Cel Mai Bun Prelungitor cu Protecție Supratensiune

Cel mai bun prelungitor cu protecție supratensiune

Modificat la 19 decembrie 2021
Articol evaluat de 36 ori:
Pagină realizată de:
Sorin Suciu
Sorin Suciu
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce să alegi un prelungitor cu protecție la supratensiune?

Prelungitoarele fac viața mai ușoară pentru proprietarii din toată lumea. Acestea sunt utile pentru transmiterea electricității de la o priză fixă, la una mobilă, putând fi utilizate atât în interior, cât și afară. Deși sunt atât de utile și sunt dispozitive relativ simple, acestea reprezintă un pericol mare pentru oricine, mai ales atunci când nu sunt alese corect.

Dacă nu le utilizezi așa cum le-a gândit producătorul, sau nu alegi dimensiunile optime, accidentele electrice nu vor întârzia să apară. Avantajele prelungitorului cu protecție la supratensiune sunt multe, însă cele mai importante ar fi: protejează și prelungește durata de viață a echipamentelor electrice care se alimentează de la acesta, dispune de carcasă rezistentă la șocuri mecanice dar și un indicator care te avertizează când ceva este defect.

Dacă vei conecta mai multe aparate care vor funcționa în același timp la același prelungitor, trebuie să verifici ca puterea cumulată a acestora, să nu o depășească pe cea suportată de prelungitor. În caz contrar, cel mai probabil o să apară accidente.

Cel mai bun prelungitor cu protecție la supratensiune

Cel mai bun

Prelungitor cu protectie la supratensiune Bachmann CONNECTUS, 6 prize Schuko, intrerupator, cordon 2m

 • Tip conector Schuko
 • 6 prize
 • Protecție copii
 • Protecție supratensiune
 • Material plastic
Verifică prețul

Acest prelungitor de la Bachmann Connectus dispune de un număr de 6 prize și o lungime a cablului ce măsoară 2 metri. Este prevăzut cu indicator optic pentru defect, indicator optic de funcționare a protecției, contacte laterale de protecție și capace cu găuri pentru fixarea în perete. Are protecție la copii deoarece este destinat spre a fi folosit la interior, în casă sau birouri. În plus de toate acestea, are rolul de a proteja și de a mări durata de viață a echipamentelor electrice din casa ta.

la buget

Prelungitor 4 prize 3M cu protectie, cablu 3xG1.5mmp, Well EXTS-4S3M-PROT/02-WL

 • 4 prize
 • Protecție la suprasarcină
 • 3 metri lungime
 • Consum maxim 3500 W
 • Din plastic
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de mai multe prize pentru aparatele tale consumatoare de energie electrică acest prelungitor electric cu protecție de la Well este numai bun. Prelungitorul are cablurile de cupru și poate fi folosit pentru alimentarea cu energie electrică a tuturor aparatelor electronice și electrocasnice care au consum maxim de 3500W. Are o protecție la supratensiune și supraîncărcare, dar și protecție pentru copii, asigurând confortul și siguranța în utilizare a acestuia. Este recomandat pentru utilizare interioară.

Premium

Prelungitor cu protectie APC SurgeArrest Essential PM6U-GR, 6 prize, 2 x USB, Alb

 • Utilizare interior
 • Număr prize 6
 • Protecție întrerupător
 • Protecție suprasarcină
 • Lungime cablu 1,83 metri
Verifică prețul

Acest prelungitor, SurgeArrest Essential, înglobează tehnologia SurgeArrest, care te va anunța dacă sistemul de protecție a fost avariat sau dacă acesta nu poate oferi o protecție maximă asupra echipamentelor tale electronice care sunt introduse în lăcașele prelungitorului. În caz de nevoie resetarea circuitului de protecție se efectuează foarte simplu și rapid nefiind nevoie să schimbi siguranța. Produsul este prevăzut cu filtrul pentru emisii EMI și RFI, astfel reduce erorile tastaturii sau al mouse-ului wirleless datorate acestor tipuri de frecvențe, la care se adaugă mult utilizatel porturi USB, care permit încărcarea dispozitivelor mobile.

Prelungitor Well, 4 prize, cu protectie, 3xG1.5mmp, 5 m

 • 4 prize
 • Material plastic
 • Pentru interior
 • Protecție suprasarcină
 • Protecție copii
Verifică prețul

Prelungitor WELL, cu protecție sporită și cu 4 prize Schuko la 35 grade protejează și prelungește durata de viață a echipamentelor electrice. Acesta poate fi folosit la birou, dar și acasă întrucât este prevăzut cu protecție pentru copii și precum și protecție la supratensiune. În plus, are întrerupător basculant bipolar iluminat, cordon de alimentare cu lungime de 5m cu conector Schuko injectat la 90 grade. Este potrivit doar pentru a fi folosit în spațiile de interior și nu expus afară intemperiilor vremii.

Prelungitor 4P 5m Legrand 695008

 • Lungime cablu 5 metri
 • 4 prize
 • Material plastic
 • Putere maximă 3500 W
 • Tensiune utilizare 230 V
Verifică prețul

De multe ori, necesitatea unui prelungitor priză apare atunci când toate celelalte sunt deja ocupate, ori când ai nevoie să conectezi la electricitate un dispozitiv care are cablul de alimentare prea scurt pentru a ajunge la o priză din perete. Acest prelungitor liniar Legrand dispune de 4 prize, contact de protecție și este fabricat din material plastic de calitate. Lungimea cablului măsoară 5 metri iar puterea maximă este de 3500 W. Calculați puterile electrocasnicelor atunci când le adăugați la acesta și fiți siguri că nu trece de 3500 W.

Protecție la supratensiune 4Z 2m alb

 • Material plastic
 • Lungime cablu 2 metri
 • Număr prize 4
 • Sarcină maximă 3680 W
 • Tensiune 230 V
Verifică prețul

Protecția la supratensiune este fabricată din material plastic de calitate, măsoară o lungime de 2 metri și îți pune la dispoziție 4 prize. Acest obiect este conceput pentru a proteja aparatele electronice de defecțiuni sau distrugeri ireversibile. Datorită absorbției ridicate de energie de 900 J, filtrează supratensiunile de curent periculoase și vârfurile din rețea, care apar de mai multe ori pe zi. Sarcina maximă înregistrează 3680 W și este dotată bineînțeles cu un indicator de conexiune și supratensiune.

Prelungitor cu protectie la supratensiune 4 prize, 3 m

 • Prevăzut cu 4 prize disponibile
 • Protecție la supratensiune
 • Comutator de alimentare
 • Lungimea cablului de 3m
 • Eficient și rezistent.
Verifică prețul

Prelungitorul cu protecție la supratensiune are incorporat un buton pentru oprire sau pornire iar prin simpla apăsare a întrerupătorului prelungitorul nu va mai fi alimentat cu curent, chiar dacă este conectat la o priză. Cablul acestuia măsoară lungimea de 3 metri, perfectă pentru utilizare la interior, în casă sau la birou și totodată dispune de 4 prize universale. Indiferent de preferințele tale însă, este o idee bună să cumperi și adaptoare pentru priză, pe care să le poți folosi atunci când ștecherul pe care îl ai, nu se potrivește cu priza la care vrei să îl conectezi.

Întrebări frecvente despre prelungitoarele cu protecție la supratensiune

Câți wați are un prelungitor cu protecție la supratensiune?

Numărul de Wați este indicat pe fiecare prelungitor. Dacă vei conecta mai multe aparate care vor funcționa în același timp la același prelungitor, trebuie să verifici ca puterea cumulată a acestora, să nu o depășească pe cea suportată de prelungitor. În caz contrar, cel mai probabil o să apară accidente.

Ce lungime au prelungitoarele cu protecție la supratensiune?

Lungimile variază și încep de la 1,5 m până la 30 m chiar. Chiar dacă lungimea ridică prețul prelungitorului, este mai convenabil să cumperi un cablu mai lung, decât să te confrunți cu frustrarea de a mai avea nevoie de doar câțiva centimetrii în plus pentru a ajunge până unde ai nevoie.

Câți volți trebuie să măsoare priza de conectare pentru prelungitorul cu protecție la supratensiune?

În general, mai toate necesită între 220 și 240 V iar toate prizele de perete au măcar 230 V. Ce trebuie să știi este că, dacă vrei să conectezi utilaje cu care lucrezi la exterior, este recomandat să alegi un prelungitor priză cu un voltaj de 250V. Vei face alegerea corectă tot în funcție de aparatele pe care vrei să le conectezi la curent.

Contează amperii când vine vorba de un prelungitor cu protecție la supratensiune?

Amperajul măsoară cantitatea de electroni care trece prin cabluri, adică intensitatea curentului. Ce trebuie tu să reții este că, cu cât numărul de electroni care trec prin conductor este mai mare, cu atât este mai mare amperajul. Dacă vrei să nu ai emoții la acest capitol, alege din start un prelungitor care are cel puțin 15 amperi.

Ce tip de priză au prelungitoarele cu protecție la supratensiune?

În România, cel mai răspândit model este cel clasic, cunoscut sub denumirea de Schuko. Este cel pe care îl cunoaștem cu toții, cu ștecherul având doi pini în formă cilindrică. Este puțin probabil să ai altfel de priză în casa ta. Indiferent de preferințele tale însă, este o idee bună să cumperi și adaptoare pentru priză, pe care să le poți folosi atunci când ștecherul pe care îl ai, nu se potrivește cu priza la care vrei să îl conectezi.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Poartă Pentru Blocat Accesul Copiilor
Cea mai bună poartă pentru blocat accesul copiilor

Stai la casă și vrei să ții copilul departe de scări sau de camerele unde s-ar putea răni? E foarte ușor să montezi o poartă pentru blocat accesul. Au prețuri accesibile și nu ai nevoie de unelte speciale.

Cea Mai Bună Cameră Wireless De Exterior Rotativă
Cea mai bună cameră de supraveghere wireless de exterior rotativă

Cauți o cameră de supraveghere wireless rotativă pe care să o poți controla de pe telefonul mobil? Alege un model de tip cameră wireless IP inteligentă.

Sisteme Bune de Deschidere Automată a Porților Batante (cu telecomandă)
Sisteme deschidere porți batante cu telecomandă

Te-ai săturat să cobori din mașină să împingi de poartă pentru o deschide? Ai nevoie de un kit de automatizare bun pentru porți batante care îți permite deschiderea cu ajutorul unei telecomenzi.

Cel Mai Bun Kit Automatizare Ușa de Garaj (cu telecomandă)
Sisteme deschidere ușă garaj cu telecomandă

Vrei când ajungi acasă ușa de la garaj să se deschidă singura? Ai nevoie de un kit de automatizare bun pentru uși de garaj care îți permite deschiderea cu ajutorul unei telecomenzi.

Cea Mai Bună Yală Smart, Deschidere Ușă cu Telefonul
Yale inteligente pentru uși care pot fi deschise cu telefonul

Ce-ai spune să poți deschide ușa cu telefonul? Cu o yala smart bună, poți scăpa de grija cheilor, ușa deschizându-se automat când ajungi în fața ei cu mâinile ocupate.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe