Cea Mai Bună Stație de Încărcare Mașini Electrice pentru Acasă

Stații de încărcare mașină electrică pentru acasă

Modificat la 04 decembrie 2021
Articol evaluat de 140 ori:
Pagină realizată de:
Ilinca Matei
Ilinca Matei

De ce să-ți cumperi o stație de încărcare a mașinii electrice pentru acasă?

Harta stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice este în continuă expansiune, însă dacă deții o astfel de mașină cel mai simplu este să o poți încărca chiar la tine acasă. Asta nu doar pentru că alimentarea se poate face la o priză normală ci și pentru că bateria se încarcă mult mai repede și mai sigur. În plus, tot acest timp poate fi petrecut cu familia în loc să stai prin oraș într-o locație pe care o găsești sau nu disponibilă când ai nevoie.

Din punct de vedere costuri, o stație de încărcare la tine acasă se va dovedi mai eficientă, având în vedere că doar unele stații oferă încărcare gratuită și asta pentru cele cu putere mai mică, în timp ce o stație cu mai multă putere, ce încarcă mai rapid și mai mult poate fi chiar costisitoare. Momentan este foarte avantajos să utilizezi o mașină electrică în locul uneia pe benzină sau diesel. Și așa a tot fost din 2015 încoace. Cei care au trecut la electromobilitate printre primii au deja, fiecare, zeci de mii de kilometri parcurși cu costuri zero sau foarte mici.

Modele bune de stații de încărcare vehicule electrice

Cel mai bun

Statie incarcare masini electrice - montaj pe stativ GS311T2GOS-N, 11kW, Type 2, trifazat, 16A, EV-Mag

 • Uz caznic
 • Piedestal inclus
 • Curent trifazic
 • Protecție intemperii
 • Putere de 11Kw
Verifică prețul

Stația de încărcare fixă are o alimentare trifazaăa, 380V/16A, 11 kW, perfectă pentru o încărcare rapdiă și simplă. Priza este model Type 2, cu mai multe indicatoare de atenționare tip LED, care prezintă tensiune, alt LED de încărcare. Tot kitul are protecție la intemperii IP55, pentru o utilizare exterioară eficientă. Apoi există protecție antivandal IK10. Montarea acestei stații necesită instalarea obligatorie a unei protecții diferențiale/scurt circuit/supracurent de tip RCBO, care nu este inclusă.

la buget

Ev-Mag monofazat

 • Display cu monitorizare consum
 • Ușor de utilizat
 • Dimensiune redusă
 • Timp încărcare setabil
 • Mobil
Verifică prețul

Încărcător pentru mașini electrice mobil, cu mufă Type 2, 7KW, ce dispune de curent maxim pentru încărcare 32A, setabilă cu 8/10/12/16/32A. Curentul este monofazat, iar display-ul aparatului monitorizează consumul, timpul curentului de încărcare, timpul de încărcare ce poate fi setat în funcție de nevoile utilizatorului sau tensiunea. Tipurile de curent pot fi urmatorele: CEE Blue (220V) sau monofazat, de 32A. Lungime cablului de alimentare este de 5m. Posibilitate achiziționarea separată a adaptoarelor pentru Schuko (max 16A) și CEE Red (380V/16A/32A).

Premium

Statie incarcare vehicule electrice, Elinta Charger, Home Box Slim, 11kW, fast Mode 3

 • Design modern
 • Compactă
 • Simplu de instalat
 • Nu ocupă mult spațiu
 • Rezistență crescută
Verifică prețul

Automobilele electrice sunt din ce în ce mai populare, dar nu multe orașe beneficiază de stații de încărcare vehicule electrice. De aceea, ce ar fi dacă ai avea propria stație de încărcare vehicule electrice? Acum este posibil cu stația de încărcare vehicule electrice de la Elinta. Are dimensiuni mici pentru a fi cât mai ușor și mai rapid de utilizat, dar și de depozitat, iar aspectul modern o face și mai populară. Este o soluție simplă, accesibilă ca preț și eficientă pentru a încărca mașinile electrice cu până la 11kW.

Statie incarcare masini electrice - stand CityGo GS322T2STO, 22kW, Type 2, trifazat, 32A, EV-Mag

 • Protecție intemperii
 • Ușor de utilizat
 • Dimensiune redusă
 • Compatibilă cu multiple dispozitive
 • Blocarea cablului de încărcare
Verifică prețul

Stație de încărcare mașini electrice, de tip stand plug&charge, cu alimentare curent trifazat, 380V/32A, 22 kW, cu priză de alimentare outlet Type 2. Dispune de martori LED pentru prezentarea tensiunii și încărcarii. Dimensiunile stației sunt de 1500/200/200 m, alimentându-se cu 380VAC ± 10%, frecvența 50Hz. Stația are protecție intemperii IP55, protecție antivandal IK10, protecție RCBO și carcasă oțel 2mm. Culoare sa este verde RAL 6018 cu blocare mufa în momentul alimentării pe parcurul celor maxim 2 ore, certificat CE.

Statie incarcare vehicule electrice, ElMotion Power, 22 kW

 • Protecție scurtcircuit
 • Ușor de utilizat
 • Rezistent UV
 • Compatibilă cu multiple dispozitive
 • Blocarea cablului de încărcare
Verifică prețul

Stație de încărcare vehicule electrice compatibilă cu utilizatoarele de OCPP, 22kW. Priza de alimentare este Type 2 și are indicatoare LED martori pentru încărcare/pregătire încărcare. Grad protecție utilizare exterior este IP54 iar pentru protecție șocuri mecanice, IK10. Controlul încărcării de la distanță funcție de putere și/sau timp, compatibilitate OCPP 1.6j. Este recomandat să fie folosit în parcări publice, clădiri de birouri sau centre comenrciale. Poate funcționa la temperaturi între -25°C la +50°C, este rezistent la raze UV, și are protecții pentru scurtcircuit și scureri de curent.

Statie incarcare masini electrice GS322T2GO, 22 kW, trifazata, 32A, outlet Type 2, EV-Mag

 • LED prezență tensiune și încărcare
 • Compatibil montare interior/exterior
 • Protecție intemperii IP55 și antivandal IK10
 • Durata de încărcare 2h
 • Protecție diferențială/scurt circuit/supracurent de tip RCBO
Verifică prețul

Modelul de stație încărcare mașini Ev-Mag GS322T2GO poate fi montată atât în interior, cât și in exterior, pe perete, fiind proiectată pentru uz casnic. Are protecție antivandal și protecție intemperii. Alimentarea este trifazică, vei putea încărca un singur autovehicul (prevăzută cu 1 terminal), durata de încărcare fiind de 2 ore. Cadrul este metalic, confecționat din aluminiu, iar pachetul de achiziție va conține stația și outlet (Type 2). În plus, include protecție scurt circuit, diferențială, supracurent de tip RCBO.

Statie incarcare masini electrice - fixa BS-B10-BC2, 7 kW, monofazata, 32A, cablu cu mufa Type 2, Besen

 • Putere 7 kW
 • Model monofazat
 • Portabil
 • Pentru interior și exterior
 • Conectare la smartphone
Verifică prețul

Un model foarte eficent de stație de încărcare fixă cu o alimentare monofazată, 220V/32A, 7 kW, cu 6m cablu de alimentare și mufă Type 2 pentru o încărcare atât in interior cât și în exterior. Stația are un afișaj LCD, unde se pot vedea tensiunea rețelei, curentul de încărcare, timpul de încărcare, energia absorbită, multe informații utile. Dimensiunile sunt foarte mici, de doar 295 * 195 * 70 și o greutate 7 kg, dar având multe protecții, spre exemplu, la intemperii IP66 și foarte important un modil cu conexiune WIFI, pentru conectare prin Android OS la aplicația ei de monitorizare a încărcării.

Întrebări despre stațiile de încărcare mașini electrice de uz casnic

Au opțiune pentru încărcare rapidă?

Necesare, practice și facil de utilizat, diferitele stații de încărcare mașini electrice uz casnic pot să difere ca tip de montare, însă nu toate au aceeași durata de încărcare - aproximativ 2 ore.

Unde poate fi montată o stație de încărcare mașini electrice de uz casnic?

O stație de încărcare pentru mașini electrice de uz casnic poate fi montată acasă, dar și în parcări publice, clădiri de birouri, centre comerciale sau garaje subterane. Aceasta poate fi montată atât în exterior cât și în interior, de sine stătător, pe piedestal ori pe perete.

Câte terminale poți conecta la o stație?

Depinde foarte mult de puterea instalației electrice, astfel încât aceasta să nu fie supraîncărcată de prea mulți consumatori și să se producă un scurt. În funcție de acest lucru, minim o mașină electrică poate să fie încărcată. Timpul de încărcare poate să varieze între 10-15 ore.

Ce tip de curent folosește o stație de încărcare mașini electrice de uz casnic?

O stație de încărcare mașini electrice de uz casnic folosește un curent mai slab decât cel de la bornele externe, având un timp mai mare de încărcare. În funcție de modelul stației și de tipul de curent acceptat de modelul mașinii dvs, curentul poate varia de la 22kw la 32kw pentru cele cu încărcare rapidă.

Cât de mare este o stație de încărcare mașini electrice de uz casnic?

O stație de încărcare mașini electrice de uz casnic poate varia în dimensiuni. Majoritatea au dimensiuni reduse, fiind pentru uz casnic, astfel să nu ocupe o mare parte din camera în care este plasată. În sine aceste stații nu sunt voluminoase, excepție fiind cele cu încărcare multiplă.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Ladă Frigorifică Auto cu Încălzire
Cea mai bună ladă frigorifică auto cu funcție de încălzire

Pleci des cu mașina în călătorii și ai nevoie de un mini frigider în care poți păstra reci alimente și băuturi? Alege unul și cu funcție de încălzire, nu se știe când vei avea nevoie.

Cea mai bună Cască Open Face pentru Scuter
Cea mai bună cască open face pentru scuter

Mergi mult prin oraș cu scuterul și vrei să fii confortabil și în siguranță în același timp? Căștile de tip open face sunt ceea ce ai nevoie.

?Olițe portabile (cu pungi de unică folosință) pentru copii de până la 3 ani. Modele și păreri.
Olițe portabile cu pungi pentru copii, utile în călătoriile lungi

Vrei să-ți iei de pe cap problema oliței atunci când pleci în călătorie cu copilul (cu mașina, trenul sau avionul)? Olițele portabile cu pungi de unică folosință sunt soluția!

Cea Mai Bună Oglindă Retrovizoare Pentru Bebeluși
Cea mai bună oglindă retrovizoare pentru bebeluși

Vrei să-ți poți supraveghea bebelușul în timp ce mergi singur/ă cu el în mașină? Oglinda retrovizoare te va ajuta să-l supraveghezi de la volan în timp ce el stă în scoică.

Cea Mai Bună Husă de Protecție a Banchetei pentru Transport Câini
Huse pentru transportul câinelui pe bancheta mașinii

Câinele îți murdărește de obicei bancheta din spate a mașinii? Cu ajutorul unei huse de protecție compatibilă cu orice mașină poți scăpa rapid de acest neajuns.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe