Cel Mai Bun Panou Senzorial Copii (Busy Board Montessori)

Placă senzorială pentru copii (busy board)

Modificat la 22 octombrie 2021
Articol evaluat de 124 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu

De ce să-i cumperi copilului o placă senzorială?

Plăcile senzoriale țin copiii ocupați și părinții fericiți! O spun din experiență :)
Ce este o placă senzorială (de activități) sau "busy board"? Placa senzorială este o jucărie care ajută la dezvoltarea copilului realizată din lucruri pe care le întâlnim în jurul nostru în viața de zi cu zi. Această jucărie particularizată poate fi un experiment sigur pentru copil cu lucruri care altfel sunt interzise.

Și cum fiecare copil are felul lui de a se juca cu o jucărie, nu vei găsi doi copii să se joace la fel cu aceeași placă. Unora le place să împingă și să tragă, unora le plac sforile, unii copii vor fi încântați de sunete, iar alții vor dori să conecteze toate elementele între ele. Pentru că da, pe o placă senzorială se pot găsi toate aceste lucruri și nu numai. Sunt niște instrumente minunate în educația Montessori.

Ca și beneficii importante, plăcile promovează abilitățile motorii, oferă o experiență senzorială cu texturi și sunete, prezintă rezolvarea problemelor și explorarea cauză-efect, sunt un stimulent pentru imaginația copilului și reprezintă un cadou minunat.

Cel mai bun busy board

Cel mai bun

Placa senzoriala busy board, Creatii 3D, Complexa, Albastru/Galben, + 1 an

Placa senzorială busy board cu creații 3D, Complexă este o jucărie excelentă pentru un copil mai mare de 1 an, deoarece atunci începe perioada de cunoaștere a lumii înconjurătoare și această placă, practic deține toate tipurile de obiecte interesante pentru un copil: accesorii metalice, ceas, pantof cu șiret, fermoar, lampă led, oglindă, roți dințate, cămașă cu nasturi, ușa cu zăvor, puzzle cu forme geometrice încastrate etc. Această placă va dezvolta diferite capacități de logică și de creație a copilului pe viitor.
Verifică prețul

Premium

Tabla activitati

Pur și simplu o jucărie perfectă pentru copii, îmbinând 8 caracteristici diferite: mută bilele de lemn de pe micul abac, lovește xilofonul pentru a descoperi noi sunete, plimbă bilele de lemn pe spiralele metalice sau găsește locul potrivit pentru formele geometrie pe discul rotativ, rotește cilindrul de lemn sau învârte bucățile de lemn pentru a porni un adevărat mecanism!.
Verifică prețul

Tabla de activități pentru Dezvoltare Motrică. Ajută-ți copilul să își dezvolte abilitățile motorii fine într-un mod jucăuș și plăcut.

la buget

Placa senzoriala, Busy Board, forma ursulet, 16 activiati, din lemn, albastru, +1 an, viMAG ®

Placa este executată din lemn calitativ, cu diferite obiecte din diferite materiale: metal, țesătură, porțelan etc. Această placă are drept scop dezvoltarea copilului de la o vârstă fragedă, de a-i împlini interesul și curiozitatea, dar și pentru a ocupa copilul cu ceva util. Această placă ar putea fi un cadou excelent pentru un copilaș micuț la orice eveniment.
Verifică prețul

Placa senzoriala, Busy Board are forma unui ursuleț și încorporează 16 activități interesante pentru copii mai mari de 1 an, cu supravegherea unui adult.

Paturica senzoriala si de joaca pentru bebelusi 4-12 luni

Paturica oferă bebelușului un loc de joacă, prin sesiuni prelungite de gimnastică pe burtică. Recomandată și de învățământul de tip Montessori, paturica senzorială oferă un univers de explorare, descoperire și învățare pentru copii. Astfel, bebelușii își vor dezvolta simțurile vederii, cel tactil și auzul. .
Verifică prețul

Paturica senzorială și de joacă pentru bebeluși, vârstă 4-12 luni, Babymat PSB-003, culoare: multicoloră. Paturica senzorială poate deveni ușor cea mai preferată jucărie a copilului tău.

Placa senzoriala busy board, Creatii 3D, Simpla, Verde/Galben, + 1 an

Placa senzorială busy board cu creații 3D este destinată copiilor mai mari de 1 anișor, cu supravegherea unui adult, care încep să descopere lumea și să afle diferite sunete, diferite obiecte care sunt cele mai interesante pentru copilași mici. Această placă e făcută pentru a dezvolta copilul de când e mic, este creată pentru dezvoltarea imaginației și pentru a împlini curiozitatea copiilor mici. Placa are o multitudine de unelte, de obiecte, de jucării care sunt cele mai interesante pentru copii, este făcută în culorile verde și galben, care o fac și mai atractivă.
Verifică prețul

Placa senzoriala busy board, Creatii 3D, Combi, Mov/Galben, + 1 an

Este realizată din MDF și regăsim pe ea numeroase accesorii precum: oglindă, ușă cu zăvor, labirint, rotiță, spinner, pantof cu șiret, cămașă cu nasturi, fermoar, lampă led, întrerupător, priză, stecher, xilofon și multe altele. Poate fi folosită încă de la 12 luni sub supraveghere și se poate personaliza la cerere cu numele copilului.
Verifică prețul

Placa senzorială Combi îl va ține ocupat pe micuțul tău timp îndelungat și îi va spori atenția și dexteritatea, adunând nu mai puțin de 21 de activități interesante și captivante.

Întrebări despre plăcile senzoriale pentru copii

Cât de mare este o placă senzorială?

Plăcile senzoriale se găsesc în toate formele, modelele și culorile. Deși la început erau doar dreptunghiulare sau patrate cu dimensiuni de aproximativ 40 x 60 cm sau 50 x 50 cm, acum nu mai există "un standard". Plăcile pot lua inclusiv forma animalului preferat.

Îmi pot face singur placa senzorială?

Orice părinte îi poate face o placă senzorială "micuțului lui cercetător". Îți trebuie doar câteva scule (o șurubelniță, un patent, o bormașină), materialul de bază pentru placă (lemn sau plastic) și cel mai important accesoriile (jucăriile în sine).

Ce conține o placă senzorială?

Plăcile senzoriale sprijina procesul natural de învățare al copilului prin diferite activități care dezvoltă coordonarea mână-ochi, motricitatea, perseverența, gândirea logică și memoria. Poți alege singur accesoriile care crezi că ar fi interesante pentru cel mic.

Din ce material este făcut suportul plăcii?

Plăcile senzoriale sunt realizate din mai multe tipuri de materiale. Unele sunt făcute din lemn de brad sau molid, altele sunt făcute din material plastic. Cele mai des întâlnite sunt cele din lemn, fiind mai ușor de realizat. Pe acest suport vei găsi diferite accesorii.

Suportul plăcii poate fi vopsit?

Suportul plăcii senzoriale este, de obicei, realizat din lemn de brad sau molid. Acesta se poate vopsi. Ținându-se, însă, cont de faptul că placa senzorială este o jucărie folosită și de copiii mai mici se va vopsi doar cu vopseluri non-toxice (pe bază de apă).

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Tabletă pentru Școala Online (teleșcoală)
Tablete pentru copii bune pentru școala de la distanță (teleșcoală)

Copilul tău încă se chinuie cu telefonul să urmărească lecțiile online? Poate are nevoie de o tabletă cu ecran mai mare potrivită pentru teleșcolă.

Cel Mai Bun Cărucior Copii 3 in 1 (Somn + Plimbare + Scaun Auto)
Cărucioare pentru copii transformabile 3 în 1

Fă o alegere înțeleaptă și alege un cărucior transformabil și multi funcțional. Ai tot ce îți trebuie într-un singur loc și în același stil / design.

Cel Mai Bun Pat Montessori În Formă De Căsuță
Cel mai bun pat Montessori în formă de căsuță

Paturile Montessori pentru copii au un aspect modern și respectă principiile de educație Montessori. Află care sunt cele mai bune modele și de unde le poți cumpăra.

Cea Mai Bună Tricicletă Multifuncțională 3 in 1 Pentru Copii
Triciclete multifuncționale 3 in 1 pentru copii

Îți plac investițiile inteligente pentru copilul tău? O tricicletă 3 in 1 poate fi folosită în 3 moduri diferite și te poate ajuta să economisești bani fără a fi nevoie de a cumpăra și alte produse. Află de ce.

Cel Mai Bun Pat Pentru Copii cu Birou Integrat
Cel mai bun pat pentru copii cu birou integrat

Duci lipsă de spațiu în camera copilului? Patul etajat cu birou integrat te ajută să folosești în mod deștept spațiul din casă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe