De ce să-i iei copilului tău de 1-2 ani o saltea de joacă educativă?

Ca părinte, îți dorești mereu să îi oferi ce e mai bun copilului tău. Așa că vrei ca acesta să aibă la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a se juca și a se dezvolta cât mai armonios. Alegerea activităților pentru vârstele fragede pot fi o adevărată provocare. Un centru de activități pentru copii este soluția aleasă de foarte mulți părinți, o variantă sigură pentru copii și chiar educativă. Acestea sunt dotate cu jucării, și sunt disponibile în culori vii, texturi diferite, sunete și diferite forme.

O saltea de joacă educativă este spațiul ideal în care cel mic să facă, fără să își dea seama, exerciții. Atunci când stă pe burtă, acesta își întărește musculatura capului, a gâtului și a umerilor. Copilul poate să folosească acest centru de activități încă de la naștere. Bineînțeles, beneficiile se vor observa abia mai târziu când începe să dezvolte coordonarea ochi membre iar simțurile i se dezvoltă complet. Majoritatea se pot spăla foarte ușor, chiar și la mașina automată. iar accesorile se pot atașa oricând.

Saltele de joacă educative bune

1. Bright Stars 5 in 1 PREMIUM

Când copilul începe să aibă stabilitate în șezut, să umble de-a bușilea, sau chiar să se ridice singur în picioare, o variantă bună ar fi acea unei centre de activități. Astfel de centre sunt dotate cu un număr de activități, printre care și unele având scopul dezvoltării cognitive a copilului. Salteluța 5 in 1 Your Way Ball nu este o salteluță oarecare, ci una foarte mare, cu pereți ajustabili și cu 35 de bile colorate – așadar un spatiu de joacă complex care se adaptează creșterii rapide a bebelușului și îl surprinde mereu cu activități noi. Jucăriile interactive încurajează bebelușul să le exploareze, iar elefantul vesel îl va răsplati cu 20 de minute de melodii vesele.

Video Bright Stars 5 in 1
Opțiuni cheie
 • Generoasă ca mărime
 • Pereți ajustabili
 • Produsul conține 35 bile colorate
 • Spațiu de joacă complex
 • Adaptabilă creșterii rapide

2. Saltea de joaca Roll LA BUGET

Juju Roll&Joy Zebra este o saltea de joacă destinată folosirii drept centru de activități, pentru a dezvolta și stimula abilitățile de coordonare, imaginația și curiozitatea bebelușului. Aceasta îi ajută pe cei mici să descopere lumea minunată a junglei stimulându-le simțurile tactil, vizual și auditiv, prin intermediul jucăriilor, sunetelor, texturilor și culorilor. Salteaua poate fi folosită de la naștere, este certificată conform normelor de siguranță. Are 5 jucării detașabile de forme și culori diferite și 2 bare de jucării. Este ușor de pliat și transportat, ideal și acasă, și în excursii.

Video Saltea de joaca Roll
Opțiuni cheie
 • Salteluță de joacă - centru de activități, ce contribuie la dezvoltarea imaginației
 • Ajută la dezvoltarea abilităților de coordonare, stimulând curiozitatea bebelușului
 • Poate fi folosită încă din primele luni de viață ale copilului
 • Copiii sunt stimulați de texturi, sunete și culori, în timpul utilizării
 • Este confecționată din materiale non-alergice, sigure pentru copii

3. Fisher Price 3 in 1 BEST CHOICE

Joaca este modalitatea copilului de a se dezvolta armonios și fără traume, cu multă bucurie. Cu acest centru de joacă 3 in 1 Fisher Price, copilul poate învăța jucandu-se pentru că dispune de trei stadii de joacă pentru „etape de creștere diferite” și peste 10 activități și jucării, Centru de activități este transformabil, cu lumini, sunete și muzică, peste 12 activități și jucării de descoperit, jucării animale adorabile care distrează bebelușii, de la nou-născuți până la copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

Opțiuni cheie
 • Lumini atractive
 • Zgomote amuzante
 • Diverse activități
 • Stadii pe trei etape de creștere
 • Ușor de depozitat

4. Saltea Lorelli de Activitate Piano Gym, Pink

Probabil cel mai frumos lucru la un copil este bucuria pe care o emană atunci când se joacă. Copilul va experimenta activități multi-senzoriale prin varietatea de sunete a jucăriilor și prin imagini și forme viu colorate, învătând astfel să se coordoneze în gesturi și simțuri. Salteaua Lorelli de activitate Piano Gym, dispune de o arcadă cu jucării, copilul poate sta întins să descopere și să exploareze, iar când dorește să sejoace cu jăriile în altă parte, le poate desrinde foarte ușor, deaorece sunt detașabile, pot fi repoziționate oriunde pe salteluță și pot fi utilizate și ca atare.

Opțiuni cheie
 • Activități multi-senzoriale
 • Utilizare în diverse ipostaze
 • Culori vii și foarte contrastante Dispune de o arcadă cu jucării
 • Jucăriile sunt detașabile
 • Salteluța se pliază

5. Centru de activitati Paula Lionelo

Acest centru de activități este potrivit atât fetițelor cât și băieților cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Ideală încă de la naștere pentru a încuraja dezvoltarea fizică, senzorială și emoțională a bebelușului. Este dotată cu jucării, lumini și muzică pentru a capta atenția celor mici. În plus are și o pernuță (Tummy Time) pentru a așeza copiii pe burtică. Aceste exerciții permit copilului să-și întărească mușchii gâtului și spatelui. Salteluța confortabilă este confecționată din materiale prietenoase la atingere, 100% fibra de poliester, non toxic și non alergic.

Opțiuni cheie
 • Poate fi utilizată încă din primele luni de viață ale bebelușului
 • Salteluță de joacă - activități complexe, ce îi permite celui mic să exploreze
 • Contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, cognitive, senzoriale și emoționale
 • Este dotată cu lumini, sunete și jucării, având un design modern
 • Poate fi folosită acasă sau oriunde în interior, fiind ușor de manevrat (greutate 1.5kg)

6. BABY EINSTEIN – SALTELUTA DE JOACA 4 IN 1 KICKIN' TUNES™

Salteluța poate fi folosită pentru joacă de copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani. Asta pentru că are peste 70 de activități și sunete și 25 de melodii menite să îi facă pe cei mici să o adore. Include 7 jucării detașabile inclusiv: pianul Magic Touch, o pernă pentru joaca pe burtică, o jucărie care foșnește, o notă muzicală texturată, o oglindă pentru a se descoperi pe sine, o jucărie zornăitoare și câteva carduri mici lucioase. Are 4 moduri de joacă, respectiv pe spate, pe burtică, în șezut, sau de luat în excursie și este potrivită atât pentru fete cât și pentru băieți.

Opțiuni cheie
 • Poate fi utilizată în 4 moduri de joacă (pe spate, pe burtă, în șezut sau în excursii)
 • Design modern, culori vesele, prevăzută cu peste 25 de minute de muzică
 • Include și fraze în limbi străine (spaniolă, engleză și franceză)
 • Dispune de peste 70 de sunete și 7 jucării detașabile, fiind astfel o investiție durabilă
 • Este potrivită pentru fete și băieți, pentru copiii de peste 3 luni

7. Salteluta interactiva de joaca Agnes Lionelo

Salteluță interactivă de joacă Agnes Lionelo, pentru băieți/fete de 0-3 ani, are un design unic și multicolor. Se poate utiliza atât ca o salteluță de joacă dar și sub formă de căsuță. Multitudinea de culori și forme stimulează dezvoltarea fizică, senzorială și emoțională a celui mic. Brațele sunt detașabile, iar mânerele adiționale sunt ideale pentru a agăța jucăriile. Agnes include: 2 inele, 6 jucării și o cărticică interactivă. Dimensiuni: 142 x 142 x 45 cm. Material: 100% fibră de poliester. Greutate: 2 KG.

Opțiuni cheie
 • Saltea complexă, cu design unic, perfectă pentru joacă și dezvoltarea imaginației
 • Posibilități nelimitate de joc, culorile stimulând dezvoltarea senzorială și emoțională
 • Facil de montat, transportat, depozitat și instalat, grație greutății reduse de doar 2 kg
 • Include 6 jucării, 2 inele și o cărticică interactivă
 • Poate fi folosită ca saltea de joacă, dar și în formă de căsuță

8. Salteluta de Joaca cu Muzica si Lumini Pastel

Salteluță de joacă cu muzică și lumini pastel - include mecanism ce produce muzică și lumini pentru distracția micuțului (funcționează cu 3x baterii AA 1.5 V care nu sunt include in pachet). Copiiilor le plac jucăriile, iar parinților lucrurile de calitate. Acest produs include o pernă potrivită pentru somn și 6 jucării. Jucăriile include incurajează dezvoltarea imaginației și a funcțiilor motorii, iar salteluța colorată este foarte distractivă pentru cei mici. Produsul este indicat pentru copiii de 3 luni+. Dimensiuni: 55 x 80 x 60 cm.

Opțiuni cheie
 • Mecanism ce produce muzică
 • Deține 6 jucării
 • Colorată și atractivă pentru copii
 • Include pernuță pentru somn
 • Material fin

Întrebări despre saltelele de joacă educative pentru copii de 1-2 ani

Se poate curăța la mașina de spălat??

Scoateți marginile și trageți în afară pătratele. Lăsați intacte literele și numerele. Puneți bucățile de bordură și jumătate din pătrate într-o plasă mare de rufe. Efectuați o clătire la rece de 11 minute, fără uscare la sfârșit. Uscați-le la soare.

Din ce material este realizată?

Materialul este important în alegerea saltelei. Nailonul este o țesătură foarte obișnuită, ușor de curățat și se fabrică rapid și ieftin. Spuma este o țesătură excelentă pentru sugarii mici, care învață să se rostogolească, să se așeze și să se târască.

Ce funcții are salteaua?

Saltelele de joacă educative au un dublu rol, de relaxare și joacă, iar al doilea rol, de învățare. Prin jucăriile și materialele auxiliare incluse în pachet, copilul tău își va dezvolta funcțiile motorii și capacitive, făcând totul într-o manieră relaxantă și amuzantă pentru el.

Ce exerciții poate face copilul?

Există saltele sau centre de activități ce se aseamănă mult cu un antemergător. Acestea pot fi fixe sau mobile, dar sunt mult mai sigure în ceea ce privește stabilitatea celui mic. În plus permit dezvoltarea lui osoasă și musculară armonioasă. Atunci când stă pe burtă, acesta își întărește musculatura capului, a gâtului și a umerilor. În plus, își dezvoltă capacitățile motorii și previne aplatizarea spatelui capului.

Pot fi adăugate sau scoase anumite accesorii?

Saltelele de joacă educative pentru copiii de 1-2 ani au integrate diverse accesorii care să îi atragă la joacă, ce includ forme, sunete și texturi diferite. Acestea pot fi atașate, sau scoase astfel că pot fi combinate în funcție de preferințele copilului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe