Cel Mai Bun Aparat de Măsurat Glicemia (Glucometru)

Cel mai bun aparat de măsurat glicemia

Modificat la 05 mai 2022
Articol evaluat de 46 ori:
Pagină realizată de:
Ricardo Costache
Ricardo Costache
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce să-ți cumperi un aparat de măsurat glicemia?

Glicemia este nivelul de zahăr pe care o persoană o are în organism, la un anumit moment. Acest nivel al glicemiei poate să difere în funcție de momentul în care este calculată, fie că vorbim de prima oră a dimineții sau imediat după o masă îmbelșugată. Dacă vrei să știi care este glicemia normală, trebuie să ții cont de aceste aspecte și să reții că poate varia. De exemplu, o persoană considerată sănătoasă are, la prima oră a dimineții și pe stomacul gol, o glicemie cuprinsă între 70 și 100 mg/dl, iar după ce mănânci aceasta poate ajunge chiar și la valori de 140 mg/dl. În decursul a două ore, glicemia va scădea sub 100 mg/dl, numai în cazul în care nu ai anumite probleme sau diabet.

Glucometru este cel mai la îndemână dispozitiv pentru măsurarea glicemiei, iar bolnavii de diabet trebuie să îl aibă obligatoriu. Acesta are un dispozitiv cu latente de înțepare în deget și de benzi de testare pe care se aplică picătura de sânge extrasă. Glucometrul este cel care poate citi glicemia în mostra de sânge. Pentru a evita unele mici dureri, ar fi indicat să iei picătura de sânge din inelar și să eviți degetul mic.

Cel mai bun glucometru

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Accu Chek

 • Oprire automată
 • Rezultate în 5 secunde
 • Ecran LCD mare
 • Memorie de stocare de 500 de valori
 • Alarmă vizuală și sonoră postprandială
Verifică prețul

Glucometrul activ Accu-Chek este unul dintre cele mai precise sisteme și îndeplinește standardele de precizie. Cu doar două butoane de acționat este un dispozitiv ușor de manevrat care îți permite să verifici de două ori rezultatul afișat. Dacă aplici o cantitate insuficientă de sânge, atunci dispozitivul îți oferă o fereastră de aproximativ 10 secunde pentru a o re-doza. De asemenea, oferă o semnalizare pre și post-masă pentru a diferenția nivelul de glucoză măsurat înainte și după masă. Glucometrul are un port USB încorporat pentru transferul rezultatelor testelor salvate pe computer.

Premium

* Prezentare video mai jos

CareSens N

 • Nu necesită codare
 • Prelevare sânge fără durere
 • Rezultate rapide în doar 5 secunde
 • Memorează 1000 de rezultate cu dată și oră
 • Permite transferul datelor în calculator
Verifică prețul

Glucometrul este un dispozitiv medical care măsoară și afișează valorile glucozei din sânge. Alegerea unui glucometru poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Glucometrul CareSens N îți dă posibilitatea de a avea mai puține griji. Este un glucometru care nu necesită codare, doar introduci testul și poți realiza determinarea glicemiei. Testarea se face rapid, precis și ușor printr-o singură apăsare de buton. Ai și posibilitatea de a adăuga notițe măsurătorii ("înainte" și "după masă").

la buget

* Prezentare video mai jos

One Touch

 • Rezultatele sunt afișate în doar 5 secunde
 • Ecran mare cu cifre mari și ușor de citit
 • Design compact, subțire și mic
 • Funcționează pe baza tehnologiei ColourSure
 • Funcționează cu acumulatori
Verifică prețul

Glucometrul One Touch Select Plus permite măsurarea gluzozei din sânge într-un mod rapid și eficient, putând fi transportat într-o borsetă inclusă oriunde aveți nevoie să vă testați glicemia, deoarece are un design compact și este subțire. Dotat cu înțepător pentru ace, 10 teste de glicemie și 10 ace sterile, rezultatul pe care îl dă glucometrul este precis și se obține cu ajutorul unei singure probe foarte mici de sânge. Echipat cu un ecran cu afișaj mare, puteți citi măsurătoare ușor, astfel că aveți o imagine constantă a sănătății dumneavoastră.

Contour Plus Glucometru

 • Tehnologie multipuls
 • Fără codare
 • Fără cerințe de configurare
 • Probe de sânge reduse - 6 µl
 • Prelevare tip ”A doua Șansă” - se poate reaplica sânge pe bandeletă dacă prima probă nu a fost suficientă
Verifică prețul

Contour plus este un dispozitiv de măsurare a glicemiei de ultimă generație care se adresează tuturor pacienților cu diabet zaharat, sau pacienților asimptomatici care prezintă factori de risc pentru diabet zaharat. Are o precizie ridicată în comparație cu alte sisteme existente – fapt dovedit prin studii clinice. Este ușor de utilizat fără cod și fără cerințe de configurare, fiind pregătit pentru testare imediat dupa scoaterea din ambalaj. Testarea se realizează în 3 pași simpli: se introduce bandeleta, se aplică sangele, apare rezultatul.

Analizor glicemie, colesterol si triglicerire, Multicare-IN, cu memorie si 10 teste glicemie incluse

 • Ecran LCD mare
 • Comutator automat la introducerea testului
 • Capacitate de memorie de 500 de rezultate
 • Indică nivelul de glicemie din ultimele 7, 14, 21, 28 de zile
 • Funcții de determinare a glicemiei, colesterolului total și trigliceridelor
Verifică prețul

Analizatorul Multicare-In se folosește pentru determinarea glicemiei, colesterolului și a trigliceridelor, ajutând și la diagonsticarea in-vitro, cu aspirație capilară, astfel că aveți constant o imagine de ansamblu a sănătății dumneavoastră. Cu un ecran LCD mare și cu o capacitate de memorie de 500 de rezultate, aparatul este ușor de folosit poate indica rapid și eficient nivelul de glicemie din ultimele 7, 14, 21 sau 28 de zile. Bateria pe baza căruia funcționează este una de 3V, astfel că vă veți bucura de o folosire îndelungată de până la un an.

Glucometru, 1 bucata, VivaChek Eco

 • Simplu de folosit
 • Practic
 • Util
 • Durabil
 • De calitate
Verifică prețul

Glucometru VivaChek Eco este un dispozitiv dintre cele mai performante, care are nevoie de o probă de sânge de numai 0,5 microlitri pentru a realiza testul de glicemie. Datorită formei sale compacte și a dimensiunilor reduse poate fi purtat și folosit în orice mediu, astfel încât să îți poți controla glicemia în orice moment al zilei. Folosind funcția de marcare a rezultatelor îți vei putea aminti că o anume măsurătoare a fost efectuată în anumite condiții, de exemplu înainte sau după masă sau atunci când ai făcut sport.

Întrebări despre glucometre

Se poate determina glicemia și după masă?

Persoanele cu diabet au nevoie să își monitorizeze glicemia de mai multe ori pe zi, uneori chiar odată la 2 ore. Există o varietate de glucometre disponibile, printre care și cele la care poți adăuga noțițe fiecărei măsurători. Astfel, dacă îți iei glicemia după masă, se va memora acest lucru.

Indică și glicemii sub 70 mg/dl?

Glicemia variază de la nou-născuți până la copiii de 12 ani. După această vârstă valoarea normală este de la 72 la 115 mg/dl. Glucometrele de pe piață au posibilitatea de a masura atât sub, cât și peste aceste valori astfel încât să poți vedea dacă ai hipoglicemie sau hiperglicemie.

Are memorie internă pentru măsuratori?

Măsurarea și urmărirea valorilor zahărului din sânge sunt două obiceiuri ce au intrat în normal pentru persoanele cu diabet. Majoritatea glucometrelor moderne au memorie internă pentru măsurători astfel încât să poți monitoriza cu ușurință nivelul glicemiei pe o perioadă îndelungată.

De cât sânge este nevoie pentru o măsurătoare?

Glucometrul este un dispozitiv electric ce îți citește glicemia cu ajutorul unei mostre de sânge de doar o picătură. Astfel, după ce te-ai spălat pe mâini, îți poți înțepa degetul pentru a obține o picătură de sânge pe care o aplici pe test, primind în doar 5 secunde rezultatul.

Cât de repede afisează rezultatul?

Glucometrul este un dispozitiv medical absolut vital pentru pacienții cu diabet. Necesitatea ca aceste aparate să fie ușor de folosit este evidentă, însă foarte important este și timpul de așteptare al rezultatului. Astfel, majoritatea glucometrelor nu depășesc 5 secunde până la afișarea rezultatului, asigurând o intervenție rapidă asupra eventualelor probleme.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Centură De Monitorizat Ritmul Cardiac
Cea mai bună centură de monitorizat ritmul cardiac

Faci mult sport și vrei să-ți monitorizezi ritmul cardiac pentru a-ți îmbunătăți performanțele. Centura cardiacă este cea mai precisă metodă de a măsura bătăile inimii când alergi. Plus că nici nu te incomodează.

Cel Mai Bun Brâu Lombar Pentru Dureri de Spate
Cel mai bun brâu lombar (centură lombară)

Cari constant greutăți, ai avut hernie de disc sau ai dureri constante de spate? O centură lombară îți protejează cea mai sensibilă parte a coloanei vertebrale.

Cel Mai Bun Tensiometru Mecanic
Cel mai bun tensiometru mecanic

Alege un tensiometru mecanic identic cu cele folosite în cabinetele medicale specializate. Nu necesită baterie și oferă un grad de acuratețe ridicat.

Cel mai bun Tracker GPS pentru Bătrânii cu Probleme de Memorie
Cel mai bun tracker GPS pentru bătrânii cu probleme de memorie

Ai o rudă cu probleme de memorie și îți faci griji de fiecare dată când iese din casă? Cu ajutorul unui tracker GPS poți afla în orice moment unde se află direct de pe telefonul tău mobil.

Cea Mai Bună Pernă Electrică cu Încălzire
Cea mai bună pernă electrică cu încălzire

Dacă ai probleme cu gâtul sau dureri frecvente de cap, o pernă cu încălzire electrică îți poate alina durerile și te poate relaxa într-un timp foarte scurt.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe