Cum funcționează un dispozitiv de urmărire și localizare GPS?

Dacă ești părinte, ai în grijă o persoană în vârstă care nu se mai poate orienta sau un obiect de valoare pe care nu vrei să îl pierzi, atunci un dispozitiv de urmărire și localizare GPS te va scuti de multe bătăi de cap. De cele mai multe ori, metoda de localizare folosită de aceste aparate este GPS, dar aceasta nu este unică. Localizarea prin LBS sau WI-FI sunt alte două metode care încep să fie folosite tot mai des. Localizarea prin GPS funcționează datorită sateliților plasați în diferite puncte de pe orbita Pământului. Semnalul transmis de aceștia permit localizarea sau poziționarea globală a oricărui obiect sau persoană care are asupra sa un receptor GPS funcțional.

Cel mai bun tracker GPS are o cartelă inclusă, de cele mai multe ori SIM, dar care nu necesită un cod PIN. Acestea sunt cele mai bune modele deoarece îți permit să primești informații pe telefon sau să accesezi mai multe opțiuni și funcții de pe telefon. Dispozitivele au capacitatea de a memora date legate de traseul unei persoane sau a unui animal.

Dispozitive de urmărire și localizare GPS

1. Hawkel HI-604X BEST CHOICE

Hawkel HI-604X este un GPS TRACKER portabil, cu urmărire în timp real a obiectivului pe internet, fără abonament lunar sau taxe suplimentare. Este ideal pentru monitorizarea mașinilor sau a mărfurilor. Se atașează foarte usor pe suprafețele metalice datorită celor 4 magneți încorporați în carcasă. Harta și interfața platformei de urmărire prin GPS este în limba română. Acest GPS tracker este complet autonom și are dimensiuni reduse. Autonomia medie este de 15 zile, dar poate funcționa mai mult sau mai puțin timp în funcție de setări și cât de des este solicitat.

Video Hawkel HI-604X
Opțiuni cheie
 • Ideal pentru monitorizarea mașinilor sau a mărfurilor
 • Se atașează foarte ușor pe suprafețele metalice datorită celor 4 magneți care sunt încorporați in carcasă
 • Este aproape identic cu localizatorul Hawkel HI-602X, dar are acumulator mai puternic
 • Are 4 magneți încorporați în carcasă
 • Este mai mare.

2. HAWKEL HI-602XXL PREMIUM

Acesta este un kit de urmărire prin GPS format din localizator GPS la care se conectează acumulatorul de mare putere. Localizatorul GPS poate fi folosit și independent de bateria mare. Datorită magneților, mini-carcasa cu localizatorul GPS se atașează ușor mașinilor, sau oricaror altor suprafete metalice. Mini-valiza XXL va proteja localizatorul GPS de factorii externi. Localizatorul GPS are o baterie mică, ce ii ofera o autonomie de 48 de ore, dar conectand localizatorul GPS la bateria suplimentara de mare capacitate din mini-valiza, autonomia se poate prelungi pana la 60 de zile.

Video HAWKEL HI-602XXL
Opțiuni cheie
 • Localizatorul GPS poate fi folosit și independent față de bateria mare
 • Localizatorul GPS se atașează la bateria mare din mini-valiza XXL, se pune inauntru si se inchide valiza
 • Datorită magneților, mini-carcasa cu localizatorul GPS se atașeaza ușor mașinilor, sau oricăror altor suprafețe metalice
 • Mini-valiza XXL va proteja localizatorul GPS de toti factorii externi (apa, praf, zapada, socuri mecanice etc.)
 • Este compactă

3. Mini locator GPS LA BUGET

De acum nu va mai fi o problemă să vă găsiți mașina în parcare, câinele pierdut sau bicicleta furată! Controlați tot cu mini localizatorul GPS care operează cu orice cartelă SIM (trimițând un mesaj SMS va răspunde tot prin SMS, fiind suficient un singur click pentru a afla poziția dispozitivului dvs). Dispozitivul este compatibil atât cu telefoanele Android dar și iOS. Datorită dimensiunilor reduse ale aparatului, aceste poate fi amplasat cu ușurință aproape oriunde. Alimentarea se face prin cablul micro USB care încarcă bateria incorporată a device-ului.

Opțiuni cheie
 • Tracker GPS operează cu orice cartelă SIM
 • Trimițănd un mesaj SMS va răspunde tot prin SMS, fiind suficient un singur clic pentru afla poziția dispozitivului dvs
 • Daca sunați la numarul SIM-ului din locator, puteți auzi și ce se intamplă în jurul acestuia
 • Locatorul este mic, putand fi amplasat aproape oriunde
 • Susține transferul de date prin internet

4. Gps traker tk905, urmarire in timp real, alarma miscare, perimetru, viteza, soc, standby 90 zile,

Dispozitivul funcționează pe baza rețelelor existente 2 g GSM / GPRS și GPS-sateliți și poate găsi și controla toate obiectivele de la distanță prin SMS, aplicații mobile și software de urmărire web. Acesta adoptă cea mai avansată tehnologie GPS și tehnologie duală de poziționare LBS. În plus, cu un magnet puternic încorporat, acesta poate fi instalat foarte ușor și strâns pe orice autovehicul. Aplicația și serverul web pot înregistra date de descărcare a dispozitivului de până la 6 luni. În plus are alarmă de șoc, de mișcare, de depășire dar și monitor de voce de la distanță.

Video Gps traker tk905, urmarire in timp real, alarma miscare, perimetru, viteza, soc, standby 90 zile,
Opțiuni cheie
 • Poate controla obiectivele de la distanță
 • Urmărire în timp real
 • Alarmă mișcare, perimetru, viteza, soc
 • Standby 90 zile
 • Nu are restricții privind urmărirea la distanță

5. Mini localizator GPS smart tracker SS-GP15

SS-GP15 este un mini localizator GPS cu o dimensiune de numai 6 cm este rezistent la apă și certificat cu gradul de protectie IPX5. Cu un design inovator, acest dispozitiv poate detecta locația exactă folosind tehnologia U-blox GPS și retelele GSM/GPRS cu o acuratețe de 2.5 metri. Ca să beneficiezi de funcțiile acestui dispozitiv ai nevoie doar de un telefon smart. Prin simpla trimitere a unui SMS către dispozitiv, primești un răspuns imediat cu un link de la "Google Maps" care va indica poziția exactă în care se află, fără taxe lunare sau un program special.

Video Mini localizator GPS smart tracker SS-GP15
Opțiuni cheie
 • Este un mini localizator GPS cu o dimensiune de numai 6 cm
 • Dispozitivul este rezistent la apă, certificat cu gradul de protecție IPX5
 • Are design inovator
 • Acest dispozitiv poate detecta locația exactă în care se află
 • Folosește tehnologia U-blox GPS și rețelele GSM/GPRS

6. GPS traker, TK1000, in timp real, alarma miscare, perimetru, viteza, soc, standby 10 zile, IP65, 50g

TK1000 este un tracker GPS proiectat pentru o gamă largă de aplicații de urmărire copii, bătrâni, animale de companie sau autovehicule. Funcționează pe baza rețelelor existente 2G GSM/GPRS și GPS-sateliți. Acesta adoptă cea mai avansată tehnologie GPS și tehnologie duală de poziționare LBS. În plus, poate fi instalat foarte ușor și strâns pe o mașină, în geantă, într-un rucsac sau în buzunar. Dispune de protecție încorporată, poate funcționa în modul standby până la 10 zile și poți urmări dispozitivul în timp real pe aplicația instalată în telefonul mobil, pe tabletă și pe computer.

Opțiuni cheie
 • Funcționează pe baza rețelelor existente de 2 g GSM / GPRS și GPS-sateliți
 • Adoptă cea mai avansată tehnologie GPS și tehnologie duală de poziționare LBS
 • Poate fi instalat foarte ușor și strâns pe o mașină, în geantă, într-un rucsac sau în buzunar
 • TK1000 este un tracker gps proiectat pentru o gamă largă de aplicații de urmărire copii, bătrâni, animale de companie, autovehicule
 • Urmărirea se realizează în timp real

7. Localizator GPS Hawkel HI-602X, tracking gratuit, autonomie 48 ore

Acesta este un localizator GPS cu urmărire în timp real. Plasează-l pe un obiectiv și vei putea urmări în direct pe hartă, o mașină, o persoană sau orice alt obiect fără abonament lunar sau taxe suplimentare. Mai mult, traseul localizatorului este salvat automat pe server. Autonomia acumulatorului este variabilă în funcție de cât de des își actualizează poziția și în funcție de timpul în care stă în stand-by. Cu ajutorul aplicației dedicate poți urmări pe un PC sau laptop locația dispozitivului.

Video Localizator GPS Hawkel HI-602X, tracking gratuit, autonomie 48 ore
Opțiuni cheie
 • Poate fi amplasat fie în mașină, fie plasat persoanei (geantă, rucsac) pentru urmărire
 • Posibilitatea urmăririi în timp real, de pe telefon, laptop sau PC, grație aplicației
 • Poate fi folosit pentru angajați, copii, pentru a fi în contact permanent cu cei dragi
 • Autonomie în funcție de setări, funcționează non stop dacă este alimentat la curent
 • Microfon GSM inclus (ascultare în direct pe telefon, la 1-2m în preajma dispozitivului)

8. Mini GPS tracker Wonlex S02 cu localizare si monitorizare - Negru

Dispozitivul Mini GPS tracker Wonlex S02 este un gadget de ultimă generație, accesibile și ușor de utilizat, cu care poți monitoriza și localiza copiii, rudele în vârstă sau persoanele care au boli cronice și cu care trebuie să fii permanent în contact. Funcționează în rețeaua TELEKOM, iar pentru a activa funcția GPRS nu este nevoie decât să transmiți un SMS către numărul dispozitivului (în acest format pw,123456,apn,broadband,NA,NA,22603#). Aplicația "SeTracker" cu care funcționează gadgetul este disponibilă deopotrivă pe IOS si Android. Un alt punct de apreciat este faptul că dispozitivul este confecționat din materiale ecologice. Tehnologiile incluse (GPS, AGPS, LBS) permit monitorizarea constantă, oriunde te-ai afla.

Video Mini GPS tracker Wonlex S02 cu localizare si monitorizare - Negru
Opțiuni cheie
 • Dispozitivul funcționează în rețeaua TELEKOM
 • Pentru activarea funcției GPRS în rețeaua TELEKOM este necesară trimiterea unui sms către numarul dispozitivului 
 • Baterie: Litium 400mAH
 • Timp standby 100h
 • Material curea

Întrebări despre dispozitivele de urmărire și localizare GPS

Cât este de mare?

În primul rând, o persoană nu ar trebuie să știe că îl poartă, sau să o incomodeze în vre-un fel.
Dimensiunea nu îi influențează eficiența, de aceea este bine să alegi o variantă cât mai mică.
Modelele disponibile pe piață, au dimensiuni ce pornesc de la 3 cm și pot ajunge la 7 cm, deși cele mai multe au în jur de 5 cm.

Ce fel de metodă de localizare folosește?

Ca metodă de localizare aceste dispozitive folosesc LBS sau Location Based Service, este un sistem de localizare implementat cu ajutorul antenelor GSM. Semnalul furnizat de operatorii de telecomunicații ajută la localizarea unei persoane sau obiect, cu o precizie de 200 de metri.

Are cartelă inclusă?

Cel mai bun tracker GPS are o cartelă inclusă, de cele mai multe ori SIM, dar care nu necesită un cod PIN. Acestea sunt cele mai bune modele deoarece îți permit să primești informații pe telefon sau să accesezi mai multe opțiuni și funcții de pe telefon. Raza de acțiune este mai mare, o astfel de achiziție este mult mai avantajoasă.

Ce rază de acțiune are?

Localizarea GPS funcționează datorită sateliților plasați în diferite puncte de pe orbita Pământului.
Semnalul transmis de aceștia permit localizarea sau poziționarea globală a oricărui obiect sau persoană care are asupra sa un receptor GPS funcțional.

Are microfon și difuzor?

În funcție de modelul ales, firma și destinația, unele dispozitive de urmărire și localizare GPS au microfoane pentru a capta sunetele de ambianță precum și difuzor pentru diseminarea informației. Ele însă nu sunt recomandate pentru înregistrarea pe ascuns, acest lucru fiind nepermis.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe