De ce să-ți iei un termostat smart pentru centrala termică?

În localitățile unde încălzirea pe timp de iarnă și apa caldă pe parcursul anului nu sunt disponibile prin intermediul unei rețele publice, instalarea unei centrale termice reprezintă soluția optimă pentru confortul în locuință. Temperatura interioară generată de centrala termică poate fi setată și controlată cu ajutorul unui termostat. Și dacă te numeri printre cei care doresc să-și îmbunătățească sistemele instalate în casă sau la birou - atunci este momentul să optezi pentru un termostat smart, pe care îl poți opera prin aplicație pe telefon sau pe tabletă.

Termostatele smart pot fi utilizate deopotrivă prin interfața tactilă și aplicația de pe telefon. Poți verifica și compatibilitatea cu Alexa/Google Home, pentru operarea prin comenzi vocale - sunt detalii menționate de către fiecare producător pentru termostatele create. Designul este modern, display-ul este LCD, iar montajul se face în perete - pentru unele modele în doză. Termostatul este facil de operat, însă reține faptul că montajul și conectarea cu centrala termică trebuie să fie realizat de firmele specializate din domeniu.

Cele mai bune termostate inteligente pentru centrală

1. Legrand X8000 PREMIUM

Legrand X8000 este un termostat smart, ce poate fi montat în doze de instalare comune, fiind potrivit nu doar pentru centralele termice, ci pentru toate tipurile de încălzire, cu excepția covoarelor electrice. Îl poți controla prin atingerea interfeței frontale, sau prin intermediul Smartphone-ului utilizat (termostatul poate fi controlat de pe mai multe telefoane): ai posibilitatea să creezi numărul propriu de programe (zilnice sau săptămânale) și să modifici pentru o perioadă determinată temperatura independent de programul curent setat. Este realizat din plastic, iar greutatea redusă îl face și mai facil de amplasat într-un loc convenabil pentru utilizatori.

Video Legrand X8000

2. POER Smart BEST CHOICE

Termostat inteligent de cameră (zonă), cu display, cu interconectare via RadioFrecvență cu receptorul ce acționează pornirea/oprirea Centralei Termice și totodată cu posibilitate de interconectare via RadioFrecvență cu un Gateway ce face posibilă programarea și managementul temperaturilor via internet. Declanșarea pornirii/opririi centralei se efectuează la depășirea mai mare sau egală cu Histerezis (Histerezisul este setabil de către Client intre 0.1 și 1 grade Celsius, în pasi de 0.1 grade Celsius) a temperaturii țintă (de ex. dacă este setată temperatura țintă de 23 grade Celsius și histerezisul este setat la 0.1 grade Celsius, centrală vă porni când temperatura scade la 22.9 grade Celsius și se vă opri când temperatura crește și ajunge la 23.1 grade Celsius).

Video POER Smart

3. Termostat inteligent universal pentru centrala gaz WiFi, comandat de pe Smartphone, Internet compatibil Google Home si Alexa alb

Termostatul smart TOR2000GCLW face parte din gama de termostate inteligente ce pot fi conectate la telefon sau tabletă prin WiFi, ce prezintă avantajul de a fi compatibil cu orice model de centrală termică. Îl poți utiliza manual, direct prin interfața tactilă (touchscreen) sau digital, prin intermediul aplicației din AppStore sau Google Play. Poți realiza setările inclusiv prin comenzi vocale, împreună cu Google Home și Alexa. Este realizat din plexiglas (PC și ABS), prezentând rezistență la foc, ecranul tactil este LCD color, de 86 mm, iluminat, ce permite utilizarea intuitivă. Setările le vei efectua facil și poți seta temperatura între 5 -35 ℃ Se montează pe perete, iar instalarea și punerea în funcțiune se va face doar de către personalul calificat.

4. Beok BOT-313W LA BUGET

Termostatul memorează automat setările pe care tu le faci! În acest fel acesta vă pastra toate setările savlate chiar și după o pană de curent. Economisești bani și de asemenea, ai disponibil și modului Manual pentru a înlocui setările făcute cu unele corespunzătoare nevoilor tale. Termostatul poate fi programat după bunul plac. De exemplu în timpul zilei 9:00-17:00 temperatura să fie 22°C, iar în intervalul 17:00 – 9:00 temperatura în casa să fie 25°C! Termostatul este programabil 5+2 zile, cu 6 intervale orare pe zi.

Video Beok BOT-313W

5. Termostat centrala gaz/incalzire in pardoseala WiFi RF TORWT-20 Compatibil Google Home si Alexa

Modelul de termostat WIFI RF TORWT-20 (conectivitate Wi-Fi și Radiofrecvență) este potrivit pentru centrală termică pe gaz, unități centrale de comandă sau pentru sistem de încălzire în pardoseala. Poate fi operat prin aplicație ( Smart Life/Tuya) și este compatibil cu Alexa și Google Home. Îl poți monta pe perete, dar îl poți amplasa și pe masă, este realizat din ABS, iar alimentarea se face la rețea. Este programabil pe 7 zile, plaja de ajustare a temperaturii este între 5-35℃, cu acuratețe ± 1℃ (control gradual 0.5℃).

6. Termostat inteligent cu comanda pe internet a temperaturii HoneyWell

Pachetul conține: termostat inteligent T87, modul de cuplare BDR și modul de internet GATEWAY. Este un termostat inteligent cu ecran mare, simplu de configurat. Termostatul se conectează fără fir la modulul releu BDR care cuplează cazanul. Tot prin conexiune fără fir, se poate conecta și la modulul de internet de rețea GATEWAY, cu ajutorul căruia se pot crea diferite programe de încălzire. Totodată, operarea sistemului de încălzire prin internet poate fi comandată și de la un telefon inteligent sau tabletă, fiind compatibil cu ANDROID4.1, iOS7.0 sau superior.

7. Termostat Inteligent Pentru Centrale Termice Wi-Fi 2 Canale, Compatibil Google Home si Alexa

Termostatul Inteligent pentru centrale Termice dispune de un afișaj digital, memorează automat setările pe care tu le faci ca în acest fel acesta să păstreze toate setările salvate chiar și după o pană de curent și totodată menține cu precizie temperatura setată. Se controlează prin voce fiind compatibil cu Amazon Alexa & Google Assistant și se sincronizează cu limba și zona ta de timp. Se montează pe perete, are o greutate de 0,219 kilograme. Eroare de sincronizare care poate apărea este mai mică de 1%.

8. Termostat Smart Honeywell Evohome ATP921R, wireless, 12 zone, webserver wifi, App, touchscreen, Alb

Managerul RF multi-zona Honeywell EvoTouch este un echipament modern programabil destinat controlului mai multor zone de încălzire, a cazanului și a apei calde menajere. Evotouch este dotat cu un afișaj color de tip touch-screen auto-explicativ ce asigură o operare facilă prin atingere cu degetul sau creionul special. Managerul EvoTouch este parte componentă a sistemului EvoHome, acesta permite controlul încălzirii prin pardoseală, cu radiatoare, ventile de zonă, boiler ACM și cazan on/off sau în condensație cu protocol OpenTherm.


Întrebări despre termostatele smart pentru centrală

Poate fi controlat prin aplicație exclusiv pe telefon sau și pe alte gadget-uri?

Unele modele de termostate smart pentru centrală pot fi folosite și controlate inclusiv de pe un smartphone sau o tabletă. Acest lucru este posibil doar dacă modelul de termostat / centrala au aplicație de mobile care să faciliteze acest control remote.

Îl pot manevra și direct de pe ecran?

Dacă termostatul are ecran tactil touchscreen, atunci, da, controlul termostatului poate fi realizat în acest fel. În caz contrar, manipularea directă sau wireless, prin aplicația dedicată, pot fi metode alternative de folosire a unui termostat smart pentru centrală.

Instalarea și programarea trebuie făcute de firmele autorizate?

Cu ajutorul aplicației veți putea ști în orice moment temperatura din locuința ta sau la fel de simplu veți putea controla direct de la serviciu sau din alte zone unde vă aflați. Instalarea și programarea pot fi făcute în confortul casei dumneavoastră cu ușurință.

Este compatibil cu orice brand de centrală termică?

Termostatele smart pentru centrala termică sunt, de regulă, compatibile cu orice brand și model. Trebuie doar să te asiguri că montajul și configurația (conectarea cu centrala) sunt realizate de către o persoană autorizată, așa cum erau și sunt montate și termostatele din generația mai veche.

Poate fi amplasat oriunde sau trebuie montat pe perete?

Termostatele Smart pentru centrală pot controla orice tip de centrală termică. Comenzile se pot da manual cu ajutorul butoanelor prevăzute în lateral sau prin telefonul mobil Android sau iOS. Acestea pot fi amplasate atât pe perete, cât și în spațiul dorit de dumneavoastră.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe