Cel Mai Bun Panou Senzorial Copii (Busy Board Montessori)

Placă senzorială pentru copii (busy board)

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 124 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu

De ce să-i cumperi copilului o placă senzorială?

Plăcile senzoriale țin copiii ocupați și părinții fericiți! O spun din experiență :)
Ce este o placă senzorială (de activități) sau "busy board"? Placa senzorială este o jucărie care ajută la dezvoltarea copilului realizată din lucruri pe care le întâlnim în jurul nostru în viața de zi cu zi. Această jucărie particularizată poate fi un experiment sigur pentru copil cu lucruri care altfel sunt interzise.

Și cum fiecare copil are felul lui de a se juca cu o jucărie, nu vei găsi doi copii să se joace la fel cu aceeași placă. Unora le place să împingă și să tragă, unora le plac sforile, unii copii vor fi încântați de sunete, iar alții vor dori să conecteze toate elementele între ele. Pentru că da, pe o placă senzorială se pot găsi toate aceste lucruri și nu numai. Sunt niște instrumente minunate în educația Montessori.

Ca și beneficii importante, plăcile promovează abilitățile motorii, oferă o experiență senzorială cu texturi și sunete, prezintă rezolvarea problemelor și explorarea cauză-efect, sunt un stimulent pentru imaginația copilului și reprezintă un cadou minunat.

Cel mai bun busy board

Cel mai bun

Busy board casuta

Panoul cu activități sau denumită și placă senzorială este o jucărie educativă și interactivă care îți va ține copilul ocupat cu orele, iar tu ca parinte vei putea avea un moment de respiro. Copilul nu doar se joacă, ci prin mulțimea activităților de pe placa își dezvoltă în mod natural abilitățile practice de care are nevoie în viața de zi cu zi.
Verifică prețul

Placa senzorială Busy board casuță Little Handy Turcoaz, 12 luni+, 50x50 cm. Busy boardul Little Handy nu este un cadou doar pentru copilul tău, ci poate fi un cadou și pentru tine.

Premium

Tabla activitati

Pur și simplu o jucărie perfectă pentru copii, îmbinând 8 caracteristici diferite: mută bilele de lemn de pe micul abac, lovește xilofonul pentru a descoperi noi sunete, plimbă bilele de lemn pe spiralele metalice sau găsește locul potrivit pentru formele geometrie pe discul rotativ, rotește cilindrul de lemn sau învârte bucățile de lemn pentru a porni un adevărat mecanism!.
Verifică prețul

Tabla de activități pentru Dezvoltare Motrică. Ajută-ți copilul să își dezvolte abilitățile motorii fine într-un mod jucăuș și plăcut.

la buget

Busy board melc

Busy board-ul, placă cu activități sau denumită de unii ”placă senzorială” este jucăria interactivă concepută special pentru manuțele harnicuțe și ochișorii curioși ai copilului tău. Inspirat fiind din pedagogia Montessori, acest busyboard sprijină procesul natural de învățare a copilului prin cele 10 activități diferite care dezvolta: dexteritatea, coordonarea mână-ochi, motricitatea fină. perseverența, gândirea logică și memoria.
Verifică prețul

Busy board melc Little Handy Galben, 12luni+, dimensiuni: 45x32cm.

Paturica senzoriala si de joaca pentru bebelusi 4-12 luni

Paturica oferă bebelușului un loc de joacă, prin sesiuni prelungite de gimnastică pe burtică. Recomandată și de învățământul de tip Montessori, paturica senzorială oferă un univers de explorare, descoperire și învățare pentru copii. Astfel, bebelușii își vor dezvolta simțurile vederii, cel tactil și auzul. .
Verifică prețul

Paturica senzorială și de joacă pentru bebeluși, vârstă 4-12 luni, Babymat PSB-003, culoare: multicoloră. Paturica senzorială poate deveni ușor cea mai preferată jucărie a copilului tău.

Busy board masina Little Handy Galben/Turcoaz, placa senzoriala 12 luni

Panoul cu activități, denumit și placă senzorială este o jucărie educativă și interactivă care îți va ține copilul ocupat cu orele, iar tu ca părinte vei putea avea un moment de respiro. Copilul nu doar se joacă, ci prin mulțimea activităților de pe placă își dezvoltă în mod natural abilitățile practice de care are nevoie în viața de zi cu zi.
Verifică prețul

Busy board mașină Little Handy Galben/Turcoaz, placă senzoriala 12 luni+, 60x33 cm. Busy boardul Little Handy nu este un cadou doar pentru copilul tău, ci poate fi un cadou și pentru tine.

Întrebări despre plăcile senzoriale pentru copii

Cât de mare este o placă senzorială?

Plăcile senzoriale se găsesc în toate formele, modelele și culorile. Deși la început erau doar dreptunghiulare sau patrate cu dimensiuni de aproximativ 40 x 60 cm sau 50 x 50 cm, acum nu mai există "un standard". Plăcile pot lua inclusiv forma animalului preferat.

Îmi pot face singur placa senzorială?

Orice părinte îi poate face o placă senzorială "micuțului lui cercetător". Îți trebuie doar câteva scule (o șurubelniță, un patent, o bormașină), materialul de bază pentru placă (lemn sau plastic) și cel mai important accesoriile (jucăriile în sine).

Ce conține o placă senzorială?

Plăcile senzoriale sprijina procesul natural de învățare al copilului prin diferite activități care dezvoltă coordonarea mână-ochi, motricitatea, perseverența, gândirea logică și memoria. Poți alege singur accesoriile care crezi că ar fi interesante pentru cel mic.

Din ce material este făcut suportul plăcii?

Plăcile senzoriale sunt realizate din mai multe tipuri de materiale. Unele sunt făcute din lemn de brad sau molid, altele sunt făcute din material plastic. Cele mai des întâlnite sunt cele din lemn, fiind mai ușor de realizat. Pe acest suport vei găsi diferite accesorii.

Suportul plăcii poate fi vopsit?

Suportul plăcii senzoriale este, de obicei, realizat din lemn de brad sau molid. Acesta se poate vopsi. Ținându-se, însă, cont de faptul că placa senzorială este o jucărie folosită și de copiii mai mici se va vopsi doar cu vopseluri non-toxice (pe bază de apă).

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Kart cu Pedale Pentru Copii
Cel mai bun kart cu pedale pentru copii

Pregătește-ți copilul de mic pentru condus. Cumpără-i un kart cu pedale și va putea trăi senzația Formula 1 fără riscurile pe care le implică o bicicletă sau o trotinetă.

Cel mai bun Pat pentru Copii Formă de Mașină
Cel mai bun pat pentru copii în formă de mașină

Copilul tău este înnebunit după mașini sau domeniul auto? Fă-i o surpriză frumoasă și cumpără-i un pat în formă de mașină. Vezi care sunt cele mai bune modele.

Cea Mai Bună Bicicletă Fără Pedale - Copii
Cea mai bună bicicletă fără pedale pentru copii

Învață copilul să meargă pe bicicletă fără efort încă de la o vârstă fragedă. Bicicletele fără pedale le permi copiilor să facă mișcare și să învețe să-și țină echilibrul jucându-se.

Cea Mai Bună Remorcă de Bicicletă de Plimbat Copii
Cea mai bună remorcă de bicicletă de plimbat copii

Vrei să-ți poți lua copilul la plimbare cu bicicleta? Investește într-o remorcă de bicicletă tip cărucior. Află care sunt cele mai bune.

Cel Mai Bun Spray De Căpușe Pentru Copii / Adulți
Cel mai bun spray împotriva căpușelor

Stai mult în aer liber și vrei să nu ai grija căpușelor? Alege un spray de calitate împotriva insectelor și îți poți lăsa copilul să zburde prin grădină / parc toată ziua.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe