De ce ai nevoie de un ceas fitness cu monitorizare puls?

Dacă ești o persoană activă atât fizic cât și social, un ceas fitness cu monitorizare puls îți va fi de mare ajutor în viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că are toate funcțiile unui ceas clasic pe care poți verifica ora și data, gadgetul are funcții inteligente de măsurare a semnelor vitale, activității fizice pe timpul zilei dar și a somnului pe timpul nopții. Îți oferă toate informațiile de care ai nevoie ca să menții un stil de viață echilibrat și sănătos. Mai mult, aceste dispozitive pot prelua și efectua apeluri atunci când sunt conectate la telefon și au încorporate GPS. Majoritatea au memorie internă generoasă, rezistență subacvatică, durată de viață și autonomie îndelungată, posibilitate de sincronizare prin aplicații dedicate cu alte dispozitive sau chiar cu alți membri ai familiei sau prieteni. În ceea ce privește designul ele sunt disponibile în multiple variante așa că pot fi asortate oricărei ținute și au mai multe curele așa încât pot fi ușor adaptate personalității tale.

Modele bune de ceasuri cu monitorizare puls

1. Garmin FENIX 6S PREMIUM

Un SmartWatch digital cu numeroase funcții și design aparte, reprezentând o investiție durabilă. Carcasa este rezistentă, din polimer armat cu fibre metalice, iar cureaua este din nylon, cu finisaj mat, cu sistem de închidere clasică a cataramei. Are memorie de 32GB, iar printre funcțiile inteligente se numără conectivitatea Wifi, Bluetooth, ANT+, compatibilitate cu sistemele Android și iPhone. Vei putea să îți monitorizezi activitatea zilnică, de la calitatea somnului până la monitorizarea nivelului de stres, funcții pentru puls, dar este prevăzut cu funcții complexe pentru susținerea efectuării sporturilor preferate: funcții alergare, funcții golf, funcții înot, ciclism antrenament, planificare și analiză.

Video Garmin FENIX 6S
Opțiuni cheie
 • Cataramă standard
 • Sonerii polifonice
 • Funcție de monitorizare somn
 • Funcție de monitorizare stres
 • Măsurarea dinamicii alergării

2. Apple Watch Nike 5 BEST CHOICE

Apple Watch Nike 5 este un ceas de tip smartwatch, cu dimensiune carcaseide 40 mm, unisex. Sistemul de operare este iOS, cureaua este din silicon, iar culoarea este anthracite/black. Ceasul este din aluminiu, de culoare space grey. Display-ul este retina, iar ca funcții, nu te va dezamăgi! Ai la dispoziție GPS, ceas, busolă, apeluri, exerciții pentru orice tip de antrenament, poți descărca diverse aplicații, poți da mesaje și monitorizează pașii, distanța parcursă, ritmul cardiac dar și ciclul menstrual!

Video Apple Watch Nike 5
Opțiuni cheie
 • Curea din silicon
 • Busolă
 • Procesor S5 Dual Core 64bit
 • Încărcare magnetică
 • Altimetru barometric

3. Fitbit LA BUGET

Dacă îți este greu să-ți vizualizezi viața fără mișcare fizică și tehnologie, atunci poți să îți îmbunătățești stilul de viață prin utilizarea unui ceas Fitbit. Prezentul model este un ceas conectat cardio pentru încheietură, însă este prevăzut cu alte câteva funcții extrem de utile - GPS (pe telefon), muzică, monitorizarea activității zilnice, calitatea somnului, frecvența cardiacă. Totodată, ceasul transmite notificări despre toate variabilele menționate, are o capacitate de înregistrare de 7 zile și nu va trebui să îți faci griji în privința autonomiei, fiind de 4 zile. Ecranul este tactil și poate fi folosit inclusiv în prezența apei (piscină, ploaie, precipitații diverse), până la 50 de m.

Video Fitbit
Opțiuni cheie
 • Monitorizarea a peste 15 sporturi
 • Notificări personalizate
 • Până la 7 zile de date înregistrate
 • Ecran tactil cu rezoluţie bună
 • Autonomie 4 zile

4. Kalenji

Ceas Jogging Kalenji HR500 negru care măsoară frecvenţa cardiacă la încheietură (bpm şi %FCM). Acesta monitorizează și caloriile arse dar are și funcția de cronometru. Display-ul este lizbil la lumină puternică, este etanșeizat până la 5 atmosfere (se poate înnota la suprafață cu ceasul la mână), iar autonomia este de 2.5 zile în mod antrenament ori 30.5 zile în mod ceas. Frecvența cardiacă poate fi trimisă pe aplicația Decathlon Coach. Acest ceas are și zone de efort automate (confort, anduranță, rezistență) dar și manuale.

Opțiuni cheie
 • Măsura ritmului cardiac la încheietură
 • Etanş până la 5 atm
 • Ecran lizibil la lumină puternică
 • Zone de efort automate
 • Istoric şedinţe de alergare

5. Ceas sport Suunto 3 Fitness, All Black

Planul de antrenament este adaptat în mod automat la activitățile dvs. reale, astfel încât, daca vă pierdeți un exercițiu sau dacă vă bucurați și faceți ceva mai mult decât ați planificat, nu trebuie să vă concentrați asupra actualizării manuale. Pe baza nivelului de fitness și a istoricului de antrenamente înregistrate, ceasul creează un plan de antrenament de 7 zile cu durata și intensitatea optimă pentru fiecare exercițiu. Suunto 3 este pregătit pentru toate sporturile dvs. de la alergare, înot și ciclism, la antrenament în sala de gimnastică, drumeții și multe altele. Ceasul utilizează cadența pentru măsurarea vitezei și a distanței în activitățile de mers și alergat, ceea ce înseamnă că puteți urmări viteza, distanța și caloriile zilnice. Dar pentru a echilibra activitatea, un somn bun este esențial. Purtați-l pe timp de noapte și veți vedea cât timp ați dormit și cât de bine. În plus, ceasul măsoară stresul și recuperarea pe tot parcursul zilei, pentru a vă ajuta să vă asigurați că aveți suficientă energie pentru tot restul zilei.

Opțiuni cheie
 • Rezistent la apă
 • Carcasă rotundă
 • Curea din silicon
 • Cataramă standard
 • Meniu în 19 limbi străine

6. BRĂȚARĂ CU SENZOR CARDIO INTEGRAT VIVOSPORT GRI GARMIN

Brățară cu senzor cardio integrat, Vivosport gri Garmin! Poți monitoriza activitați diverse (15 moduri diferite integrate), ai funcție cardio, GPS, altimetru, nivel de stres și VO2 maxim. Ceasul poate fi folosit și în apă (înot, snorkling, ploaie etc), ecranul este de tip color și tactil, are 7 activități de cronometrare. Poți înregistra și stoca până la 14 zile de date, are o greutate de doar 24.1 grame, iar autonomia este una generoasă: în mod GPS, ține până la 8H ori până la 7 zile în mod normal.

Opțiuni cheie
 • GPS integrat
 • Activități suplimentare cronometrate
 • Design fin și sportiv
 • Pagină de date personalizabilă
 • Alarme de frecvență cardiacă

7. Ceas sport Suunto 9 G1 Baro Titanium, Black

Suunto 9 este proiectat și construit pentru a satisface cerințele sportivilor profesioniști. Testat la extrem cu mii de ore de utilizare reală în cele mai dificile condiții de sportivii din întreagă lume. Algoritmul unic FusedTrack de la Suunto combină datele GPS-ului și ale senzorilor de mișcare pentru a îmbunătăți precizia traseului și distanței. Acest lucru vă permite să extindeți durata de viață a bateriei prin reducerea puterii GPS fară a compromite în mod semnificativ precizia. Are trei moduri predefinite ale bateriei - Performance, Endurance și Ultra - livrează de la 25 de ore până la 120 de ore de timp de înregistrare cu urmărire GPS activată. Când începeți o înregistrare, veți primi o estimare a câtă baterie ar fi ramasă cu modul actual.

Opțiuni cheie
 • Curea de silicon
 • Carcasă din fibră de sticlă
 • Model compatibil universal
 • Compatibilitate Android
 • Senzori GPS

8. Ceas sport Suunto 3 Fitness, Sakura

Pe baza nivelului de fitness și a istoricului de antrenamente inregistrate, Suunto 3 Fitness creează un plan de antrenament de 7 zile cu durată și intensitate optimă pentru fiecare exercițiu, pentru a vă îmbunătăți capacitatea de fitness. Se poate monitoriza distanța parcursă, pașii, pulsul, caloriile arse, viteza dar și somnul. Ceasul este rezistent la apă (3 atm), este compatibil cu iOS dar și Android, se încarcă prin USB, conectivitatea este de tip Bluetooth, are GPS, iar greutatea este de doar 36 grame!

Opțiuni cheie
 • Creează un plan de antrenament pentru 7 zile
 • Poate fi folosit și sub apă, până la 30 m
 • Măsoară ritmul cardiac
 • Monitorizare somn
 • Conectivitate la dispozitive mobile prin aplicația dedicată

Întrebări despre ceasuri fitness cu monitorizare puls

Câte curele sunt incluse în pachet?

Ceasurile și brățările fitness pot fi create deseori cu posibilitatea de a schimba brățările. Cu toate acestea, nu toate modelele sunt furnizate cu brățări interschimbabile, dar vei găsi și oferte cu încă o curea inclusă în pachet. Prin urmare, va fi nevoie să verifici acest detaliu privind modelul pe care îl preferi. Dacă ceasul fitness vizat are opțiunea de a alterna curelele, vei putea să le achiziționezi și separat.

Cât de mult ține bateria?

În funcție de modelul de brățară pe care îl alegeți, bateria acestor dispozitive poate ține chiar și până la două săptămâni. La fel ca în cazul altor device-uri, durata de viață a unei baterii ține foarte mult și de modul și intensitatea cu care folosim gadget-ul.

Ce alte funcții monitorizează?

Fiecare model de ceas fitness cu monitorizare a pulsului este prevăzut și cu alte funcții de supraveghere, transmitere și chiar înregistrare a acestor date. În funcție de buget și cât îți dorești să investești, modelele devin din ce în e mai complexe. Totuși, chiar și pentru un preț mediu, vei putea să-ți monitorizezi calitatea somnului, pașii efectuați pe parcursul unei zile, performanțele activităților sportive practicat, precum ritmul de înot, calorii consumate etc.

Se poate sincroniza cu IOS și Android?

În afară de ceasurile inteligente de la Apple, toate ceasurile fitness cu monitorizare puls se conectează cu majoritatea sistemelor de operare disponibile. Diferența între modelele de ceasuri constă în informațiile și funcționalitățile pe care le poți accesa de pe ceas.

Poți prelua și efectua apeluri?

Dacă aceasta este una dintre funcțiile pe care o cauți la un ceas fitness cu monitorizare, cercetează cu atenție detaliile prezentate în descriere. Bineînțeles că una dintre funcțiile cu care sunt prevăzute modelele de ultimă generație include și preluarea și efectuarea apelurilor, însă este important de verificat modelul care te interesează.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe