Cea Mai Bună Bicicletă Pliabilă - Încape În Portbagaj

Biciclete pliabile care încap în portbagajul mașinii

Modificat la 11 mai 2021
Articol evaluat de 80 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu

Utilitatea unei biciclete pliabile

Bicicleta face parte dintre articolele extrem de apreciate de către copiii și adulții de toate vârstele, fiind utilizată pentru joacă, plimbări și drumeții, reprezentând chiar principalul mijloc de transport spre școală, facultate sau loc de muncă. Din cauza faptului că bicicletele clasice sunt greoi de manevrat și depozitat a fost dezvoltat designul generației actuale de biciclete pliabile, care nu doar că se pliază, dar sunt proiectate cu greutate și dimensiuni vizibil reduse. Prima bicicletă pliabilă a fost dezvoltată de Mikael Pederson (1900), pentru armata britanică, modelul creat prezentând capacitate de compactare: greutate 7,5 kg și dimensiune roți 24 inch.

Așadar, acest model de bicicletă este gândit să faciliteze atât depozitarea, cât și manevrarea, cele mai multe biciclete pliabile sunt unisex. Bineînțeles, datorită dimensiunilor modificate, modul de utilizare diferă ușor de cel al bicicletelor clasice, dar te vei obișnui rapid cu noul design. Materialele de fabricare sunt rezistente, nuanțele alese sunt minimaliste, iar aspectul general este unul extrem de modern.

Biciclete pliabile pentru adulți. Oferte și recomandări

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bicicletă Pliabilă TILT 500 Galben Fluo BTWIN

 • Deplasare ușoară
 • Zgomot redus la utilizare
 • Bicicletă ușoară și compactă
 • Bazată pe tehnologie modernă
 • Adaptabilă la orice mijloc de transport
Verifică prețul

Dacă ești pasionat de biciclizm sau de sport, la general, atunci ai nevoie de un echipament sigur și calitativ. De aceea, îți venim, în ajutor, cu bicicleta pliabilă “ TILT 500”, care nu doar îți va oferi un suport eficient și rapid, dar, totodată, este perfect adaptabilă pentru orice tip de mijloc de transport. Devine compactă la necesitate, avantajos pentru o depozitare și transportare comodă și rapidă. De-asemenea, această bicicletă deține 7 viteze, având posibilitatea de a-ți alege treapta potrivită.

Premium

* Prezentare video mai jos

Pegas Teoretic 7S

 • Dimensiunea redusă
 • Ușor de transportat
 • Ușor de depozitat
 • Formă ergonomică
 • Design-ul
Verifică prețul

Acest model este perfect pentru oraș și se adresează cicliștilor începători/intermediari! Bicicleta suportă o greutate maximă de 100 kg, cântărește 11.9 KG, iar materialele din care este realizată sunt oțel (furca și cadrul), aluminiu/platic pentru restul componentelor. Fiabilitatea este reprezentată si prin piesele Shimano (pinioane Shimano MF-TZ21, 7 viteze, 11-28 dinți + manete schimbător Shimano SL-FT55, 7 viteze + schimbător spate Shimano RD-FT35-SS), iar sistemul de frânare ”V-Brake” este de tip frână mecanică.

la buget

Romet Wigry 3

 • Mărime unică
 • Cauciucuri premium, extra-aderente
 • Model unisex
 • Ușoară și de dimensiuni reduse
 • Design modern
Verifică prețul

Prietenoasă și ușor de condus, bicicleta Romet Wigry 3 este un concept al anului 2019 în gama sportului. Fie că dorești să te plimbi cu prietenii în parc sau să ajungi mai repede la serviciu, bicicleta îți poate fi parte in acest proces. Aceasta poate fi o bicicleta de familie, fiind unisex se poate folosi de fiecare membru atunci când este necesar și îți oferă posibilitatea de a fi depozitată chiar și într-o garsonieră. Cu un sistem de pliat ușor și sigur, bicicleta se poate depozita ușor și în câteva secunde se poate remonta pentru drumurile dorite.

Scirocco Foldo Torpado

 • Design modern
 • Pliabilă
 • Greutate redusă
 • Simplu de transportat
 • Sistem de frânare eficient
Verifică prețul

Bicicleta pentru adulți marca SCIROCCO FOLDO TORPADO te ajută să te relaxezi la o plimbare în natură dupa o zi grea la muncă, alături de persoana dragă. Are un cadru extrem de rezistent din aluminiu și cu o greutate redusă, ce o face ușor de transportat, pe lângă faptul că este pliabilă, deci este mult mai ușor de luat cu tine în orice mijloc de transport și la fel de simplu de depozitat în debara sau garaj. Este dotată cu un sistem de frânare extrem de eficient ce te ajută să oprești în siguranță.

Bicicleta Pliabila DHS 2095

 • Greutate redusă - ușor de manevrat
 • Potrivită pentru bărbați și femei - model unisex
 • Proiectată cu 6 viteze
 • Schimbător spate cu atașament direct
 • Model cu pedale pliabile - facil de depozitat
Verifică prețul

Un model modern, unisex, pe care îl vei putea folosi pentru plimbări, dar și ca mijloc de transport către și de la locul de muncă. Achiziționarea acestei biciclete (cu 6 viteze) este motivată de caracteristicile tehnice de excepție, de care poți ține cont atunci când nu ești încă decis: diametrul roților este de 20 inch, aceeași dimensiune având-o și cadrul. Sistemul de frânare este Alloy (Alhonga V-Brake set), schimbător spate cu atașament direct. Materialele de fabricație sunt rezistente și necesită întreținere minimă: pedalele din PVC, furca din oțel, cadrul din aluminiu.

Bicicletă pliabilă TILT 100 Negru BTWIN

 • Cadru din oțel
 • Confortabilă
 • Frâne eficiente
 • Simplu de utilizat
 • Elegantă
Verifică prețul

Bicicletă portabilă pentru cei mici. Are un ghidor reglabil pe înălțime pe care îl poți seta pentru diverse vârste sau înălțimi. De asemenea, șaua este reglabilă. Are un design modern și clasic de culoare neagră. O poți transporta ușor datorită faptului că o poți plia facil și rapid. Mai puțin de 30 secunde și ai pliat-o. Este un produs polivalent datorită roților de 20" pentru o deplasare cât mai eficientă și are o singură viteză. Este compactă și ușoară. Dacă nu știai, garanția pe viață este încă un cadou pentru tine.

Întrebări și răspunsuri despre bicicletele pliabile

Cât de grea e o bicicletă pliabilă pentru adulți?

O bicicletă pliabilă poate avea până în 10 KG (depinde de dimensiunea acesteia), dacă sunt construite din materiale ușoare precum fibra de carbon și titanul. În același timp, sunt și biciclete din oțel sau aluminiu, care pot ajunge chiar la peste 15 KG.

De ce fel de mentenanță are nevoie o bicicletă pliabilă?

Gradul de mentenanță al unei biciclete pliabile este aproape inexistent. Trebuie doar să te asiguri în menținerea gradului de lubrifiere al lanțului, să păstrezi roțile umflate și că ai bateria încărcată de la stopuri și alte lumini / device-uri adiacente.

Cât durează plierea unei biciclete pliabile?

O bicicletă pliabilă se poate ”strânge” / ”desface” în doar câteva zeci de secunde. Cel mai indicat este să consulți manualul sau site-ul producătorului pentru a vedea cât de rapid se poate plia/deplia bicicleta + să te asiguri că nu ai nevoie de unelte speciale.

Se poate ridica șaua unei biciclete pliabile?

Pentru o gamă largă de biciclete pliabile, șaua poate fi ajustată în diferite poziții. Nu doar atât, atât șaua cât și ghidonul sunt ușor de reglat. Un alt plus îl reprezintă faptul că nu ai nevoie de scule speciale pentru a putea face aceste modificări.

E nevoie ca bicicleta pliabilă să aiba frâne pe disc?

Frânele cel mai des întâlnite la bicicletele pliabile sunt cele mecanice cu saboți. Frânele pe disc pot fi găsite la unele modele cu un preț peste medie, în special la modelele cu roți mai mari de 24″, 26″ și 28″, unde pot oferi o eficiență superioară.

Alegerea unei biciclete pliabile pentru tine

Mărimea roților

Dimensiunea tipică a roților unei biciclete pliabile este de 20''. Cu toate acestea, în funcție de tipul de strângere, există modele care pot ajunge până la 11''. Este important de reținut că o bicicletă cu roți mai mari va fi mereu mai mare la pliere.

Număr de viteze

Există sisteme de transmisie care au o singură viteză, însă, la modele de top, te poți întâlni chiar și cu 18 sau 24 viteze. Este important de știut că atunci când ai mai multe viteze la dispoziție, poți face față unei varietăți mai mari de terenuri.

Materialul cadrului

Materialul cadrului este important atunci când ne gândim la greutatea bicicletei dar și la cât de rigidă este structura ei. Cadrele pot fi confecționate din aluminiu, oțel, carbon sau diverse aliaje. Un cadru din carbon o să fie mult mai ușor ca unul din oțel.

Greutate suportată

Este indicat să se consulte manualul de utilizare, însă, în general, în funcție de materialul din care sunt construite, fie că vorbim de un aliaj ușor precum carbonul sau unul mai rigid, oțelul, bicicletele pliabile suportă o greutate maximă de 100KG.

Greutatea bicicletei

Greutatea unei biciclete diferă în funcție de materialele din care este confecționată. Cele din oțel sau aluminiu pot depăși 20KG (în funcție de dimensiuni), însă, cele din aliaje ușoare, precum carbonul, au o greutate mult mai mică și sunt ușor de transportat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Stație de Încărcare Mașini Electrice pentru Acasă
Stații de încărcare mașină electrică pentru acasă

Stațiile de încărcare pentru uz casnic funcționează pe 220v sau 380v și sunt varianta cea mai rapidă și eficientă pentru a-ți putea încărca mașina la tine în curte. Află care sunt cele mai bune modele pe care le poți cumpăra astăzi.

Cel Mai Bun Ciclocomputer GPS pentru Turele cu Bicicleta
Computer de bord cu GPS pentru bicicletă

Vrei să-ți înregistrezi cu exactitate turele cu bicicleta? Un ciclocomputer cu GPS te ajută să analizezi traseul, viteza și mulți alți parameterii necesari perfecționării.

Cel Mai Bun Scaun Auto De Copii cu Rotație 360 grade
Cele mai bune scaune auto pentru copii cu rotație 360 grade

Aceste scaune cu rotire se pot folosi din primele zile de viață ale copilului și până la vârste de 8-10 ani. Din punct de vedere financiar e cea mai bună alegere pe care o poți face. Vezi ce modele îți recomandăm.

Cea Mai Bună Mașină de Polish Auto - Orbitală
Cea mai bună mașină de polish auto orbitală

Vrei să-ți păstrezi mașina îngrijită și îți face plăcere să ai grijă personal de ea? Mașina de polish auto este aparatul care nu trebuie să-ți lipsească din garaj.

Cea Mai Bună Bicicletă de Fitness Pliabilă
Cele mai bune biciclete fitness plabile (pentru acasă)

Află cum să alegi bicicleta de fitness perfectă pentru nevoile tale. Antrenamente cardio intense direct la tine acasă. Alege cu încredere.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe