De ce să-i cumperi copilului o tricicletă 3 in 1?

Să ții ocupat un copil care a învățat să meargă dar care nu mai vrea la plimbare cu căruciorul, poate fi extrem de solicitant. De aceea e bine să ai în vedere o gamă variată de alternative. Una din cele mai atractive jucării pentru copii, este tricicleta 3 în 1. Cu aceasta, cei mici pot explora mult mai ușor tot ce e în jurul lor, vor sta mai mult la plimbare și, foarte important, te va scăpa pe tine ca părinte de a-l plimba în brațe atunci când a obosit. În plus, sunt ideale pentru copiii mici, deoarece prezintă un risc scăzut de accidentare, le oferă independență şi îi ajută să exerseze din timp mersul pe bicicletă.

Pe piață găsești modele potrivite pentru diverse categorii de vârstă, cu o mulțime de accesorii, elemente de siguranță dar și de design. De la 9 luni și până la 3-4 ani, aceste triciclete oferă accesorii care se pot atașa sau scoate în funcție de cât de bine știe copilul să meargă cu tricicleta, iar când acesta mai crește și avansează cu pedalatul, tricicleta poate fi transformată în bicicletă.

Triciclete bune de tipul 3 in 1

1. Wunderkid Trax BEST CHOICE

Tricicleta multifuncțională Wunderkid Trax poate fi folosită de la 18 luni până la 5 ani. Designul deosebit oferă micuților plimbări sigure și comfortabile. Aceasta este echipată cu elemente care oferă siguranță și confort copiiilor. Cadrul metalic ușor este vopsit în culoarea negru mat pentru a fi în ton cu tendințele moderne. Confortul copilului este asigurat de husa moale care îmbracă șezutul și spătarul. Spătarul tricicletei permite ajustarea în 2 poziții pentru a-i oferi micuțului o pozțtie confortabilă.

Video Wunderkid Trax
Opțiuni cheie
 • Model de tricicletă modern, cu funcții axate pe confort: spătar reglabil, șezut reversibil
 • Vârsta recomandată de utilizare este de minim 18 luni - maxim 5 ani
 • Coșul pentru bagaje este perfect pentru depozitarea jucăriilor și a altor articole
 • Copertina generoasă de protecție solară este un plus al acestui model de tricicletă
 • Tija de direcție este utilizată facil de către adulți, permițând dirijarea corectă la nevoie

2. Coccolle Modi PREMIUM

Acastă tricicletă multifuncțională poate fi folosită de la 6 luni la 4 ani, are un design nou deosebit și oferă micuților plimbări sigure și confortabile. Copilul este protejat pe toată perioada utilizării de centurile de siguranță în 5 puncte și inelul de protecție. Este prevazută de asemenea cu două suporturi pentru picioare și tijă de împins ajustabilă și ergonomică. În plus, are o poziție de somn îmbunatățită datorită ghidonului rabatabil. Roata din față este dotată cu sistem „roată liberă” ce se activează prin apăsarea unui buton.

Video Coccolle Modi
Opțiuni cheie
 • Echipată cu elemente de siguranță
 • Sistem de rotire
 • Ghidon blocabil
 • Coș de cumpărături
 • Este multifuncțională

3. Little Tikes LA BUGET

Tricicleta 4în1 de la Little Tikes este potrivită copiilor mai mari de 9 luni, până la 22,5 kg, are un design modern, culori vii precum și multe soluții practice pentru a face mersul pe bicicletă jocul favorit al celor mici. Scaunul și spătarul sunt reglabile, are suport confortabil pentru picioare, compartiment pentru bagaje, iar roțile sunt din cauciuc silențios. În plus, produsul include curele reglabile, pedale anti-alunecare, iar mânerul de împingere este prevăzut cu un panou practic pentru lucrurile mici dar și loc special pentru sticlă.

Video Little Tikes
Opțiuni cheie
 • Tricicletă în culori veselă, perfectă pentru învățare și exersare
 • Roțile sunt realizate din cauciuc silențios, iar pedalele sunt anti-alunecare
 • Recomandarea minimă de utilizare - copii de peste 9 luni (greutate maximă: 22.5kg)
 • Scaunul și spătarul sunt reglabile, pentru confort sporit în timpul plimbărilor
 • Compartimentul pentru bagaj este util pentru depozitarea jucăriilor și cumpărăturilor

4. TRICICLETA CHIPOLINO PRIMUS BLUE

Bicicleta Chipolino Primus, poate să fie noul companion al copilului tău! Este un produs recomandat pentru copiii cu o greutate de până la 25 KG și cu o vârstă cuprinsă între 1.5 - 3 ani. Caracteristici: șezut cu husă moale și centuri de siguranță, bară de siguranță, suport pentru picioare reglabil, mâner pentru părinte reglabil în înălțime, copertină ajustabilă, coș cumpărături, claxon, toate acestea reprezintă o serie de atuu-uri de neeglat pentru o tricicletă ideală atât pentru părinte dar și pentru copil!

Opțiuni cheie
 • Tricicleta poate fi utilizată de către copiii cu greutatea maximă de 25 kg (1,5-3 ani)
 • Șezutul confortabil, cu husă din textil moale și centuri de siguranță
 • Copertina ajustabilă adaugă confort și protecție în timpul plimbărilor
 • Este prevăzută cu claxon, pentru deliciul micuțului, precum și cu coș cumpărături util
 • Adulții pot controla facil tricicleta cu ajutorul mânerului reglabil în înălțime

5. Tricicleta cu copertina Baby Care™ Turbo Bike , cu far luminos, roti din cauciuc, pozitie somn, pedale si maner pentru parinti, scaun reversibil cu invartire 360 grade , cadru metalic, dimensiuni 110X45X90 cm, Fucsia

Tricicleta este destinată copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 și 48 de luni și este un model inovator, foarte comod atât pentru cei mici cât și pentru părinți. Aceasta are poziție de somn, șezut și spătar căptușite și moi, suport pentru picioare dar și funcție de blocare a pedalelor pentru perioada când bebe e prea mic ca să pedaleze. Roțile sunt confecționate din cauciuc PVU, tricicleta fiind astfel durabilă și silențioasă. În plus, pentru plimbările lungi ce se întind până seara, aceasta este dotată cu far luminos.

Opțiuni cheie
 • Modelul este potrivit pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni - 4 ani
 • Bicicletă modernă, cu funcții performante incluse (copilul poate dormi confortabil)
 • Facil de manevrat de către adulți, scaunul este reversibil la 360 de grade
 • Șezutul este confortabil, iar husa are centură de siguranță (prindere în 3 puncte)
 • Un punct forte, distinctiv al acestei triciclete este copertina XXL

6. Tricicleta ultrapliabila Qplay Nova, Gri

Tricicleta, potrivită copiilor cu vârste între 10 luni și 3 ani este extrem de versatilă, datorită funcției de pliere ultracompactă. Plimbările sunt foarte confortabile mulțumită spătarului ajustabil și a funcției de utilizare atât cu spatele, cât și cu fața la sensul de mers. Pentru comoditate maximă, tricicleta este echipată cu suport de picioare pentru bebeluși, foarte util atunci când micuțul nu ajunge la pedale. Apoi, când acesta crește, acest suport se poate îndepărta și folosi suportul de picioare pliabil. Tricicleta este dotată cu centură de siguranță în 5 puncte.

Opțiuni cheie
 • Mâner auxiliar telescopic ajustabil Scaun rotativ
 • Copertină mare cu protecție UV
 • Centură de siguranță în 5 puncte
 • Sistem de roată si ghidon liber
 • Pedale cu sistem anti-alunecare

7. Tricicleta Chipolino Primus

Acest model de tricicletă este potrivit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1,5 și 3 ani, cu o greutate de până la 25 kg. Are șezut cu husă moale și centuri de siguranță dar și bară de siguranță. Pentru a răspunde nevoilor celui mic dar și ale părinților tricicleta are suportul pentru picioare pliabil, mânerul pentru părinte este reglabil în înălțime, iar copertina de asemenea ajustabilă. Este fabricată din materiale 100% sigure și, în plus este dotată cu coș de cumparaturi și claxon. Extrem de comodă, tricicleta este perfectă pentru plimbările lungi de seară.

Opțiuni cheie
 • Copilul este în perfect siguranță și confort - șezut cu husă moale și centuri siguranță
 • Poate fi folosită de copiii cu greutatea maximă de 25kg (1,5-3 ani)
 • Prevăzută cu mâner pentru părinți - reglabil pe înălțime
 • Copertina de protecție soare, vânt, ploaie, ce poate fi ajustată
 • Dotată cu coș de cumpărături și claxon

8. Tricicleta multifunctionala Mappy Joy, Verde deschis

Tricicleta multifuncțională Mappy Joy este prevăzută cu maner cu protecție termică pentru control parental, bară de protecție și copertină pentru soare, toate detașabile. Roțile sunt mari, gonflabile, din cauciuc, silențioase, și conferă siguranță și stabilitate. În plus, roata din față are apărătoare împotriva stropilor de ploaie. Tricicleta se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani și cu o greutate de până la 25 kg, fiind un model potrivit atât pentru fete cât și pentru băieți. Cadrul este din oțel rezistent.

Opțiuni cheie
 • Vârsta recomandată: +3 ani (maxim 25 kg)
 • Siguranță în operare, bara de siguranță venind în sprijinul micuțului
 • Mâner pentru adulți, ce permite dirijarea pentru copiii mici sau când copilul doarme
 • Dispune de copertină de protecție solară detașabilă
 • Tricicleta este prevăzută cu coș de depozitare (cumpărături, jucării, alte articole)

Întrebări despre tricicletele 3 in 1 pentru copii

Ce sisteme de siguranță au?

Majoritatea tricicletelor 3 în 1 au centuri de siguranță, bară de protecție, sistem ajustabil al șezutului pentru a se evita pozițiile incomode care pot face rău dezvoltării coloanei celor mici. Cel mic o să fie mereu în siguranță mai ales dacă va purta genunchiere și cotiere.

De la ce vârstă pot fi folosite?

Majoritatea tricicletelor 3 în 1 pentru copii pot fi folosite încă de când acesta poate sta singur în șezut. Asta și pentru că sistemele de siguranță respectiv centurile permit ajustarea în funcție de vârsta copilului dar multe modele au și o bară de siguranţă care să nu permită coborârea de pe tricicletă.

Au spațiu pentru depozitare?

Tricicletele 3 în 1 pentru copii au coș pentru depozitarea diverselor jucării, dar și spații pentru apa sau borsete în care să poți pune obiecte mici precum telefon sau portofel fără să existe riscul de a cădea la plimbare. În funcție de modelul tricicletei, spațiile pot varia ca dimensiune.

Scaunul este ajustabil?

Scaunul este ajustabil pentru majoritatea modelelor de triciclete 3 în 1. Acesta este și marele avantaj al acestor modele, pentru că pe măsură ce crește copilul scaunul, ghidonul dar și mânerele pot fi ajustate în funcție de necesități. În plus, roțile ajutătoate pot fi demontate transformându-se în bicicletă.

Se pliază pentru transport?

Caută cea mai bună combinație de portabilitate, stil și funcționalitate. Majoritatea tricicletelor devin greu de manevrat și de încadrat în mașini, transport în comun, asigură-te că trike-ul se potrivește perfect copiilor de la 10 luni până la 36 de luni.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe