Cel Mai Bun Scaun de Bicicletă pentru Copii

Scaune sigure de bicicletă pentru plimbarea copilului

Modificat la 08 aprilie 2022
Articol evaluat de 134 ori:
Pagină realizată de:
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

Plimbarea copilului pe bicicletă într-un mod sigur (scaune speciale pentru copii)

Pentru cei care iubesc ciclismul, nu este nimic mai bun decât să mergi într-o nouă călătorie. Dar cum să o faci când ai un copil?
Răspunsul este - scaunele speciale pentru biciclete. Ele sunt special concepute pentru siguranță și confortul copilului.

Este important că scaunul să aibă o formă anatomică și o căptușeală moale specială în interior. Trebuie să existe spațiu suficient între spate și ancorajul centurii. Multe modele au spătar reglabil pentru înălțime. Pentru o protecției maximă a copilului în timpul călătoriei pe bicicletă, este nevoie de o cască specială, potrivită dimensiunii capului. Forma scaunului trebuie să permită folosirea acestuia: un bebeluș care poartă o cască ar trebui să fie așezat confortabil și înclinat înapoi. Pentru picioare trebuie asigurată o protecție pe trei laturi, plus curelele de fixare pentru a împiedica pătrunderea acestora în roată.

Scaune pentru plimbarea copilului pe bicicletă

Cel mai bun

Scaun copil BOBIKE GO MAXI

 • Reglabil;
 • Prevăzut cu centuri;
 • Stabił;
 • Materiale de calitate;
 • Tehnologie de carcasă cu perete dublu.
Verifică prețul

Siguranța copilului tău este mai presus decât orice, din acest motiv scaunul BOBIKE GO MAXI este alegerea perfectă pentru transportarea fără riscuri și probleme al acestuia. Efectuat din materiale calitative și tehnologia folosită la carcasa cu perete dublu asigură o rezistență sporită, iar centura de siguranță și spațiile pentru picioare, reglabile la înălțime facilitează o comoditate avansată. Scaunul este testat și validat în conformitatea cu toate standartele și e certificat de normele europene.

la buget

* Prezentare video mai jos

Polisport Koolah FF

 • Sistem de siguranță reglabil in 3 puncte
 • Pernă moale în zona lombară
 • Element reflectorizant în spate
 • Picioare protejate de contactul cu roata
 • Suport pentru picioare reglabil in 4 poziții
Verifică prețul

Scaunul de bicicletă Polisport Koolah FF este un model distribuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Suportul de pe cadrul bicicletei permite instalarea și dezinstalarea scaunului în câteva secunde, fără a fi nevoie de scule pentru montare. Pentru siguranța copilului, scaunul de bicicletă Koolah FF are un sistem de siguranță reglabil în 3 puncte și suporturi pentru picioare reglabile în 4 poziții, care protejează picioarele copilului de contactul cu roata. Montarea scaunului se face pe cadru, ceea ce înseamnă că este compatibil atât cu bicicletele cu portbagaj, cât și cu cele fără.

Premium

Una dintre cele mai bune soluții pentru un părinte ciclist pentru a împărtăși bucuria plimbării cu copilul său o reprezintă acest scaun pentru copii cu montare pe bicicletă de la Thule. Trebuie să ai în vedere că o dată cu montarea unui scaun pentru copil, manevrabilitate bicicletei se schimbă, astfel că vei avea nevoie de puțin timp ca să te obișnuiești. Scaunul este dotat cu o bridă de prindere, care o dată prinsă de bicicletă vei putea fixa scaunul printr-un singur click, în doar câteva secunde.

Thule - Scaun pentru copii, cu montare pe bicicleta in fata - Yepp Mini, White

 • Montare în față
 • Rezistent
 • Suport pentru picioare
 • Ham ajustabil în 5 puncte
 • Material hidrofob
Verifică prețul

Thule - Scaun pentru copii, cu montare pe bicicletă în față - Yepp Mini, White. Ofera confort maxim copilului și o poziție de ședere sigură și extrem de confortabilă, grație hamului ajustabil în 5 puncte, prevăzut cu centuri căptușite. Scaunul moale, căptușit cu material amortizant, asigură confort și plăcere copilului pe durata plimbării. Copilul este securizat rapid și ușor, cu ajutorul centurii de siguranță prevăzute cu cataramă anti-desfacere. O plăcere copilului creează și dispoziția ta oricând.

Scaun Copii Bicicletă Groovy cu fixare pe cadru

 • Sigur și stabil;
 • Potrivit pentru mai multe tipuri de biciclete;
 • Materiale de calitate folosite;
 • Confortabil;
 • Suport de picioare cu înălțime reglabilă.
Verifică prețul

Scaunul de bicicletă pentru copii Groovy, cu fixare pe cadru, este conceput pentru a transporta în siguranță copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 4-5 ani dar nu mai mult de 22 de kg. Scaunul are pernuță pentru spătar și șezut și o centură de siguranță reglabilă cu cataramă de închidere în 3 puncte, dar recomandarea purtării căștii rămâne valabilă. Scaunul este compatibil cu tuburile având diametrul cuprins între 28 și 40 mm folosind un dispozitiv de fixare pe cadru. Un avantaj îl reprezintă suportul pentru picioare care are o înălțime reglabilă.

Scaun copil BOBIKE GO MAXI

 • Design modern
 • Compact
 • Carcasă cu perete dublu
 • Respectă normele europene
 • Se reglează după conformația copilului
Verifică prețul

Scaunul de copil BOBIKE GO MAXI este compatibil cu multe tipuri de biciclete și îți va permite să îl iei pe cel mic alături de tine în plimbările tale, într-un mod ușor, confortabil și distractiv pentru amândoi. Este dotat cu tehnologia de carcasă cu perete dublu, în plus, acest scaun este prevăzut cu centură de siguranță și spații pentru picioare, reglabile pe înălțime. Designul său este modern, iar copilul tău va fi așezat foarte confortabil în spatele tău. Nu uita casca de siguranță și sunteți gata de aventură!

Scaun bicicleta pana la 22kg Bellelli Tiger Standard B-Fix Yellow Hi-Viz

 • Cadru din plastic solid
 • Ușor de instalat
 • Sigur și confortabil
 • Susține până la 22 kg
 • Spătar reglabil
Verifică prețul

Acest scaun de bicicletă de culoare galbenă este ideal pentru copiii de maxim 22 kg. Dacă nu știai este omologat în conformitate cu Regulamentul European EN 14344 si respectă toate regulile de protecție și siguranță. Marca Bellelli este specializată în produse pentru copii și asigură rezistență, siguranță, confort. Produsul a fost creat cu atenție la detaliile cum ar fi stabilitatea și confortul în timpul călătoriei, dar și un design modern. Este ușor de montat pe cadrul bicicletei în partea din spate.

Scaun bicicleta pentru transport copii Dynamic G2, greutate maxima transport 15 kg

 • Rezistent
 • Ușor de montat
 • Fiabil
 • Design modern
 • Adaptat pentru cadre de 28-40 mm
Verifică prețul

În ultima perioadă, din ce în ce mai multă lume a devenit preocupată de un stil de viață sănătos și de protejarea mediului înconjurător. Indiferent dacă vorbim despre o pasiune de weekend sau de o utilizare zilnică, bicicleta este un mijloc de deplasare ieftin, confortabil și prietenos cu natura. Și ca să transmiți această pasiune mai departe, trebuie să îi implici și pe copii încă de mici. Scaunul pentru bicicletă Dynamic G2 este perfect pentru a-l liniștii pe cel mic în timpul unei plimbări cu bicicleta, devenind astfel familiarizat cu această activitate.

Întrebări frecvente despre scaunele de bicicletă pentru copii

Cât de sigur e modul de prindere al copilului?

Modurile de prindere pot varia de la o gamă la alta de produse. Fiind vorba de copii, aceste sisteme de prindere sunt gândite în așa fel încât să fie cât mai sigure. Dacă urmărești pașii din instrucțiuni și montezi bine scaunul, iar copilul este corect amplasat, poți să stai fără griji.

Copilul va sta confortabil?

Ca orice produs existent, cu cât este mai scump, cu atât calitatea este mai bună. Un produs bun nu va pune probleme în a crea un spațiu inconfortabil pentru copilul tău. Nu uita totuși să lași spațiu suficient copilului tău pentru a se simți cât mai bine.

E dificil de pedalat cu un astfel de scaun montat?

Nu este absolut deloc dificil de pedalat. De fapt, nu intervine ca o piedică în pedalare, ci mai degrabă intervine în forța necesară pentru deplasare. Daca vreodată ai cărat un rucsac în spate în timp ce pedalai și nu ți s-a părut dificil, atunci poți sta fără griji.

De la ce vârsta e recomandată plimbarea copilului pe bicicletă?

După vârsta de 1 an- 1 an și jumătate, copiii dezvoltați normal din punct de vedere staturo-ponderal, vor fi capabili să își mențină corpul în echilibru pe scăunelul specializat. Se recomandă atenție sporită și plimbări cât mai relaxante alături de copilul tău.

Criterii importante în alegerea unui scaun de bicicletă pentru copil

Poziție montare

Poziția de montare a scaunului poate varia în funcție de modelul pe care îl selectezi. Este foarte important să citești înainte de achiziționarea produsului care este poziția de montare. Obligatoriu trebuiesc urmăriți toți pașii din instrucțiunile produsului pentru o siguranță sporită.

Tip montare

Siguranța copilului tău primează întotdeauna! Optează pentru un scaun cu montare pe cadru care va permite un echilibru mai bun copilului tău, menținut fiind și de corpul tău sau brațe în caz ca se sperie sau se agită (față de cele cu montare pe portbagaj sau ghidon care nu au acest avantaj).

Greutatea copilului

Conform legislației în vigoare și a standardelor de siguranță, se consideră că scaunul frontal trebuie folosit doar pentru copii cu greutate până în 15 kilograme. Pentru copii cu greutate între 18 și 30 de kg se recomandă ca montarea să se facă în partea din spate.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Bicicletă Pliabilă - Încape În Portbagaj
Biciclete pliabile care încap în portbagajul mașinii

Bicicleta pliabilă pe care o poți păstra în portbagajul mașinii poate fi soluția ideală pentru un oraș aglomerat precum București sau Cluj. Parchezi unde poți iar restul drumului îl poți continua pe bicicletă.

Cel Mai Bun Scaun Auto De Copii cu Rotație 360 grade
Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Aceste scaune cu rotire se pot folosi din primele zile de viață ale copilului și până la vârste de 8-10 ani. Din punct de vedere financiar e cea mai bună alegere pe care o poți face. Vezi ce modele îți recomandăm.

Cel Mai Bun Suport de Bicicletă - Prindere pe Haion
Cel mai bun suport de bicicletă pentru mașină cu prindere pe haion pentru 2 biciclete

Știai că îți poți lua bicicleta în vacanță foarte ușor pe mașină? Nu ai nevoie de bare transversale ci doar de un suport special care se prinde pe haion/portbagajul mașinii.

Cea Mai Bună Trotinetă Electrică - Încape în Portbagaj
Trotinete electrice pliabile care încap în portbagaj

Vezi modele de trotinete electrice pliabile care încap în portbagaj. Cu o astfel de trotinetă îți poți recupera investiția în doar un sezon primăvară - vară - toamnă. Fii cool, fii ECO!

Cel Mai Bun Panou Senzorial Copii (Busy Board Montessori)
Placă senzorială pentru copii (busy board)

Vrei să-ți inveți copilul despre diverse materiale și forme? Plăcile senzoriale pentru copii (numite și busy board) sunt un bun cadou educativ și distractiv în același timp.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe