Aparate Speciale de Făcut Clătite Acasă - Ghid / Păreri

Cele mai bune aparate de făcut clătite acasă

Modificat la 11 decembrie 2021
Articol evaluat de 50 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Ianis Pipor
Ianis Pipor

De ce să-ți cumperi un aparat de făcut clătite acasă?

Un aparat de făcut clătite este pasul următor atunci când dorești să îți faci ceva dulce și rapid, acasă la tine! Aceste aparate asigură o temperatură degajată constant pe toată suprafața acestuia, iar acest lucru garantează coacerea uniformă a clătitelor într-un timp foarte scurt! Clătitele nu se vor mai rupe dar nici nu se vor mai dezlipi, evitând astfel cazurile când clătitele ier rupte, arse sau crude. În general, aceste aparate sunt simplu de utilizat și foarte intuitive, aducând astfel un zâmbet pe fețele membrilor familiei tale, fără bătăi de cap ori timp îndelungat petrecut în bucătărie.

La apăsarea unui buton, plita se încălzește, iar când aluatul s-a întins, poți folosi cu ușurință spatula pentru a vedea dacă clătita s-a gătit pe dedesubt, iar apoi sa o întorci. Majoritatea aparatelor de făcut clătite acasă au spatula inclusă în pachet, unele modele pot avea și o ustensilă specială de nivelat aluatul. Panoul de control poate să fie mecanic sau digital, unele modele pot avea chiar și timer ori indicatoare luminoase și mai multe trepte de încălzire.

Modele bune de aparate de făcut clătite

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Russell Hobbs

 • Buză în jurul plitei
 • Design compact
 • Plită mare de 30cm
 • Indicator luminos
 • Tavă nelipicoasă
Verifică prețul

Cu toate că sunt foarte ușor de pregătit, obținerea unor clătite perfecte poate pune unele probleme, mai ales când nu avem o tigaie specială pentru ele, sau când nu avem dexteritatea necesară pentru a le întoarce. Dacă vrei clătite perfecte mereu, o plită pentru clătite este un aparat de nădejde. Produsul este ușor de folosit, pornește prin apăsarea unui buton apoi plita se încălzește, iar când aluatul s-a întins poți folosi spatula inclusă în pachet ca să vezi dacă clatita s-a gatit pe dedesubt. Aparatul are o margine în jurul plitei ce împiedică scurgerea aluatului.

la buget

* Prezentare video mai jos

Hausberg

 • Suprafață antiaderentă
 • Ușor de curățat
 • Design special
 • Plita se rotește în farfuria specială
 • Mâner antitermic
Verifică prețul

Dacă ești un iubitor al clătitelor atunci acest aparat este pentru tine. Suprafața de coacere este generoasă și este antiaderentă, ceea ce te va ajuta în calitatea clătitelor. Nu este nevoie să îl pui pe aragaz și nu necesită ulei sau unt, ceea ce susține un stil de viață sănătos. Plita se rotește direct în farfuria specială care este inclusă în pachet. Aparatul de clătite Hausberg are mânerul antitermic și opțiunea principală de control optim al căldurii. În plus are comutator luminos pentru o operare ușoară și este foarte ușor de curățat.

Premium

Taurus S 163

 • Termostat reglabil
 • Dimensiunea mare a plitei
 • Design compact
 • Ușor de curățat
 • Plită Tratată antiaderentă
Verifică prețul

Dacă vrei să organizezi o petrecere cu clătite atunci acest lucru este posibil cu aparatul de facut clătite. Prepară clătitele savuroase sărate sau dulci într-o clipă datorită suprafeței generoase de gătit, de 33 cm și a puterii mari de coacere. Poți să reglezi temperatura până la 230 ° C pentru a asigura o gătire optimă. Termostatul reglabil îți va permite să alegi nivelul de temperatură cu ajutorul cursorului. Curățarea dispozitivului este foarte ușoară datorită plăcilor ce se pot introduce în mașina de splălat vase.

Aparat pentru preparat clatite XXL Steba CR 35, 1400 W, 35 cm

 • Temperatură reglabilă
 • Placă cu înveliș anti-aderent
 • Putere mare
 • Indicator luminos
 • Carcasă din oțel
Verifică prețul

Că servești clatite ca apertiv sau desert un lucru e cert, ai nevoie de un aparat care să le coacă perfect. Acest aparat este din oțel inoxidabil, are o plită antiaderentă generoasă cu diametru de 35 cm, iar căldura va pătrunde rapid chiar și într-o compoziție mai groasă, mulțumită puterii de 1400W. De asemenea poți alege temperatura optimă cu ajutorul termostatului și a indicatorului luminos ce te va anunța când ai atins nivelul dorit. Picioarele anti-alunecare asigură că aparatul stă ferm pe blatul de bucătărie.

Aparat de facut clatite Domoclip DOM181, Termostat

 • Piciorușe anti-alunecare
 • Indicator luminos
 • Spatulă inclusă
 • 5 trepte disponibile
 • Suprafață antiaderentă
Verifică prețul

Cu acest aparat prepararea clătitelor devine o sarcină mult mai ușoară pentru oricine și asta pentru că trebuie doar să pregătești aluatul și să-l pui pe suprafața antiaderentă. Temperatura poate fi ajustată în funcție de gustul fiecăruia, mie personal îmi plac mai coapte deci pe treapta 3 din 5. Pentru clătite mai deschise la culoare se modifică pe o treaptă inferioră. Setul include de asemenea o spatulă pentru o aranjare mai ușoară a aluatului. Este prevăzut cu indicator luminos și picioare din cauciuc anti-alunecare.

Aparat de facut clatite Tristar BP-2637, 1000 W, Termostat reglabil, Negru

 • Termostat reglabil
 • Control temperatură
 • Protecție supraîncălzire
 • Indicator luminos
 • Picioruse anti-alunecare
Verifică prețul

Cu acest aparat vei face cele mai bune clătite într-un timp mult mai scurt. Poți regla temperatura, are protecție pentru supraîncălzire și un termostat integrat. Un mare beneficiu este placa de coacere de înaltă calitate, cu diametru de 30 cm care este prevazută cu acoperire antiaderentă, ce este și foarte ușor de curățat. Cu ajutorul indicatorului luminos ești avertizat când clătitele sunt gata. Aparatul beneficiază de asemenea de un design foarte practic cu mânere integrate, picioare anti-alunecare dar și locaș pentru depozitarea cablului.

Întrebări despre aparatele de clătite pentru acasă

Se poate prepara și alt tip de mâncare pe aceast aparat?

Plitele de la aparatele de gătit clătite acasă se pot folosi și pentru prepararea altor tipuri de elemente, însă cel mai bine ies cele pentru care a fost conceput aparatul. Fiind o plita cu temperaturi ridicate se pot face rețete asemănătoare pentru pite sau alte foietaje subțiri.

Se poate modifica temperatura?

Majoritatea plitelor pentru clătite sunt prevăzute cu intervale ale temperaturilor de gătire cuprinse intre 50 și 300 °C. Astfel încât aceste echipamente, pot fi folosite pentru diverse rețete de clătite, în funcție de dorințele și nevoile utilizatorului.

Plita este antiaderentă?

Nimic nu e mai bun decât niște clătite la desert sau chiar în orice moment al zilei, pentru că sunt irezistibile, fiind ușor de gătit chiar și de copii. Una dintre caracteristicile specifice unor clătite reușite este aceea de a nu se lipi. Astfel majoritatea aparatelor de făcut clătite acasă au un strat antiaderent.

Cât de mare este placa de gătit?

Dimensiunea plăcii de gătit de la aparatele de făcut clătite acasă diferențiază în funcție de felul de clătite pe care le dorești, modelul de aparat ales, și până la urmă de nevoile utilizatorului. Diametrul poate varia, însă cele mai des întâlnite sunt cele de aproximativ 30 de cm.

Este ușor de curățat?

Aparatele de clătite destinate utilizării acasă sunt o inovație nu doar pentru că ajută la pregătirea desertului copilăriei rapid și simplu, dar sunt ușor de întreținut și curățat. Grație suprafeței antiaderente, curățarea se va face la fel de simplu și rapid că prepararea clătitelor.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Friteuză Cu Aer Cald (gătit Fără Ulei)
Cea mai bună friteuză cu aer cald (gătit fără ulei)

Îți dorești o variantă de a găti rapid și sănătos în același timp? Trebuie să încerci friteuzele cu aer cald. Poți face cartofi prăjiți sau grătare fără a folosi ulei.

Cel Mai Bun Espressor cu Capsule pentru Acasă
Cel mai bun espressor cu capsule pentru acasă

Îți dorești să-ți poți pregăti cafeaua acasă simplu și rapid, apăsând doar un buton? Espressoarele cu capsule te ajută să economisești timp și bani.

Cel Mai Bun Aparat pentru Fructe Confiate Acasă
Aparate bune pentru fructe confiate acasă

Știai că îți poți face singur acasă fructe confiate? Aparatele de uscat fructele există pe piață de câțiva ani la prețuri accesibile.

Cel Mai Bun Aspirator Vertical 2 in 1 cu Acumulator
Aspirator vertical 2 in 1 acumulator și aspirator de mână

Un aspirator vertical 2 in 1 înseamna că din aspiratorul mare se poate detașa un mini aspirator de mână pe acumulatori pe care-l poți folosi rapid oricând e cazul (firimituri, scame etc).

Cea mai bună Râșniță de Cafea cu Alegerea Gradului de Măcinare
Râșnițe de cafea cu alegerea gradului de măcinare

Îți place cafeaua măcinată proaspăt acasă? Alege o râșniță de cafea cu alegerea gradului de măcinare și poți testa cu diverse arome până găsești mărimea perfectă pentru gustul tău.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe