De ce îți e utilă o căsuță de grădină pentru depozitare?

Dupa finalizarea celui mai de preț proiect din viața noastră, cumpărarea unei case, mi-am dat seama că trebuie să acord o atenție sporită și curții care împrejmuiește locuința, că trebuie să ridic, sau să cumpăr, o căsuță de grădină pentru a adaposti diferite materiale sau unelte necesare vieții mediului în care trăiesc. Căsuță de grădinâ pe langă că îți ține în ordine lucrurile, le și protejează împotriva soarelui, ploilor, înghețului, prafului, astfel ca ele vor avea o viață mai lungă.

Căsuțele se găsesc in diferite forme și mărimi, pătrate, dreptunghiulare, din lemn, oțel, plastic, mici, medii și mari. Cele realizate din plastic pot fi din policarbonat sau polimeri tratați Sunt rezistente la temperaturi extreme, la vânt și ploaie, la lovituri. Nu se decolorează în timp și nu au nevoie de întreținere specială. Acoperișul este din același material, iar pentru o mai bună circulație a aerului, pentru a echilibra nivelul de umiditate sunt dotate cu orificii de ventilație. La care se adugă podeaua care oferă protecție la nivelul solului și este anti-aderentă. Iată de ce este utilă această căsuțâ pentru a păstra curațenia și în afara casei și a fii o persoană organizată.

Căsuțe de grădină cu rol de magazie

1. Casuta gradina Curver Manor, 4 x 6 m BEST CHOICE

Această căsuță de grădina Curver Manor are dimensiunile 4X6 metri. Se potrivește în orice peisaj datorită designului modern și plăcut. Este ideal pentru depozitarea diferitelor tipuri de obiecte și accesorii pentru grădină. Garanția durabilității este materialul de înaltă calitate, rezistent la acțiunea nocivă a factorilor atmosferici și pereții dubli cu balamale din metal care vor ranforsa construcția. Panoul de ventilație este incorporat și permite circulația aerului. Acest produs nu necesită mentenanță, nu va putrezi și materialul nu va rugini.

Opțiuni cheie
 • Ușor de instalat
 • Dimensiuni 4x6 metri
 • Folosită pentru depozitarea diverselor tipuri de obiecte sau accesorii de grădină
 • Material de înaltă calitate
 • Rezistent la acțiunea nocivă a factorilor atmosferici

2. Căsuţă pentru grădină din tablă pentru scule, verde / alb, 2x1, 3m, HAMAL TIP 1 LA BUGET

Pentru a avea o grădină frumoasă ai nevoie de un spațiu de depozitare al uneltelor pentru îngrijirea grădinii. Lipsa spațiului de depozitare este o problemă destul de des întâlnită în majoritatea curților. Dacăa ai o mulțime de unelte de depozitat, o casă din tablă pentru grădină ar fi varianta ideală de depozitare. Este rezistentă în timp datorită tablei inoxidabile vopsite pentru propria protecție. Dat fiind că vine gata confecționată și trebuie doar să o montezi la fața locului, ce îți poți dori mai mult?

Opțiuni cheie
 • Produs din tablă profilată și oțel inoxidabil
 • Dimensiuni 2x1
 • Ușor de instalat
 • Rezistent la intemperii
 • Ușă de mari dimensiuni

3. Casuță de grădină Factor PREMIUM

Casa de grădină nu este deloc un proiect greu de realizat, mai ales ca exista deja gata construite. Un astfel de exemplu îl constituie și căsuța de gradină Factor realizată din materiale de înaltă calitate ce nu necesită mentenanță, nu ruginește, suprafața nu se exfoliază și nu putrezește. Este dotată cu 2 uși duble pentru acces ușor, conține 2 rafturi pentru organizarea internă și pe o laterală are o fereastră pentru aerisire. Ventilația asigură o bună circulație a aerului la care se adugă pardoseala de cea mai bună calitate rezistentă la apă, zăpadă.

Criterii de alegere a unei căsuțe de grădină (magazie)

Dimensiunea

Dimensiunea trebuie să fie în raport cu scopul folosinței. Că vrem să se joace un copil sau mai mulți în ea, sau poate o să o folosim drept atelier ori ca pe un spațiu de depozitare, toate aceste criterii sunt esențiale în alegerea dimensiunii potrivite.

Materialul

Căsuțele pot fi din lemn, metal sau alt tip de aliaj. Fiecare are particularități proprii dar durata de viață este asemănătoare. Cu o întreținere minimă și periodică, căsuțele, indiferent de material, se comportă și au o durată de viață asemănătoare.

Stilul construcției

În primul rând, aceasta trebuie să fie impermeabilă și de preferat ignifugă. În al doilea rând, lemnul este un material mai călduros față de metal ori plastic. În funcție de scopul atribuit căsuței, trebuie luat în calcul materialul din care este făcută și scopul în care va fi folosită.

4. Casuta gradina Keter Artisan 11X7 cu usa dubla

Această căsuță de grădină de la Keter Artisan este fabricată cu o ușă dublă care se deschide larg pentru a adăposti înăuntru cele mai voluminoase obiecte.
Are o structură solidă bazându-se pe structura din oțel armat și este destul de robustă. Este ideală pentru depozitarea unui număr mare de unelte cu mâner lung, al scărilor și echipamentelor indispensabile pentru lucratul în grădină.
Acoperișul este rezistent la toate condițiile meteo și mai mult la o sarcină de maxim 200 kg/metru pătrat.

Opțiuni cheie
 • Ușă dublă
 • Raport calitate - preț bun
 • Construcție solidă
 • Rezistent la condițiile meteo
 • Geamuri pe 3 laturi pentru luminozitate maximă

5. Casuta de gradina Keter Darwin 4x6

Această căsuță de grădină este ideală pentru depozitarea acelor scule și instrumente de care ai nevoie pentru a curăța grădina.
Nu mai este nevoie să o construiești tu, ci ți-o punem noi la dispoziție gata făcută. Dimensiunile căsuței sunt de 4x6 și a fost proiectată pentru a se potrivi în cele mai înguste spații cum ar fi între casă și gard. A fost realizată dintr-un material bazat pe rășini care are o rezistență ridicată și are pereți dubli. Are aspect de lemn și este un obiect elegant pentru grădina ta.

Opțiuni cheie
 • Are pereți dubli
 • Rezistentă la umiditate şi raze UV
 • Nu ocupă mult spațiu
 • Simplu de instalat
 • Ideală pentru grădină

6. Casuta de gradina Factor 8x6 Indoor STD - BRW557- Bej- taupe

Căsuța de grădină este soluția perfectă pentru depozitarea uneltelor și a dispozitivelor necesare lucrărilor în grădină. Aceasta are un design clasic, simplu, datorită căruia se încadreză perfect în grădină, însă acoperișul este în 2 ape, ușa are 2 canate astfel fiind alegerea ideală pentru depozitarea echipamentelor cu gabarit mare. Panoul de ventilație integrat asigură fluxul constant de aer în interior, oferind totodata protecție împotriva acțiunii nocive a umidității. Căsuța nu necesită mentenanță nu putrezește, iar materialul nu ruginește.

7. Casuta de gradina Manor Pent, 183.5x111x200.5 cm, Gri/Alb

Dacă voiai o căsuță pentru grădina ta unde să poți depozita orice materiale sau unelte ai nevoie, ai găsit produsul ideal. Pe culoarea gri sau alb, ai la dispoziție o căsuță unde să poți depozita în siguranță uneltele și sculele pe care le folosești în curtea și grădina ta. Este ușor de montat și utilizat. Are un design plăcut și modern. Producătorul îți garantează că va dura o perioadă lungă de timp datorită materialului de înaltă calitate, rezistent la acțiunea nocivă a factorilor atmosferici. Prin panoul de ventilație ai opțiunea de aerisi căsuța.

Opțiuni cheie
 • Ușor de montat
 • Rezistență în timp
 • Nu putrezeşte, datorită sistemului de ventilație
 • Ideală pentru unelte
 • Nu ocupă mult spațiu

Întrebări despre căsuțele de grădină pentru depozitare

Atunci când comand o casuță de grădină vine deja montată?

Din cauza dimensiunilor mari dar și a diferitelor componente, majoritatea căsuțelor de grădină pentru depozitare vin dezasamblate și necesită montaj. În funcție de gradul de complexitate al casuței este nevoie de 2 persoane si aproximativ 20 de minute pentru montarea ei.

Am nevoie de autorizație de construcție pentru a avea o căsuță în grădină?

Legea, din păcate, este ambiguă în privința acestor căsuțe de grădină. Cel mai indicat este consultarea unui avocat și a Legii nr. 193/2019 care vine în modificarea și completarea Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

O căsuță de grădină cu rol de magazie are nevoie de fundație?

Nu este nevoie de fundație dedicată, dar este importantă suprafața pe care căsuța este așezată. De exemplu, dacă aceasta este pusă direct pe pământ, căsuța poate să tragă apă, afectând lemnul sau metalul din care este făcută, în timp acesta putând să se strice.

E nevoie de vreun fel de întreținere periodică pentru o astfel de magazie?

În general nu, însă în funcție de materialul acestora, este posibil să fie nevoie de o vopsea specială pentru metal ori alt tip de aliaj, pentru a nu coroda, iar pentru lemn, este nevoie de un grund/vopsea de exterior pentru a nu se degrada, în timp, lemnul căsuței.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe