De ce îți e utilă o căsuță de grădină pentru depozitare?

Dupa finalizarea celui mai de preț proiect din viața noastră, cumpărarea unei case, mi-am dat seama că trebuie să acord o atenție sporită și curții care împrejmuiește locuința, că trebuie să ridic, sau să cumpăr, o căsuță de grădină pentru a adaposti diferite materiale sau unelte necesare vieții mediului în care trăiesc. Căsuță de grădinâ pe langă că îți ține în ordine lucrurile, le și protejează împotriva soarelui, ploilor, înghețului, prafului, astfel ca ele vor avea o viață mai lungă.

Căsuțele se găsesc in diferite forme și mărimi, pătrate, dreptunghiulare, din lemn, oțel, plastic, mici, medii și mari. Cele realizate din plastic pot fi din policarbonat sau polimeri tratați Sunt rezistente la temperaturi extreme, la vânt și ploaie, la lovituri. Nu se decolorează în timp și nu au nevoie de întreținere specială. Acoperișul este din același material, iar pentru o mai bună circulație a aerului, pentru a echilibra nivelul de umiditate sunt dotate cu orificii de ventilație. La care se adugă podeaua care oferă protecție la nivelul solului și este anti-aderentă. Iată de ce este utilă această căsuțâ pentru a păstra curațenia și în afara casei și a fii o persoană organizată.

Căsuțe de grădină cu rol de magazie

1. Casuță grădină Curver LA BUGET

Căsuța Manor este destinată depozitării uneltelor și a dispozitivelor necesare pentru lucrările în grădină. Aceasta are un design clasic, simplu, datorită căruia se încadreză perfect în grădină. Panoul de ventilație integrat asigură fluxul constant de aer în interior, oferind totodata protecție împotriva acțiunii nocive a umidității. Căsuța de gradină este prevazută cu balamale de metal, însă permite și închiderea cu lacăt, pentru protejarea eficientă a obiectelor depozitate. Căsuța nu necesită mentenanță nu putrezește, iar materialul nu ruginește.

2. Casuță de grădină Keter BEST CHOICE

Căsuța de gradină Curver Artisan 7x7 cu usă dublă are o structură solidâ din otel armat, robustă care o face să fie ideală pentru depozitarea unei mari varietăți de unelte și echipamentelor indispensabile pentru lucrările din grădină (masini de tuns iarba, ATV-uri), dar si a mobilierului de gradină. Acoperișul este la fel de rezistent la conditiile meteorologice iar cele 3 geamuri pe 3 laturi aduc o luminozitate maximă căsuței. MaterialUl este de ultimă generație, deci nu necesită întreținere, nu trebuie tratat împotriva ruginei, este proiectat special pentru a construi căsuțe de gradină, rezistent la căldură, umiditate, frig și zăpadă și raze UV.

3. Casuță de grădină Factor PREMIUM

Casa de grădină nu este deloc un proiect greu de realizat, mai ales ca exista deja gata construite. Un astfel de exemplu îl constituie și căsuța de gradină Factor realizată din materiale de înaltă calitate ce nu necesită mentenanță, nu ruginește, suprafața nu se exfoliază și nu putrezește. Este dotată cu 2 uși duble pentru acces ușor, conține 2 rafturi pentru organizarea internă și pe o laterală are o fereastră pentru aerisire. Ventilația asigură o bună circulație a aerului la care se adugă pardoseala de cea mai bună calitate rezistentă la apă, zăpadă.

4. Casuta gradina Curver Factor, cu usa dubla, 6 x 6 mc

O căsuță de grădină foarte încăpătoare dar de dimensiuni medii și cu un aspect plăcut care se integrează bine în orice peisaj. Pentru că este fabricată din materiale de înaltă calitate acestă căsuță nu necesită mentenanță, nu ruginește, stratul de suprafață nu se exfoliază, nu putrezește. Construcția ranforsată cu oțel garantează stabilitatea și siguranța de utilizare pentru o perioadă îndelungată. Pentru o mai bunâ circulație a aerului, pentru a echilibra nivelul de umiditate magazia este dotată cu orificii de ventilație.

5. Magazie din lemn

Această magazie din lemn pe langă că ține în ordine lucrurile, le și protejează împotriva soarelui, ploilor, înghețului, prafului, astfel că ele vor avea o viață mai lungă. Magazia de grădină este confecționată din lemn deci stilul este clasic, dar rezistent. Lemnul este tratat și lăcuit sau vopsit, pentru a fi durabil. Acoperisul este în general din același material și este tratat asigurând protecție UV, cât și protecție împotriva factorilor externi. Acest model de magazie este prevăzută cu 2 ferestre, care asigura lumina naturala in interior, dar permit și aerisirea în caz de nevoie.

Criterii de alegere a unei căsuțe de grădină (magazie)

Dimensiunea

Dimensiunea trebuie să fie în raport cu scopul folosinței. Că vrem să se joace un copil sau mai mulți în ea, sau poate o să o folosim drept atelier ori ca pe un spațiu de depozitare, toate aceste criterii sunt esențiale în alegerea dimensiunii potrivite.

Materialul

Căsuțele pot fi din lemn, metal sau alt tip de aliaj. Fiecare are particularități proprii dar durata de viață este asemănătoare. Cu o întreținere minimă și periodică, căsuțele, indiferent de material, se comportă și au o durată de viață asemănătoare.

Stilul construcției

În primul rând, aceasta trebuie să fie impermeabilă și de preferat ignifugă. În al doilea rând, lemnul este un material mai călduros față de metal ori plastic. În funcție de scopul atribuit căsuței, trebuie luat în calcul materialul din care este făcută și scopul în care va fi folosită.

6. Casuta de gradina,Tig Rad System,natur,2500x2500/1.9 cm

Acest model de căsuță de grădină este potrivit spațiilor nu foarte generoase, având o dimensiune de 2.5mx2.5m și o ușă de acces permisivă de 80x180cm. Căsuța trebuie montată pe plăci de beton, ceea ce face ca durata de viață să crească și îi va susține structura. Căsuța poate adăposti cu ușurință materiale utile pentru îngrijirea grădinii, dar și alte ustensile ce nu au loc în alte spații sau nu pot fi lăsate la vedere. Structura și pereții căsuței sunt din lemn, ce oferă un aspect plăcut, natural și se montează foarte ușor.

7. Casuta gradina, magazie unelte, din lemn, 195X195 cm

Folositoare mai ales dacă locuiești la casă. Toți știm că în fiecare zi este ceva de reparat sau modificat în curte, o astfel de căsuță este utilă pentru depozitarea tuturor uneltelor care-ți vor face viața mult mai ușoară. Este realizată dintr-un lemn de calitate, cu un design simplul și plăcut, ușor de montat și întreținut. Căsuța nu este nici mare dar nici mică și parcă pe zi ce trece încap tot mai multe unelte în interiorul ei. Căsuța este prevăzută cu 2 ferestre astfel aerul din interior se menține tot timpul uscat și fără mucegai.

8. Casuta de gradina Oakland 759 Gri- maroniu/ Antracit

Acestă magazie este una solidă, creată pe o structură rezistentă din oțel armat, Oakland 759 este dotată cu uși duble, având pereții realizați din panourile groase, duble. Un alt avantaj funcțional al acesteia îl reprezintă acoperișul solid, extrem de rezistent la acțiunea factorilor atmosferici. Interiorul este încăpător pentru unelte mari de grădină precum: cositoarele automate pentru gazon, grătarul, mobilierul de gradină și o serie de alte accesorii de dimensiuni medii și mari. Pentru a introduce ușor o roabă magazia este prevăzută cu uși duble.

9. Magazie Trufi M68 186x237 cm

O căsuță cu scopul de magazie realizată din PVC, material care nu trebuie îngrijit, ca lemnul, care îți protejează sculele și uneltele de grădină și care are multe avantaje: nu putrezește, nu mucegăiește, nu miroase, nu trebuie vopsită sau lăcuită. Întreținerea magaziei se rezumă în a o spăla cu furtunul numai atunci când este nevoie. Podeaua este anti-alunecare, nu permite ca umezeala sau ploaia/zăpada să ajungă în interior.
Pragul de la intrare este mic pentru acces ușor, iar fereastra împreună cu grila de ventilație ajută la aerisirea magaziei în condiții optime

10. Casuta de gradina Factor 8x6 Indoor STD - BRW557- Bej- taupe

Căsuța de grădină este soluția perfectă pentru depozitarea uneltelor și a dispozitivelor necesare lucrărilor în grădină. Aceasta are un design clasic, simplu, datorită căruia se încadreză perfect în grădină, însă acoperișul este în 2 ape, ușa are 2 canate astfel fiind alegerea ideală pentru depozitarea echipamentelor cu gabarit mare. Panoul de ventilație integrat asigură fluxul constant de aer în interior, oferind totodata protecție împotriva acțiunii nocive a umidității. Căsuța nu necesită mentenanță nu putrezește, iar materialul nu ruginește.


Întrebări despre căsuțele de grădină pentru depozitare

Atunci când comand o casuță de grădină vine deja montată?

Din cauza dimensiunilor mari dar și a diferitelor componente, majoritatea căsuțelor de grădină pentru depozitare vin dezasamblate și necesită montaj. În funcție de gradul de complexitate al casuței este nevoie de 2 persoane si aproximativ 20 de minute pentru montarea ei.

Am nevoie de autorizație de construcție pentru a avea o căsuță în grădină?

Legea, din păcate, este ambiguă în privința acestor căsuțe de grădină. Cel mai indicat este consultarea unui avocat și a Legii nr. 193/2019 care vine în modificarea și completarea Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

O căsuță de grădină cu rol de magazie are nevoie de fundație?

Nu este nevoie de fundație dedicată, dar este importantă suprafața pe care căsuța este așezată. De exemplu, dacă aceasta este pusă direct pe pământ, căsuța poate să tragă apă, afectând lemnul sau metalul din care este făcută, în timp acesta putând să se strice.

E nevoie de vreun fel de întreținere periodică pentru o astfel de magazie?

În general nu, însă în funcție de materialul acestora, este posibil să fie nevoie de o vopsea specială pentru metal ori alt tip de aliaj, pentru a nu coroda, iar pentru lemn, este nevoie de un grund/vopsea de exterior pentru a nu se degrada, în timp, lemnul căsuței.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe