De ce să-ți cumperi un telemetru cu laser?

Un telemetru cu laser este o soluție inteligentă pentru măsurare și documentare. Unele modele au inclusiv funcționalitatea de transfer de date rapid și eficient via Bluetooth. Aceste aparate de precizie sunt în general extrem de robuste și fiabile, având certificare ISO. Se pot memora automat ultimele valori măsurate și sunt foarte fiabile. Domeniul de măsurare poate să fie de la 0.05 m minim și maxim până la 50.00 m. Precizia de măsurare este extrem de crescută, fiind între +/- 1.5 m. Unele aparate au inclusiv funcție de jalonare și sensor de înclinare 360° pentru măsurarea ușoară a unghiurilor și aplicațiilor de nivelare (domeniul de măsurare înclinare: 0-360° - 4 x 90°).

Pentru că aceste aparate sunt unele profesioniste, timpul de măsurare este scăzut, de doar < 0,5 s, însă unele modele pot avea un timp de măsurare de până la 4 s. Aceste aparate sunt concepute pentru a fi mobile, de aceea, alimentarea se face prin baterii (de tip AAA în general), iar deconectarea este automată, după câteva minute de nefolosire a aparatului. Îți poți face munca mult mai ușoară prin achiziționarea unui telemetru cu laser!

Modele bune de telemetre cu laser

1. Bosch PLR 40 C BEST CHOICE

PLR 40 C este primul telemetru digital cu laser poziționat la un preț mediu, echipat cu Bluetooth pentru a asigura o documentare ușoară a măsurătorilor. Design compact și modern cu display color de cea mai bună calitate, asigurând asistare utilizatorului în timpul lucrului. Echipate cu toate funcțiile necesare unei măsurări exacte, cu o abatere de doar +/- 2 mm. PLR measure & go, în combinație cu PLR 40 C, reprezintă o soluție mobilă unică pentru meșteri, pentru a-și documenta proiectele cu măsurători exacte și pentru a împărtăși aceste informații cu alții.

Video Bosch PLR 40 C
Opțiuni cheie
 • Precizie de 2 mm
 • Bluetooth integrat
 • Display color
 • Design ergonomic
 • Soft grip pe laterale

2. Prexiso LA BUGET

Telemetrul cu laser Prexiso HGSPREXISOP30 dispune de un display clar, ușor de citit. Este ușor de întreținut, și multifuncțional. Printre funcțiile sale se numără posibilitatea de schimbare a unității de măsură, funcția de marurarea continuă, sau de măsurarea a ariei și volumului, folosirea teoremei lui Pitagora în 2 sau 3 puncte, de adunare și de scădere. Poate măsură distanțe de 21 cm - 30 m cu o precizie de ± 3 mm, iar cea mai mică valoare afișată este de 1 mm. Are dimensiunea de 115 x 43.5 x 24.7 mm și o greutate (fără acumulatori) de 80.5 g.


Video Prexiso
Opțiuni cheie
 • Display clar, ușor de citit
 • Posibilitate de schimbare al tipului de unitate de măsură
 • Funcție de măsurare continuă
 • Funcție de măsurare a ariei
 • Funcție de măsurare a volumului

3. Bosch GLM 120 C PREMIUM

Soluția inteligentă pentru măsurarea și documentarea mediului înconjurător și a spațiilor exterioare. Luneta telemetrică digitală cu funcție zoom asigură precizie pe distanțe mari, în spații exterioare și în medii dificile. Afișajul color IPS cu contrast ridicat asigură lizibilitate optimă. Control de la distanța pentru măsurători rapide și aplicație Measuring Master pentru documentarea rezultatelor simple. Protecție împotriva prafului și a stropilor de apa IP 54. Dispozitive Android acceptate Smartphone începând cu Android 4.3.x.

Video Bosch GLM 120 C
Opțiuni cheie
 • Funcție de folosire a teoremei lui Pitagora în 3 puncte
 • Funcție de adunare și scădere
 • Precizie de măsurare: ± 3 mm
 • Închidere automată: după 120 s
 • Ușor de întreținut

4. Telemetru Trotec BD21

Măsurare fară erori a suprafețelor până la 70 m, spre deosebire de măsurările clasice cu un metru pliant. Cu telemetrul BD21 profitați de rezultate fără erori, spre deosebire de măsurările clasice cu un metru pliant. Astfel puteți calcula optimal, cantitatea de materiale de lucru de care aveți nevoie pentru văruirea pereților, parchetare sau montarea de faianță și gresie. Senzorul de înclinare 90° integrat în BD21, cu funcţiune Pitagora în 3 puncte facilitează şi măsurările complicate, ca de exemplu măsurările de înălţime şi înălţime parţială, tracking distanţă sau - în caz de obstacole - chiar şi măsurări indirecte ale distanţei şi înălţimii peste obstacole. În plus, BD21 poate fi utilizat şi că şi nivelă electronică.

Video Telemetru Trotec BD21
Opțiuni cheie
 • Numar valori memorate 50
 • Protecție împotriva prafului și a stropilor de apă IP 54
 • Filet stativ 1/4"
 • Vizor digital integrat
 • Transmiterea datelor Bluetooth™ Smart

5. Telemetru cu laser Bosch Professional GLM 50 C, 50 m, 635 nm dioda laser

Soluția inteligentă pentru măsurare și documentare. Dispune de un transfer de date rapid și eficient prin Bluetooth. Se utilizează usor, cu ajutorul butoanelor îmbunătățite pentru utilizator și display color rotativ, iluminat. O funcționalitate extinsă, inclusiv funcție de jalonare și senzor de inclinare 360° pentru măsurare ușoară a unghiurilor și aplicații de nivelare. Este robustă și fiabilă cu certificare ISO. Memorează pentru dvs. automat ultimele 30 de valori măsurate. Schimbarea simplă și documentare inteligentă a valorilor măsurare se face cu ajutorul aplicației Measuring Master.

Video Telemetru cu laser Bosch Professional GLM 50 C, 50 m, 635 nm dioda laser
Opțiuni cheie
 • Transfer de date prin Bluetooth
 • Memorare automată ultimele 30 valori măsurate
 • Protecție împotriva șocurilor
 • Geantă de protecție
 • Display color

6. Telemetru laser Makita LD050P ld050p

Acest nou model a fost conceput pentru utilizări interioare, având un acces foarte facil la taste, un display mare, ușor de citit. Pentru construcția acestui aparat au fost folosite componente optice elvețiene precum și carcasa din titan, ceea ce a dus la o fiabilitate deosebită, rezistență la utilizarea în condiții de temperaturi neobișnuite precum și obținerea unui fascicul laser clar și stabil. Facilitați: - măsurare distanță individuală; - afișare distanță minimă măsurată; - afișare distanță maximă măsurată; - introducere măsurători - eliminare măsurători - calcul de suprafață - calcul de volum - funcție Pitagora (2 puncte) - funcție Pitagora (3 puncte) - memorie (ultimele 5 afișări)

Opțiuni cheie
 • Componente optice elvețiene
 • Memorie ultimele 5 afișări
 • Conceput special pentru utilizări interioare
 • Display mare și ușor de citit
 • Funcție Pitagora

7. Telemetru laser profesional 40 m, SNDWAY, seria T, precizie /- 2mm, protectie IP54 (ploaie si praf), boloboc, placa reflectoare, Nivela circulara cu bula

Instrument pentru măsurat distanțe, arii și volume cu laser. De asemenea se pot măsură catetele și ipotenuza folosind funcția Pitagora. Vă ajuta astfel la măsurarea înălțimii unei clădiri. Veți primi și o nivelă circulară de buzunar, indispensabilă în construcții, cu ajutorul căreia puteți măsură planeitatea diferitelor obiecte atunci când aveți nevoie. Puteți măsura cu ușurință și precizie de ± 2 mm, distanțe de până la 40 m. Lentilele din Germania, alături de ecranul iluminat cu afișare pe 4 linii și posibilitatea modificării la alegere a măsurii cu care acesta calculează, face din acest aparat alegerea potrivită pentru dvs. Unitățile de măsură disponibile sunt m / inch / ft.

Opțiuni cheie
 • Profesional
 • Măsoară distanțe, arii și volume cu laser
 • Ecran iluminat cu afișare pe 4 linii
 • Boloboc
 • Calitate și precizie ridicată

8. Telemetru laser de buzunar DeWalt 9M - DW030PL

Telemetru laser de buzunar DeWalt 9M - DW030PL este un telemetru profesional de mici dimensiuni,compact, proiectat pentru a oferi specialiștilor o precizie de măsurare a distanțelor de până la 9 metri. Poate fi utilizat cu ușurință de o singură persoană pentru a măsură distanța până la locuri depărtate și greu accesibile. Designul este durabil, telemetrul având un factor de protecție IP54 fiind rezistent la praf și intemperii. Tellemetrul DW030PL vine cu o utilizare ușoară, chiar și pentru cei neprofesioniști. Precizia de măsurare este 1 mm.

Opțiuni cheie
 • Dimensiuni mici
 • Precizie de măsurare a distanțelor de până la 9 metri
 • Factor de protecție IP54 fiind rezistent la praf și intemperii
 • Utilizare ușoară, chiar și pentru cei neprofesioniști
 • Precizia de măsurare este 1 mm

Întrebări frecvente despre telemetrele cu laser

Care este precizia în măsurare ?

În funcție de modelul cumpărat, brand-ul ales dar și de prețul final investit pentru un telemetru cu laser, precizia acestuia poate să fie undeva în jurul valorii de +/- 1,5 mm, aceasta fiind în general precizia de măsurare (normală) pentru aceste aparate.

Se pot salva înregistrări multiple?

Începând de la produsele de gamă mijlocie, telemetrele cu laser au de regulă posibilitatea măsurării unei singure distanțe, măsurare continuă, funcția arie, funcția volum, adăugarea/scăderea valorii măsurate, și în general acestea stochează ultimele 20 de măsurători.

Poate calcula volumul spațiului?

Majoritatea telemetrelor cu laser sunt concepute să poată măsura distanțe, arii și volume într-un timp foarte scurt în unități de măsură ca m / inch / ft. Mai mult, cele profesionale pot măsura înălțimi de clădiri calculând catetele și ipotenuza folosind funcția Pitagora.

Cum este alimentat ?

Alimentarea unui telemetru cu laser se poate face la priză (ai parte de curent constant, fără fluctuații) sau prin intermediul bateriilor (ai libertate de mișcare, căci nu ești condiționat de lungimea cablului de alimentare). Depinde de tine și de modul în care vei utiliza telemetrul, care modalitate e mai convenabilă.

Are funcția măsurare continuă?

Majoritatea telemetrelor cu laser au funcția de măsurare continuă. Dacă alegi varianta cu acumulator, verifică înainte durata de viață a acestuia. Ideal e să-ți țină măcar 4-5 ore, pentru a putea lucra nestingherit, in regim continuu. De regulă, un astfel de model, la o singură încărcare, poate face față la aproximativ 25000-30000 de măsurători.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe