De ce e util un detector de cabluri sau conducte prin perete?

Un detector de cabluri sau de conducte prin perete, este extrem de folositor atunci când vă renovați, finisați sau decorați casa. Vă ajută să evitați pierderile inutile de timp și bani atunci când doriți să faceți o gaură pentru a atârna un tablou sau pentru a instala rafturi, prin localizarea corectă a țevilor metalice ascunse, a cablurilor de curent sub tensiune, a cadrelor din lemn. Localizează marginea metalului, a profilului de rigips, a grinzilor de lemn, a cablurilor electrice, de alimentare și curent sub tensiune de până la 76 mm.

Un detector este dotat cu indicații audio și vizuale care vă permite să faceți un semn cu ușurință atunci când este detectat metal, fire sau cabluri electrice și diferite conducte. Printr-o simplă trecere deasupra suprafeței, odată detectat obiectul, aparatul va afișa un mesaj pe display și va emite un sunet specific. Ecranul LCD este ușor de citit datorită luminozității din fundal. Aparatul poate dispune de mai multe moduri de detectare. Funcționează pe baterii și este extrem de ușor.

Cel mai bun detector de cabluri și conducte

1. BOSCH GMS120 BEST CHOICE

Este recomandat să dispunem de un detector de cabluri electrice, atunci când dorim să facem diferite lucrări de modernizare ale unei locuințe, pentru a nu ne expune unor pericole. Cel mai fiabil detector multifuncțional din clasa sa, pentru metal, armături, țevi, conductori sub tensiune, structuri din metal sau lemn pentru pereți de gips-carton, este acest aparat foarte ușor de utilizat. Prin calibrarea automată sunt localizate toate obiectele și sunt evitate erorile de utilizare, astfel localizare obiectelor este foarte precisă, chiar dacă sunt poziționate mai adânc, în structură – până la o adâncime de 12 cm.

Video BOSCH GMS120
Opțiuni cheie
 • Detector de metale/materiale și cabluri sub tensiune modern și eficient
 • Prezintă fiabilitate maximă
 • Dispune de un sistem de precizie și evitare a erorilor
 • Detectare a materialelor chiar și la o adâncime de 12 cm
 • Prin afișaj digital se prezintă și caracteristicile materialului detectat

2. PCE Instruments PREMIUM

Dispozitivul de măsurare a lungimii cablului PCE-CLT 10 este un dispozitiv multifuncțional care permite precizie ridicată și rezultate de măsurare rapidă. Dacă este utilizat corespunzător, contorul de lungime a cablului poate fi utilizat pentru a măsura cablurile care sunt instalate sau sunt gata de instalare. Dispozitivul de masurare a lungimii cablului poate fi utilizat pentru a determina lungimile cablului de până la trei kilometri. Aparatul are 20 de tipuri de cabluri care sunt pre-stocate, iar stocarea definită de utilizator de până la 99 de tipuri de cablu este de asemenea posibilă.

Video PCE Instruments
Opțiuni cheie
 • Detectează cabluri electrice
 • Valori măsurate: temperatura
 • Oprire automată după 10 minute de inactivitate
 • Sursă de alimentare baterii AA de 2 x 1,5 V
 • Indicator de stare a bateriei

3. Detector cabluri LA BUGET

Dispozitivul de detectare a cabluri sub tensiune, feroase și neferoase în ziduri este capabil a localiza metale feroase și neferoase, substructuri de lemn și cabluri sub tensiune, care se află sub tencuială, ciment și beton.
Cu ajutorul butoanelor pe care le prezintă puteți selecta materialul căutat în spatele zidului pentru a fi găsit astfel mai precis. De asemenea prezintă două rotițe independente pe spatele aparatului, cu ajutorul cărora se poate urmări ușor, mergând pe orice tip de suprafață, cursul grizilor sau cablurilor găsite.

Opțiuni cheie
 • Detector modern de cabluri, metale feroase sau neferoase
 • Dotat cu butoane pentru a selecta materialul dorit
 • Prezintă precizie în utilizare
 • Dotat cu două rotițe din spate ce permite deplasarea pe orice suprafață
 • Garantează rezultat

4. Detector cabluri electrice ,curent , metal , armatura , profile rigips, grinzi lemn, putere 76mm , Floureon

Dacă doriți să vă decorați/renovați/finisați casa, acesta vă ajută să evitați pierderile inutile de timp și bani atunci când doriți să faceți o gaură pentru a atârna un tablou sau pentru a instala rafturi, prin localizarea corectă a țevilor metalice ascunse, a cablurilor de curent sub tensiune, profilelor rigips și a cadrelor din lemn. Dispune de trei moduri detector: localizarea marginii metalului, a profilului de rigips și a grinzilor de lemn în pereți normali, localizarea metalului, cum ar fi: țevi de fier, cupru și aluminiu, localizarea cablurilor electrice/de alimentare/curent sub tensiune.

Opțiuni cheie
 • Detector multifuncțional și performant
 • Dispune de trei moduri pe parcursul utilizării sale
 • Determină cu ușurintă materialul din perete sau alte locuri inaccesibile
 • Dotat cu afișaj digital
 • Prezintă precizie la utilizare

5. Detector de cabluri conductoare si tester LAN PANLEITUNGSSUCHER

Acest dispozitiv determină rapid circuitele de curent conectate aflate în funcțiune. Acesta Localizează conductorii în circuite de curent conectate, conductoare de tensiune. Delimitează circuitele de siguranță în instalații conductoare de tensiune. Alimentarea cu tensiune a emițătorului se face direct deasupra conductorului de rețea de verificat. De asemenea, prezintă un adaptor priză pentru verificarea directă și rapidă în instalațiile clădirilor și un adaptor lampă pentru verificarea directă și rapidă în circuitele de iluminare.

Opțiuni cheie
 • Detector de cabluri conductoare eficient și performant
 • Prezintă precizie la utilizare
 • Ușor de manevrat și de folosit
 • Dotat cu butoane specifice
 • Garantează rezultatul dorit

6. Detector metale feroase si neferoase, lemn, cabluri, Optimus AT 120

Detectorul de metale feroase și neferoase, lemn și cabluri Optimus At 120 este construit pentru operare în medii cu mult praf în special pe șantiere, el putând fi inclusiv stropit accidental cu apă, fără a se strica. Detectează metale feroase până la 120 mm, metale neferoase până la 80 mm, fire în tensiune până la 50 mm și lemn până la 38 mm. Se alimentează cu ajutorul unei baterii de 9 V ce asigură o durabilitate de până la 5 ore. Dispune de sistem automat de închidere după 5 minute de inactivitate.

Opțiuni cheie
 • Detector performant pentru metale feroase/ neferoase sau lemn
 • Dotat cu afișaj digital
 • Prezintă precizie în utilizare
 • Este rezistent la praf sau în caz de stropire cu apă
 • Garantează rezultatele dorite

7. Detector metal, lemn, tevi, cabluri electrice, fire electrice, doza perete, priza ascunsa, profil rigips, Pinttor

Detectorul Pinttor 3 în 1 este un bun ajutor atunci când vă decorați/renovați/finisați casa. Vă ajută sa evitați pierderile inutile de timp și bani atunci când doriți să faceți o gaură pentru a atârna un tablou sau pentru a instala rafturi ori executa alte tipuri de modificări în casă, prin localizarea corectă a țevilor metalice ascunse, a cablurilor de curent sub tensiune, a armăturilor, profilelor rigips și a cadrelor din lemn. Acest detector este dotat cu indicații audio și vizuale care vă permite să faceți un semn cu usurință atunci când este detectat metal, fire/cabluri electrice și diferite conducte.

Opțiuni cheie
 • Detector multifuncțional și modern
 • Determină localizarea corectă a materialului
 • Dotat cu trei moduri de detectare
 • Prezintă indicații audio și vizuale la utilizare
 • Garantează rezultatele dorite

Întrebări despre detectoarele de cabluri / conducte

Care este distanța maximă măsurată?

Distanța maximă măsurată variază de la un produs la altul și începe de la 7 centimetri și ajunge chiar și la 15-20 de centimetri, atât cât vă este necesar să descoperiți unde vin firele din pereții camerelor pentru a renova în siguranță locurile unde doriți.

Ce fel de baterii folosește?

Cele mai de încredere detectoare de cabluri au trei moduri de detecție pentru diferite aplicații: modul ipsos-carton, modul metal, modul cablu. Au fiabilitate maximă și se evită erorile de aplicație datorită calibrării automate prin alimentare standard 1 x baterie 9 V 6LR61.

Care este greutatea detectorului?

Detectoarele de cabluri/conducte sunt disponibile într-o gamă variată, dar la majoritatea vei observa greutatea și dimensiunile reduse, ceea ce facilitează utilizarea. Astfel, greutatea acestora este cuprinsă între 100 - 500 de grame, în funcție de model.

Care este unitatea de măsură folosită?

Un detector de cabluri poate localiza cabluri de alimentare deschise, sub tensiune sau fără curent, până la 300 V. Multe dispozitive cu detectoare de cabluri pot localiza, de asemenea, metale feroase și neferoase, lemn și plastic cu grade ridicate de precizie.

Ce dimensiuni are?

Acestea vă ajută să evitați pierderile inutile de timp și bani atunci cand doriți să faceți o gaură pentru a atarna un tablou sau pentru a instala rafturi, prin localizarea corectă a țevilor metalice ascunse, a cablurilor de curent sub tensiune. Dimensiunile acestora sunt mici, fiind ușor de depozitat și utilizat.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe