De ce să alegi un termometru digital cu infraroșu (non-contact)?

Termometrul digital cu infraroșu este conceput pentru a lua cu precizie temperatura corpului uman, fără a fi necesar contactul fizic, indiferent de temperatura din camera. Datorită faptului că măsurarea temperaturii se realizează fără contact, produsul este recomandat în special pentru bebeluși și copii. Prin faptul că produsul are o formă ergonomică, acesta poate fi utilizat simplu și rapid! Măsurarea temperaturii se realizează de la o distanță de 1-5 cm, depinde de model (trebuie consultat manualul de folosire a produsului deținut pentru a vedea exact care este distanța recomandată). Ecranul LCD iluminat va face citirea termometrului mult mai ușoară, decât în cazul termometrelor clasice.

Se pot măsura cu acest tip de termomemtru și suprafața temperaturii unui obiect sau a lichidelor, de exemplu, apa de baie pentru bebeluși, temperatura laptelui ori alte substanțe care necesită determinarea cu exactitate a temperaturii. Majoritatea termometrelor au senzori de precizie medicală, iar rata maximă admisă de eroare este de ± 0,2° C.

Modele bune de produse pentru preluarea temperaturii fără atingere

1. ThermogGun TG1 BEST CHOICE

Acest termometru poate măsura temperatura sigură și fără contact de la 2.5 cm, totul cu ajutorul unui senzor cu precizie de tip medical. Acționarea și funcționarea acestuia sunt foarte simple și intuitive datorită afișajului LCD și a ecranului luminat pe timp de noapte. Iluminarea ecranului se face în 3 moduri pentru temperaturi individuale, respectiv verde (32-37.5), portocaliu (37.6-37.9), roșu (38-42.9). În plus acesta poate memora până la 32 de măsurători, are funcție de alarmă și oprire automată. Alimentarea se face pe bază de baterii.

Video ThermogGun TG1

2. Cameră termală PREMIUM

Cameră termală mobilă pentru măsurarea temperaturii umane. Măsoară temperatura între 30 - 45 ºC de grade de la 1 - 1,5 metri cu o acuratețe de 0,5 grade ºC. O soluție economică de scanare a temperaturii umane în mod automat pentru un flux important de persoane cu soft de monitorizare! Produsul se poate utiliza împreună cu un tripod. Beneficiezi și de un software de monitorizare, care instalat pe un PC sau laptop, poate realiza o soluție de scanare în timp real. Camera termală funcționează cu baterii de 3.7V / 5000mAh.

Video Cameră termală
Opțiuni cheie
  • Măsoară temperatura intre 30 și 45 de grade
  • Are o acuratețe de 0,5 grade
  • Reprezintă o soluție de scanare a temperaturii umane automat
  • Se poate utiliza împreună cu un triple
  • Scanarea se poate face până la 1,5 metri

3. Termometru infraroșu LA BUGET

Aparat de măsurare a temperaturii de la distanță. Termometru cu infraroșu, fără contact, cu o distanță de măsurare de 5-10 cm. Temperatura măsurabilă poate fi indicată în grade C sau grade F. Se poate lua temperatura corpului uman, în intervalul 32-42°C (89,6-106°F) dar și a lichidelor ori obiectelor solide, în intervalul 0-99°C (32-212°F). Precizia măsurătorilor este de 0.2°C/ 0.4°F. Termometrul funcționează cu 2x baterii AA (neincluse în pachet), iar aparatul se închide singur după o perioadă în care acesta nu a mai fost utilizat.

4. Termometru digital cu infrarosu iUni T1 tehnologie non-contact pentru copii si adulti iuni2793

Termometru digital cu infraroșu, iUni T1, este conceput special pentru a putea fi folosit atât pentru copii cât și pentru adulți. Funcțiile principale constau în măsurarea igienică a temperaturii corporale, fără contact, cu ajutorul unui senzor japonez de precizie medicală, funcție de memorie cu până la 99 de măsurători, funcție alarmă și oprire automată. Distanța de măsurare este de 1-2 cm, iar aparatul are o rată de eroare de ± 0,2° C și măsoară atât temperatura corporală (32° C ~ 43° C) cât și temperatura obiectelor / lichidelor.

5. Termometru cu infrarosu non - contact de mare precizie , temperatura corpului si a obiectelor, Distanta de masurare max 15cm

Termometru cu infraroșu fără contact IT-122, cu senzor fabricat în Germania, este precis și sigur, chiar și de la 15 cm distanță de măsurare. Producătorul este avizat de Ministerul Sănătății, timpul de măsurare este de doar 0.5 s și poate citi temperatura corporală cuprinsă între valorile 32-42.9 ℃ (85.9 ℉ -109.2 ℉). Produsul poate măsura inclusiv temperatura obiectelor, 0-100 ℃ (32 ℉ -212 ℉). Afișarea se face pe ecranul LCD, în trepte de 0,1℃, cu o precizie de măsurare a temperaturii care nu va depăși ± 0,2 ℃. Produsul se oprește automat atunci când acesta devine inactiv.

6. Termometru digital non-contact, cu infrarosu

Termometru digital non contact, cu senzor infraroșu (IR). Are un interval de măsurare de 32.0-43°C + o alarmă la depășirea temperaturii critice. Poate măsura temperatura de la lichide și alte obiecte ambientale în intervalul de 0-60°C. Temperatura măsurată este afișată pe ecranul LCD care are o bună iluminare pentru o citire ușoară și facilă! Se poate lua temperatura atât în grade C cât și în grade F, iar cu ajutorul memoriei aparatului, puteți ține evidența la 32 de măsurători. Distanță măsurare: 1 - 15cm (recomandabil 5cm)

7. Termometru digital fara contact frunte sau ureche Simbio SB4800 34-42.9 C Infrarosu Memorie 32 masuratori Alb Mov SB4800

Acest termometru digital cu infraroșu non contact este potrivit pentru măsurarea temperaturii atât pe frunte cât și în ureche de la o distanță cuprinsă între 10 și 30 cm. Pe lângă temperatura corporală poate măsura și temperatura obiectelor de la 0 la 100 grade Celsius. Timpul de măsurare este de 1 secundă și poate memora ultimele 32 de măsurători. Funcționează cu 2 baterii de tip AAA și se oprește automat dacă nu mai este folosit timp de 12 secunde. Este ușor de folosit, informațiile apărând pe display-ul luminat.


Întrebări frecvente despre termometrele cu infraroșu non-contact

Se oprește automat ?

Majoritatea modelelor de termometre cu infraroșu non contact au funcție de oprire automată. Timpul de închidere însă poate varia de la 10 la 30 de secunde. Pentru o utilizare îndelungată verifică timpul de oprire sau oprește-l manual imediat după folosire.

Se pot memora profiluri pentru diferite persoane ?

Cele mai multe termometre cu infraroșu non-contact pot memora cu până la 99 de măsurători ale temperaturii corporale, nu însă și profiluri ale persoanelor. Există însă câteva modele ceva mai costisitoare și mai performante care pot oferi și această opțiune.

Cum se alimentează ?

Majoritatea modelelor de termometru cu infraroșu non-contact au nevoie de cam 1.5V, adică sunt alimentate cu 2 baterii de tip AAA. De aceea, pentru o utilizare cât mai îndelungată oprește-l imediat ce nu îți mai trebuie sau alege un model ce se oprește automat.

Se pot utiliza și la copii ?

Termometrele cu infraroșu non contact pot fi folosite și pentru copii. Trebuie avut în vedere însă care este gradul de precizie și marja de eroare întrucât la copiii de vârstă mică pot exista fluctuații ale temperaturii corporale, situații în care e bine să verifici valoarea cât mai exact.

Cât de precisă este temperatura înregistrată ?

Termometru cu infraroșu are o precizie mult peste cel clasic, putând fi utilizat si de la o distanță de 1,5 metri. Precizia este de peste 99% si se poate utiliza in orice moment al zilei. Este usor de folosit si are un rezultat rapid. Te convinge de la prima utilizare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe