De ce să-ți iei un detector termic cu precizie +/- 1°C?

Fundamentele imagisticii termice sunt simple, tehnologia termică captează semnalele sau imaginile termice invizibile ochiului liber și le transformă în imagini digitale. Datorită faptului că fiecare obiect emite un anumit nivel de radiații, imaginile termice pot face acest lucru vizibil pentru toata lumea. Un detector termic cu precizie citește exact temperatura, toleranța acesteia fiind de numai 0.2 grade Celsius, plus sau minus. Procesul se face foarte simplu, apropiind dispozitivul de obiectul respectiv la o distanță de 5-10 cm, nivelul temperaturii aflându-se în câteva secunde prin simpla apăsare pe buton.

Aceste dispozitive pot fii folosite în mai multe domenii, spre exemplu: vânătoare și observare, sau de către foțele de ordine în căutarea persoanelor, în construcții pentru inspecția clădirilor, sau în marile ferme pentru ținerea evidenței animalelor. Pentru uzul caznic se poate folosi ca determinare sau măsurare a temperaturii suprafeţelor şi a temperaturii ambientale cât şi a umidităţii aerului dintr-o încăpere, ca locazliare a zonelor cu pericol de dezvoltare a mucegaiului.

Cel mai bun detector pentru punțile termice

1. Bosch Professional BEST CHOICE

Acest detector termic este destinat aplicațiilor tehnice putând face măsurători și înregistrări precise ale temperaturii de suprafață și ambientale. Camera integrată afișează și documentează instantaneu valorile măsurate în fotografii de înaltă calitate, astfel realizând măsurători și înregistrări foarte precise ale temperaturii de suprafață și ale condițiilor ambientale. Acest aprat dispune de două tehnologii necesare și anume cea prin care transferă date prin Bluetooth® cu ajutorul aplicatiei Measuring Master pentru depozitarea și partajarea cu ușurință a documentației și tehnologia Dual Power Source, care permite atât utilizarea unui acumulator litiu-ion de 12 V, cât și a bateriilor alcaline standard.

Video Bosch Professional

2. SeeK Thermal PREMIUM

Sistemul de operare intuitiv al acestei camere de termoviziune oferă posibilitatea de a folosi un dispozitiv inteligent cu ușurință și care poate fi înțeles de orice utilizator. Distanța de detectare și de capturare a imaginilor este de 550m, o distanță ce oferă siguranță și protecție absolută . Detectează temperaturi cuprinse între valorile extreme de -40°C și +330°C, iar iluminator LED se activează la o simplă apăsare de buton.
Capacitatea de stocare a memoriei permite salvarea a 4000 de imagini.

Video SeeK Thermal

3. Black Decker LA BUGET

Costurile energetice de încălzire și climatizare sunt deseori mărite din cauza unor scurgeri bine ascunse. Însă , detectorul termic le găsește, iar surplusul de energie va fi redus din costurile totale ale facturii.
Este ușor de utilizat deoarece LED-ul își schimbă culoarea în funcție de punctele calde sau cele reci ale suprafeței pereților.
Valorile extreme pe care le poate scana sunt cuprinse între -30°C și +150°C, ceea ce garantează detectarea tuturor abaterilor posibile.
Detectorul este esențial și pentru o izolare în siguranță.

Video Black Decker

4. Camera cu termoviziune Seek Thermal Reveal XR Xtra Range RT-ECA Camo (Multicolor)

Camera cu termoviziune Seek Thermal Reveal se remarcă prin design practic, rezistență și funcții cheie incluse. Carcasa camerei este robustă, cauciucată și dispune de controale intuitive, fiind construită după tehnologie militară. Are încorporată lanternă LED (300 Lumen) și vei putea să îi faci setări multiple: nivelul de iluminare, imaginea display-ului, consumul de energie, captura de imagini, calibrarea termică. În ceea ce privește distanța vizuală, aceasta se încadrează în până la 275m, cu un unghi de vedere la 20 de grade. Cât despre temperatură, este extrem de rezistentă, de la -40° C și până la 330°C, iar bateria are autonomie până la 10 ore, fiind o alegere perfectă pentru exterior.

5. Detector termic Bosch PTD 1, 1 m domeniu lucru, 3 moduri masurare, -20/ 200 °C domeniu masurare

Detectorul termic Bosch PTD 1 poate măsura atât temperatura, cât și umiditatea, dispunând de 3 moduri de măsurare. Permite astfel măsurarea temperaturii ambiante, măsurarea suprafețelor, precum și umiditatea aerului. Un avantaj oferit este localizarea rapidă a punților termice și a zonelor cu pericol de apariție a mucegaiului. Este facil de utilizat, analiza și interpretarea rezultatelor se face automat, display-ul este iluminat și este ușor de înțeles. Pachetul de achiziție conține detectorul termic cu infraroșu, manualul de utilizare și bateriile. Este important să reții că funcționează cu 2 baterii (1,5 V AA), pentru a avea întotdeauna o rezervă.

6. Camera Termoviziune Seek Reveal cu lanterna RW-EAA (Negru)

Construită după modelul tehnologiei militare, camera termoviziune dispune de imagine display și consum de energie. Astfel, poate fi utilizată chiar și de la o distanță de 150m și poate detecta în același timp temperaturi cuprinse între valori extreme de -40°C și, respectiv, +330°C. Vă oferă siguranță și prin posibilitatea de a detecta căldura foarte ridicată prin frunziș și chiar prin întuneric absolut, prin indicarea pierderilor de aer, a conductelor înfundate, a pericolelor electrice nesesizabile cu ochiul liber.


Întrebări despre detectoarele termice de mare precizie

Cum se măsoară corect temperatura?

Majoritatea detectoarelor termice de mare precizie semnalizează zona de măsurare cu ajutorul laserului, așa că este foarte ușor de folosit. În felul acesta elimini riscul de a măsura greșit temperatura acolo unde e nevoie. În plus au și in display unde poți vedea toate informațiile.

Poate fi folosit și pe obiecte?

Diferențele precise de temperatură pe care detectarea imagisticii termice le pot dezvălui sunt obiecte sub suprafața altor materiale, cum ar fi articolele din spatele unui perete sau obiecte sub îmbrăcăminte, deoarece acestea afectează temperatura materialului de suprafață.

Care este marja de eroare?

Detectoarele termice de mare precizie au ajuns să fie foarte cunoscute în ultima perioadă și au un grad ridicat de exactitate a măsurării temperaturii existente. Dar, desigur, toate au și un anumit grad de eroare. Temperatura afișată poate fi diferită de cea reală cu 0,5-1 grade C, în funcție de modelul ales.

Ce fel de tehnologie de măsurare folosește?

Folosindu-se de proprietatea tuturor obiectelor cu temperaturi mai mari de 0 de a emite radiații electro-magnetice, aceste instrumente folosesc o lentilă pentru concentrarea luminii infraroșii cu lungimi de undă între 4 și 14 microni și un termocuplu special, astfel înregistrând valori între -100 de grade și +1000 de grade Celsius.

Câte moduri de măsurare are?

Majoritatea detectoarelor termice de mare precizie au 3 moduri de măsurare, respectiv măsurare simplă a temperaturii suprafețelor și a temperaturii ambientale cât și a umidității aerului. Aceste măsurători sunt importante pentru detectarea zonelor cu pericol de a dezvolta mucegai.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe