Cel Mai Bun Stabilizator de Tensiune pentru Centrală

Stabilizatoare tensiune pentru centrale termice

Modificat la 06 mai 2022
Articol evaluat de 130 ori:
Pagină realizată de:
Ana Antonescu
Ana Antonescu

De ce ai nevoie de un stabilizator de tensiune pentru centrală?

Fie că te-ai debranșat de la rețeaua publică de termoficare sau că locuiești la casă și ți-ai montat o nouă centrală termică (sau urmează), este recomandat să iți protejezi noua achiziție împotriva fluctuațiilor de tensiune cu un stabilizator (regulator) de tensiune monofazic.

Ce este un stabilizator de tensiune? Stabilizatorul de tensiune este un dispozitiv electronic deosebit, capabil să stabilizeze tensiunea de la rețea, oferindu-i caracteristicile pe care ar trebui să le confere. Variațiile și paraziții din rețea induc defecte majore în consumatori, iar cei mai sensibili se deteriorează. De cele mai multe ori, astfel de defecte nu fac obiectul garanției. Cea mai bună soluție este folosirea unui stabilizator de tensiune.
Desigur, nimeni nu te poate obliga să-ți montezi un stabilizator de tensiune la centrala termică, dar dacă vei întreba experții din domeniu, cu siguranță că aceștia îți vor răspunde la unison că este ceva care este mai mult decât necesar.

În cazul în care vrei să-ți protejezi mai multe aparate trebuie să investești mai mult - într-un stabilizator de tensiune monofazic mai mare (peste 2000 VA și 3000 W).

Cum alegi corect stabilizatorul? Trebuie să ții cont de specificațiile din fișa tehnică a aparatului, atunci când îți alegi un stabilizator. În acest caz, trebuie să multiplici valoarea trecută în fișă cu 5 și să adăugi încă 10%, ca să obții valoarea corectă.

Cele mai UPS-uri pentru centrala termică

Cel mai bun

Kemot UPS CENTRALE TERMICE SINUS PUR 500W 12V , Negru

 • Dimensiuni reduse;
 • Putere mare;
 • Consum mic;
 • Practic și eficient;
 • Util.
Verifică prețul

KEMOT PRO sinus-500 este un invertor cu ieșire sinus pur și are și funcție de încărcare, fiind conceput pentru a alimenta diverși consumatori la o tensiune nominală de 230 VAC și având o putere maximă de 500W. Datorită tensiunii de ieșire tip sinus pur dispozitivul asigură funcționarea stabilă a sarcinii și nu produce supraîncălzirea sarcinilor inductive cum ar fi pompe sau ventilatoare. Împreună cu o baterie de 12V formează o unitate completă pentru alimentare cu 230 VAC. Este echipat cu protecție la supraîncărcarea bateriei, scurtcircuit, supratensiune, la tensiune pe baterie prea mare sau prea joasă și protecție la supraîncălzire.

la buget

* Prezentare video mai jos

Kemot ProSinus 500

 • Invertor cu ieșire sinus pur și funcție de încărcare.
 • Conceput pentru a alimenta diverși consumatori la o tensiune nominală de 230 VAC.
 • Nu produce supraîncălzirea sarcinilor inductive cum ar fi pompe sau ventilatoare.
 • Dispozitivul poate funcționa în trei moduri.
 • Dispozitivul este echipat cu un ecran clar și transparent cu LED-uri.
Verifică prețul

UPS ProSinus 500, este un invertor cu ieșire sinus pur și are funcție de încãrcare. Este conceput pentru a alimenta diverși consumatori la o tensiune de 230 VAC, având o putere maximă de 500W și poate funcționa în trei moduri: Ca o sursã de alimentare neîntreruptibilã cu funcție de încãrcare: lasă tensiunea de la rețea să treacă către sarcină și încarcă bateria externă; Ca un redresor: încarcã bateria externã (dispozitivul trebuie sã fie conectat la sursa de alimentare); Ca un convertor: convertește tensiunea de 12V DC din baterie externã în tensiune variabilă AC 230V.

Premium

Este un UPS produs foarte bun, realizat din materiale de calitate și care o să-ție fie de mare ajutor. L-am verificat și cu curentul electric pornit în locuință dar și oprit și pot spune că face exact ce scrie, adică funcționează conform descrierii. Volumul este în fucție de acumulatorul folosit, și se recomandă utilizarea a 2 acumulatori, pentru un rezultat bun. UPS-ul este recomandat a fi folosit împreună cu o baterie de back-up pentru ca centrala, sau apratul tău să funcționeaze pe durata încărcării acumulatorului.

UPS pentru centrale termice Kemot URZ3408, sinus pur, 300 W, afișaj led. Pot fi utilizate pentru protejarea echipamentului selectat de fluxurile de curent, care pot determină stricarea lor sau o întrerupere în funcționare. Seria de dispozitive PROsinus ale brandului KEMOT sunt soluția ideală pentru pompele de căldură, centrale electrice sau motoare cu inducție. Echipamentele de instalații automate ce folosesc convectoare de căldură sunt dispozitive extrem de sensibile la cele mai mici schimbări ale tensiunii.

Sursa UPS pentru centrale termice, pur sinus, 230V,600W,UPS, functie incarcare baterie, IP20, Well

 • Funcționează cu un acumulator de 12V sau mai mulți acumulatori legați în paralel.
 • Pentru centrale termice (centrale pe lemne, centrale pe gaz etc), cazane pe lemne.
 • Autonomie de funcționare mare, în funcție de capacitatea acumulatorilor.
 • Alarmă pornire, oprire, baterie în curs de descărcare, supraîncărcare.
 • Protecție scurtcircuit, supraîncărcare, supratensiune, subtensiune, supraîncălzire.
Verifică prețul

Sursa WELL cu o putere de 600W, undă sinusoidală pură, și curent de încărcare reglabil de până la 30A (cu bypass), funcțională în regim de umiditate cuprins între 20% și 90%, este alegerea excelentă pentru a vă asigura că centrala dumneavoastră funcționează în continuare chiar și în cazul unei pene de curent. Sistemul de reacire cu ventilator asigură o protecție sporită, urmărind că sursa în sine să nu se supraîncălzească, prelungind astfel durata de viață a acesteia. Având dimensiuni și greutare redusă, sursa WELL este ușor de montat și instalat.

UPS-urile cu undă pură pentru centrale, au invertor special ce generează undă pură, la fel ca cea din rețeaua de alimentare cu energie electrică. Acestea sunt potrivite pentru centrale cu lemne unde pompa trebuie să meargă încontinu, chiar dacă se întrerupe alimentarea cu energie electrică. Acest UPS este potrivit pentru centrale termice pe lemne, pe gaz, pentru aer condiționat, pentru frigider și orice alt aparat ce are motor.Autonomia este în funcție de acumulatorul pe care il vei utiliza împreună cu UPS-ul de aceea se recomandă o baterie auto între 70 și 100 Ah pentru o autonomie mare.

Stabilizator tensiune SilverCloud 2000VA/1200W, 2 xSchuko

 • Control dublu
 • Ieșire întârziată
 • Panou cu LED
 • Multiple protecții
 • Conectări până la 4 dispozitive
Verifică prețul

Stabilizatorul automat de tensiune SilverCloud K2000VA poate fi utilizat pentru a alimenta dispozitive electronice ce consumă cumulat până la 1200 W, cu o tensiune ce poate varia între 140 și 260 V. Ieșirea stabilizatorului este de 220V constant oferită prin două prize schuko aflate pe panoul din spate. Stabilizatorul este dotat cu un circuit de întârziere a semnalului de ieșire ce este recomandat în utilizarea echipamentelor de refrigerare, pentru a minimiza posibilitatea defectării motorului compresor. Panoul frontal are un contor dublu cu trei leduri pentru urmărirea atât a tensiunii de intrare cât și a celei de ieșire.

Întrebări despre stabilizatoare de tensiune pentru centrală

Ce putere trebuie să aibă stabilizatorul de tensiune?

Pentru selectarea stabilizatorului de tensiune trebuie consultată fișa tehnică a aparatului pentru care se folosește.
De exemplu, pentru o centrală termică cu un consum de 200 W se va folosi un stabilizator de tensiune de cel puțin 1100 W.
Formula de calcul este: valoarea trecută în fișa aparatului înmulțită cu 5 și mai adăugi încă 10%.

Pentru ce aparate se poate folosi stabilizatorul de tensiune?

Stabilizatoarele de tensiune sunt extraordinar de utile pentru computere, diferite electrocasnice (frigider, mașină de spălat, TV, etc.) sau diverse aparate medicale. Un astfel de aparat are grijă ca indiferent de fluctuațiile din rețea tu să poți avea o tensiune constantă la priză.

Cum se instalează stabilizatorul de tensiune?

Stabilizatoarele se pot instala în 2 moduri: racordarea la o priză electrică - dacă este prevăzut cu prize clasice sau realizarea conexiunilor electrice pentru aparatele care necesită stabilizarea tensiunii și apoi racordarea la rețeaua electrică. Această variantă se recomandă a fi făcută de un electrician!

De câte feluri este stabilizatorul de tensiune?

Se găsesc pe piață mai multe tipuri de stabilizatoare, în funcție de buget și aplicație: stabilizatoare de tensiune cu releu (digital) - au prețul cel mai mic, stabilizatoare de tensiune cu servomotor și stabilizatoare de tensiune cu tiristor (electronic) au prețul cel mai mare.

Ce rol au stabilizatoarele de tensiune?

În anumite perioade ale anului, alimentarea cu electricitate a locuințelor poate suferi unele fluctuații, de exemplu datorită temperaturii scăzute. Aparatele pe care le folosim zilnic pot fi afectate dacă există fluctuații foarte mari ale tensiunii. Pentru a evita neplăcerile care pot apărea în astfel de cazuri se folosesc stabilizatoare de tensiune.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Sistem Monitorizare Bebeluși cu Alertă de Mișcare
Sistem monitorizare video bebeluși cu alertă de mișcare

Ești notificat pe telefon doar atunci când bebelușul s-a trezit. Cu acest sistem nu trebuie să stai tot timpul cu ochii pe ecran pentru a-ți da seama dacă e nevoie să mergi în camera copilului.

Cel mai bun Kit de Supraveghere Video de Exterior (pachet complet)
Kituri de supraveghere video de exterior Full HD (pachet complet)

Vrei ca imaginile filmate să fie de cea mai bună calitate? Au apărut camere de supraveghere cu tehnologie de cinema (4K). Cu ele poți vedea clar numere de inmatriculare și chiar fețe.

Sisteme Bune de Deschidere Automată a Porților Batante (cu telecomandă)
Sisteme deschidere porți batante cu telecomandă

Te-ai săturat să cobori din mașină să împingi de poartă pentru o deschide? Ai nevoie de un kit de automatizare bun pentru porți batante care îți permite deschiderea cu ajutorul unei telecomenzi.

Cea Mai Bună Alarmă Antiefracție pentru Locuință
Alarme antiefracție pentru casă sau apartament

Alarma antiefracție este cea mai accesibilă metodă dpdv. financiar pentru a-ți proteja bunurile din locuință. Află care sunt cele mai bune alarrme antiefracție.

Cea mai bună Alarmă de Gaz Metan pentru Apartament
Cea mai bună alarmă de gaz metan pentru apartament

Vrei să fii sigur că nu vei avea probleme cu scăpările de gaze de la rețea sau butelie? Un senzor de detecție a gazului e o invesiție mică pe care o poți face pentru liniștea și siguranța familiei tale.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe