul este mai eficient pentru utilizator, pentru că se poate folosi pe o gamă variată de aparate. Gama de putere începe de la 150 W și poate ajunge până la 5000 W.

Cât ține o baterie auto cu invertor?

Invertorul auto de tensiune de 220V, în funcție de gradul de uzură al bateriei , de consumatorul dorit spre folosire funcționează atât timp cât nivelul de încărcare al acumulatorului nu scade sub limita admisă de invertor. În momentul în care limita de tensiune admisă de invertor este depașită, acesta va emite un semnal sonor urmat de intrarea în protecție a invertorului prin decuplarea automată a invertorului de la tensiunea de alimentare și decuplarea consumatorului.

Cât de mult timp poate fi utilizat un invertor auto?

În funcție de nivelul de intensitate a folosirii, acest dispozitiv poate rezista pentru o perioadă mai îndelungată sau mai puțin lungă, de aceea, atunci când ți-ai propus să-ți cumperi un invertor de mașină, alege-l bazându-te pe calitățile sale și pe capacitatea de rezistență la exploatare în condiții de utilizare maximă.

Cum se alege un invertor?

În situația în care te-ai decis că este timpul să cumperi un invertor, chiar dacă poți consideră că alegerea acestuia este o operațiune pe care o poate face oricine, situația nu este atât de simplă. Trebuie să prezinte următoarele caracteristici: porturi suficiente, putere suficientă, prezența extra-funcțiilor și un sistem de răcire eficient.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Pistol cu Aer Cald
Cel mai bun pistol cu aer cald

Vrei să faci lipituri sau desfolieri cu aer cald și cauți o suflantă profesională care să te ajute să faci treabă de calitate? Informează-te rapid din recomandările noastre.

Cea Mai Bună Cutie De Portbagaj Cu Prindere Pe Cârlig
Cea mai bună cutie de portbagaj cu prindere pe cârligul de remorcare

Mărește-ți capacitatea portbagajului cu o cutie care se montează pe cârligul de remorcare. Practică și ușor de montat, această cutie nu îți blochează accesul la portbagajul mașinii.

Cea Mai Bună Cutie De Portbagaj Cu Montare Pe Plafon
Cea mai bună cutie de portbagaj cu montare pe plafon

Dublează-ți capacitatea de stocare a portbagajului cu ajutorul unei cutii cu montare pe plafonul mașinii. Au formă aerodinamică, sunt sigure și ușor de montat pe orice mașină cu bări transversale.

Cel mai bun Sistem de Comunicare Moto Pilot + Pasager
Cel mai bun sistem de comunicare moto

Pleci la drum lung pe motocicletă cu pasager și vrei să puteți comunica verbal nu prin semne? Un sistem de comunicare moto bun îți permite să vorbești cu un ton normal cu pasagerul din spate.

Cea Mai Bună Bicicletă Pliabilă - Încape În Portbagaj
Biciclete pliabile care încap în portbagajul mașinii

Bicicleta pliabilă pe care o poți păstra în portbagajul mașinii poate fi soluția ideală pentru un oraș aglomerat precum București sau Cluj. Parchezi unde poți iar restul drumului îl poți continua pe bicicletă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe