Cel Mai Bun Aparat Electric De Gravat (pentru Amatori)

Cel mai bun aparat electric de gravat pentru uz periodic

Modificat la 11 noiembrie 2021
Articol evaluat de 92 ori:
Pagină realizată de:
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu

Cum funcționează un aparat electric de gravat și ce poți grava cu el?

Dacă ești pasionat de handmade sau îți place să personalizezi anumite obiecte pe care le deții, atunci află că poți face asta în atelierul propriu cu ajutorul unui aparat electric pentru gravat. În funcție de ce necesități ai, aceste ustensile pot marca și grava o mulțime de materiale dure ca metalul, sticla, plasticul dur, dar și modele potrivite pentru materiale moi precum lemnul, plasticul, metale neferoase. Există chiar stilouri de gravare la îndemână, care sunt cu siguranță suficiente pentru nevoile mici de acasă. Aceste aparate sunt ușor de folosit, poți apela la individualizarea pieselor de lucru proprii sau achiziționate și majoritatea lucrează cu precizie mare.

O gamă largă de aparate de pe piață sunt potrivite pentru începători și include mai mult decât doar aparate de gravat. Adesea când cumperi un astfel de aparat, ai la îndemână accesorii potrivite incluse. Diferite personaje, forme și ornamente ajută la obținerea unui rezultat excelent. Cu un set de gravură ești perfect echipat și poți realiza obiectivul foarte rapid.

Cel mai bun aparat electric de gravat

Premium

Proxxon

 • Tensiunea de alimentare : 12 - 18V DC
 • Puterea maximă consumată: 40W
 • Turația în gol reglabilă între: 5 000 - 20 000 rpm
 • Lungimea : ~ 220 mm
 • Greutate : ~ 230 g
Verifică prețul

Proxxon 28515, este un set pentru gravat, găurit și frezat. Se potr construi diverse tipuri de machete ori face cadouri pentru prieteni și familie. Setul conține mașina de găurit-frezat MICROMOT 50/E, transformator alimentare directă 220V și 34 accesorii diverse. Cele șase pensete cu dimensiunile de 1,0 - 1,5 - 2,0 - 2,4 - 3,0 - 3,2 mm de asemenea sunt include în pachet. Puterea maximă consumată: 40W. Turația în gol reglabilă între: 5 000 - 20 000 rpm. Are o lungime de aprox. 220 mm și o greutate de aprox 230 grame.

la buget

Dremel Engraver

 • Tip mișcare: circulară
 • Tip lucrare: hobby
 • Tip alimentare: la rețea
 • Suprafață lucru: lemn, metal, plastic, ceramică, piele
 • Culoare: negru, gri
Verifică prețul

Dremel Engraver 290 JJ, 35 W, 6000 RPM, este o mașină de gravură ergonomică, ușoară și se pretează pentru toate proiectele dumneavoastră de gravare! Trusa include de asemenea modele speciale de gravare, permițând gravarea unor forme speciale în orice material pe care îl doriți, precum: sticla, ceramica, metalul, plasticul, lemnul și pielea. În acest mod puteti crea cu ușurință cadouri personalizate, precum plăci din lemn decorative, lumânări, rame de tablouri și sticle de șampanie. Tu ce vrei să gravezi?

Cel mai bun

Dremel Versatip

 • Tip produs: suflantă aer cald
 • Tip lipire: cu gaz
 • Tip lucrare: hobby
 • Tip alimentare: gaz
 • Funcții: temperatura reglabilă, aprindere piezo electrică
Verifică prețul

Pirogravura este o activitate recomandată persoanelor de orice vârstă, fie ca hobby pentru relaxare, fie practicată la nivel profesionist și te ajută să îți personalizezi diferite obiecte personale, sau să realizezi cadouri deosebite pentru persoanele dragi. Acest pistol de pirogravat Dremel Versatip poate ajunge la 1200°C, temperatura maximă, în doar câteva momente, deci este foarte ușor de folosit. Este o unealtă pentru 6 aplicații diferite: lipire, topire, tăiere la cald, sudură, contractare și ardere lemn (pirogravură), făcându-l foarte versatil. Totdeauna este gata de utilizare, atât pentru operații detaliate și complicate, cât și pentru cele simple.

Aparat Pentru Gravat Putere 400W Procraft PG400 0440

 • Tip: freze
 • Tip lucrare: hobby
 • Putere nominala (W): 400 W
 • Tensiunea de alimentare: 220 + 10%; V
 • Frecvența curentului de rețea: 50 + 5% Hz
Verifică prețul

Aparatul pentru gravat se folosește la scris litere, numere sau diferite forme în metal, lemn, plastic, sticlă sau ceramică, pentru gravarea ecusoanelor, bijuteriilor.Are formă ergonomică de instrument de scris cu mâner anti-alunecare. Viteza se reglează intre 8000-3000 rpm. Vârful de gravare cu durată lungă de viață este confecționat din metal. Consumul nominal de energie este de 400 W, tensiunea de alimentare fiind 220 + 10%; V. Diametrul maxim al mansoanei de prindere este de 3,2 mm. Modul de funcționare(pe termen scurt) este de 15/5 minute.

Aparat de pirogravat,Powermat PM-LOW-60

 • Încălzește foarte repede vârfurile până la o temperatură maximă de 275 grade.
 • Înclude, de asemenea, un suport pentru fierul de lipit / pistolul de căldură, datorită căruia puteți pune dispozitivul la distanță fără teamă.
 • Cuțitul atașat la set după încălzire va ușura tăierea materialelor diferite.
 • Este foarte ușor de folosit.
Verifică prețul

Pirografia este una dintre tehnicile de prelucrare a lemnului, în urma cărora obținem lucrări de lemn frumos decorate. Acest aparat din zona hobby poate fi folosit și de copii mai mari, dar și de adulți, pentru a grava pe lemn sau piele diferite modele sau pentru a scrie, având 18 capete, cât și multe alte accesorii incluse în cutia lui de depozitare. Se alimentează la priză și are un consum mic de curent electric, de doar 60W. Datorită folosirii aramei pentru a realiza capetele, acestea se încălzesc până la temperatura de funcționare foarte rapid. Setul include, de asemenea, un suport pentru fierul de lipit / pistolul de caldură, datorită caruia poți pune dispozitivul la distanță fără teamă.

Aparat electric de gravat metal, sticla, lemn, plastic, ceramica 13 W

 • Motor puternic
 • Utilizare pentru diferite suprafețe
 • Viteză mare 6000 Rpm
 • Reglare pe adâncime
 • Compact și ușor
Verifică prețul

Aparat electric de gravat și inscripționat metal, sticlă, lemn, plastic sau ceramică, putere 13 W. Produsul vine la pachet cu 2 șabloane și este foarte ușor de folosit, compact și versatil, putând fi folosit pe o gamă largă de materiale pe care le puteți grava sau inscripționa, după plac. Nivelul de adâncime al unei gravuri poate fi reglat cu ajutorul butonului dedicat de reglare, vârful de inscripționat este din carbura, viteza este de 6000 rotatii pe minut. Care este prima ta gravură pe care plănuiești să o faci?

Întrebări despre aparatele electric de gravat

Ce fel de materiale poți grava?

Aparatele de gravat sunt concepute pentru a prelucra abraziv diferite materiale și texturi, de la lemn, la metal și chiar piatră. La alegerea unui aparat de gravură va trebui să iei în considerare specificațiile tehnice de bază: model pentru amatori/hobby/profesionist, precum și detaliile de performanță (putere, precizie) și creativitate (accesorii de gravură incluse).

Se pot regla adâncimea dar și viteza de gravare?

Complexitatea unui aparat electric este determinată de producător, model și accesoriile incluse. Modelele complexe sunt prevăzute cu stilouri de grosimi diferite, care sunt utilizate la diferite temperaturi. În funcție de proiectele pe care dorești să le realizezi, orientează-te către cele care îți permit diversitatea lucrului.

Vine cu șablon?

Aparatele electrice de gravat, mai ales acele modele potrivite pentru proiecte mici, de casă, vin cu șabloane incluse în pachet. Aspect destul de important mai ales dacă ești începător ori n-ai pus încă mâna pe un astfel de aparat dar vrei să încerci.

Are și alte accesorii?

Cele mai multe aparate electrice de gravat sunt disponibile și cu alte accesorii, care îți vor fi de folos, fie că ești începător sau ai deja experiență în manevrarea acestui tip de dispozitiv. Exemplu: sârmă, șurubelniță, suport pentru depozitare și transport.

Cum se curăță?

Aparatele electrice de gravat nu necesită operațiuni complexe pentru întreținere și curățare. Cu toate acestea, dacă este nevoie să cureți aparatul, în special cea a vârfului, te poți ocupa doar când ești sigur: după ce te-ai asigurat că l-ai scos din priză.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Fierăstrău Sabie Pe Acumulator
Fierăstrău tip sabie cu acumulator pentru gospodari

Îți place să meșterești în jurul casei și ai nevoie de un fierăstrău electric bun? Te ajutăm să alegi cel mai bun fierăstrău sabie cu acumulator.

Cel Mai Bun Multimetru Digital cu Funcție de Osciloscop
Multimetru digital cu funcție de osciloscop

Multimetrul cu osciloscop te ajută să identifici rapid problemele aparatelor și a utilajelor și vei putea face depanările mult mai rapid.

Cea Mai Bună Centură de Scule și Unelte
Cea mai bună centură de scule și unelte

Lucrezi pe șantier și vrei să-ți faci viața mai ușoară? O centură de scule nu trebuie să lipsească de la brâul oricărui meșter profesionist.

Cel Mai Bun Capsator Electric de Mochetă / Tapițerie
Cel mai bun capsator electric pentru mochetă și tapițerie

Ai nevoie de un capsator electric care să te ajute în activitatea de zi cu zi? Poate ești montator de mochetă sau tapițer și cauți cel mai bun capsator electric.

Cel Mai Bun Set de Șurubelnițe de Precizie
Cel mai bun set de șurubelnițe de precizie

Dacă lucrezi în electronică sau pur și simplu îți place să faci mici reparații în casă, cu siguranță vei avea nevoie de o trusă de șurubelnițe de precizie. Le-am găsit pe cele mai mai bune.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe