De ce să-ți cumperi un aparat de deshidratat fructele?

Indiferent dacă ești sau nu adeptul stilului raw vegan, e bine să te preocupe ca tot ceea ce mănânci să fie cât mai sănătos și neprocesat. Iar deshidratarea alimentelor este una din cele mai bune metode de a păstra valoarea nutrițională dar și gustul acestora. Iar când te gândești că poți deshidrata de la legume, fructe până la carne sau chiar plante medicinale atunci cu siguranță îți vei dori o astfel de ustensilă în bucătărie. Unde mai pui că prețul unui astfel de aparat de deshidratat de uz casnic este excelent comparativ cu beneficiile oferite.

Procedeul de deshidratare este foarte simplu. Aparatele sunt dotate cu tăvi ce se așează în interior pe care se vor pune alimentele ce vor fi deshidratate. Odată pornit aparatul, aerul cald circulă pentru a dispersa în mod egal caldura. Un termostat va controla temperatura în funcție de setările prestabilite. Un deshidrator te va ajuta în procesul de gătire, deoarece cu cât alimentele au mai multă apă cu atât și timpul de preparare este mai mare.

Modele bune de aparate de confiat fructe

1. Florida Jerky PREMIUM

Florida Jerky este un uscător de alimente cu o putere de încălzire în infraroșu de 500 W și o distribuție uniformă a căldurii. Minerale și vitamine importante se păstrează în timpul uscării, iar gustul se intensifică. Datorită procesului de uscare complet automat cu 5 programe opționale diferite, este foarte ușor să uscați fructe, carne, legume sau chiar să pregătiți iaurt. În modul manual opțional, temperatura poate fi setată de la 35 ° C la 75 ° C și de la 1 la 99 de ore. Curățarea uscătorului după procesul de uscare este destul de simplă, iar design-ul este pretabil pentru orice bucătărie!

Opțiuni cheie
 • Ușor de utilizat
 • Ușor de curățat
 • Culoare neutră
 • Utilizare extinsă
 • Uscare pe baza de infraroșu

2. Fruit Jerky BEST CHOICE

Puternicul uscător de fructe Fruit Jerky Plus 9 de la Klarstein conservă în special alimente cum ar fi fructe, legume, carne, ciuperci sau ierburi. Puteți seta temperatura și timpul de uscare pe afișaj, temperatura fiind reglabilă în intervalul 35-70 ° C. Trebuie doar să împărțiți mâncarea dorită pe diferite rafturi, puneți capacul, selectați temperatura și timpul de uscare. Motorul și ventilatorul se vor activa aproape imediat pentru a obține rezultate chiar și la cele șase etaje ale uscătorului, la o temperatură constantă.

Opțiuni cheie
 • Technici de conservare străvechi
 • Afișaj temperatură și timp de uscare
 • Ușor de utilizat
 • Uscător 6 etaje
 • Reglare temperatură și timp de uscare

3. Daewoo DD450W LA BUGET

Acest deshidrator de alimente este util în orice casă dacă îți plac fructele sau legumele deshidratate. Poți să îți usuci fructele în cel mai scurt timp folosind cele 5 tăvi la o temperatură de 35-70 grade Celsius și ventilatorul integrat. Produsul este disponibil pe culorile alb sau violet și prețul este unul mai mult decât accesibil. După ce ai deshidratat alimentele favorite, păstrează-le în pungi de hârtie sau recipiente etanșe pentru a nu se altera în timp. Designul ergonomic se va potrivi perfect în bucătăria ta.

Opțiuni cheie
 • Design ergonomic
 • Putere nominală
 • Temperatură reglabilă
 • Tăvi adjustabile
 • Ușor de utilizat

4. Deshidrator-uscator de alimente ECG SO 570, putere 240 W, Display digital cu led, 5 tavi, 5 trepte de temperatura, alb

Un deshidrator-uscător de calitate, cu un design de succes și un preț convenabil raportat la calitatea acestuia! Spațiul de uscare este generos și dispune de un afișaj LED mare care vă informează despre starea alimentelor uscate. Datorita ventilatorului intern, alimentele se usucă rapid și uniform. Pachetul include cinci tăvi mari de uscare, dar interiorul uscătorului poate gazdui până la 7 tavi de uscare odată. Intervalul de temperatură este de 35 – 70 ° C, iar timer-ul se poate seta până la 19.5 ore.

Opțiuni cheie
 • Producător de renume
 • Setări afișate pe display
 • Utilizare variată
 • Preț convenabil raportat la calitate
 • Silențios

5. Bananarama uscător pentru fructe

Cu 550 de Wați de energie termică, uscătorul de fructe asigură că apa nu va rămâne în produsele alimentare. Uscarea completă extinde perioada de valabilitate a produselor alimentare naturale, păstrând în același timp vitaminele, fibrele și alte ingrediente esențiale fără pierderi! Temperatura este reglabilă și timer-ul este programabil pe mai multe trepte de timp, iar cele 6 rafturi variabile cu 2 moduri de stivuire diferite oferă foarte mult loc pentru orice îți dorești să faci! Poți schimba modurile și programa aparatul cu ajutorul ecranului LCD, totul fiind foarte intuitiv!

Opțiuni cheie
 • Motor puternic
 • Cronometru reglabil
 • Usucă fructe, legume, carne și alte alimente
 • Tăvi individuale
 • Curățare facilă

6. Deshidrator alimente Hendi Kitchen Line, PRO 2020, 7 tavi, DISPLAY, 500 W, temperatura reglabila 35-70°C, Negru, Timer, Control Digital, 345x450x(H)315 mm

Deshidratorul de alimente Hendi Kitchen Line, PRO 2020, are o capacitate de 7 tavi, DISPLAY electronic LCD, motor cu o putere de 500 W, temperatură reglabilă între 35-70°C, Timer, Control Digital și are dimensiunile 345x450x(H)315 mm. În deshidratorul Hendi Kitchen Line poți să îți faci propriile chipsuri și gustări sănătoase, folosint orice tip de fructe sau legume! Acest aparat poate să usuce în timp foarte scurt chiar și plante medicinale: mușețel, mentă, busuioc, mărar, cimbru, etc. Acest aparat poate fi folosit în orice tip de bucătărie!

Opțiuni cheie
 • Permite deshidratarea fructelor, legumelor și ierburilor
 • Dispune de 7 niveluri, permițând deshidratarea unei cantități mari de alimente
 • Este potrivit pentru utilizare rezidențială și comercială
 • Prevăzut cu timer pentru programarea operațiunii de deshidratarea
 • Se curăță rapid și facil, tava dispusă în partea de jos a aparatului colectează resturile

7. Valle di Frutta uscător pentru fructe

Uscătorul de fructe de la Klarstein usucă fructele, legumele, carnea dar și alte alimente într-un ritm rapid, ajutandu-ne să facem gustări sănătoase. Are un consum redus de energie dar o putere mare de uscare datorită distribuției uniforme a căldurii, astfel încât să fie extrasă toată apa din produsele alimentare. Uscarea completă prelungește perioada de valabilitate a acestora în mod natural păstrând vitaminele, fibrele și celelalte ingrediente esențiale. Are un interval de temperatură reglabil între de 40-70 °C adecvat pentru produse alimentare diverse. De asemenea este dotat și cu un cronometrul reglabil. Uscarea se poate face pe cinci nivele, putând fi puse la uscat în același timp alimente diferite - fructe și legume, ciuperci și plante medicinale, pește sau carne de vită. Datorită rafturilor mari, bucățile de carne pot fi procesate fără tăiere prealabilă.

Opțiuni cheie
 • Deshidratează alimente diverse: fructe, legume, carne, ciuperci, plante medicinale
 • Temperatura reglabilă permite deshidratarea alimentelor cu menținerea nutrienților
 • Este prevăzut cu timer, uscătorul de alimente poate fi programat
 • Dispune de 5 niveluri și permite deshidratarea unui număr mare de alimente
 • Se curăță facil, tăvile pot fi îndepărtate și curățate eficient

8. Fruit Jerky Steel 8 uscător pentru fructe

Sănătoase, gustoase și pline de energie fructele uscate sunt mai ușor de digerat de către organism. Fruit Jerky Steel 8 usucă alimentele cu ușurință și oferă un control deplin asupra gustului, texturii și ingredientelor esențiale. Cu până la 630 W Putere de uscare a fructelor Fruit Jerky Steel 8 folosește în mod continuu o temperatură de până la 68 °C, reglabila prin intermediul unui buton. Acest lucru oferă căldura potrivită pentru uscarea optimă, fie pentru fructe, legume, carne sau pește. Uscătorul are 8 rafturi supraetajate cu o suprafata de 0,65 m². Toate nivelele de uscare au o bază din plasa de sârmă cromata, cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de 7 x 7 mm. Carcasa este fabricata din oțel inoxidabil și astfel, căldura se păstrează mult mai bine. Pe lângă producția de gustări uscate, aparatul deshidratant Klarstein Pro poate fi utilizat pentru a reînprospăta produsele alimentare sau pentru dospirea aluatului.

Opțiuni cheie
 • Capacitate mare
 • Zgomot redus
 • Material durabil
 • Ușor de curățat
 • Putere mare

Întrebări despre aparatele de deshidratat fructele

Se poate folosi pentru legume și fructe, ierburi, verdețuri?

Există aparate de deshidratat care deshidratează exclusiv fructe și plante medicinale și ierburi, însă recomandarea este să investești într-un model care permite deshidratarea legumelor, fructelor, ierburilor, plantelor medicinale și chiar a cărnii.

Cu câte tăvi este prevăzut?

Este indicat să țineți cont de numărul de compartimente atunci când veți dori să achiziționați un deshidrator de alimente. În aceste condiții, trebuie să vă gândiți la cantitatea de alimente pe care veți dori să o deshidratați pentru ca mai apoi să alegeți un aparat în funcție de aceasta. Există aparate cu 4 – 9 tăvi de uscare, vorbind despre aparatele de uz casnic.

Cât trebuie să fie puterea minimă a motorului pentru o folosire corectă?

Puterea motorului este un indicator al performanței dispozitivului de deshidratare, așa că va fi nevoie să citești cu atenție specificațiile producătorului. Astfel, vei identifica modele cu putere de 125 W, de 240W, dar și aparate de deshidratat cu putere 1000W. În mod evident, cele cu putere mai mare sunt prevăzute și cu alte funcții utile, precum reglaj temperatură sau timer.

Se poate regla temperatura?

Deși este o funcție importantă pentru un astfel de aparat, nu toate modelele sunt prevăzute cu reglajul temperaturii. Alege un aparat de deshidratat care permite deshidratarea fructelor, legumelor, plantelor medicinale și chiar carne, respectiv reglajul temperaturii în funcție de categoria de alimente.

Sunt prevăzute cu un ventilator?

Aparatele de deshidratat fructele sunt dotate cu ventilator pentru distribuirea uniformă a aerului în procesul de uscare. Diferența dintre modelele de pe piață o reprezintă forma, respectiv capacitatea de ventilație, adică dacă poți sau nu să adaugi ori elimina tăvile pntru alimente pentru a eficientiza procedeul.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe