De ce s─â alegi un scaun auto pentru copil cu rota╚Ťie 360 grade?

Siguran╚Ťa copiilor no╚Ötri devine o prioritate din primul moment în care devenim p─ârin╚Ťi. În zilele noastre tehnologia intervine ca s─â ne ajute în calitatea noastr─â de p─ârin╚Ťi a╚Öa c─â e foarte bine s─â profit─âm de ea la maxim. Când vine vorba de transportul copiilor cu ma╚Öina, una din cele mai noi tendin╚Ťe este s─â te orientezi c─âtre un scaun rotativ care poate efectua o rota╚Ťie de 360 de grade. Asta va face mult mai u╚Öoar─â introducerea copilului în ma╚Öin─â dar va face ╚Öi ca interac╚Ťiunea din timpul mersului s─â fie cât mai sigur─â, mai ales dac─â ai un copil activ ╚Öi dependent de tine.

Cele mai multe din aceste scaune sunt din categoria celor mai sigure, pentru c─â au sistemul ISOFIX încorporat ╚Öi multiple puncte de siguran╚Ť─â ale centurii dar ╚Öi ale tetierelor. Un alt avantaj este c─â poate fi folosit înc─â din primele zile de via╚Ť─â, atunci când îl montezi în sensul invers al direc╚Ťiei de mers dar ╚Öi pân─â când copilul atinge o greutate de pân─â la 18 kg, când scaunul poate fi montat cu fa╚Ťa c─âtre sensul de mers.

Cele mai bune scaune auto pentru copii rotative

1. Chicco Unico PREMIUM

Acest scaun este pentru tine dac─â vizezi achizi╚Ťionarea model potrivit pentru bebelu╚Öi, dar care poate fi utilizat pân─â la vârsta de 12 ani (pân─â la 36 kg). Îl po╚Ťi folosi în 3 configura╚Ťii, potrivite pentru vârsta/greutatea copilului. Greutatea total─â este mic─â (8.8 kg) permite manevrarea facil─â, instalare ISOFIX, centur─â de siguran╚Ť─â în 3 puncte. Adaptorul pentru nou-n─âscu╚Ťi asigur─â confort ╚Öi protec╚Ťie extra, fiind realizat─â dintr-un material moale, iar sistemul de protec╚Ťia lateral─â contribuie la siguran╚Ť─â în cazul impactului lateral.

Video Chicco Unico
Op╚Ťiuni cheie
 • Instalare ISOFIX
 • Adaptor pentru nou-n─âscut
 • Sistem de protec╚Ťie lateral─â
 • Sistem de rota╚Ťie a scaunului
 • Stabilitate maxim─â

2. Scaun Auto Riola LA BUGET

Scaunul are sistem ISOFIX ╚Öi este potrivit pentru transportul copiilor de la 0 p├ón─â la 36 kg, adic─â pentru grupele de varst─â 0, 1, 2 ╚Öi 3. Scaunul are sistem de centur─â de siguran╚Ť─â ├«n 5 puncte ce poate fi ajustat─â ├«n 3 pozi╚Ťii ├«n func╚Ťie de ├«n─âl╚Ťimea copilului. Sp─âtarul ╚Öi tetiera de asemenea se pot ajusta ├«n 4 pozi╚Ťii. Scaunul este certificat conform Standardelor Europene pentru siguran╚Ť─â ECE R44/04 ╚Öi SIPS. Cu o greutate de 8 kg este unul dintre cele mai u╚Öoare de pe pia╚Ť─â. Husa tetierei este deta╚Öabil─â ╚Öi lavabil─â.

Video Scaun Auto Riola
Op╚Ťiuni cheie
 • Design foarte atr─âg─âtor pentru cei mici
 • Form─â ergonomic─â
 • Sisteme de ajustare optime
 • Centur─â de siguran╚Ť─â ├«n 5 puncte
 • Material moale

3. Baby Jollie Prestige BEST CHOICE

Scaunul auto profesional, BABY JOLIE PRESTIGE IDL Collection, este indicat at├ót pentru b─âie╚Ťi dar ╚Öi fete cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 0 - 12 ani ╚Öi un interval de greutate de 0 - 36 KG. Se poate monta at├ót ├«n sensul direc╚Ťiei de mers dar ╚Öi invers. Sistemul de montare este Isofix, omologat la standardul R44, iar ca func╚Ťii, enumer─âm: centur─â de fixare Top Teether, centur─â de siguran╚Ť─â ├«n 5 puncte, aripi laterale de protec╚Ťie, rotire 360┬░ grade cu reglarea pozi╚Ťiei de somn ╚Öi a inaltimii tetierei dar ╚Öi alte func╚Ťii.

Op╚Ťiuni cheie
 • Sistem avansat de protec╚Ťie
 • Sistem ISOFIX
 • Reglare pe 4 niveluri
 • Pern─â adaptiv─â
 • Pozi╚Ťie orientat─â spre spate

4. Scaun Auto Pilot Rotativ 360 Grade cu Isofix si Copertina, 0-36 kg, Cangaroo

Scaunul auto Pilot rotativ poate fi utilizat o perioad─â ├«ndelungat─â de timp, fiind recomandat pentru bebelu╚Öi ╚Öi copii cu greutate de la 0-36 KG (0 luni - aproximativ 12 ani). Sistemul rotativ permite rotirea scaunului (doar rin ap─âsarea unui buton) la 360 grade, fiind u╚Öor de fixat at├ót cu fa╚Ťa c├ót ╚Öi cu spatele la direc╚Ťia de mers. Sp─âtarul este reglabil ├«n 4 pozi╚Ťii, are un design modern ╚Öi ergonomic, sistemul Isofix rigid care asigur─â o fixare corect─â, hus─â deta╚Öabila, reductor pentru ╚Öezut etc.

Op╚Ťiuni cheie
 • U╚Öor de instalat ├«n ma╚Öin─â
 • Sp─âtar reglabil ├«n 4 pozi╚Ťii
 • Sistem rotativ
 • Design modern ╚Öi ergonomic
 • Husa este deta╚Öabil─â ╚Öi se poate cur─â╚Ťa

Criterii de alegere a unui scaun auto pentru copii

Grupa de vârstă

Scaunele auto au specificate inclusiv grupa de v├órst─â recomandat─â pentru utilizare, respectiv num─ârul de kilograme, pentru ca tu s─â te po╚Ťi orienta c─âtre alegerea perfect─â. Cele mai populare grupe de utilizare sunt cele cu utilizare p├ón─â la 4 ani (9-18 kg), cele cu utilizare de la 3-11 ani (15-36 kg). Alte modele suport─â greutatea de p├ón─â la 13 kg (aproximativ 16 luni), iar altele p├ón─â la 25 kg.

Sistem de prindere

Sistemul ISOFIX reprezint─â sistemul standard ce garanteaz─â fixarea unui scaun de copil in ma╚Öin─â, fiind o parte integrat─â a autoturismelor. Existen╚Ťa acestui sistem permite fixarea scaunelor ├«ntr-o pozi╚Ťie sigur─â, fix─â. Asigur─â-te c─â la achizi╚Ťionarea scaunului, acesta este compatibil cu autoturismul pe care ├«l conduci.

Puncte de siguran╚Ť─â ale centurii

├Än ceea ce prive╚Öte siguran╚Ťa ├«n timpul transportului, centura de prindere este un element cheie. Exist─â modele de scaune prev─âzute cu centur─â care se prinde ├«n 3 puncte ╚Öi scaune auto care beneficiaz─â de un plus de siguran╚Ť─â, cu centuri care se prind ├«n 5 puncte.

Tipuri de reglaje

Modelul de scaun ales trebuie s─â fie omologat, spre utilizarea ├«n siguran╚Ť─â, reglajul este extrem de important. Astfel exist─â modele de scaune cu reglaj al spatarului ├«n 2 moduri (╚Öezut ╚Öi ├«nclinat), dar ╚Öi modele cu reglaj ├«n 5 moduri diferite, ce permit reglarea unei pozi╚Ťii confortabile.

Materiale lavabile

Materialele din care este confec╚Ťionat scaunul auto trebuie s─â fie sigure pentru copil, dar ├«n acela╚Öi timp trebuie s─â se cure╚Ťe u╚Öor. Lavabilitatea par╚Ťii textile, f─âr─â a se deteriora, este important─â, ├«ntruc├ót scaunul va fi utilizat chiar ╚Öi zilnic.

5. Scaun Auto MOKKI Rotativ 360 ISOFIX, 0 - 36 kg, Caretero

Caretero MOKKI este un scaun auto pentru copii cu greutate de la 0 la 36 KG. Asigur─â protec╚Ťia ├«nc─â din primele luni de via╚Ť─â ╚Öi p├ón─â la v├órsta c├ónd scaunul auto nu mai este necesar. Datorit─â scaunului rotativ, schimbarea pozi╚Ťiei de mers, c├ót ╚Öi instalarea copilului, devin c├ót se poate de simple. Acest scaun are urm─âtoarele func╚Ťii: Sp─âtarul este ├«nclinabil ├«n 3 pozi╚Ťii, tetiera are pere╚Ťi laterali ├«nt─âri╚Ťi, perna reductor pentru bebelu╚Öi este deta╚Öabil─â, centura de siguran╚Ť─â este ├«n 5 puncte dar ╚Öi altele.

Op╚Ťiuni cheie
 • Scaun rotativ 360 grade
 • Sp─âtar ├«nclinabil ├«n 3 pozi╚Ťii
 • Tetiera cu pere╚Ťi laterali ├«nt─âri╚Ťi
 • Perna reductor pentru bebelu╚Öi, deta╚Öabil─â
 • Structur─â rezistent─â

6. Scaun auto ISOFIX Maxi Cosi Axissfix Plus, Rotativ, 0-18 Kg, Gri

Scaunul auto AxissFix Plus Maxi-Cosi reprezint─â un pas ├«nainte ├«n evolu╚Ťia siguran╚Ťei auto a copilului t─âu! Acest scaun aduce la statut de art─â - pertomana ├«n siguran╚Ťa auto, fiind ├«n conformitate cu noul standard EU de siguran╚Ť─â i-Size, rotindu-se 360┬░ pentru a facilita pozi╚Ťia copilului. At├ót pentru b─âie╚Ťi dar ╚Öi pentru fete cu v├órsta ├«ntre 0 - 4 ani, cu o greutate de p├ón─â la 18 kg. Sistemul de montare este Isofix ╚Öi prezint─â urm─âtoarele func╚Ťii: tetier─â reglabil─â, protec╚Ťie anti-alunecare, hus─â lavabil─â, buton de ajustare a centurilor de siguran╚Ť─â, sistem patentat ABS etc.

Video Scaun auto ISOFIX Maxi Cosi Axissfix Plus, Rotativ, 0-18 Kg, Gri
Op╚Ťiuni cheie
 • Recomandat de la na╚Ötere la aprox 4 ani
 • Sistem revolu╚Ťionar de rotire 360┬░
 • Indicator de m─âsurare a ├«n─âl╚Ťimii
 • Dispozitive de prindere a centurii
 • Buton special de reglare a centurilor cu o singur─â m├ón─â

7. Scaun auto ISOFIX, Rotire 360┬░

Scaunul de ma╚Öin─â pentru copii nu mai este doar un moft, este un accesoriu obligatoriu prin lege ├«n prezent. Acest scaun auto este varianta cea mai potrivit─â pentru copilul t─âu, at├ót datorit─â sistemului ISOFIX ce ├«l protejeaz─â de un eventual impact, c├ót ╚Öi a u╚Öurin╚Ťei cu care poate fi folosit. Este compatibil cu orice tip de automobil ├«n timp ce men╚Ťine cele mai ├«nalte standarde, datorit─â centurilor de siguran╚Ť─â ├«n cinci puncte, precum ╚Öi a suportului Top Tether. Poate fi folosit de copii cu v├órst─â p├ón─â la 15 luni.

Op╚Ťiuni cheie
 • Reglare pe 4 niveluri a unghiului de ├«nclinare al sp─âtarului
 • Pern─â adaptiv─â
 • Scaunul poate fi echipat cu centuri auto
 • Inser╚Ťie mare ╚Öi lat─â pentru copii mai mici
 • Curele de siguran╚Ť─â cu 5 puncte

8. Scaun auto i-SIZE Britax Romer DUALFIX M Grey Marble, 61-105 cm, rotativ, Gri

Scaunul este potrivit copiilor cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 3 luni (61 cm) ╚Öi 4 ani (105 cm). Un mare beneficiu este rota╚Ťia de 360 de grade plasarea ╚Öi ├«nh─âmarea copilului fiind mai u╚Öoare. Poate fi folosit cu fa╚Ťa sau spatele c─âtre direc╚Ťia de mers. Sistemul DUALFIX i-SIZE a fost echipat cu un num─âr mare de caracteristici de siguran╚Ť─â, iar materialele folosite sunt de cea mai bun─â calitate. Tetiera este ├«n form─â de V, centura are sistem de siguran╚Ť─â ├«n 5 puncte, scaunul beneficiaz─â protec╚Ťie ├«mpotriva impactului lateral dar ╚Öi sistem Pivot Link.

Video Scaun auto i-SIZE Britax Romer DUALFIX M Grey Marble, 61-105 cm, rotativ, Gri
Op╚Ťiuni cheie
 • Rota╚Ťie 360 de grade
 • Orientare spre fa╚Ť─â sau spre spate
 • Confort ╚Öi sprijin pentru bebelu╚Öi
 • Bar─â reglabil─â
 • Protec╚Ťie ├«mpotriva impactului lateral

├Äntreb─âri despre scaunele auto pentru copii cu rota╚Ťie 360 grade

Cum se fixeaz─â un scaun auto pentru copii, cu rota╚Ťie 360 grade?

Dac─â po╚Ťi, ├«nainte de a cump─âra scaunul, cel mai bine e s─â-i faci o prob─â ├«n ma┼čina ta. Baza se fixeaz─â ├«n sistemul ISOFIX universal al autoturismului nefiind necesar─â prinderea sa cu centurile masinii. ╚śezutul, care se rote╚Öte 360 grade, poate fi pozi╚Ťionat cu spatele sau cu fa╚Ťa la direc╚Ťia de mers.

Pentru ce grup─â de v├órst─â este potrivit un scaun auto pentru copii, cu rota╚Ťie 360 grade?

Scaunele auto pentru copii, cu rota╚Ťie de 360 grade, sunt potrivite pentru grupele de v├órst─â cuprinse ├«ntre 0 ╚Öi 12 ani. Deoarece scaunul este ajustabil pe mai multe categorii, acesta este foarte versatil, put├ónd fi ├«ntrebuin╚Ťat pe o perioad─â de timp ├«ndelungat─â.

C├óte pozi╚Ťii de ├«nclinare are un scaun auto pentru copii, cu rota╚Ťie 360 grade?

Pozi╚Ťionarea scaunului auto este important─â pentru siguran╚Ťa copilului de aceea trebuie respectate reglement─ârile ├«n func╚Ťie de v├órsta ╚Öi greutatea copilului. Baza scaunului auto cu rota╚Ťie 360 grade se poate roti cu fa╚Ťa sau cu spatele c─âtre direc╚Ťia de mers ╚Öi, ├«n func╚Ťie de model, sp─âtarul are p├ón─â la 4 pozi╚Ťii de ├«nclinare.

Tetiera se poate regla?

O c─âl─âtorie sigur─â este garantat─â de un scaun auto 360, perfect pregatit pentru a satisface toate a╚Ötept─ârile unui pasager mic. Confortul ├«n toate condi╚Ťiile este asigurat prin pozi╚Ťionarea corect─â a copilului, ceea ce se realizeaz─â ╚Öi prin reglarea ├«n─âl╚Ťimii tetierei.

Husele sunt lavabile și detașabile?

Majoritatea scaunelor auto pentru copii cu rota╚Ťie 360 grade au huse deta╚Öabile ╚Öi lavabile. Ele sunt din materiale durabile, de calitate ╚Öi asta pentru c─â trebuie cur─â╚Ťate destul de des pentru a men╚Ťine o igien─â corespunz─âtoare ├«n preajma copilului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe