Cel Mai Bun Stabilizator de Tensiune pentru Centrală

Stabilizatoare tensiune pentru centrale termice

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 130 ori:
Pagină realizată de:
Ana Antonescu
Ana Antonescu

De ce ai nevoie de un stabilizator de tensiune pentru centrală?

Fie că te-ai debranșat de la rețeaua publică de termoficare sau că locuiești la casă și ți-ai montat o nouă centrală termică (sau urmează), este recomandat să iți protejezi noua achiziție împotriva fluctuațiilor de tensiune cu un stabilizator (regulator) de tensiune monofazic.

Ce este un stabilizator de tensiune? Stabilizatorul de tensiune este un dispozitiv electronic deosebit, capabil să stabilizeze tensiunea de la rețea, oferindu-i caracteristicile pe care ar trebui să le confere. Variațiile și paraziții din rețea induc defecte majore în consumatori, iar cei mai sensibili se deteriorează. De cele mai multe ori, astfel de defecte nu fac obiectul garanției. Cea mai bună soluție este folosirea unui stabilizator de tensiune.
Desigur, nimeni nu te poate obliga să-ți montezi un stabilizator de tensiune la centrala termică, dar dacă vei întreba experții din domeniu, cu siguranță că aceștia îți vor răspunde la unison că este ceva care este mai mult decât necesar.

În cazul în care vrei să-ți protejezi mai multe aparate trebuie să investești mai mult - într-un stabilizator de tensiune monofazic mai mare (peste 2000 VA și 3000 W).

Cum alegi corect stabilizatorul? Trebuie să ții cont de specificațiile din fișa tehnică a aparatului, atunci când îți alegi un stabilizator. În acest caz, trebuie să multiplici valoarea trecută în fișă cu 5 și să adăugi încă 10%, ca să obții valoarea corectă.

Cele mai UPS-uri pentru centrala termică

Premium

* Prezentare video mai jos

Euro Power Strong-2000W

 • Protecție la supratensiune
 • Frecventa output 50/60 Hz ± 0.3Hz
 • Conectori output 2 x Priza
 • Panou control LCD
 • Capacitate putere 1400W
Verifică prețul

Sursa Strong Euro Power Strong de 2000W este o alegere excelentă când aveți nevoie de un UPS puternic. Aceasta îndeplinește cele mai riguroase criterii de pe piață: Modulul de încărcare a bateriei din sursă este "inteligent", adică încarcă până la 14.4V, reglând singur curentul pentru a nu distruge bateria. Forma de undă a tensiunii debitate de UPS în regim de back-up este de tip sinusoidă pură, identică cu cea din rețeaua publică, include funcția AVR (auto voltage regulation). Bateria în regim de back-up se deconectează când atinge tensiunea de 10.8V, prelungind durata acesteia de viață.

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Euro Power 800

 • Invertorul de tensiune este folosit la alimentarea dispozitivelor electrice.
 • Furnizează alimentare în caz de urgență folosind baterii tip auto sau alte modele.
 • Prevăzută cu un display LCD care oferă informații complete asupra parametrilor.
 • Se poate folosi și ca sursă de energie în caz de urgență.
 • Dispozitivul este prevăzut cu funcție de back-up.
Verifică prețul

UPS-ul pentru centrale termice Strong Euro Power este echipate cu transformatoare toroidale de putere, care asigură un consum propriu mic, randament ridicat și o formă de undă sinusoidală pură, identică cu cea din rețeaua publică. Regulatorul automat de tensiune AVR împreună cu invertorul sunt montate într-o carcasă metalică rezistentă, prevăzută cu un display LCD care oferă informații complete asupra parametrilor de funcționare a dispozitivului, dar și a bateriilor, iar funcția de back-up comută automat pe invertor furnizând tensiune alternativă de calitate când este nevoie.

la buget

* Prezentare video mai jos

Kemot ProSinus 500

 • Invertor cu ieșire sinus pur și funcție de încărcare.
 • Conceput pentru a alimenta diverși consumatori la o tensiune nominală de 230 VAC.
 • Nu produce supraîncălzirea sarcinilor inductive cum ar fi pompe sau ventilatoare.
 • Dispozitivul poate funcționa în trei moduri.
 • Dispozitivul este echipat cu un ecran clar și transparent cu LED-uri.
Verifică prețul

UPS ProSinus 500, este un invertor cu ieșire sinus pur și are funcție de încãrcare. Este conceput pentru a alimenta diverși consumatori la o tensiune de 230 VAC, având o putere maximă de 500W și poate funcționa în trei moduri: Ca o sursã de alimentare neîntreruptibilã cu funcție de încãrcare: lasă tensiunea de la rețea să treacă către sarcină și încarcă bateria externă; Ca un redresor: încarcã bateria externã (dispozitivul trebuie sã fie conectat la sursa de alimentare); Ca un convertor: convertește tensiunea de 12V DC din baterie externã în tensiune variabilă AC 230V.

Sursa UPS pentru centrale termice, pur sinus, 230V,600W,UPS, functie incarcare baterie, IP20, Well

 • Funcționează cu un acumulator de 12V sau mai mulți acumulatori legați în paralel.
 • Pentru centrale termice (centrale pe lemne, centrale pe gaz etc), cazane pe lemne.
 • Autonomie de funcționare mare, în funcție de capacitatea acumulatorilor.
 • Alarmă pornire, oprire, baterie în curs de descărcare, supraîncărcare.
 • Protecție scurtcircuit, supraîncărcare, supratensiune, subtensiune, supraîncălzire.
Verifică prețul

Sursa WELL cu o putere de 600W, undă sinusoidală pură, și curent de încărcare reglabil de până la 30A (cu bypass), funcțională în regim de umiditate cuprins între 20% și 90%, este alegerea excelentă pentru a vă asigura că centrala dumneavoastră funcționează în continuare chiar și în cazul unei pene de curent. Sistemul de reacire cu ventilator asigură o protecție sporită, urmărind că sursa în sine să nu se supraîncălzească, prelungind astfel durata de viață a acesteia. Având dimensiuni și greutare redusă, sursa WELL este ușor de montat și instalat.

UPS Well Steady Pentru Centrale Termice 800VA 480W UPS-HEATST-STEADY800VA-WL

 • Funcționează în parametrii normali la toate centralele pe lemne la diferite pompe.
 • Pot alimenta consumatori de până la 480 W.
 • Autonomia de funcționare este între 2 și 24 ore în baza acumulatorilor.
 • Protecție inteligentă de suprasarcină cu Interfață LCD.
 • Timp de transfer mai scurt cu funcție AVR individuală și încărcare individuală.
Verifică prețul

Sursa UPS Well Steady Pentru Centrale Termice asigură funcționarea centralei termice chiar și în cazul unei întreruperi de curent. Aceasta funcționează în parametrii normali la toate centralele pe lemne la diferite pompe iar la centralele termice pe gaze funcționează doar la cele la care nu este nevoie în mod obligatoriu de polaritate fază - nul. Sursa WELL poate alimenta consumatori de până la 480 W, are protecție inteligentă de suprasarcină, protecție la scurt circuit, funcție AVR individuală, și control CPU prin Tehnologie PWM ieșire sinusoidală pură.

UPS profesional pentru centrale termice cu functie de AVR, stabilizare tensiune, 300W Alien HQ, sinus pur, conectare PC

 • Are funcție de stabilizator de tensiune;
 • Are protecție la conectarea inversă a bateriei;
 • Are protecție la supraîncălzire când temperatura este mai mare de 90 grade;
 • Are o greutate de 7,5 kg;
 • Are display LCD pentru afișarea parametrilor de funcționare.
Verifică prețul

UPS-ul Alien HQ, este o sursă de calitate, cu multiple funcționalități, oferind o experiență superioară prin tehnologia încorporată. Display-ul de tip LCD afișează parametrii de funcționare în timp real, iar prin conectarea la calculator se pot monitoriza frecvența de ieșire, tensiunea și curentul de încărcare, și de asemenea se pot operea schimbări ale acestora. Alien HQ oferă funcția de stabilizator de tensiune, și multiple sisteme de protecție pentru siguranța dumneavoastră: Protecție la conectarea inversă a bateriei, la suprasarcină, la supraîncălzire și scurt circuit.

Întrebări despre stabilizatoare de tensiune pentru centrală

Ce putere trebuie să aibă stabilizatorul de tensiune?

Pentru selectarea stabilizatorului de tensiune trebuie consultată fișa tehnică a aparatului pentru care se folosește.
De exemplu, pentru o centrală termică cu un consum de 200 W se va folosi un stabilizator de tensiune de cel puțin 1100 W.
Formula de calcul este: valoarea trecută în fișa aparatului înmulțită cu 5 și mai adăugi încă 10%.

Pentru ce aparate se poate folosi stabilizatorul de tensiune?

Stabilizatoarele de tensiune sunt extraordinar de utile pentru computere, diferite electrocasnice (frigider, mașină de spălat, TV, etc.) sau diverse aparate medicale. Un astfel de aparat are grijă ca indiferent de fluctuațiile din rețea tu să poți avea o tensiune constantă la priză.

Cum se instalează stabilizatorul de tensiune?

Stabilizatoarele se pot instala în 2 moduri: racordarea la o priză electrică - dacă este prevăzut cu prize clasice sau realizarea conexiunilor electrice pentru aparatele care necesită stabilizarea tensiunii și apoi racordarea la rețeaua electrică. Această variantă se recomandă a fi făcută de un electrician!

De câte feluri este stabilizatorul de tensiune?

Se găsesc pe piață mai multe tipuri de stabilizatoare, în funcție de buget și aplicație: stabilizatoare de tensiune cu releu (digital) - au prețul cel mai mic, stabilizatoare de tensiune cu servomotor și stabilizatoare de tensiune cu tiristor (electronic) au prețul cel mai mare.

Ce rol au stabilizatoarele de tensiune?

În anumite perioade ale anului, alimentarea cu electricitate a locuințelor poate suferi unele fluctuații, de exemplu datorită temperaturii scăzute. Aparatele pe care le folosim zilnic pot fi afectate dacă există fluctuații foarte mari ale tensiunii. Pentru a evita neplăcerile care pot apărea în astfel de cazuri se folosesc stabilizatoare de tensiune.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Kit de Supraveghere Video de Exterior (pachet complet)
Kituri de supraveghere video de exterior Full HD (pachet complet)

Vrei ca imaginile filmate să fie de cea mai bună calitate? Au apărut camere de supraveghere cu tehnologie de cinema (4K). Cu ele poți vedea clar numere de inmatriculare și chiar fețe.

Cea Mai Bună Barieră Infraroșu De Protecție Perimetru
Cea mai bună barieră infraroșu de protecție a perimetrului

Bariera infraroșu sau alarma invizibilă este soluția ideală dacă vrei să protejezi de intruși o zonă mai largă. Alarma va fi declanșată atunci când senzorii detectează mișcare.

Cel Mai Bun Aparat cu Electroșocuri Autoapărare
Aparate cu electroșocuri pentru autoapărare

Aparatul cu electroșocuri imobilizează agresorii instant însă fără a crea leziuni de lungă durata. Vezi ce model ți se potrivește și alege să fii protejat în orice moment.

Cel Mai Bun Rucsac Anti-Furt
Cel mai bun rucsac anti-furt

Vrei să nu mai stai în gardă de fiecare dată când mergi în transportul în comun sau în zone aglomerate? Rucsacul antifurt are un design cu fermoare ascunse și este rezistent la tăiere.

Cel Mai Bun Senzor de Fum cu Alarmă Integrată
Cel mai bun senzor de fum cu alarmă integrată pentru acasă

Protejează-ți locuința și pe cei dragi împotriva incendiilor cu ajutorul unui senzor de fum cu alarmă integrată. În doar câteva secunde de la declanșarea focului alarma va fi dată imediată limitând astfel posibilele pagube.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe