Cea Mai Bună Macara Electrică Utilă în Construcții

Cea mai bună macara electrică utilă în construcții

Modificat la 12 martie 2021
Articol evaluat de 47 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu
Ianis Pipor
Ianis Pipor

De ce este nevoie de o macara electrică în construcții?

O macara electrică este un utilaj nelipsit în construcții, sau din halele de producție din industrie, ea fiind folosită pentru ridicarea diverselor greutăți, în funcție de necesități. De regulă, aceasta dispune de un braț care se poate roti, dar care se poate deplasa pe verticală sau orizontală, în funcție de model. În general, o macara electrică este ușor de montat, dar montarea se realizează de o firmă specializată.

O macara electrică este formată dintr-un motor, un cuplaj, un troliu și un suport de fixare. Utilajul este foarte des folosit în construcții, în halele industriale, în depozite, puncte de lucru sau atelierele de reparații. În cazul unor puncte de lucru, sau șantiere de construcții, este indicat să se achiziționeze o macara electrică pentru sarcini sporite, între două și zece tone.

Aceste aparate pot fi folosite ca o unitate suplimentară de ridicare care dublează capacitatea de încărcare, iar în momentul în care cablu este desfășurat complet macaraua electrică se oprește automat.

Electropalane utile în construcții

Cel mai bun

Macara electrica Raider RD-EH02, 1020 W, capacitate ridicare 500 Kg

 • Oprire automată
 • Întrerupător de urgență
 • Putere 1020 W
 • Tensiune 220V/50 Hz
 • Capacitatea de ridicare 500 Kg
Verifică prețul

Macaraua electrică Raider RD-EH02 are un design robust care garantează siguranța și stabilitatea necesare desfășurării muncii în cele mai bune condiții. Sarcina totală suportată ajunge până la 500 kg. Produsul este prevăzut cu un întrerupător de urgență care nu mai permite desfășurarea cablului de ridicare. De asemenea, în momentul în care cablul este complet desfășurat, macaraua se oprește automat. Aceasta poate fi folosită cu o unitate suplimentară de ridicare care dublează capacitatea de încărcare.

Premium

Macara electrica cu opritor de urgenta 1600W, 1000KG, TOTAL TLH116102, palan electric

 • Greutate maximă suportată 100 kg
 • Viteză ridicare 10m/min
 • Lungime cablu 12 m
 • Putere 1600 W
 • Înălțime maximă ridicare 12 m
Verifică prețul

Macaraua electrică este concepută pentru ridicarea și mișcarea/transportarea orizontală a obiectelor cu o greutate maximă de 1000 kg. Dispozitivul este alcătuit din urmatoarele componente: motor electric, cutie de viteze, frână cu tambur cablu, cablu de oțel, suspensie cu cârlig și echipament de pornire. Controlul lucrărilor se realizează printr-un panou de comandă la distanță, pe care se află tasta roșie pentru a bloca pornirea accidentală și tasta neagră - pentru a porni și a selecta direcția mișcării sau ridicării. Motorul este echipat cu protecție împotriva supraîncălzirii și opririi de urgență.

la buget

Scripete - Palan Electric - Macara 100 - 200 Kg, 12m, Model nou, Troliu

 • Sarcină maximă 200kg;
 • Înălțime de ridicare de 12m;
 • Rezistentă și stabilă;
 • Putere 510W;
 • Greutate - 11kg.
Verifică prețul

Scripetele cu palan electric este alegerea perfectă pentru ridicarea materialelor de construcție sau a obiectelor extrem de grele. Îl poți folosi pentru casa ta, dar este potrivit și în ateliere sau pe șantierele de construcții. Sarcinile suportate variază de la 100 kg (la înălțimea de 12m) până la 200kg (la înălțimea de 6m). Viteza de ridicare de asemena este variabilă de la 5m/min până la 10m/min. Este un produs foarte sigur, stabil și rezistent care te va ajuta în finalizarea proiectelor tale cu succes.

Scripete electric Troy T19700, 1000W, 250-500 Kg

 • Motor cu inducție
 • Corp din metal
 • Buton de pornire pentru urcare sau coborâre
 • Sistem de frânare
 • Cutie carton
Verifică prețul

Scripetele electric Troy T19700 poate fi folosit cu succes pentru ridicarea materialelor de construcție sau obiectelor grele. Este un produs rezistent, sigur și durabil care nu te va dezamăgi. Deține motor de inducție, buton de pornire, precum și sistem de frânare. Are o putere nominașă de 1000W și poate ridica între 250 și 500 kg. Înălțimea de ridicare variază de la 6 la 12m. Este stabil și îți va ușura munca. Scripetele poate fi folosit în interes personal dar și la nivel industrial, pe șantiere sau în ateliere.

Macara electrica ProCraft TP250 (palan electric, troliu)

 • Capacitate de ridicare de până la 250kg;
 • Înălțime de ridicare de 12m;
 • Putere nominală de 540W;
 • Montare ușoară;
 • Panou de comandă la distanță.
Verifică prețul

Macaraua electrică ProCraft TP250 este extrem de stabilă și suportă o greutate de până la 250 kg. Dispozitivul este alcătuit din câteva componente precum motor electric, cutie de viteze, frâna cu tambur cablu, cablu de oțel, suspensie cu cârlig și echipament de pornire. Motorul de 540 W de putere este capabil să ridice sarcina la o înălțime de 12/ 6 metri iar. Lungimea cablului de alimentare ajunge la 12 m, lungime extrem de bună pentru utilizarea pe teren. Greutatea macaralei este de numai 12 kg.

Macara electrica Raider RD-EH01, electropalan, 250 kg, 510 W

 • Întrerupător de urgență
 • Frână electromagnetică
 • Design robust
 • Grad ridicat de siguranță
 • Greutate 10,5 kg
Verifică prețul

Macaraua electrică Raider RD-EH01 este alegerea perfectă pentru ridicarea sau coborârea sarcinilor grele, cum ar fi materialele de construcție. Atunci când cablul de ridicare este complet desfășurat, se declanșează mecanismul de oprire automată. De asemenea, macaraua este dotată cu un întrerupător de urgență care nu permite desfășurarea cablului de ridicare. Are frână electromagnetică și scripete. De asemenea, designul robust și materialele de înaltă calitate folosite, fac ca această macara să fie extrem de sigură și rezistentă.

Macara electrica electropalan 400 /800 kg 1300W KraftDele

 • Include cârlig și scripete
 • Control prin telecomandă
 • Putere de 1300W
 • Tensiune de alimentare: 230 V
 • Ideală pentru ateliere și șantiere de construcții
Verifică prețul

Macaraua electrică electropalan de la KraftDele poate fi utilizată cu succes în ateliere de construcție sau pe șantiere în ridicarea sau coborârea sarcinilor grele cum ar fi materialele de construcție, sculele grele, motoarele etc. Este dotată cu frână electromecanică și scripete pentru siguranță maximă și rezistență în timp. Atunci când cablul este desfășurat, aparatul se oprește automat. Macaraua poate fi folosită cu o unitate suplimentară de ridicare, dublându-se astfel capacitatea de încărcare.

Întrebări despre macaralele electrice de construcții

Cât de sus poți ridica greutăți cu ajutorul macaralei electrice?

Printre modelele de macarale electrice destinate construcțiilor, regăsim ustensile ce pot ridica greutăți până la 12 m. În funcție de operațiunea pe care o ai de făcut, alege macaraua și sistemul de fixare potivite și în acord cu specificațiile producătorilor.

Cum se fixează o macara electrică pentru construcții?

În funcție de ustensila cu care ai nevoie să lucrezi, dar și de operațiunea pe care o ai de desfășurat, o macara electrică trebuie fixată foarte bine. Printre sistemele disponibile pe modelele de pe piață regăsim chingi de ancoraj cu clinchet și cârlig sau fixare cu cleme duble.

Este nevoie de instructaj pentru a folosi o macara electrică pentru construcții?

Pentru a folosi o macara electrică pentru construcții este nevoie de un minim de cunoștințe privind operarea acestui utilaj. Asta pentru că implică lucrul cu greutăți dar și de la diferite înălțimi. De aceea e importantă fixarea dar și operarea acesteia corespunzător.

Poți folosi macaraua pentru construcții în șantiere mari?

Bineînțeles. În funcție de șantierul pe care plănuiești să lucrezi, poți alege modele de macarale electrice pentru construcții, adaptate nevoilor tale. Sunt echipamente folosite pentru ridicarea sarcinilor pe clădire, pentru lucrări de construcții, restaurare, respectiv renovare.

Macaraua electrică pentru construcții este demontabilă?

Macaraua electrică destinată lucrărilor în șantiere mici este foarte ușor de montat, dar și de demontat, tocmai pentru a fi ușor de transportat de la un șantier de lucru la celălalt. Cele mai mari, destinate șantierelor ample, sunt modele complexe ce nu sunt complet demontabile.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Mini Drujbă Cu Acumulator
Cea mai bună mini drujbă cu acumulator

Cauți o drujbă cu baterie cu ajutorul căreia să poți de exemplu curăța pomii primăvara? Alege o mini drujbă puternică și cu acumulator inclus.

Cel Mai Bun Polizor Unghiular Cu Acumulator
Cel mai bun polizor unghiular cu acumulator

Polizorul unghiular cu acumulator îți oferă flexibilitate maximă în manevrare și îl poți folosi în locuri izolate/greu accesibile unde nu ai alimentare electrică.

Cea Mai Bună Cască De Protecție Pentru Tăiatul Cu Drujba
Cea mai bună cască de protecție pentru tăiatul cu drujba

Protejează-ți capul, auzul și văzul atunci când tai lemne cu drujba. Cumpără și folosește o cască de protecție de calitate și poți lucra cu încredere.

Cea Mai Bună Drujbă Electrică cu Acumulator
Cea mai bună drujbă electrică cu acumulator

Scapă de zgomot și mirosul de benzină cu ajutorul unei drubje pe lanț electrice. La fel de puternică, portabilă și la fel de puternică.

Cea Mai Bună Roabă Pentru Grădinărit Sau Construcții
Cea mai bună roabă pentru grădinărit sau construcții

Roaba de cărat este o unealtă multifuncțională care te poate ajuta la grădinărit, curățenie sau mici construcții pe care le faci în jurul casei.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe