Cel Mai Bun Scaun Auto De Copii cu Rotație 360 grade

Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Modificat la 02 mai 2022
Articol evaluat de 101 ori:
Pagină realizată de:
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce să alegi un scaun auto pentru copil cu rotație 360 grade?

Siguranța copiilor noștri devine o prioritate din primul moment în care devenim părinți. În zilele noastre tehnologia intervine ca să ne ajute în calitatea noastră de părinți așa că e foarte bine să profităm de ea la maxim. Când vine vorba de transportul copiilor cu mașina, una din cele mai noi tendințe este să te orientezi către un scaun rotativ care poate efectua o rotație de 360 de grade. Asta va face mult mai ușoară introducerea copilului în mașină dar va face și ca interacțiunea din timpul mersului să fie cât mai sigură, mai ales dacă ai un copil activ și dependent de tine.

Cele mai multe din aceste scaune sunt din categoria celor mai sigure, pentru că au sistemul ISOFIX încorporat și multiple puncte de siguranță ale centurii dar și ale tetierelor. Un alt avantaj este că poate fi folosit încă din primele zile de viață, atunci când îl montezi în sensul invers al direcției de mers dar și până când copilul atinge o greutate de până la 18 kg, când scaunul poate fi montat cu fața către sensul de mers.

Cele mai bune scaune auto pentru copii rotative

Cel mai bun

Baby Jollie Prestige

 • Sistem avansat de protecție
 • Sistem ISOFIX
 • Reglare pe 4 niveluri
 • Pernă adaptivă
 • Poziție orientată spre spate
Verifică prețul

Scaunul auto profesional, BABY JOLIE PRESTIGE IDL Collection, este indicat atât pentru băieți dar și fete cu vârsta cuprinsă între 0 - 12 ani și un interval de greutate de 0 - 36 KG. Se poate monta atât în sensul direcției de mers dar și invers. Sistemul de montare este Isofix, omologat la standardul R44, iar ca funcții, enumerăm: centură de fixare Top Teether, centură de siguranță în 5 puncte, aripi laterale de protecție, rotire 360° grade cu reglarea poziției de somn și a inaltimii tetierei dar și alte funcții.

Scaun Auto Pilot Rotativ 360 Grade cu Isofix si Copertina, 0-36 kg, Cangaroo

 • Ușor de instalat în mașină
 • Spătar reglabil în 4 poziții
 • Sistem rotativ
 • Design modern și ergonomic
 • Husa este detașabilă și se poate curăța
Verifică prețul

Scaunul auto Pilot rotativ poate fi utilizat o perioadă îndelungată de timp, fiind recomandat pentru bebeluși și copii cu greutate de la 0-36 KG (0 luni - aproximativ 12 ani). Sistemul rotativ permite rotirea scaunului (doar rin apăsarea unui buton) la 360 grade, fiind ușor de fixat atât cu fața cât și cu spatele la direcția de mers. Spătarul este reglabil în 4 poziții, are un design modern și ergonomic, sistemul Isofix rigid care asigură o fixare corectă, husă detașabila, reductor pentru șezut etc.


* Prezentare video mai jos

Scaun auto i-SIZE Britax Romer DUALFIX M Grey Marble, 61-105 cm, rotativ, Gri

 • Rotație 360 de grade
 • Orientare spre față sau spre spate
 • Confort și sprijin pentru bebeluși
 • Bară reglabilă
 • Protecție împotriva impactului lateral
Verifică prețul

Scaunul este potrivit copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 luni (61 cm) și 4 ani (105 cm). Un mare beneficiu este rotația de 360 de grade plasarea și înhămarea copilului fiind mai ușoare. Poate fi folosit cu fața sau spatele către direcția de mers. Sistemul DUALFIX i-SIZE a fost echipat cu un număr mare de caracteristici de siguranță, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate. Tetiera este în formă de V, centura are sistem de siguranță în 5 puncte, scaunul beneficiază protecție împotriva impactului lateral dar și sistem Pivot Link.

Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Mergi direct în magazinul tău preferat.

bestkids.ro emag.ro nichiduta.ro chicco.ro bebebliss.ro noriel.ro elefant.ro
la buget

Scaun auto rotativ cu isofix grupa 0-36 kg Nova Gri

 • Design modern
 • Compact
 • Rezistență crescută
 • Simplu de utilizat
 • Confortabil
Verifică prețul

Scaunul auto Coccolle Nova dispune de un sistem All in One, reprezentând astfel tot ceea ce ați căutat în materie de siguranță rutieră a bebelușului încă din primele sale zile de viață, până la vârsta de 12 ani. Există în acest scop 4 grupe distincte de vârstă, 6 poziții diferite de înclinare a șezutului și 10 poziții de reglare a tetierei. Scaunul este echipat atât cu sistem Isofix de fixare, cât și cu centură top-tether pentru o dublă stabilitate. Suportul pentru nou-născuți va asigura poziția lombară corectă și confortabilă.

Premium

Scaun auto rotativ 360 Chicco AroundU iSize, Isofix, Pearl (Gri), 0-18kg

 • Instalare sigură și ușoară
 • Oglindă reglabilă integrată în scaun
 • Așezarea cu ușurință in scaun a copilului datorită modului de rotire
 • Se poate conecta prin aplicație
 • Pornește o alarmă în cazul nesupravegherii
Verifică prețul

Acest scaun de la Chicco este echipat cu sistemul de prindere Isofix fiind omologat în conformitate cu regulamentul i-Size. Acest scaun este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani. Copilul poate fi poziționat cu ușurință datorită faptului că scaunul se rotește 90°, cu fața către portiera mașinii. Scaunul se montează cu spatele la direcția de mers, iar după ce bebelușul trece de vârsta de 15 luni este posibilă întoarcerea către direcția de mers. Acest scaun beneficiază și de 4 poziții pentru poziția de somn.

Scaun Auto Rotativ cu Isofix Coccolle Nova, 0-36 kg

 • Tetiera este reglabilă în 10 poziții distincte
 • Lățimea scaunului se modifică
 • Carcasa scaunului este realizată din ranforsaj de oțel, cel mai solid material, cu rezultate maxime în cazul unui impact
 • Spuma ESP utilizată în realizarea scaunului are capacitatea de a diminua maxim un posibil șoc, cauzat de impact
 • Instalarea este facilă
Verifică prețul

Scaunul auto Coccolle Nova are un sistem 4 în 1 și reprezintă scaunul de care vei avea nevoie încă din primele zile de viață ale bebelușului. Acesta se poate folosi de toate grupele de vârstă, având șase poziții de înclinare a șezutului și zece poziții prin care se reglează tetiera. Scaunul conferă confort și în același timp și siguranță maximă, fiind echipat cu un sistem de fixare și cu o centură top-tether care oferă stabilitate dublă. Scaunul are integrat și un sistem de protecție lateral pentru eventuale șocuri. Tetiera acestuia se poate regla în zece poziții diferite, pe măsură ce copilul crește.

Întrebări despre scaunele auto pentru copii cu rotație 360 grade

Cum se fixează un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Dacă poți, înainte de a cumpăra scaunul, cel mai bine e să-i faci o probă în maşina ta. Baza se fixează în sistemul ISOFIX universal al autoturismului nefiind necesară prinderea sa cu centurile masinii. Șezutul, care se rotește 360 grade, poate fi poziționat cu spatele sau cu fața la direcția de mers.

Pentru ce grupă de vârstă este potrivit un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Scaunele auto pentru copii, cu rotație de 360 grade, sunt potrivite pentru grupele de vârstă cuprinse între 0 și 12 ani. Deoarece scaunul este ajustabil pe mai multe categorii, acesta este foarte versatil, putând fi întrebuințat pe o perioadă de timp îndelungată.

Câte poziții de înclinare are un scaun auto pentru copii, cu rotație 360 grade?

Poziționarea scaunului auto este importantă pentru siguranța copilului de aceea trebuie respectate reglementările în funcție de vârsta și greutatea copilului. Baza scaunului auto cu rotație 360 grade se poate roti cu fața sau cu spatele către direcția de mers și, în funcție de model, spătarul are până la 4 poziții de înclinare.

Tetiera se poate regla?

O călătorie sigură este garantată de un scaun auto 360, perfect pregatit pentru a satisface toate așteptările unui pasager mic. Confortul în toate condițiile este asigurat prin poziționarea corectă a copilului, ceea ce se realizează și prin reglarea înălțimii tetierei.

Husele sunt lavabile și detașabile?

Majoritatea scaunelor auto pentru copii cu rotație 360 grade au huse detașabile și lavabile. Ele sunt din materiale durabile, de calitate și asta pentru că trebuie curățate destul de des pentru a menține o igienă corespunzătoare în preajma copilului.

Criterii de alegere a unui scaun auto pentru copii

Grupa de vârstă

Scaunele auto au specificate inclusiv grupa de vârstă recomandată pentru utilizare, respectiv numărul de kilograme, pentru ca tu să te poți orienta către alegerea perfectă. Cele mai populare grupe de utilizare sunt cele cu utilizare până la 4 ani (9-18 kg), cele cu utilizare de la 3-11 ani (15-36 kg). Alte modele suportă greutatea de până la 13 kg (aproximativ 16 luni), iar altele până la 25 kg.

Sistem de prindere

Sistemul ISOFIX reprezintă sistemul standard ce garantează fixarea unui scaun de copil in mașină, fiind o parte integrată a autoturismelor. Existența acestui sistem permite fixarea scaunelor într-o poziție sigură, fixă. Asigură-te că la achiziționarea scaunului, acesta este compatibil cu autoturismul pe care îl conduci.

Puncte de siguranță ale centurii

În ceea ce privește siguranța în timpul transportului, centura de prindere este un element cheie. Există modele de scaune prevăzute cu centură care se prinde în 3 puncte și scaune auto care beneficiază de un plus de siguranță, cu centuri care se prind în 5 puncte.

Tipuri de reglaje

Modelul de scaun ales trebuie să fie omologat, spre utilizarea în siguranță, reglajul este extrem de important. Astfel există modele de scaune cu reglaj al spatarului în 2 moduri (șezut și înclinat), dar și modele cu reglaj în 5 moduri diferite, ce permit reglarea unei poziții confortabile.

Materiale lavabile

Materialele din care este confecționat scaunul auto trebuie să fie sigure pentru copil, dar în același timp trebuie să se curețe ușor. Lavabilitatea parții textile, fără a se deteriora, este importantă, întrucât scaunul va fi utilizat chiar și zilnic.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Baterie Auto
Cea mai bună baterie auto

Cauți o bateria auto de calitate care să reziste mulți ani și să nu-ți facă probleme iarna? Uite care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Set de LEGO Pentru Copii 1 - 3 Ani
Cel mai bun set de LEGO pentru copii 1 - 3 ani

Dezvoltă-i creativitatea și motricitatea copilului tău cu ajutorul unui set LEGO de construcție. Cu forme și mecanisme speciale pentru copii de 1-3 ani, setul LEGO poate fi cadoul ideal.

Cel Mai Bun Panou Senzorial Copii (Busy Board Montessori)
Placă senzorială pentru copii (busy board)

Vrei să-ți inveți copilul despre diverse materiale și forme? Plăcile senzoriale pentru copii (numite și busy board) sunt un bun cadou educativ și distractiv în același timp.

Cea Mai Bună Cameră De Marșarier
Cea mai bună cameră de marșarier

Pentru o siguranță sporită a mașinii tale investește într-o cameră de marșarier. Instalare ușoară pentru orice tip de mașină.

Cea Mai Bună Ladă Frigorifică Auto cu Încălzire
Cea mai bună ladă frigorifică auto cu funcție de încălzire

Pleci des cu mașina în călătorii și ai nevoie de un mini frigider în care poți păstra reci alimente și băuturi? Alege unul și cu funcție de încălzire, nu se știe când vei avea nevoie.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

bestkids.ro emag.ro nichiduta.ro chicco.ro bebebliss.ro noriel.ro elefant.ro