De ce să-ți cumperi un set de gantere ajustabile pentru acasă?

Când lucrezi acasă, spațiul devine cea mai mare provocare a ta. Probabil că nu ai suficient spațiu pentru un rack întreg plin de gantere (darămite bugetul pentru a cumpăra un set întreg de greutăți), deci cea mai bună opțiune este cel mai probabil întregul rack într-un singur set. Totul devine mai simplu cu seturile reglabile, de la schimbarea greutăților mai ușoare și mai grele la mijlocul antrenamentului până la stocarea lor când ai terminat. De la antrenamentul de bază cu greutăți până la antrenamentele CrossFit, acestea au un loc în majoritatea sesiunilor. Și mai ales cele pe care le poți face acasă.

Cu o pereche de gantere reglabile, îți poți duce antrenamentul la nivelul următor fără a păși cu piciorul într-o sală de sport. Seturile cu mai multe greutăți au trecut, de asemenea, prin îmbunătățiri semnificative de când au devenit disponibile pentru prima dată și sunt mai bune decât greutățile voluminoase din trecut. Acest lucru îți permite să comuți între greutăți, ceea ce probabil vei dori să faci pentru diferite mișcări sau pe măsură ce nivelul de fitness crește, utilizând doar un set.

Gantere reglabile

1. Set gantere PREMIUM

Ganterele sunt printre cele mai utilizate echipamente de exerciții. Oferind utilizatorilor un antrenament corporal complet, acestea pot fi utilizate într-o gamă largă de exerciții. Astfel, sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce grasimea corporală, de a crește masa musculară slabă și de a arde calorii mai eficient. Acest set de gantere oferă utilizatorilor o soluție completă pentru creșterea rezistenței corpului superior și inferior. Solide si robuste, barele cromate sunt extrem de grele. Dacă ganterele sunt prea ușoare, deșurubați pur și simplu gulerul de blocare și măriți ușor sarcina adăugând un alt disc.

2. Decathlon BEST CHOICE

Setul de gantere pentru bodybuilding de 20 de kg de la DOMYOS este ideal în cazul în care doriți să vă mențineți condiția fizică și masa musculară de acasă, fiind potrivit pentru o multitudine de exerciții cu un grad de dificultate variabil. Cu ajutorul acestui set echipat cu 2 bare, 4 opritoare, 8 discuri de un kg și 4 discuri de 2 kg (toate cele 12 discuri având un diametru de 28 de mm), puteți avea o viață activă și un fizic de invidiat chiar și din confortul propriei locuințe, dacă nu aveți posibilitatea de a merge la o sala de fitness.

3. Fitforce 10 kg LA BUGET

Greutatea pentru o mână Fitforce ADBP este ideală dacă nu mai ai timp să mergi la sală. Indiferent că ești începător și nu poți să ridici toate cele 10 kg ori vrei să lucrezi la intensitate maximă, poți lucra cu această greutate deoarece are multiple posibilități de încărcare. Astfel, poți alege dacă vrei să încarci bara cu 2,5 kg, 5 kg, 7,5 kg ori toate cele 10 kg. Cele 6 discuri cu dimensiuni de 1,5 kg și 2,5 kg sunt făcute din ciment, însă suprafața acestora este acoperită cu plastic, astfel încât podelele tale vor fi potejate la contactul cu discurile. Mânerul este tratat special anti-alunecare, iar fixarea discurile se realizează prin înșurubarea unor piulițe de siguranță tratate cu crom.

4. Set 2 gantere Zipro, 2x20kg, Negru

Ganterele sunt printre cele mai populare și eficiente metode de întărire și sculptare a mușchilor mâinilor, pieptului și spatelui. Marele avantaj al antrenamentului cu utilizarea lor este că angajează un numar mai mare de mușchi. Ganterele în timpul antrenamentului în afara grupului muscular antrenat antrenează, de asemenea, mușchii stabilizatori, iar unul și același exercițiu poate fi efectuat din unghiuri diferite și în mai multe moduri. Toate acestea fac pregatirea mai completă și mai valoroasă. Ganterele pot fi utilizate în diferite configurații de greutate în funcție de exerciții, planul de antrenament sau nivelul de pregătire.

5. Set Haltera si Gantere HMS SGC20 20 kg

Acest set HMS SGC20 este fabricat din PVC, o combinație de materiale de înaltă calitate ce garantează o durabilitate ridicată și astfel oferă posibilitatea de a folosi produsul ani de zile. Siguranțele și diametrul perfect al orificiului discului facilitează o schimbare rapidă a greutății. Setul conține 2 bare gantere, o bară de conectare și 12 discuri cu greutăți diferite. Produsul este potrivit atât pentru utilizatorii avansați, cât și pentru cei începători. Greutatea ganterei măsoară 20 de kg.

6. Fitforce ADBR-10KG

Fără îndoială, ganterele sunt printre cele mai populare piese de echipament fitness. Reprezintă una dintre piesele de bază folosite aproape în orice tip de antrenament, cu scopul de a mări forța. Aceasta ganteră Fitforce ADBR cântărește 10 kg și este ideală pentru exercițiile fizice lucrate acasă, confortabil. Are un diametru de 3 cm și este fabricată din oțel, ceea ce o face rezistentă mult timp. Este pentru o singură mână și conține 2 discuri 1,5 kg, 2 de 2,5 kg și o bară filetată pentru siguranța exercițiilor.

7. Set gantera reglabila Fittronic, 15 kg

Multe persoane au reușit să își cumpere gantere care le-au ajutat să facă schimbări majore în ceea ce privește modul în care a arătat corpul lor. Această ganteră reglabilă Fittronic ce cântărește 15 kilograme este fabricată din material plastic și ciment ce împreună ajută la dezvoltarea musculaturii acasă, într-un confort maxim. Cuprinde 4 discuri de 1,5 kg, 4 discuri de 2,5 kg și o bară pentru greutăți. Este gândit cu mâner antiaderent pentru o siguranță sporită în timpul antrenamentului și pentru a fi ușor de folosit.


Întrebări despre seturile de gantere reglabile

Pot face masă musculară doar cu ganterele reglabile?

Ganterele reglabile sunt potrivite pentru uzul casnic, fiind o modalitate eficientă de a face exerciții fizice în confortul și siguranța propriei case. Acestea substituie multitudinea de aparate de la sala de forță și te ajută să obții masă musculară, chiar și în lipsa unor aparate profesionale. Important este să le folosești corect pentru a obține rezultatele dorite.

Este bine să lucrezi cu ganterele reglabile în fiecare zi?

Deși ai putea fi tentat să folosești ganterele în fiecare zi, amintește-ți că mușchii au nevoie de timp, de obicei 48 de ore pentru a se vindeca între antrenamente. Cu toate acestea, poți folosi ganterele zilnic dacă vizezi diferite grupuri musculare în fiecare zi.

Pot obține brațe mari doar cu ganterele reglabile?

Cel mai rapid mod de a construi brațe mari nu este să ridici cât mai multe kg într-un timp scurt. Acest lucru este crucial, deoarece permit bicepsului să se recupereze și, de asemenea, îți construiesc puterea și dimensiunea pe partea din spate a brațelor.

Gantera reglabilă de 5 kg este suficientă pentru biceps?

Dacă dorești să obți bicepși mai mari, atunci înseamnă că vrei să construiești „masă”, iar pentru construirea masei trebuie să ridici gantere cu o greutate redusă (10-15 repetări). Ridicând 5 kg timp de 30 de repetări sigur este dificil, dar nu construiește masa.

Cât de grele ar trebui să fie ganterele reglabile în kg?

Greutatea pe care ar trebui să o aibă ganterele depinde de exercițiile pe care intenționezi să le faci. Un exercițiu pentru mușchii mai mici, cum ar fi tricepsul, ar trebui să se facă cu o greutate mai ușoară. Exercițiile pentru mușchii mai mari se fac adesea cu greutăți mai mari.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe