Cel mai bun Sistem de Tragere Automată a Draperiilor

Sisteme automate de tragere a draperiilor și perdelelor

Modificat la 10 octombrie 2021
Articol evaluat de 124 ori:
Pagină realizată de:
Alina Tudornic
Alina Tudornic
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce să-ți iei o șină electrică pentru tragerea automata a draperiilor?

Dacă te-ai decis să îți reamenajezi locuința sau poate că pur și simplu te-ai mutat în casă nouă sistemul de prindere este poate cea mai importantă decizie în privința decorării ferestrelor. Șinele electrice pentru draperii operate cu telecomandă sau întrerupător sunt compatibile cu sistemele "home kit” și se pot integra într-un interior numit "casa inteligentă" unde orice echipament electric și electronic poate fi comandat de o singură telecomandă, sau accesate de pe un dispozitiv mobil cu ajutorul unei aplicații dedicate. Pot fi operate și de pe internet, în așa fel încât oricând să dispui de control asupra casei tale, creând profiluri generale, sau individual pe categorii.

Motorul pentru draperii este ușor de instalat si operat. Receiverul este deja încastrat în corpul motorului și se poate acționa prin telecomandă sau buton. Fiind un motor mic, realizat din materiale ușoare și cu un design compact poate fi cu ușurință mascat de materialul de draperie. Sistemele de șină electrice reprezintă soluţia evidentă pentru finisajul cel mai luxos şi practic.

Sisteme bune de tragere automată a draperiilor și perdelelor

Cel mai bun

Sina cu conexiune electrica SCENA TS alba

Ea poate fi utilizată pentru 3 circuite luminoase independente, iar luminile din șină pot fi atât rotite, cât și mișcate în mod liber. Au un profil de aluminiu și o tensiune de alimentare de 440V și 50 Hz. Dacă ai nevoie de alte componente pentru a asambla sistemul pe șină, le vei găsi în produse conexe.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de lumină în cameră și nu vrei să vezi fire lungi peste tot, poți apela la un truc: șina trifazată. Această șină trifazată funcționează fără conexiune electrică pentru sistemul pe șină.

Premium

Somfy

O investiție care își dovedește utilitatea, șina electrică are deschidere pe stânga și o poți folosi atât pentru perdele, cât și pentru draperii. Acționarea automată este posibilă în sensul dorit, cu ajutorul unei telecomenzi cu un canal, permițând oricând și acționarea manuală. Șina este realizată din metal de culoare albă, fiind astfel ușor de integrat în decorul camerei unde este montată.
Verifică prețul

Amenajarea fiabilă și decorul elegant sunt posibile grație acestei șine electrice, ce poate fi manevrată automat sau manual.

la buget

* Prezentare video mai jos

Orvibo W40CZ

Acesta se utilizează împreună cu un Hub inteligent Orvibo, se poate seta și controla de la distanță prin intermediul aplicației HomeMate, disponibilă pe device-urile care rulează Android sau iOS. W40CZ este compatibil și cu asistenții virtuali Amazon Alexa și Google Asisstant, putând fi controlat și vocal, având funcții speciale cum ar fi detectarea inteligentă a obstacolelor, acest lucru ducând la o durata de viață prelungită a motorului sau pornirea și oprirea prin atingerea draperiilor. Raza de acțiune este de 100 m, iar nivelul zgomotului este mai mic de 35 dB. Acest motor inteligent iți oferă un comfort sporit al casei tale, putând acționa de exemplu, draperiile din living aflandu-te în oricare altă cameră sau din alt loc. Alimentarea se va face la AC100 - 240 V, iar gradul de protecție este unul foarte ridicat datorită carcasei fabricate din aluminiu și a standardului IP20.
Verifică prețul

W40CZ este un motor smart wireless pentru controlul draperiilor, de la Orvibo, ce folosește protocol ZigBee 2. 4 G, având o frecvență de comunicare de 433. 92 MHz.

Motor de draperie Orvibo

Acest motor este suficient de puternic pentru a manevra și draperiile fabricate dintr-un material greu, dar în același timp este atractiv şi silenţios. Este prevazut cu funcţia „Touch motion”, adică motorul preia mișcarea atunci când tragi draperiile manual, în momentele în care dorești să-ți realizezi învioararea de dimineață.
Verifică prețul

Cu acest motor de automatizare electric, pentru perdele sau draperii, nu mai ai șnururi de manevrat sau sfori care se înoadă. Le poți controla dintr-o apăsare de buton ca să îţi protejezi intimitatea şi casa de razele soarelui.

Întrebări despre sisteme de tragere automată a draperiilor

De unde se face deschiderea draperiilor ?

Sistemele de tragere automată a draperiilor prezintă avantajul de a putea fi operate manual, oricând dorești acest lucru, dar mai ales automat, grație telecomenzii. Astfel, sistemul este proiectat pentru a fi operat cu telecomanda, în direcția preferată - pentru a lăsa lumina să pătrundă sau pentru a umbri încăperea.

Se pot deschide și manual ?

Sistemele automate/electrice sunt noua inovație în materie de amenajare, ce aduc un plus decorului, dar sunt și practice. Printre avantajele sistemele de tragere automată a draperiilor se numără și posibilitatea de deschidere. Poți manevra sistemul de deschidere/închidere automat, însă ai opțiunea de a-l opera și manual.

Se poate controla cu telecomandă ?

Una dintre caracteristicile sistemelor de tragere automată a draperiilor este faptul că sunt acționate cu telecomandă, pe care o vei primi în pachetul de achiziție. Pe lângă controlul cu telecomandă, sistemul poate fi operat și manual, pentru deschiderea și închiderea draperiilor.

Exista o aplicație pentru control ?

Da! Vei găsi toate detaliile necesare de instalare, conectare și configurare în manualul utilizatorului. De asemenea fii atent ca acest lucru să fie specificat în descrierea produsului, întrucât există și sisteme de tragere automată care funcționează cu propriile telecomenzi.

Care este greutatea maximă suportată?

Inovator și futuristic, sitemele de tragere automată a draperiilor îți vor înfrumuseța casa și o vor proiecta direct în următoarea eră. Deși poate diferenția destul de mult (în funcție de tip, producător sau preț), în medie, aceste sisteme susțin perdele de 100kg.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Stație Meteo Cu Senzor Exterior
Cea mai bună stație meteo cu senzor exterior

Vrei să poți măsura precis temperatura exterioară, interioară, umiditatea sau presiunea atmosferică? Stația meteo este un aparat util în orice casă.

Cea Mai Bună Alarmă Wireless - Uși și Ferestre - Instalare Rapidă
Alarme wireless pentru uși și ferestre ușor de instalat

Vrei să te simți protejat/ă în propria locuință dar nu vrei să cheltui mii de lei pe sisteme complexe de securitate? O bună alarmă pentru uși și ferestre este ceea ce ai nevoie.

Cel Mai Bun Stick TV Media Player
Cel mai bun stick TV media player

Vrei să te uiți la Netflix sau Youtube pe televizor dar nu ai un TV Smart? Cu ajutorul stick-ului media player îți poți transforma televizorul clasic într-unul smart.

Cea Mai Bună Priză Inteligentă (Smart Wi-Fi)
Prize cu conectivitate Wi-Fi (prize inteligente)

Vrei să îți transformi casa într-una smart cu un buget redus? Vezi care sunt cele mai bune modele de prize wi-fi pe care le poți controla cu ajutorul telefonului mobil via Internet.

Cel Mai Bun Termostat Inteligent pentru Centrala Termică
Cel mai bun termostat inteligent pentru centrala termică

Vrei să poți controla de pe telefonul mobil temperatura de acasă sau chiar din orice cameră? Pentru asta ai nevoie de un termostat inteligent sau termostat smart. Află care sunt cele mai bune.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe