De ce să-ți iei o bicicletă de munte full-suspension?

În cazul în care ești o persoană sportivă și vrei să îți cumperi o bicicletă ca să te aventurezi pe trasee montane sau pe drumuri accidentate, înseamnă că deja ai depăşit stadiul de ciclist amator. Știi așadar că ai nevoie de o bicicletă bine echipată pentru drumuri denivelate, cu roţi groase, crampoane, frâne straşnice şi număr mare de viteze, care să îţi facă drumul mai uşor indiferent de dificultatea acestuia. O bicicletă de munte full-suspension are suspensii atât pe față cât și pe spate, fiind alegerea cea mai bună pentru cicliştii experimentaţi.

Modelele full suspension dau un plus de confort la coborâre, chiar dacă la urcare vei depune ceva mai mult efort. Suspensiile ajută la preluarea șocului ce acționează asupra ciclistului atunci când pedalează pe teren dificil sau rezultat în urma săriturilor. Fără suspensii, un stil de plimbare agresiv ar avea un efect destul de puternic asupra fizicului tău și ai obosi foarte rapid. Totodată, fără un sistem bun de suspensii, cauciucurile, jențile și chiar cadrul se pot îndoi, crăpa sau rupe din cauza impactului puternic.

Cele mai bune biciclete MTB full-suspension hidraulice

1. MTB ST 900 BEST CHOICE

Bicicleta MTB ST 900 S a fost concepută pentru uzul mixt, este confortabilă şi eficientă. Furca ROCKSHOX de 120 mm este excelentă pentru depășirea ușoară a obstacolelor și este blocabilă de pe ghidon. Bicicleta dispune de 1 singură foaie și 11 viteze, roți de 27.5" cu jante ușoare cu perete dublu și frâne pe discuri hidraulice de 180 mm (față) și 160 mm (spate) ce se adaptează chiar și zonelor cu noroi. Frâna hidraulică asigură mai multă putere, pentru o acţionare mai ușoară. Bicicleta a fost validată de profesioniști.

Video MTB ST 900
Opțiuni cheie
 • Schimbare ușoară a vitezelor
 • Poziție înălțată cu pipă reglabilă
 • Furcă şi frâne hidraulice
 • Amortizor pe aer
 • Roți mai ușoare

2. Cannondale Habit 5 PREMIUM

Dacă iubești aventura și visezi la excursii pe munți, departe de agitația orașului, atunci bicicleta mountain bike de agrement cu roți de dimeniuni consacrate de 29 inchi, Cannondale Habit, este ceea ce ți se potrivește. Modelul este conceput pentru a asigura comfort, stabilitate dar și siguranță sporită. Echiparea entry-level le recomandă pentru o utilizare în scop recreațional, respectiv poteci de pădure, macadam sau parcuri. O bicicletă aleasă în dimensiunea corectă înseamnă ușurință la pedalat, dureri de spate inexistente (sau mult diminuate) pe distanțe lungi, control mai bun al direcției. Astfel, acest model are cadru full suspension, sistem de frânare V-Brake, 12 viteze și este disponibil pe culoare kaki.

Video Cannondale Habit 5
Opțiuni cheie
 • Garanție 5 ani
 • Furcă cu suspensie
 • Cadru aluminiu
 • Furcă blocabilă remote lockout
 • 12 viteze disponibile

3. Carpat C2681H LA BUGET

Dacă ești pasionat de plimbări în aer liber și îți dorești să parcurgi distanțe mai mari și să faci mișcare, atunci e timpul să îți cumperi o bicicletă. Modelul de bicicletă Carpat C2681H se remarcă prin roți de 26", cadru realizat din aluminiu, frâne hidraulice disc și stabilitate sporită. Echiparea entry-level este recomandată pentru utilizarea în scop recreațional: parcuri, poteci de pădure, macadam. Te poți plimba cu această bicicletă confortabil, grație ușurinței în pedalat, fără a avea dureri la plimbările pe distanțe lungi.

Opțiuni cheie
 • Potrivită pentru plimbări prin parcuri, macadam sau poteci de pădure/munte
 • Design modern, plăcut, cadru realizat din oțel
 • Prevăzută cu frâne hidraulice disc
 • Greutatea totală 13,7 kg, ușor de manevrat și controlat
 • Greutatea maximă suportată - 120 kg

4. BICICLETĂ MTB XC 100 S 27,5

Bicicleta MTB ROCKRIDER XC 100 S este mixtă, adică poate fi folosită atât de bărbați dar și de femei. Cadrul din aluminiu este prevăzut cu o cursă de 120 mm, are sistemul SWITCH & RIDE , este compatibil cu 3 dimensiuni de roți. Geometria este optimizată pentru performanță: unghi de direcție de 69,5° compatibil cu roțile 29" și 27,5". Suspensia hidraulică este sensibilă la șocurile mici (absoarbe cele mai mici defecțiuni ale reliefului, la viteză mică) și amortizează șocurile în caz de obstacole mari, la viteză mare. Suspensie față, cu sistem de blocare (în poziție intermediară sau blocată) pe ghidon, grație manetei COMBO LOCK.

Video BICICLETĂ MTB XC 100 S 27,5
Opțiuni cheie
 • Frâna pe discuri
 • Ușor de manevrat
 • Suspensie furcă perfomantă
 • Confort sporit
 • Șa ergonomică

5. Bicicleta full suspension Merida Ninety-Six 9.400 Antracit/Negru 2020

Acest model este considerată prima alegere a ciclistilor profesioniști, atunci când vine vorba de cross-country și maraton. Bicicleta este optimizată pentru roțile Boost de 29 de inchi, cu sistem pedalier cu o singură foaie și un nou triunghi spate pentru o agilitate și rigiditate mai ridicate. Mărimea roților se adaptează la mărimea cadrului și fiecare model are o cursă a suspensiei (față și spate) de 100 mm, cadrul din aluminiu cu garanție pe viață, furcă blocabilă cu suspensie, discuri pe frână și 12 viteze.

Video Bicicleta full suspension Merida Ninety-Six 9.400 Antracit/Negru 2020
Opțiuni cheie
 • Bicicleta este optimizată pentru roțile Boost
 • Fiecare model are o cursă a suspensie
 • Cadru din carton
 • Mărimea roților se adaptează la mărimea cadrului
 • Cursa suspensiilor este de 100 de mm

6. Bicicleta Mtb Dhs Teranna 2645 Portocaliu 26

Acest model de bicicletă este potrivită bărbaților care sunt pasionați de ciclismul de munte, de la începători până la cei mai avansați. Este o bicicletă rezistentă, cadrul și furca fiind din oțel, are suspensii full pe ambele roți, inclusiv pe furcă, ceea ce preia foarte mult din șocurile întâlnite pe traseele montane dificile. Este echipată cu 3x7 viteze, roți cu profil dublu, iar frâna este mecanică, pe disc. Bicicleta se comportă bine pe coborâri și teren denivelat însă este puțin mai greoaie la urcări.

Opțiuni cheie
 • Ansamblu amortizor cu arc
 • Oțel
 • Atașate directă
 • DDK
 • Protecție lanț

7. Bicicleta full suspension Merida One-Twenty 9.600 Antracit/Argintiu 2020

Fiecare bicicleta MTB polivalentă One-Twenty beneficiază de tija sa reglabila hidraulic, sporind și mai mult confortul, și avand o greutate mica se potrivește perfect în conceptul de „geometrie trail” modern. Aceste caracteristici au ca rezultat o bicicletă cu o cursa medie a suspensiei care se simte bine și pe potecile alpine, dar și la maratoane sau la excursii lungi. One-Twenty este cea mai „explozivă” bicicletă din categoria MTB. Noul cadru One-Twenty este disponibil în trei variante: în versiunea ultrausoară complet din carbon; în versiunea cu triunghiul din fața din carbon și partea din spate realizată din aluminiu triplu tras 6066 și o versiune cu preț mai favorabil construită în întregime din aluminiu. Este disponibilă cu roti de 27.5 sau 29 de inci, în funcție de mărimea cadrului. Cadrul este disponibil în opțiunile carbon sau aluminiu ușor. Poate fi echipată cu una sau mai multe foi (și cu schimbător aferent). Cursa suspensiei de 130/120 mm pentru suspensia față/spate, la care se adaugă tehnologia „Float Link” duc la un pedalat confortabil.

Video Bicicleta full suspension Merida One-Twenty 9.600 Antracit/Argintiu 2020
Opțiuni cheie
 • Tijă de șa reglabilă hidraulic
 • MTB polivalent
 • Greutate scăzută
 • Cursa suspensiei de 130/120 mm pentru suspensia fata/spate
 • Tehnologie „Float Link” pentru un pedalat confortabil

Întrebări despre bicicletele MTB full-suspension

Din ce fel de material este realizată?

Bicicletele de tip MTB Full-suspension pot fi realizate din aluminiu, oțel, fibră de carbon și titan. Dacă bugetul tău este limitat, te vei orienta către soluția cea mai la îndemână respectiv o bicicletă concepută din aluminiu, care se încadrează la cele mai ieftine.

Ce tip de frâne are?

Bicicletele MTB Full-suspension au suspensii pe ambele roți, iar în funcție de traseul și nevoile proprietarului acestea pot fi cu arc, cartuș sau pernă cu aer. Diferența se vede în manevrabilitate. De exemplu cele cu aer ușurează traseele pentru acrobații.

Furca ce cursă are?

Bicicletele de tip MTBFull-suspension pot avea cursa redusă, moderată și mare adică între 120 și 200 mm. Cu cât cursa este mai mare cu atât te va ajuta pe trasee mai abrupte parcurse cu viteze mari. Cele mai mici valori corespund bicicletelor all mountain.

Pentru ce tip de trasee este recomandată?

Bicicletele MTB Full-Suspension sunt recomandate în special bicicliștilor destul de experimentați care se aventurează pe trasee montane abrupte sau cu denivelări serioase. Asta pentru că au suspensii pe ambele roți, ce preiau foarte mult din șocurile resimțite pe un astfel de traseu dificil de parcurs.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe