Cel Mai Bun Scaun Auto De Copii cu Rotație 360 grade

Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Modificat la 22 martie 2021
Articol evaluat de 101 ori:
Pagină realizată de:
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce să alegi un scaun auto pentru copil cu rotație 360 grade?

Siguranța copiilor noștri devine o prioritate din primul moment în care devenim părinți. În zilele noastre tehnologia intervine ca să ne ajute în calitatea noastră de părinți așa că e foarte bine să profităm de ea la maxim. Când vine vorba de transportul copiilor cu mașina, una din cele mai noi tendințe este să te orientezi către un scaun rotativ care poate efectua o rotație de 360 de grade. Asta va face mult mai ușoară introducerea copilului în mașină dar va face și ca interacțiunea din timpul mersului să fie cât mai sigură, mai ales dacă ai un copil activ și dependent de tine.

Cele mai multe din aceste scaune sunt din categoria celor mai sigure, pentru că au sistemul ISOFIX încorporat și multiple puncte de siguranță ale centurii dar și ale tetierelor. Un alt avantaj este că poate fi folosit încă din primele zile de viață, atunci când îl montezi în sensul invers al direcției de mers dar și până când copilul atinge o greutate de până la 18 kg, când scaunul poate fi montat cu fața către sensul de mers.

Cele mai bune scaune auto pentru copii rotative

Premium

* Prezentare video mai jos

Chicco Unico

 • Instalare ISOFIX
 • Adaptor pentru nou-născut
 • Sistem de protecție laterală
 • Sistem de rotație a scaunului
 • Stabilitate maximă
Verifică prețul

Acest scaun este pentru tine dacă vizezi achiziționarea model potrivit pentru bebeluși, dar care poate fi utilizat până la vârsta de 12 ani (până la 36 kg). Îl poți folosi în 3 configurații, potrivite pentru vârsta/greutatea copilului. Greutatea totală este mică (8.8 kg) permite manevrarea facilă, instalare ISOFIX, centură de siguranță în 3 puncte. Adaptorul pentru nou-născuți asigură confort și protecție extra, fiind realizată dintr-un material moale, iar sistemul de protecția laterală contribuie la siguranță în cazul impactului lateral.

la buget

* Prezentare video mai jos

Scaun Auto Riola

 • Design foarte atrăgător pentru cei mici
 • Formă ergonomică
 • Sisteme de ajustare optime
 • Centură de siguranță în 5 puncte
 • Material moale
Verifică prețul

Scaunul are sistem ISOFIX și este potrivit pentru transportul copiilor de la 0 până la 36 kg, adică pentru grupele de varstă 0, 1, 2 și 3. Scaunul are sistem de centură de siguranță în 5 puncte ce poate fi ajustată în 3 poziții în funcție de înălțimea copilului. Spătarul și tetiera de asemenea se pot ajusta în 4 poziții. Scaunul este certificat conform Standardelor Europene pentru siguranță ECE R44/04 și SIPS. Cu o greutate de 8 kg este unul dintre cele mai ușoare de pe piață. Husa tetierei este detașabilă și lavabilă.

Cel mai bun

Baby Jollie Prestige

 • Sistem avansat de protecție
 • Sistem ISOFIX
 • Reglare pe 4 niveluri
 • Pernă adaptivă
 • Poziție orientată spre spate
Verifică prețul

Scaunul auto profesional, BABY JOLIE PRESTIGE IDL Collection, este indicat atât pentru băieți dar și fete cu vârsta cuprinsă între 0 - 12 ani și un interval de greutate de 0 - 36 KG. Se poate monta atât în sensul direcției de mers dar și invers. Sistemul de montare este Isofix, omologat la standardul R44, iar ca funcții, enumerăm: centură de fixare Top Teether, centură de siguranță în 5 puncte, aripi laterale de protecție, rotire 360° grade cu reglarea poziției de somn și a inaltimii tetierei dar și alte funcții.

Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Mergi direct în magazinul tău preferat.

bestkids.ro emag.ro nichiduta.ro chicco.ro bebebliss.ro noriel.ro elefant.ro

Scaun Auto Pilot Rotativ 360 Grade cu Isofix si Copertina, 0-36 kg, Cangaroo

 • Ușor de instalat în mașină
 • Spătar reglabil în 4 poziții
 • Sistem rotativ
 • Design modern și ergonomic
 • Husa este detașabilă și se poate curăța
Verifică prețul

Scaunul auto Pilot rotativ poate fi utilizat o perioadă îndelungată de timp, fiind recomandat pentru bebeluși și copii cu greutate de la 0-36 KG (0 luni - aproximativ 12 ani). Sistemul rotativ permite rotirea scaunului (doar rin apăsarea unui buton) la 360 grade, fiind ușor de fixat atât cu fața cât și cu spatele la direcția de mers. Spătarul este reglabil în 4 poziții, are un design modern și ergonomic, sistemul Isofix rigid care asigură o fixare corectă, husă detașabila, reductor pentru șezut etc.

Scaun Auto MOKKI Rotativ 360 ISOFIX, 0 - 36 kg, Caretero

 • Scaun rotativ 360 grade
 • Spătar înclinabil în 3 poziții
 • Tetiera cu pereți laterali întăriți
 • Perna reductor pentru bebeluși, detașabilă
 • Structură rezistentă
Verifică prețul

Caretero MOKKI este un scaun auto pentru copii cu greutate de la 0 la 36 KG. Asigură protecția încă din primele luni de viață și până la vârsta când scaunul auto nu mai este necesar. Datorită scaunului rotativ, schimbarea poziției de mers, cât și instalarea copilului, devin cât se poate de simple. Acest scaun are următoarele funcții: Spătarul este înclinabil în 3 poziții, tetiera are pereți laterali întăriți, perna reductor pentru bebeluși este detașabilă, centura de siguranță este în 5 puncte dar și altele.


* Prezentare video mai jos

Scaun auto i-SIZE Britax Romer DUALFIX M Grey Marble, 61-105 cm, rotativ, Gri

 • Rotație 360 de grade
 • Orientare spre față sau spre spate
 • Confort și sprijin pentru bebeluși
 • Bară reglabilă
 • Protecție împotriva impactului lateral
Verifică prețul

Scaunul este potrivit copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 luni (61 cm) și 4 ani (105 cm). Un mare beneficiu este rotația de 360 de grade plasarea și înhămarea copilului fiind mai ușoare. Poate fi folosit cu fața sau spatele către direcția de mers. Sistemul DUALFIX i-SIZE a fost echipat cu un număr mare de caracteristici de siguranță, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate. Tetiera este în formă de V, centura are sistem de siguranță în 5 puncte, scaunul beneficiază protecție împotriva impactului lateral dar și sistem Pivot Link.

Întrebări despre scaunele auto pentru copii cu rotație 360 grade

Cum se fixează un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Dacă poți, înainte de a cumpăra scaunul, cel mai bine e să-i faci o probă în maşina ta. Baza se fixează în sistemul ISOFIX universal al autoturismului nefiind necesară prinderea sa cu centurile masinii. Șezutul, care se rotește 360 grade, poate fi poziționat cu spatele sau cu fața la direcția de mers.

Pentru ce grupă de vârstă este potrivit un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Scaunele auto pentru copii, cu rotație de 360 grade, sunt potrivite pentru grupele de vârstă cuprinse între 0 și 12 ani. Deoarece scaunul este ajustabil pe mai multe categorii, acesta este foarte versatil, putând fi întrebuințat pe o perioadă de timp îndelungată.

Câte poziții de înclinare are un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Poziționarea scaunului auto este importantă pentru siguranța copilului de aceea trebuie respectate reglementările în funcție de vârsta și greutatea copilului. Baza scaunului auto cu rotație 360 grade se poate roti cu fața sau cu spatele către direcția de mers și, în funcție de model, spătarul are până la 4 poziții de înclinare.

Tetiera se poate regla?

O călătorie sigură este garantată de un scaun auto 360, perfect pregatit pentru a satisface toate așteptările unui pasager mic. Confortul în toate condițiile este asigurat prin poziționarea corectă a copilului, ceea ce se realizează și prin reglarea înălțimii tetierei.

Husele sunt lavabile și detașabile?

Majoritatea scaunelor auto pentru copii cu rotație 360 grade au huse detașabile și lavabile. Ele sunt din materiale durabile, de calitate și asta pentru că trebuie curățate destul de des pentru a menține o igienă corespunzătoare în preajma copilului.

Criterii de alegere a unui scaun auto pentru copii

Grupa de vârstă

Scaunele auto au specificate inclusiv grupa de vârstă recomandată pentru utilizare, respectiv numărul de kilograme, pentru ca tu să te poți orienta către alegerea perfectă. Cele mai populare grupe de utilizare sunt cele cu utilizare până la 4 ani (9-18 kg), cele cu utilizare de la 3-11 ani (15-36 kg). Alte modele suportă greutatea de până la 13 kg (aproximativ 16 luni), iar altele până la 25 kg.

Sistem de prindere

Sistemul ISOFIX reprezintă sistemul standard ce garantează fixarea unui scaun de copil in mașină, fiind o parte integrată a autoturismelor. Existența acestui sistem permite fixarea scaunelor într-o poziție sigură, fixă. Asigură-te că la achiziționarea scaunului, acesta este compatibil cu autoturismul pe care îl conduci.

Puncte de siguranță ale centurii

În ceea ce privește siguranța în timpul transportului, centura de prindere este un element cheie. Există modele de scaune prevăzute cu centură care se prinde în 3 puncte și scaune auto care beneficiază de un plus de siguranță, cu centuri care se prind în 5 puncte.

Tipuri de reglaje

Modelul de scaun ales trebuie să fie omologat, spre utilizarea în siguranță, reglajul este extrem de important. Astfel există modele de scaune cu reglaj al spatarului în 2 moduri (șezut și înclinat), dar și modele cu reglaj în 5 moduri diferite, ce permit reglarea unei poziții confortabile.

Materiale lavabile

Materialele din care este confecționat scaunul auto trebuie să fie sigure pentru copil, dar în același timp trebuie să se curețe ușor. Lavabilitatea parții textile, fără a se deteriora, este importantă, întrucât scaunul va fi utilizat chiar și zilnic.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Olițe portabile cu pungi pentru copii, utile în călătoriile lungi

Vrei să-ți iei de pe cap problema oliței atunci când pleci în călătorie cu copilul (cu mașina, trenul sau avionul)? Olițele portabile cu pungi de unică folosință sunt soluția!

Cea mai bună saltea de joacă educativă pentru copii de 1-2 ani

Saltelele de joacă educative îmbină joaca și educația în moduri foarte inteligente și interesante pentru un copil de 1-2 ani. Aceste centre de joacă sunt achiziția ideală pentru copilul tău.

Tablete LCD de scris și desenat pentru copii

Vrei să scapi de hârtiile și cariocile de prin casă? Cu ajutorul unei tablete LCD pentru scris și desenat copilul tău poate folosi sute de nuanțe de culori și mii de foi fără niciun cost extra.

Tablete pentru copii bune pentru școala de la distanță (teleșcoală)

Copilul tău încă se chinuie cu telefonul să urmărească lecțiile online? Poate are nevoie de o tabletă cu ecran mai mare potrivită pentru teleșcolă.

Triciclete multifuncționale 3 in 1 pentru copii

Îți plac investițiile inteligente pentru copilul tău? O tricicletă 3 in 1 poate fi folosită în 3 moduri diferite și te poate ajuta să economisești bani fără a fi nevoie de a cumpăra și alte produse. Află de ce.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

bestkids.ro emag.ro nichiduta.ro chicco.ro bebebliss.ro noriel.ro elefant.ro