Cel mai bun Aspirator de Cenușă pentru Sobe și Șeminee

Aspirator de cenușă pentru sobe și șeminee

Modificat la 21 octombrie 2021
Articol evaluat de 121 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce ai nevoie de un aspirator de cenușă?

Dacă ai un șemineu pe lemne sau o sobă, știi cât de complicat și câtă mizerie se poate face atunci când încerci să colectezi cenușa. De aceea, dacă vrei să scapi de acest chin, poți apela la un aspirator de cenușă. Puternic, de lungă durată, ușor de utilizat, versatil și sigur: asta trebuie să facă un aspirator bun de cenușă. Există sisteme care au filtre integrate de curățare și aspirație de lungă durata, curățând filtrul înfundat la o simplă apăsare a unui buton, astfel încât puterea de aspirație să nu piardă teren în fața murdăriei.

Modelele premium pot avea recipient metalic de colectare a cenușei, un furtun de aspiratie flexibil realizat din metal acoperit si material rezistent la flacăra de calitate superioară, pentru a oferi siguranță maximă atunci când se colectează cenușa din șemineu. Un bun aspirator de cenușă trebuie să aibă un design compact, pentru a putea fi depozitat în orice moment într-un spațiu mic, fără să ocupe prea mult loc în casă, dar nici puterea motorului nu trebuie neglijată.

Cele mai bune aspiratoare de cenușă

Cel mai bun

Aspirator cenusa Annovi Blue cu functie de suflare 800W 15L - ECO15

 • Ușor de utilizat
 • Motor puternic
 • Dimensiuni reduse
 • Curățare pe bază de suflare
 • Proces rapid
Verifică prețul

Prezentul model de aspirator (Annovi Blue) se remarcă de articolele similare prin funcție de suflare inclusă. Este conceput pentru a curăța cenușa din șeminee, sobe cu lemne, sobe pe peleți și chiar grătare. Este puternic (800 W), este dotat cu rezervor de 15 litri, astfel că procesul de curățare durează puțin și este realizat facil. Dispune de filtru HEPA cu protecție metalică, canistra este realizată din oțel inoxidabil, iar mânerul facilitatea transportul și operarea. Vei manevra aspiratorul ușor, cu ajutorul furtunului realizat dintr-un material ușor și rezistent.

la buget

Kaminer 15L

 • Ușor de curățat
 • Motor puternic
 • Greutate redusă
 • Design modern
 • Rezistență sporită la praf
Verifică prețul

Aspiratorul Kaminer este destinat curățării adecvate a întregii camere de ardere, aspirând eficient praful, cenușa, dar și eventualele reziduuri de lemn rămase în urma arderii. Dispune de putere mare, de 1200 W și este echipat cu sistem dublu de filtrare - filtru HEPA și filtru de materiale, ce are rolul de a împiedica suflare particulelor celor mai mici de praf, concomitent cu dezinfectarea aerului care trece prin el, protejând totodată motorul contra deteriorării. Filtrele pot fi utilizare în mod repetat, iar întreținerea lor constă în spălarea facilă cu apă, ceea ce înseamnă că se îndepărtează și atașează ușor. Este fabricat din oțel inoxidabil, asigurând rezistență ridicată la praf și alte impurități. Capacitatea de 15 litri permite curățarea eficientă, iar greutatea redusă (2 kg) îți permite să transporți și să depozitezi ușor aspiratorul.

Premium

Aspirator pentru cenusa VY-235, recipient 20 L, filtru HEPA

 • Capacitate puternică a bateriei
 • Design modern și plăcut
 • Facil de depozitat
 • Ușor de folosit
 • Filtru de particule de aer eficient
Verifică prețul

Aspiratorul este un model puternic potrivit pentru aspirarea cenușii reci de pe seminee, sobe și grătare. Funcționarea sa nu necesită sac de praf datorită filtrului HEPA lavabil, extrem de eficient. Acest tip de filtru de aer este capabil să elimine cel putin 99,97% eficiență cu particule de 300 nanometri. Particulele mai mari și mai mici sunt filtrate cu o eficiență și mai mare. Impuritățile sunt prinse într-un rezervor de 12 litri. În partea de sus este un mâner pentru transportul confortabil al aspiratorului. Țeava de aspirație este fabricată din aluminiu pentru o durată mai mare de viață și o greutate redusă.

Aspirator pentru cenusa Ribimex Cenerill 1000 W 18 l 220 V

 • Ușor de utilizat
 • Motor puternic
 • Greutate redusă
 • Design modern
 • Proces rapid
Verifică prețul

Aspiratorul pentru cenușă Ribimex Cenerill este deosebit de util pentru curățarea șemineelor, a sobelor, a grătarelor și a cuptoarelor cu cenușă rece. Are un motor puternic și fiabil de 1000 W cu rezervor din tablă lăcuită de 18 litri și mâner metalic integrat pe laturile rezervorului, cuplat cu un furtun metalic flexibil de 1,10 m. În interior se află filtrul HEPA interschimbabil și lavabil, cu un prefiltru antistatic auto-stingător care reține majoritatea pulberilor aspirate, îmbunătățind curățarea periodică a unității de filtrare.

Aspirator cenusa Stanley, 900 W, 20 L

 • Putere de 900W
 • Filtru ușor lavabil HEPA și filtru primar antiincendiu
 • Recipient metalic încăpător de până la 20l
 • Țeavă metalică flexibilă de 1 m
 • Flux de aer de 28l/s.
Verifică prețul

Aspiratorul de cenușă Stanley are o capacitate de 20 de litri, ceea ce îți va permite să cureți eficient spațiile (șemineu, sobă, grătar). Este performant, facilitându-ți curățare (putere 900 W, flux de aer 28l/s). De asemenea, aspiratorul este prevăzut cu filtru HEPA lavabil (utilizare repetată) și filtru primar antiincendiu. Țeava este metalică, are o lungime de 1 metru și este flexibilă, iar alimentarea se face la rețea (cablu de alimentare de 2.5 m). Greutatea și dimensiunile reduse îți vor permite manevrarea, operarea și depozitarea rapid și facil.

Aspirator Geko pentru cenusa 20 litri, 1200W

 • Conține filtru HEPA înlocuitor care protejează eficient aspiratorul împotriva avariilor
 • Echipat cu 3 roți rutiere
 • Filtru din material ușor de curățat și de înlocuit
 • Ideal pentru curățarea șemineului, curățarea grătarului etc
 • Mâner convenabil pentru transportarea aspiratorul.
Verifică prețul

Aspiratorul Geko pentru cenușă are o capacitate de 20 de litri, este compact și ușor, astfel că îl vei manevra fără probleme. Îl vei avea întotdeauna la îndemână pentru curățarea confortabilă a șemineului, grătarului, sobelor, precum și a încăperilor prăfuite puternic. Este prevăzut cu două filtre înlocuibile: filtrul HEPA, atașat la bază sub motor și filtru de material care protejează filtrul HEPA, reducând nevoia de curățare la minimum. Roțile și mânerul convenabil te vor ajuta în timpul curățării, facilitând transportul în spațiul de lucru. Recomandările de întreținere sunt minime; filtrul din material se curăță și schimbă ușor.

Aspirator de cenusa Annovi Reverberi cu functie de suflare 900W 20L - MID20

 • Ușor de curățat
 • Motor puternic
 • Funcție de suflare
 • Design modern
 • Ușor de transportat și depozitat
Verifică prețul

Annovi Reverberi este un aspirator de cenușă prevăzut cu funcție de suflare, ideal pentru a curăța eficient cenușa din șeminee, sobe cu lemn, pe peleți, grătare. Este puternic (900 W) și dispune de rezervor de 20 de litri, ceea ce te va ajuta să cureți rapid și simplu spațiile. Aspiratorul este echipat cu filtru Hepa cu protecție metalică, iar furtunul este realizat din material rezistent, dar ușor, ceea ce îți va facilita operarea. Canistra este realizată din oțel inoxidabil, asigurând durabilitatea aspiratorului, fapt care te va ajuta să menții soba, grătarul sau șemineul curate și în stare optimă de funcționare.

Întrebări despre aspiratoarele de cenușă

Este potrivit și pentru curățarea altor spații sau este conceput exclusiv pentru cenușă?

Aspiratoarele pentru cenușă sunt mici, ușoare și la îndemână, cu o capacitate mare pentru cenușă rece, cu filtrare dublă. Acestea sunt o soluție excelentă care oferă un confort ridicat și sunt ideale atât pentru șemineu, grătar și sobe, cât și pentru alte spații puternic prăfuite.

Se utilizează asemeni unui aspirator clasic sau necesită operare specială?

Dispozitivul este folosit pentru a aspira cenușa din șemineu, coșuri de fum, dar și locuri greu accesibile de unde se acumulează praf și alte spații care necesită aspirate, așadar, acesta nu necesită operare specială, el putând fi folosit ca un aspirator clasic.

Trebuie achiziționați saci de schimb pentru înlocuire periodică?

Sacii pentru aspiratoarele de cenușă sunt reutilizabili și pot fi folosiți pe perioade mai lungi, însă se pot înlocui la nevoie. Aceștia sunt făcuți dintr-un material care păstrează cenușa și praful, punându-se pe marginea containerului și scoțându-se când recipientul este plin. Sacii sunt foarte ușor de scuturat și curățat.

Ce capacitate are?

Fiind concepute pentru colectarea cenușii și curățarea sobelor, șemineelor, grătarelor, aceste aspiratoare dispun de recipient de colectare cu capacitate mare: unele modele au capacitate de 15 litri, altele 18 litri, în timp ce unele au o capacitate de 20 de litri. Prin urmare, verifică această specificație și alege modelul potrivit necesității reale de curățare și utilizare.

Care sunt recomandările de întreținere?

În funcție de modelul pentru care vei opta, recomandările diferă, însă acestea sunt minime. În unele cazuri va fi nevoie de schimbarea filtrelor confecționate din material, pentru aspiratoarele prevăzute cu filtru HEPA și filtru din material. Exteriorul aspiratoarelor se întreține ușor: asigură-te că ștergi de praf/cenușă suprafața cu o lavetă ușor umezită, după fiecare utilizare.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Sterilizator Pentru Telefon cu Lumină UV
Cel mai bun sterilizator pentru telefon cu lumină UV

Petreci mult timp cu telefonul în mână și vrei să te asiguri că atunci când ajungi acasă acesta nu are viruși și bacterii? Un sterilizator cu lumină UV este soluția.

Cel Mai Bun Set de Curățenie Complet (Găleata + Mop)
Cel mai bun set de curățenie complet (găleată și mop)

Nu ai încă un set de curățenie pentru acasă? Alege un set complet cu găleată, mop și alte accesorii utile.

Cel Mai Bun Mop cu Aburi. Ghid / Păreri
Mopuri electrice cu aburi (folosire fără detergent)

Mopurile cu aburi curăță fără a folosi detergent sau alte substanțe chimice. Te ajutăm să găsești cel mai bun mop electric cu aburi pentru casa ta. Află mai multe detalii.

Cele mai bune aparate pentru curățatul și spălatul terasei (lemn, gresie sau pavaj)
Aparate cu presiune pentru curățatul si spălarea terasei

Aparatul cu presiune cu mod special de terasă iți e de ajutor prin toată curtea nu doar pentru terasă. Pavaje, garduri, balustrade de ciment sau chiar mașina, toate pot fi curățate cu aceste aparate.

Cel Mai Bun Purificator de Aer pentru Apartament
Cele mai bune purificatoare pentru apartament

Locuiești într-o zonă poluată? Purificatorul de aer de apartament te ajută să respiri aer curat și sănătos în propria locuință. Dormi mai bine, nu mai tușești constant și trăiești mai mult. Vezi modele disponibile pentru orice buget.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe