Cea Mai Bună Mașină Electrică de Taiat Gresia / Faianța

Cea mai bună mașină electrică de tăiat gresia / faianța

Modificat la 25 iulie 2021
Articol evaluat de 135 ori:
Pagină realizată de:
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să alegi o mașină de tăiat gresia electrică?

În momentul în care ai lucrări mai complexe, pe suprafețe mai mari sau lucrezi foarte frecvent cu gresie și faianță, e cazul să te orientezi spre un dispozitiv electric de tăiere. Configurația sa este asemanatoare cu cea a mașinilor manuale, însă este prevăzută cu un disc rotativ diamantat care se rotește la un număr mare de turații pentru a tăia plăcile. Astfel se obține o tăiere fină, impecabilă, cu pierderi minime de material.

Vei mai observa ca unele modele din gama de vârf sunt prevăzute și cu o pompă de apă pentru debitarea “pe ud” – apa acționează ca agent de răcire și previne răspândirea prafului. Aceasta poate tăia o varietate de materiale (gresie, faianță, marmură, granit, cărămidă, piatră), în funcție de discul din dotare).

De asemenea poate taia plăcile longitudinal, transversal, diagonal și la diverse unghiuri, poate realiza tesirea muchiilor și permite tăierea la interior ale plăcilor, utilă, de exemplu, la încadrarea prizelor. În plus, poate debita un număr mare de plăci într-un timp scurt.

Mașină electrică de tăiat gresie și faianță

Cel mai bun

Dedra

 • Discul cu diametrul găurii: 22,2 mm
 • Putere: 650 W
 • Diametrul discului: 180 mm
 • Grosimea maximă a plăcii: 35 mm
 • Greutate: 15 kg
Verifică prețul

Acest tăietor electric cu diamant poate fi utilizat pentru tăierea tuturor tipurilor de plăci, inclusiv porțelan și plăci naturale. Motorul puternic de 650W acționează o lamă diamantată răcită cu apă, care poate tăia plăcile de orice dimensiune sau lățime până la 30 mm grosime. Apa este stocată în rezervor, care răcește lama în timpul procesului de tăiere, permițându-i să taie mai curat, eficient și pentru perioade mai lungi. O varietate de tipuri de tăiere pot fi obținute cu acest tăietor, cum ar fi tăieturi drepte sau unghiuri.

Premium

Powerplus

 • Placă cu scală
 • Buton de strângere
 • Șină de ghidare
 • Șurub de fixare/raportor
 • Ghidaj unghiular
Verifică prețul

Poți utiliza mașina Powerplus pentru tăierea plăcilor, cărămizilor, granitului, marmurii și pietrei. Lama de ferăstrău diamantat este răcită continuu prin prezența integrată a apei. Gardul și mitra pot fi ajustate cu ușurință. Laserul încorporat ajută la tăierea foarte precisă și pornirea ușoară controlată electronic a motorului protejează împotriva sarcinii de pornire excesiv de mari. Poți instala și scoate cu ușurință suportul și poți utiliza aparatul la locul de muncă, precum și acasă. Nu necesită întreținere specială.

la buget

Einhell

 • Rezervor apă
 • Suport cablu
 • Limitator paralel
 • Masă de lucru
 • Suport tăiere
Verifică prețul

Pentru că nu vrei să spargi plăcile de gresie, sau să le deteriorezi, trebuie să utilizezi unelte speciale pentru tăierea lor. Astfel, cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța poate să îți fie de mare ajutor. Modelul Einhell este un dispozitiv portabil pentru tăierea plăciilor mici și mijlocii de făianță, precum și a gresiei foarte rapid și foarte precis. Doar în câteva secunde mașina poate fi setată pentru tăieturi oblice sau tăieturi duble, de înaltă precizie. Mânerul este robust și culisează ușor pe ghidajul cental.

Masina de taiat gresie tip valiza

 • Mașină de tăiat gresita tip valiză cu mâner
 • Adâncime maximă de tăiere 250 mm
 • Rezervor de apă pentru răcirea discului
 • Limitator lateral
 • Motor cu putere de 500 W
Verifică prețul

Făianța și gresia sunt dificil de tăiat într-un mod curat, poate chiar imposibil cu mâna liberă. Pentru că nu vrei să le spargi sau să le deteriorezi in alt fel, îți recomandăm să utilizezi unelte speciale pentru aceasta sarcină. Mașina de tăiat gresie și făianță tip valiză cu mâner este exact unealtă de care aveai nevoie. Este foarte ușor de utilizat, pentru că ghidajul central este din oțel situat pe aceeasi axă cu rola de tăiere și este culisant pe 2 coloane, fapt ce asigură precizie și stabilitate ridicată a tăierii.

Masina electrica de taiat gresie Worcraft TC08-180 diametru disc 180mm

 • Mașină de tăiat gresia cu apă
 • Turație: 2950 rpm
 • Masă de lucru de 360 x 330mm
 • Putere motor de 800 W
 • Clasa de protecție IPX4
Verifică prețul

Acoperirea perfectă a unei suprafețe cu gresie sau faianță nu este posibilă fără secționarea bucăților de material. În acest caz ai ne voie de o mașină de tăiat gresie, electrică, special concepută pentru a tăia gresie cu dimensiunea maxima de 500 x 500 x 35 mm, deci pentru a-ți face munca mult mai ușoară. Acest model este destinat tăierii tuturor tipurilor de plăci ceramice, gresie, făianță, atât pentru tăieri drepte, cât și în diagonală, cu condiția ca lungimea plăcii ceramice care urmează să fie tăiată să depașească 50 cm.

Pansam

 • Piciorușe anti-alunecare
 • Dispozitiv de ghidare
 • Ghidaj central culisant
 • Tăiere udă
 • Masă de tăiere cu amortizor
Verifică prețul

Mașina de tăiat plăci ceramice cu disc diamantat este un dispozitiv tehnologic avansat, destinat tăierii plăcilor ceramice de gresie și faianță de dimensiuni mici și mijlocii. Produsul utilizează un sistem de debitare ,,pe ud,, folosind apa. Ca urmare, în timpul debitării se elimină prezența prafului. Mașina poate efectua operațiuni de bază standard de tăiere a placilor ceramice (tăieri de fâșii gresie/faianță, tăieri în lungul diagonalei și teșirea sub unghi a muchiilor. Aceasta este foarte ușor de folosit.

Întrebări despre mașinile electrice de tăiat gresia

Ce putere au mașinile electrice de tăiat gresia?

Mașinile electrice de tăiat gresia profesionale sau industriale vin echipate cu motoare ce pot dezvolta o putere și de 3 kW. Când vine vorba despre mașinile electrice de tăiat gresia pentru hobby sau ocazionale, acestea vin echipate cu motoare ce pot dezvolta o putere mai mică de 1 kW.

Cât de ușor sunt de folosit?

Mașinile electrice de tăiat gresia și-au simplificat considerabil modul de utilizare, fiind la îndemâna oricărei persoane cu o experiență relativ medie în acest domeniu. Astfel, poți tăia foarte ușor și precis plăcile ceramice, mașinile fiind prevăzute cu un mâner astfel încât să fie foarte facil de transportat și folosit. Măsurarea corectă a lungimii și a traseului unde trebuie să tai îți asigură succesul operațiunii.

Prezintă protecție la suprasolicitare?

Mașinile electrice de tăiat gresia nu au o folosire atât de intensă. Ele sunt utilizate pentru câte o placă, pe rând. Indiferent că sunt modele utilizate ca hobby sau profesionale, nu se pot suprasolicita. Totuși, motoarele acestora au protecție la suprasolicitare ca orice motor electric.

Sunt mașinile electrice de tăiat gresia portabile?

Deși sunt de mai multe feluri, marea majoritate a mașinilor electrice de tăiat gresia sunt portabile. Acestea au greutăți cuprinse între 5 kg și 20 kg. Dacă totuși te-ai orientat către o mașină de uz profesional trebuie să ai în vedere că acestea ajung și la greutăti de peste 100 kg.

Au opritor lateral pentru tăieri repetitive?

Mașinile electrice de tăiat gresia pot fi dotate cu diferite accesorii, unele opționale, altele standard. Vei găsi pe piață modele de mașini electrice de tăiat gresia care au inclus opritorul lateral pentru tăieri repetitive. Pentru altele, însă, trebuie achiziționat separat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Detector pentru Punțile Termice
Cele mai bune detectoare pentru punțile termice

Îți dorești un aparat prin care poți vedea scăpările de căldură din locuință (așa numitele punți termice)? Detectoarele termice pentru uz rezidențial au o precizie de +/- 1°C.

Cea Mai Bună Cască De Protecție Pentru Tăiatul Cu Drujba
Cea mai bună cască de protecție pentru tăiatul cu drujba

Protejează-ți capul, auzul și văzul atunci când tai lemne cu drujba. Cumpără și folosește o cască de protecție de calitate și poți lucra cu încredere.

Cel mai bun Telemetru Cu Laser pentru Uz Personal
Cel mai bun telemetru cu laser pentru gospodari

Stai la casă și îți place să faci mici proiecte de construcții și bricolaj? Telemetrul cu laser te ajută să faci măsurători precise cu un aparat mic și performant.

Cel mai bun Kit de Încălzire în Pardoseala pentru Casă (120-140mp)
Pachete complete de încălzire în pardoseală pentru case de 120-150mp

Alege un kit complet de încălzire în pardoseală care conține fix atâtea materiale și componente de câte ai nevoie pentru suprafața casei tale. Producători de calitate.

Cel Mai Bun Detector de Cabluri / Conducte prin Perete
Cel mai bun detector de cabluri și conducte prin perete

Vrei să renovezi un spațiu și nu ai planurile electrice și de instalații? Cu ajutorul acestui aparat poți identifica rapid traseele prin perete în așa fel încât să lucrezi cât mai eficient.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe