De ce să alegi o băncuță pentru abdomene pentru micul tău gym de acasă?

Indiferent dacă ești o persoană sportivă sau doar suficient de activă e util să ai acasă o băncuță pentru abdomene. Aceasta este un echipament ce seamănă cu o bancă normală dar este gândită pentru efectuarea exercițiilor cu greutăți și a abdomenelor ca într-o sală de sport adevărată. Ergonomia acestor aparate permite executarea unui număr mare de repetări fără a induce o tensiune dureroasă în spate, gât sau coapse. Cu un simplu filmuleț pe care îl accesezi pe internet alături de câteva greutăți poți concepe un antrenament complet chiar în confortul locuinței tale.

Băncile pentru abdomene pot avea design diferit, pot fi fixe orizontal, fixe înclinate, fixe în poziția pliat, sau pot avea una sau mai multe poziții ajustabile, ori chiar suport pentru greutăți. În plus ele ocupă destul de puțin spațiu dar sunt suficient de solide să reziste multiplelor exerciții pe care le poți face. Se montează foarte ușor, se transportă într-o clipă oriunde vrei să faci un antrenament. În acest fel poți să-ți menții tonusul ridicat fără să cheltuiești lunar banii pe un abonament la sală.

Cele mai bune băncuțe pentru abdomene

1. AB Dual trainer PREMIUM

Din categoria ”Be active. Get in shape!”, Dual AB Trainer este perfect pentru antrenamentele tale indiferent de vremea de afară. Aparatul antrenează eficient mușchii spatelui, brațele, șoldurile, mușchii abdominali, picioarele și fesele. Această bancă de fitness este adresată tuturor categoriilor, atât începătorilor cât și avansaților. Suportă o greutate maximă de 100 KG, se poate regla pe diferite înălțimi și are și un computer care te va ajuta să îți monitorizezi și optimizezi mai bine antrenamentul!

Opțiuni cheie
 • Trepte de reglare
 • Reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare
 • Ușor de utilizat
 • Display multifuncțional
 • Utilizare casnică

2. Techfit Power AB 1000 BEST CHOICE

Aparatul de tonifiere este ideal pentru cei care doresc să-și contureze silueta în confortul propriului cămin. Este o investiție bună deoarece poate fi folosit atât pentru începători, cât și pe parcursul evoluției lor, având cinci niveluri de intensitate, în funcție de efectele dorite. Pe lângă mușchii abdominali, acest aparat lucrează și fesierii, brațele și coapsele. Exercițiile pot fi monitorizate cu ajutorul computerului de antrenament, ce vă numără caloriile pierdute, numărul de repetări, și durata exercițiilor.

Video Techfit Power AB 1000
Opțiuni cheie
 • Pentru antrenament în casă
 • Antrenează mușchii abdominali, fesierii, coapsele și brațele
 • 5 trepte de intensitate
 • Computer de antrenament
 • Ușor de asamblat

3. Home Gym crunch LA BUGET

Un astfel de aparat de exerciții, precum o bancă de fitness , te poate ajuta să ajungi la rezultatele dorite în ceea ce privește silueta ta, în confortul propriului apartament, chiar dacă timpul tău este unul limitat. Pe lângă cele cinci niveluri de dificultate, mânerele căptușite conferă posiblitatea extinderii gamei de exerciții la care poate fi folosit. Astfel poți antrena atât mușchii abdominali, cât și cei ai brațelor și ai picioarelor, cu un singur aparat ce poate fi ușor demontat și depozitat chiar sub pat.

Opțiuni cheie
 • Bancă universală pentru exerciții
 • Focus pe antrenarea mușchilor abdomenului
 • Reglabilă pe 5 înălțimi
 • Ușor de asamblat și demontat
 • Suprafață căptușită, din piele PVC

Criterii importante pentru alegerea unei băncuțe pentru abdomene

Calitatea materialelor

La fel ca funcționalitatea și durabilitatea materialelor reprezintă un criteriu important în alegerea produsului perfect. Suportul din burete stabilit pe cadrul metalic îți vor oferi sprijinul de care ai nevoie. Atenție întotdeauna la greutatea maximă suportată de fiecare produs.

Accesorii pentru măsurat caloriile

Caloriile definesc capacitatea alimentelor de a oferi energie. Un exces caloric va conduce spre riscul de a fi supraponderali sau chiar obezi. Cumpărătorii au relatat că accesoriile incluse în pachet i-au ajutat foarte mult în lupta cu redefinirea corporală.

Manevrabilitate și transport

Fie că e vorba de hobby-uri sau lucrurile strict necesare, depozitarea obiectelor în casa ta reprezintă o adevărată provocare! Băncuțele pentru abdomen sunt pliabile, ușor de depozitat în spații înguste (după canapea sau dulap) și simplu de transportat.

Trepte de înălțime

Varietatea băncuțelor pentru abdomene este foarte mare. Toate caracteristicile sunt importante în alegerea produsului perfect, astfel încât inclusiv setarea înălțimii reprezintă un factor decizional. Majoritatea băncuțelor au nivele de reglare în 3 - 5 trepte, dar pot exista și excepții.

Tipuri de exerciții

O băncuțe pentru abdomene îți permite efectuarea programului de exerciții, indiferent de vremea de afară și timpul de care dispui. Ca funcție principală, acest aparat te ajută să-ți lucrezi abdomenul, însă gama de exerciții este mult mai variată, contribuind la antrenarea concomitentă a brațelor, spatelui, feselor, picioarelor.

4. Ab Generator Fittronic AB101, Reglarea intensitatii exercitiului, 4 Functii afisate de display, plabil

Aparatele pentru abdomene oferă un antrenament care modelează și întărește pe lângă mușchii abdominali, toată partea superioară a corpului. Sunt foarte populare în rândul celor care se antrenează in confortul casei lor, însă poate fi folosit și în aer liber, datorită sistemului de pliere și a greutății reduse. Pe lângă cele patru poziții în care poate fi utilizat, aparatul are și un calculator multifuncțional ce monitorizează progresul celui care îl folosește, putând trece de la nivelul de începător la cel de avansat, în drumul spre silueta dorită.

Opțiuni cheie
 • Display multifuncțional
 • Mai multe trepte de reglare
 • Construcție din material rezistent și durabil
 • Mânere confortabile acoperite cu cauciuc
 • Role spumă sub genunchi

5. Banca abdominala Rovera AB Curved, 4 nivele de rezistenta, Greutate utilizator: 110 kg. Albastru

Banca abdominală Rovera AB Curved este ideală pentru antrenarea tuturor mușchilor abdominali. Este ușor de transportat și are o greutate mică. Spătarul și scaunul asigură menținerea unei posturi corecte, iar rezistența poate fi reglată pe 4 nivele diferite de intensitate pentru o varietate de exerciții. De asemenea, poate fi folosit și ca suport pentru executarea abdomenelor sau excercițiilor de relaxare și stretching. Banca suportă o greutate maximă de 110 KG și are dimensiunile: 100 x 32 x 33 cm.

Opțiuni cheie
 • Antrenarea tuturor mușchilor abdominali
 • Ușor de transportat
 • Greutate mică
 • 4 nivele diferite de intensitate
 • Potrivit pentru începători

6. Banca abdomene dreapta DHS1010

Această bancă de fitness este reglabilă, suportă o greutate maximă de 120 KG și este indicată sportivilor cu un nivel de pregătire mediu spre intermediar. Acest aparat este foarte versatil, ergonomia acestuia permitând executarea unui număr mare de repetări fără a induce o tensiune dureroasă în spate, gât sau coapse. Înălțimea este ajustabilă, are manșoane de cauciuc și se pot efectua exerciții cu greutăți și/sau abdomene. Dimensiunile după montare sunt de 137 x 33 x 67 cm, iar greutate netă este de 6.9 KG.

Opțiuni cheie
 • Tip: reglabil
 • Nivel de pregătire: începători și intermediari
 • Greutate suportată: 120 Kg
 • Culoare: negru/gri
 • Greutate netă produs: 6,9 kg

7. Aparat abdomen GYM111 X Trainer

Aparat abdomen GYM111 X Trainer, de tip fix, este destinat persoanelor începătoare și suportă o greutate maximă de 100 KG. Aparatul este ușor de utilizat și confortabil, cu bureți pentru genunchi dar și mâini. Reglarea se poate face în 4 moduri diferite, care vor asigura un nivel de pregătire sporit! Acest aparat are și un mini-calculator incorporat, cu afișaj LCD, care te va ajuta să îți optimizezi antrenamentul. Produsul este livrat în cutii și necesită montaj, iar greutatea netă este de 7 KG.

Opțiuni cheie
 • Reglare în 4 pași
 • Ușor de utilizat
 • Confortabil
 • Afișaj electronic
 • Ușor de montat

Întrebări frecvente despre băncuțele pentru abdomene

Ce greutate maximă suportă o băncuță pentru abdomene?

Având în vedere că băncile de abodmene se găsesc sub diferite mărimi, tipuri și cu o gamă largă de prețuri, greutatea suportată poate varia de la produs la produs. În general, greutatea maxim aceptată poate varia de la 90 de kilograme până la 120 sau 150 de kg.

Care este gradul maxim de înclinație al unei băncuțe pentru abdomene?

În general. exercițiile se pot lucra atât din înclinat cât și din declinat. O bancă bună pentru abdomene poate avea aceste 7 trepte de înclinare: -15°, 0°, 15°, 30°, 45°, 60°, 80°. Unele modele pot avea chiar mai multe trepte sau mai puține, depinde de brand/model.

Buretele este suficient de rezistent?

Da! În funcție de caracteristici și preț, produsul poate dispune de un material de tip lucios de piele sau din plastic care va îmbrăca banca acoperită de burete. Astfel se va preveni infiltrarea acesteia, iar rezistența va fi extrem de satisfăcătoare.

Banca pentru abdomene poate fi folosită și pentru alte grupe de mușchi?

Pe lângă abdomene, o bancă de abdomene poate fi folosită pentru a lucra diverse alte grupe musculare. Se pot face fluturări ori împins culcat de pe bancă, pentru piept, se pot face flotări, flexii de brațe cu gantere din așezat sau chiar picioare, dacă banca este folosită ca un stepper.

Ce unelte trebuie să folosești pentru a asambla o băncuță pentru abdomene?

Toate uneltele necesare vor fi în pachetul băncii pentru abdomene. În general, șuruburile se pot înșuruba cu cheia hexagonală sau cu o șurubelniță. Celelalte elemente doar se înșurubează ori se introduc în locurile indicate în schema tehnică de asamblare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe