De ce ai nevoie de un UPS cu prize Schuko în propria locuință?

Un UPS menține în siguranță electrocasnicele din casă, așa că dacă sunt ceva probleme cu tensiunea rețelei de electricitate sau pur și simplu vrei să eviți posibile probleme atunci ar fi bine să te orientezi spre achiziția unui astfel de aparat. Modelele de UPS disponibile pe piață sunt destinate unor configurații diverse de dispozitive electronice ce pot fi alimentate. Trebuie să ai în vedere capacitatea de alimentare, tipurile de cabluri de alimentare pe care le ai și numărul prizelor de care ai nevoie.

Unele modele de UPS au baterii hot-swappable care se pot schimba în timpul funcționării fără să trebuiască să înterupi alimentarea. În plus, dimensiunea unui UPS este direct corelată cu capacitatea acestuia de a furniza energia necesară. O unitate UPS mică și portabilală este ideală atunci când ai nevoie de rezerve de energie pentru un laptop sau cand ai nevoie să călătorești cu multe echipamente. În concluzie, un UPS bun poate fi de ajutor în orice situație, indiferent dacă îl folosești acasă sau la birou.

Cel mai bun UPS (backup de curent electric) pentru uz casnic

1. CyberPower UT1500E BEST CHOICE

Acesta este un UPS performant pentru sisteme de supraveghere sau alte echipamente de securitate. Are 4 prize schuko, dar și un regulator automat de tensiune AVR care poate să stabilizeze semnalul de curent alternativ și permite UPS-ului să livreze energie la niveluri de siguranță pentru toate echipamentele conectate, fără a se folosi de energia bateriei. Produsul este compatibil cu generatoare de curent și astfel permite utilizatorilor să își planifice diverse aplicații flexibile atunci când are loc o întrerupere de curent.

Video CyberPower UT1500E

2. TED Electric LA BUGET

UPS TED-700VA cu AVR are 2 prize standard care sunt conectate la bateria inclusă în UPS. Este un model special pentru a fi folosit la birou sau în casă, astfel încât munca de pe computere tale să fie în permanență protejate.
Nu trebuie să te mai îngrijoreze căderile de curent, fluctuațiile de tensiune sau fulgerele din timpul furtunilor. Ecranul LCD indică dacă funcționează pe curent, ori pe baterie, indică nivelul de încărcare, voltajul de intrare, voltajul de ieșire, suprasarcina sau dacă bateria este descărcată.

3. Sinus HD 550w PREMIUM

Modelele de UPS disponibile pe piață sunt destinate unor configurații diverse de dispozitive electronice ce pot fi alimentate. Însă acest model trece cu brio acest test pentru că dispune de multe caracteristice foarte importante. Testarea automată a propriei baterii, astfel detectează timpuriu dacă bateria necesită înlocuire, sau reglarea automată a voltajului, esențial pentru a păstra durata de viață a bateriei prin corectarea tensiunilor joase.
Management inteligent al bateriei ajută la maximizarea performanței bateriei, durata de viață și fiabilitatea printr-o încărcare precisă. Iar displayul LCD afișează modurile de funcționare, parametri și posibile alarme.

4. Ups Offline VFD GENIO iPlug 600VA 360W prize Schuko si IEC nd-nusiplug60

Combinarea caracteristicilor de protecție la fluctuații și a stocării energiei de rezervă în același dispozitiv te ferește de achiziționarea unor echipamente multiple. Acest UPS este o sursă de putere neîntreruptibilă. Aceasta oferă o putere nominală bună de 600 VA, fiind controlat printr-un procesor ce are un acumulator cu plumb ce garantează un timp de back-up foarte scurt. De asemenea garantează o sursă de alimentare neîntreruptă, datorită porturilor și a prizelor Schumi, oferind o protecție excelentă pentru telefon/fax/modem/LAN.

5. Ups cu stabilizator (AVR) 650VA CyberPower BU650E

Upsul cu stabilizator este compatibil cu generatoare de curent și oferă utilizatorilor o rezervă de baterie pentru echipamente de supraveghere video, PC-uri, și alte echipamente de rețea. UPS-ul are funcție încorporată de stabilizator automat al tensiunii (AVR) pentru reglarea tensiunilor mici și a supratensiunilor atunci când există fluctuații în alimentarea de la rețea. În plus face filtrarea bruiajului electric nociv EMI și RFI, astfel protejând echipamentele conectate împotriva daunelor accidentale.

6. UPS APC Back 500VA

UPS APC Back 500VA oferă alarme sonore prin care vei primi notificări despre starea UPS-ului. Testarea automată a propriei baterii asigură detectarea timpurie a unei baterii ce necesită înlocuire, reglarea tensiunea se face automat prin funcția AVR, iar prin afișajul cu LED vei avea acces rapid la statusul UPS-ului. Prin întrerupătorul de circuit, nu este necesar să înlocuiți o siguranță care se poate arde, iar funcția de management inteligent al bateriei maximizează performanța, durata de viată a bateriei și fiabilitatea printr-o încărcare precisă!

7. UPS Coldex CDX 1200W - LCD 24V cc WA

Unitatile UPS ajută la protejarea informațiilor stocate în computere sau dispozitive similare. De obicei oferă și protecție la fluctuațiile de curent ce pot aparea pe rețeaua electrică. Acest model de UPS ARR o capacitate, sau putere mare 1200W / 2000VA și foarte multe
protecții selective și inteligente, spre exemplu, protecție la suprasarcinâ, supratemperatură, tensiune minimă sau maximă scurtcircuit, conectare inversă. Un alt mare avantaj în reprezintă alarma wireless cu rază de acțiune 20-50 m, care te va atenționa de fiecare dată când apare vreo problemă.

8. SERIOUX UPS ProtectIT 850LS, 850VA, 12min back-up (half load), LCD screen, black SRXU-850LS

Alege cel mai bun produs pentru alimentarea protejată, optimizată și economică la perturbații și întreruperi a unui PC, fiind fără ventilator pentru a putea reduce starea de dependență de consumabile pe un termen lung. Acesta se potrivește perfect pentru a proteja toate tipurile de situații critice, oferind un nivel mărit de fiabilitate și mai multă putere, funcționând la un nivel eficient de performanță chiar și în condiții dure. Randamentul și fiabilitatea ridicate sunt necesare, precum și flexibilitatea și adaptabilitatea la tipurile de mediu în privința sursei de energie.


Întrebări despre UPS-urile de uz rezidențial

Cum se conectează la electrocasnice?

Oricare ar fi modelul pentru care vei opta, conectarea la electrocsnice se face foarte facil, nefiind nevoie decât să te asiguri că electronicele pe care le folosești zilnic sunt legate de UPS. La achiziție, acest criteriu nu va fi unul care să ridice dileme, comparativ cu alte specificații tehnice (display, timp de funcționare, timp de încărcare).

Ce electrocasnice poți alimenta?

UPS-urile de uz rezidențial sunt dispozitive care alimentează electronicele în timpul unei pene de curent, având scopul de a le salva la oscilațiile de tensiune care pot surveni. Sunt utilizate cel mai frecvent pentru electronicele utilizate constant, care sunt în priză tot timpul (precum calculatoarele, televizoarele), dar pot fi utilizate pentru orice tip de aparatură din locuință, fiind nevoie de respectarea indicațiilor pentru UPS-ul pentru care se optează.

Are afișaj digital?

UPS-urile de uz rezidențial au afișaj digital care oferă detalii clare despre sistem. Spre exemplu, arată starea alimentării, starea bateriei, a procesului de încărcare. Interfața este ușor de folosit, prin urmare toți utilizatorii pot gestiona și monitoriza întreg sistemul.

Cât spațiu ocupă?

UPS-urile de uz rezidențial ocupă o suprafață destul de mică datorită dimensiunilor care poate ajunge la maxim 22cmL, 33cml și 23cmh. Astfel, dispozitivul poate fi așezat în orice spațiu disponibil, deoarece nu necesită un loc prea mare pentru a fi plasat.

Care este nivelul de putere?

Nivelul de putere de care ai nevoie depinde de ce dorești să alimentezi cu UPS-ul tău. Cea mai bună metodă de a alege cel mai bun UPS este să te decizi dinainte ce aparate electronice ai nevoie să funcționeze și să alegi un produs care poate furniza puterea necesară, în caz de întrerupere cu curent electric. Puterea poate varia undeva între 300w și 1500w, pentru modele mai complexe.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe