Cel Mai Bun Detector pentru Punțile Termice

Cele mai bune detectoare pentru punțile termice

Modificat la 19 octombrie 2021
Articol evaluat de 53 ori:
Pagină realizată de:
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să-ți iei un detector termic cu precizie +/- 1°C?

Fundamentele imagisticii termice sunt simple, tehnologia termică captează semnalele sau imaginile termice invizibile ochiului liber și le transformă în imagini digitale. Datorită faptului că fiecare obiect emite un anumit nivel de radiații, imaginile termice pot face acest lucru vizibil pentru toata lumea. Un detector termic cu precizie citește exact temperatura, toleranța acesteia fiind de numai 0.2 grade Celsius, plus sau minus. Procesul se face foarte simplu, apropiind dispozitivul de obiectul respectiv la o distanță de 5-10 cm, nivelul temperaturii aflându-se în câteva secunde prin simpla apăsare pe buton.

Aceste dispozitive pot fii folosite în mai multe domenii, spre exemplu: vânătoare și observare, sau de către foțele de ordine în căutarea persoanelor, în construcții pentru inspecția clădirilor, sau în marile ferme pentru ținerea evidenței animalelor. Pentru uzul caznic se poate folosi ca determinare sau măsurare a temperaturii suprafeţelor şi a temperaturii ambientale cât şi a umidităţii aerului dintr-o încăpere, ca locazliare a zonelor cu pericol de dezvoltare a mucegaiului.

Cel mai bun detector pentru punțile termice

Cel mai bun

Camera termica HikVision portabila cu functie de detectie temperatura corporala DS-2TP31B-3AUF

Aceasta beneficiază de un detector termic cu rezoluția de 160x120 pixeli și sensibilitatea de 40mK, adică foarte bună, autonomie de 8 ore, spot de măsură central, dar și spoturi ce indică temperatura maximă și minimă din imaginea termică. Display-ul camerei cu diagonala de 2. 4 inch și rezoluție de 320x240 pixeli este prevăzut cu 4 palete de culori pentru o mai bună distingere a corupurilor scanate. Aparatul masoară temperatura în intervalul termografic 30°C-45°C, cu o eroare de maximum 0. 5°C și este proiectat să reziste la căderi de la înalțimea de 2 metri.
Verifică prețul

HikVision DS este o cameră portabilă cu termoviziune special concepută pentru detectarea rapidă a temperaturii corporale.

la buget

* Prezentare video mai jos

Black Decker

Este ușor de utilizat deoarece LED-ul își schimbă culoarea în funcție de punctele calde sau cele reci ale suprafeței pereților. Valorile extreme pe care le poate scana sunt cuprinse între -30°C și +150°C, ceea ce garantează detectarea tuturor abaterilor posibile. Detectorul este esențial și pentru o izolare în siguranță.
Verifică prețul

Costurile energetice de încălzire și climatizare sunt deseori mărite din cauza unor scurgeri bine ascunse. Însă , detectorul termic le găsește, iar surplusul de energie va fi redus din costurile totale ale facturii.

Premium

* Prezentare video mai jos

Bosch Professional

Camera integrată afișează și documentează instantaneu valorile măsurate în fotografii de înaltă calitate, astfel realizând măsurători și înregistrări foarte precise ale temperaturii de suprafață și ale condițiilor ambientale. Acest aprat dispune de două tehnologii necesare și anume cea prin care transferă date prin Bluetooth® cu ajutorul aplicatiei Measuring Master pentru depozitarea și partajarea cu ușurință a documentației și tehnologia Dual Power Source, care permite atât utilizarea unui acumulator litiu-ion de 12 V, cât și a bateriilor alcaline standard.
Verifică prețul

Acest detector termic este destinat aplicațiilor tehnice putând face măsurători și înregistrări precise ale temperaturii de suprafață și ambientale.

Detector termic Bosch PTD 1, 1 m domeniu lucru, 3 moduri masurare, -20/+200 °C domeniu masurare

Acesta localizează instant punțile termice, cât și zonele cu pericol de dezvoltare a mucegaiului. Are o greutate redusă și se manevrează ușor, având o interpretare imediată a rezultatelor de măsurare. Este dotat cu baterii de 1,5V și ceec laser care marchează domeniul de măsurare. Mai mult de atât, acesta este dotat cu display LCD iluminat.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de o măsurare rapidă a temperaturii suprafețelor, a temperaturii ambientale, cât și a umidității aerului, atunci detectorul termic de la Bosch este exact ceea ce ai nevoie.

Camera termoviziune M12TD-201B Milwaukee

Sistemul de la baza sa este unul înglobat, include pixeli ultraceptivi vor ajusta în mod individual imaginea pentru a estompa detaliile, fie ele calde sau reci. Rata cu care măsoară este de 83:1 la distanța de măsurare. Are două trepte de declanșare care vor activa laserele pentru o scanare ușoară.
Verifică prețul

Dacă vrei să măsori de la distanțe mari, atât pe orizontală sau pe verticală, ai nevoie de o cameră cu termoviziune. Aceasta are un senzor termic cu o cameră infraroșu care funcționează pe baza unui acumulator profesional.

Întrebări despre detectoarele termice de mare precizie

Cum se măsoară corect temperatura?

Majoritatea detectoarelor termice de mare precizie semnalizează zona de măsurare cu ajutorul laserului, așa că este foarte ușor de folosit. În felul acesta elimini riscul de a măsura greșit temperatura acolo unde e nevoie. În plus au și in display unde poți vedea toate informațiile.

Poate fi folosit și pe obiecte?

Diferențele precise de temperatură pe care detectarea imagisticii termice le pot dezvălui sunt obiecte sub suprafața altor materiale, cum ar fi articolele din spatele unui perete sau obiecte sub îmbrăcăminte, deoarece acestea afectează temperatura materialului de suprafață.

Care este marja de eroare?

Detectoarele termice de mare precizie au ajuns să fie foarte cunoscute în ultima perioadă și au un grad ridicat de exactitate a măsurării temperaturii existente. Dar, desigur, toate au și un anumit grad de eroare. Temperatura afișată poate fi diferită de cea reală cu 0,5-1 grade C, în funcție de modelul ales.

Ce fel de tehnologie de măsurare folosește?

Folosindu-se de proprietatea tuturor obiectelor cu temperaturi mai mari de 0 de a emite radiații electro-magnetice, aceste instrumente folosesc o lentilă pentru concentrarea luminii infraroșii cu lungimi de undă între 4 și 14 microni și un termocuplu special, astfel înregistrând valori între -100 de grade și +1000 de grade Celsius.

Câte moduri de măsurare are?

Majoritatea detectoarelor termice de mare precizie au 3 moduri de măsurare, respectiv măsurare simplă a temperaturii suprafețelor și a temperaturii ambientale cât și a umidității aerului. Aceste măsurători sunt importante pentru detectarea zonelor cu pericol de a dezvolta mucegai.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Cască De Protecție Pentru Tăiatul Cu Drujba
Cea mai bună cască de protecție pentru tăiatul cu drujba

Protejează-ți capul, auzul și văzul atunci când tai lemne cu drujba. Cumpără și folosește o cască de protecție de calitate și poți lucra cu încredere.

Cel mai bun Kit de Încălzire în Pardoseala pentru Casă (120-140mp)
Pachete complete de încălzire în pardoseală pentru case de 120-150mp

Alege un kit complet de încălzire în pardoseală care conține fix atâtea materiale și componente de câte ai nevoie pentru suprafața casei tale. Producători de calitate.

Cea Mai Bună Mașină Electrică de Taiat Gresia / Faianța
Cea mai bună mașină electrică de tăiat gresia / faianța

Ești meșter și cauți să-ți ușurezi munca? O mașină electrică de tăiat gresia și faianța nu doar că îți economisește energie și timp dar te ajută să faci și o treabă mai calitativă și cu mai puține pierderi.

Cel Mai Bun Burghiu Manual De Pământ
Cel mai bun burghiu manual de pământ

Burghiul te ajută să faci rapid găuri în pământ pentru a planta legume sau pomi fructiferi. Alege să faci treabă de calitate fără a depune prea mult efort.

Cel Mai Bun Pistol Pneumatic de Cuie
Cel mai bun pistol pneumatic de cuie

Un meșter e la fel de bun precum uneltele pe care le are. Investește într-un pistol de cuie eficient și performant și vei scăpa de efortul bătutului de cuie.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe