Cel mai bun Aspirator de Cenușă pentru Sobe și Șeminee

Aspirator de cenușă pentru sobe și șeminee

Modificat la 13 decembrie 2021
Articol evaluat de 122 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce ai nevoie de un aspirator de cenușă?

Dacă ai un șemineu pe lemne sau o sobă, știi cât de complicat și câtă mizerie se poate face atunci când încerci să colectezi cenușa. De aceea, dacă vrei să scapi de acest chin, poți apela la un aspirator de cenușă. Puternic, de lungă durată, ușor de utilizat, versatil și sigur: asta trebuie să facă un aspirator bun de cenușă. Există sisteme care au filtre integrate de curățare și aspirație de lungă durata, curățând filtrul înfundat la o simplă apăsare a unui buton, astfel încât puterea de aspirație să nu piardă teren în fața murdăriei.

Modelele premium pot avea recipient metalic de colectare a cenușei, un furtun de aspiratie flexibil realizat din metal acoperit si material rezistent la flacăra de calitate superioară, pentru a oferi siguranță maximă atunci când se colectează cenușa din șemineu. Un bun aspirator de cenușă trebuie să aibă un design compact, pentru a putea fi depozitat în orice moment într-un spațiu mic, fără să ocupe prea mult loc în casă, dar nici puterea motorului nu trebuie neglijată.

Cele mai bune aspiratoare de cenușă

Cel mai bun

Aspirator cenusa Annovi Blue cu functie de suflare 800W 15L - ECO15

 • Ușor de utilizat
 • Motor puternic
 • Dimensiuni reduse
 • Curățare pe bază de suflare
 • Proces rapid
Verifică prețul

Prezentul model de aspirator (Annovi Blue) se remarcă de articolele similare prin funcție de suflare inclusă. Este conceput pentru a curăța cenușa din șeminee, sobe cu lemne, sobe pe peleți și chiar grătare. Este puternic (800 W), este dotat cu rezervor de 15 litri, astfel că procesul de curățare durează puțin și este realizat facil. Dispune de filtru HEPA cu protecție metalică, canistra este realizată din oțel inoxidabil, iar mânerul facilitatea transportul și operarea. Vei manevra aspiratorul ușor, cu ajutorul furtunului realizat dintr-un material ușor și rezistent.

la buget

Kaminer 15L

 • Ușor de curățat
 • Motor puternic
 • Greutate redusă
 • Design modern
 • Rezistență sporită la praf
Verifică prețul

Aspiratorul Kaminer este destinat curățării adecvate a întregii camere de ardere, aspirând eficient praful, cenușa, dar și eventualele reziduuri de lemn rămase în urma arderii. Dispune de putere mare, de 1200 W și este echipat cu sistem dublu de filtrare - filtru HEPA și filtru de materiale, ce are rolul de a împiedica suflare particulelor celor mai mici de praf, concomitent cu dezinfectarea aerului care trece prin el, protejând totodată motorul contra deteriorării. Filtrele pot fi utilizare în mod repetat, iar întreținerea lor constă în spălarea facilă cu apă, ceea ce înseamnă că se îndepărtează și atașează ușor. Este fabricat din oțel inoxidabil, asigurând rezistență ridicată la praf și alte impurități. Capacitatea de 15 litri permite curățarea eficientă, iar greutatea redusă (2 kg) îți permite să transporți și să depozitezi ușor aspiratorul.  

Premium

Aspirator pentru cenusa VY-235, recipient 20 L, filtru HEPA

 • Capacitate puternică a bateriei
 • Design modern și plăcut
 • Facil de depozitat
 • Ușor de folosit
 • Filtru de particule de aer eficient
Verifică prețul

Aspiratorul este un model puternic potrivit pentru aspirarea cenușii reci de pe seminee, sobe și grătare. Funcționarea sa nu necesită sac de praf datorită filtrului HEPA lavabil, extrem de eficient. Acest tip de filtru de aer este capabil să elimine cel putin 99,97% eficiență cu particule de 300 nanometri. Particulele mai mari și mai mici sunt filtrate cu o eficiență și mai mare. Impuritățile sunt prinse într-un rezervor de 12 litri. În partea de sus este un mâner pentru transportul confortabil al aspiratorului. Țeava de aspirație este fabricată din aluminiu pentru o durată mai mare de viață și o greutate redusă.

Aspirator cenusa Stanley, 900 W, 20 L

 • Putere de 900W
 • Filtru ușor lavabil HEPA și filtru primar antiincendiu
 • Recipient metalic încăpător de până la 20l
 • Țeavă metalică flexibilă de 1 m
 • Flux de aer de 28l/s.
Verifică prețul

Aspiratorul de cenușă Stanley are o capacitate de 20 de litri, ceea ce îți va permite să cureți eficient spațiile (șemineu, sobă, grătar). Este performant, facilitându-ți curățare (putere 900 W, flux de aer 28l/s). De asemenea, aspiratorul este prevăzut cu filtru HEPA lavabil (utilizare repetată) și filtru primar antiincendiu. Țeava este metalică, are o lungime de 1 metru și este flexibilă, iar alimentarea se face la rețea (cablu de alimentare de 2.5 m). Greutatea și dimensiunile reduse îți vor permite manevrarea, operarea și depozitarea rapid și facil.

Aspirator pentru cenusa Ribimex Cenerill 1000 W 18 l 220 V

 • Ușor de utilizat
 • Motor puternic
 • Greutate redusă
 • Design modern
 • Proces rapid
Verifică prețul

Aspiratorul pentru cenușă Ribimex Cenerill este deosebit de util pentru curățarea șemineelor, a sobelor, a grătarelor și a cuptoarelor cu cenușă rece. Are un motor puternic și fiabil de 1000 W cu rezervor din tablă lăcuită de 18 litri și mâner metalic integrat pe laturile rezervorului, cuplat cu un furtun metalic flexibil de 1,10 m. În interior se află filtrul HEPA interschimbabil și lavabil, cu un prefiltru antistatic auto-stingător care reține majoritatea pulberilor aspirate, îmbunătățind curățarea periodică a unității de filtrare.

Aspirator Geko pentru cenusa 20 litri, 1200W

 • Conține filtru HEPA înlocuitor care protejează eficient aspiratorul împotriva avariilor
 • Echipat cu 3 roți rutiere
 • Filtru din material ușor de curățat și de înlocuit
 • Ideal pentru curățarea șemineului, curățarea grătarului etc
 • Mâner convenabil pentru transportarea aspiratorul.
Verifică prețul

Aspiratorul Geko pentru cenușă are o capacitate de 20 de litri, este compact și ușor, astfel că îl vei manevra fără probleme. Îl vei avea întotdeauna la îndemână pentru curățarea confortabilă a șemineului, grătarului, sobelor, precum și a încăperilor prăfuite puternic. Este prevăzut cu două filtre înlocuibile: filtrul HEPA, atașat la bază sub motor și filtru de material care protejează filtrul HEPA, reducând nevoia de curățare la minimum. Roțile și mânerul convenabil te vor ajuta în timpul curățării, facilitând transportul în spațiul de lucru. Recomandările de întreținere sunt minime; filtrul din material se curăță și schimbă ușor.

Întrebări despre aspiratoarele de cenușă

Este potrivit și pentru curățarea altor spații sau este conceput exclusiv pentru cenușă?

Aspiratoarele pentru cenușă sunt mici, ușoare și la îndemână, cu o capacitate mare pentru cenușă rece, cu filtrare dublă. Acestea sunt o soluție excelentă care oferă un confort ridicat și sunt ideale atât pentru șemineu, grătar și sobe, cât și pentru alte spații puternic prăfuite.

Se utilizează asemeni unui aspirator clasic sau necesită operare specială?

Dispozitivul este folosit pentru a aspira cenușa din șemineu, coșuri de fum, dar și locuri greu accesibile de unde se acumulează praf și alte spații care necesită aspirate, așadar, acesta nu necesită operare specială, el putând fi folosit ca un aspirator clasic.

Trebuie achiziționați saci de schimb pentru înlocuire periodică?

Sacii pentru aspiratoarele de cenușă sunt reutilizabili și pot fi folosiți pe perioade mai lungi, însă se pot înlocui la nevoie. Aceștia sunt făcuți dintr-un material care păstrează cenușa și praful, punându-se pe marginea containerului și scoțându-se când recipientul este plin. Sacii sunt foarte ușor de scuturat și curățat.

Ce capacitate are?

Fiind concepute pentru colectarea cenușii și curățarea sobelor, șemineelor, grătarelor, aceste aspiratoare dispun de recipient de colectare cu capacitate mare: unele modele au capacitate de 15 litri, altele 18 litri, în timp ce unele au o capacitate de 20 de litri. Prin urmare, verifică această specificație și alege modelul potrivit necesității reale de curățare și utilizare.

Care sunt recomandările de întreținere?

În funcție de modelul pentru care vei opta, recomandările diferă, însă acestea sunt minime. În unele cazuri va fi nevoie de schimbarea filtrelor confecționate din material, pentru aspiratoarele prevăzute cu filtru HEPA și filtru din material. Exteriorul aspiratoarelor se întreține ușor: asigură-te că ștergi de praf/cenușă suprafața cu o lavetă ușor umezită, după fiecare utilizare.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Dispenser pentru Protecția Pantofilor
Cel mai bun dispenser pentru protecția pantofilor

Ai nevoie de o metodă rapidă de acoperire a încălțămintei vizitatorilor? Un dispenser automat de protecție a pantofilor este ceea ce cauți. Află care sunt cele mai bune și cât costă.

Cel Mai Bun Aspirator Antibacterian
Cel mai bun aspirator antibacterian

Majoritatea aspiratoarelor doar împraștie praful prin casă. Însă nu și cele antibacteriene cu filtre speciale care opresc majoritatea bacteriilor dăunătoare unui copil mic de exemplu.

Cel Mai Bun Set de Curățenie Complet (Găleata + Mop)
Cel mai bun set de curățenie complet (găleată și mop)

Nu ai încă un set de curățenie pentru acasă? Alege un set complet cu găleată, mop și alte accesorii utile.

Cel Mai Bun Aspirator Cu Spălare Pentru Canapele
Cel mai bun aspirator cu spălare pentru canapele

Îți dorești un aspirator cu ajutorul căruia să poți curăța inclusiv canapelele din casă? Atunci ai nevoie de un aspirator cu funcție de spălare și extragere. Află care sunt cele mai bune modele.

Cea Mai Bună Mașină de Măturat
Cea mai bună mașină de măturat pentru exterior

O mașină de măturat are forma unei mașini de tuns iarba și te ajută să scapi ușor, rapid și fără efort de mizeriile de pe terasă sau din jurul casei. 

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe