Cea Mai Bună Drujbă Pe Benzină

Cea mai bună drujbă pe benzină

Modificat la 18 martie 2022
Articol evaluat de 14 ori:
Pagină realizată de:
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur

De ce ai nevoie de o drujbă pe benzină?

Atunci când stai la casă, la țară mai ales, întotdeauna se găsește ceva de făcut. De aceea, ai nevoie de o serie de unelte, scule și echipamente pentru a te ocupa de tot ce ai nevoie pe lângă casă. Unul dintre cele mai eficiente și dezirabile echipamente pe care un bărbat și le poate dori la casa sa este o drujbă pe benzină și o să afli imediat și de ce.

Drujbele pe benzină sunt iubite de meseriașii din toată lumea deoarece sunt versatile și portabile, fapt ce le face ușor de utilizat oricât de departe ai fi de casă sau o sursă de electricitate. Dacă ai de lucrat cu lemnul sau cu lemnul brut, ai nevoie de o astfel de drujbă care pornește ușor și poate fi folosită cu încredere atât de profesioniști, cât și de amatori.

Nu ai nevoie de mare expertiză pentru a o folosi. Este de obicei folosită la tăierea diferitelor materiale lemnoase pentru a obține formele și dimensiunile dorite ale lemnului. O astfel de drujbă este prietenul tău la nevoie dacă ai grijă de ea, de lanțul său, de carburator.

Cea mai bună drujbă pe benzină

Cel mai bun

Drujba Stern Austria CSG-4500B, 2.8CP, 8500RPM, lama 40 cm

 • Zgomot redus;
 • Puternică;
 • Durabilă;
 • Ușor de mânuit;
 • Performantă.
Verifică prețul

Fie că ai nevoie de o drujbă în gospodăria ta sau lucrezi în domeniul forestier, drujba pe benzină de la STERN este exact ceea ce ai nevoie. Vine dotată cu un motor puternic de 45cc și 2.8CP ce face față tuturor provocărilor. Are o greutate de aproximativ 6kg, fiind ușor de manevrat și de utilizat. Lama sa de 40cm te ajuta la tăierea lemnelor cu diametrul mai mare sau chiar și la doborârea pomilor. Se curăță destul de simplu după fiecare utilizare, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate în acest domeniu.

la buget

Drujba pe Benzina Micul Padurar 5200 2.95 Cp

 • Eficientă;
 • Performantă;
 • Simplu de mânuit;
 • Putere mare;
 • De calitate.
Verifică prețul

Drujba pe benzină Micul Padurar 2.2Kw-2.95CP este proiectată după o tehnologie canadiană, fiind construită special pentru persoanele care caută calități profesionale într-un motoferastrău. Motorul construit pentru a rezista ani de utilizare este potrivit pentru curățarea și tăierea lemnelor, fiind bazat pe o tehnologie specială care reduce nivelul de emisii cu până la 50 la sută, iar consumul de carburant cu până la 30 la sută. Se poate folosi pentru lucrări în livezi sau terenuri împădurite. Amortizoarele anti-vibrații încorporate absorb eficient vibrația.

Premium

Drujba (motofierastrau) Husqvarna 120 Mark II, 1.8 CP, 1400 W, 38.2 CC, 9000 RPM, 35 cm lungime lama

 • Rezistență crescută
 • Greutate redusă
 • Simplu de manevrat
 • Nivel redus de zgomot
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Fie că ai nevoie de o drujbă pentru a tăia lemne în gospodărie sau lucrezi în domeniul construcțiilor, atunci drujba HUSQVARNA este perfectă pentru tine. Este dotată cu un motor puternic de 38.2CC ce face față cu brio tuturor provocărilor și cu o lamă de 36cm, ce te ajută să tai și lemne cu diametrul mai mare. Are un consum redus de combustibil, produce puțin zgomot și se curăță destul de ușor. Are o greutate de numai 4.85kg, ceea ce o face simplu de manevrat, fără să te doară mâinile după doar câteva minute de utilizare.

Drujba / motofierastrau pe benzina Daewoo DACS4516, lungime sina 40 cm, 2,7 CP, 3000 rpm

 • Eficientă;
 • Performantă;
 • Simplu de folosit;
 • De calitate;
 • Durabilă.
Verifică prețul

Motofierăstrăul pe benzină Daewoo DACS4516 cu un design ergonomic este destinat folosirii în regim semiprofesional, în gospodărie, ferme sau în silvicultură. Produsul este prevăzut cu un motor în doi timpi, pe benzină, cu puterea de 2,7 CP și capacitatea cilindrică de 45 cc. Lama drujbei are lungimea de 40 cm și îți permite să tai copaci și ramuri cu un minim de efort. Îl poți folosi și în lucrări unde este necesară prelucrarea fină a lemnului. Rezervorul de benzină are o capacitate de 550 ml iar rezervorul de ulei de 260 ml. Drujba are un consum de 1,3 l/h.

Drujba / motofierastrau pe benzina Stanley SCS-46 JET, lungime sina 37 cm, 1.8 kW, 3400 rpm

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Dotată cu motor puternic
 • Consum redus de combustibil
 • Greutate redusă
 • Simplu de manevrat
Verifică prețul

Drujba / motofierăstrău pe benzină Stanley SCS-46 JET, lungime șină 37 cm, 1.8 kW, 3400 rpm. Motofierăstrăul Stanley SCS-46 JET are un design ergonomic și este potrivit pentru lucrări de tip hobby și bricolaj în grădină și gospodărie. Îl poți utiliza pentru a tăia lemnele de foc, crengi, scânduri sau pentru diferite amenajări. Acest model dispune de un motor Euro 2, în 2 timpi care funcționează cu amestec de benzină și ulei în proporție 40:1 și are o capacitate cilindrică de 45.1 cmc. Are o putere de 1.8 kW și ajunge la o viteză maximă 3400 de rotații pe minut.

Drujba pe Benzina ProCraft K300S 1.5CP Pentru Crengi si Constructii

 • Eficientă;
 • Puternică;
 • Utilă;
 • Practică;
 • Performantă.
Verifică prețul

Drujba pe benzină Procraft K300SP+ are o dimensiune compactă și o greutate mică, astfel încât este ideală pentru lucrul în locuri cu spațiu limitat, atunci când tunzi la înălțime, precum și pentru tăierea lemnelor de foc. Motofierastraul Procraft K300SP+ este creat pe baza unui motor extrem de fiabil în 2 timpi, a cărui putere este de 1,5 CP. Lungimea șinei de ghidare este de 300 mm, ceea ce este suficient pentru tăierea lemnului de dimensiuni mici ți mijlocii. Sistemul de pornire lină facilitează pornirea motorului și previne ruperea prematură a cablului, iar prezența lubrifierii automate a lanțului crește durata de exploatare a elementului de tăiere.

Drujba Blade Alpin 520, 3.2CP, 2 lame si 2 lanturi

 • Performantă;
 • Eficientă;
 • Simplu de folosit;
 • Utilă;
 • Practică.
Verifică prețul

Dacă locuiești la curte și ai nevoie de o drujbă în gospodărie pentru a tăia lemne pentru iarnă sau pentru toaleta pomii, atunci drujba pe benzină BLADE ALPIN 520 este exact ceea ce ai nevoie pentru nevoile tale. Aceasta este dotată cu un motor puternic de 3.2CP ce face față oricărei provocări, pe o perioadă îndelungată de timp. Are o greutate de numai 5.4kg, ceea ce o face ușor de manevrat, iar lama de 40cm te ajută să tai un diametru de maxim 555mm. Aceasta are un consum redus de combustibil și un volum redus de zgomot.

Drujba pe benzină WOLFSON® STX-580 este construită din materiale de calitate superioară fiind robustă, utilă și extrem de practică în activitățile din construcții, gospodărie și livadă. Motoferăstrăul de tăiat lemne pe benzină este dotat cu un motor de 5.8 CP, în doi timpi, sistem de pornire la demaror și aprindere electronică. Drujba vine cu toate accesoriile dar și cu o pereche de ochelari cadou și una de mănuși. Cu ajutorul motorului puternic, de 5.8 CP, poți tăia până la 3.5mc de lemn pe oră.

Drujba Craft Tec Germany CT 6900 5.6CP + 2 lame si 2 lanturi (40-45cm)

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Dotată cu motor puternic
 • Greutate redusă
 • Simplu de utilizat
 • Nivel redus de zgomot
Verifică prețul

Această drujbă este cea mai puternică din gama sa, fiind echipată cu un motor de 5,6 cp. Este perfectă pentru orice tip de tăiere și poate fi utilizată atât professional, cât și semiprofesional și ca hobby. Drujba este foarte robustă, fiind construită în proporție de 70% din componente metalice. Aici este inclus și demarorul, care este confecționat din aliaj de aluminiu. Drujba vine la pachet cu 2 lame și 2 lanțuri. Astfel, pentru buștenii mai groși vei putea folosi lama de 45 cm împreună cu lanțul de 36 de dinți, iar pentru lemne mai subțiri pe cea de 40 cm cu lanțul de 32 de dinți.

Întrebări frecvente despre drujbele pe benzină

La ce folosesc drujbele pe benzină?

Drujbele pe benzină sunt instrumente extrem de folositoare, versatile și portabile, fiind absolut indispensabile persoanelor care lucrează cu materiale din lemn sau chiar cu lemn brut, indiferent dacă este profesionist în domeniu sau o întrebuințează doar la nevoie. Ele folosesc pentru tăierea diferitelor materiale lemnoase, și nu numai, obținând formele și mărimile dorite.

Ce prețuri de au de obicei drujbele pe benzină?

De obicei, drujbele pe benzină au prețuri care pornesc de la 400 de lei și pot ajunge chiar și la 1500 de lei, în funcție de caracteristicile specifice ale modelului ales: puterea, numărul maxim de rotații pe minut, design-ul, calitatea lanțului și altele de acest gen.

Ce capacitate cilindrică au drujbele pe benzină?

Drujbele pe benzină au, în general, capacitatea cilindrică de 24,5 cm3, dar există și modele cu capacitate cilindrică mai mare, de 52 cm3. Capacitatea sau deplasarea motorului reprezintă volumul de mișcare al pistoanelor din interiorul cilindrilor, deplasarea influențând creșterea puterii drujbei sau eficiența combustibilului folosit, în acest caz, benzina.

De ce să alegi drujbele pe benzină?

O drujbă pe benzină este „una flămândă”. Așadar, dacă ai de lucrat cu copaci cu trunchi gros, puternic sau cu lemn de esență tare, atunci cu siguranță o drujbă pe benzină este alegerea cea mai potrivită. Sunt recomandate dacă trebuie să lucrezi perioade îndelungate de timp, întrucât drujbele pe benzină sunt deosebit de puternice.

Ce avantaje au drujbele pe benzină?

Indiferent de aplicație, există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să găsești extrem de utilă o drujbă pe benzină. Acestea sunt foarte potrivite atunci când ai de lucrat cu lemn care opune rezistență, așa-zisul „lemn de esență tare”, dar poate fi folosită cu încredere și pentru sarcini care implică manevrarea mai sensibilă a materialului lemnos.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Fierăstrău Circular cu Acumulator
Cel mai bun fierăstrău circular cu acumulator

Mobilitatea este un criteriu important pentru fierăstrăul circular pe care-l cauți? Alege un fierăstrău circular cu acumulator și ai libertatea de a-l folosi în orice condiții.

Cel Mai Bun Detector pentru Punțile Termice
Cele mai bune detectoare pentru punțile termice

Îți dorești un aparat prin care poți vedea scăpările de căldură din locuință (așa numitele punți termice)? Detectoarele termice pentru uz rezidențial au o precizie de +/- 1°C.

Cel Mai Bun Strung Pentru Lemn - Hobby
Cel mai bun strung pentru lemn pentru hobby

Îți face plăcere să prelucrezi lemnul și să faci mici obiecte decorative sau utile pentru casă? În acest caz, strungul de lemn este un aparat care nu trebuie să-ți lipsească din atelier.

Cea Mai Bună Mașină Electrică de Taiat Gresia / Faianța
Cea mai bună mașină electrică de tăiat gresia / faianța

Ești meșter și cauți să-ți ușurezi munca? O mașină electrică de tăiat gresia și faianța nu doar că îți economisește energie și timp dar te ajută să faci și o treabă mai calitativă și cu mai puține pierderi.

Cel Mai Bun Fierăstrău Sabie Pe Acumulator
Fierăstrău tip sabie cu acumulator pentru gospodari

Îți place să meșterești în jurul casei și ai nevoie de un fierăstrău electric bun? Te ajutăm să alegi cel mai bun fierăstrău sabie cu acumulator.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe