De ce să-ți cumperi un pistol de lipit cu fludor?

Un pistolul de lipit cu fludor este o unealtă de mână utilizată la lipirile componentelor electronice. Există multe tipuri de ciocane de lipit disponibile pe piață. Ele sunt într-o varietate mare de dimensiuni și forme. Alegerea unui pistol de lipit care va fi utilizat pentru proiecte în electronică pentru lipirea și dezlipirea de pe plăcile de circuite este ușor de realizat, pentru că cel mai comun pistol este cel de 50 W și va dezvolta o putere de încălzire suficientă pentru orice fel de lipituri pe circuitele electronice.

De cele mai multe ori pistoalele de lipit cu fludor au o putere mai mare (între 40w si 60w) deci sunt puțin mai bune, pentru că, acestea vor aplica mai multă caldură la îmbinarea componentelor de integrat și va fi destul de puternic să asigure lipituri de componente mai mari, aplicând o putere mai mare pe suprafața componentelor mari care necesită o masă termală mai mare. Aceste pistoale de lipit sunt ieftine , în general și pot fi pornite/oprite foarte ușor, de la un buton, apoi se încălzesc destul de repede, deci ușor de folosit, plus că se și servisează rapid, fără mari bătăi de cap.

Cel mai bun pistol de lipit cu fludor

1. Honest EPTO BEST CHOICE

Pistolul electric de lipit Honest are o putere de 200 W și se alimentează la rețea de 230 V.
Pistolul beneficiază de manevrabilitate ușoară în diversele operații de lipire, prelucrare a materialelor moi și gravură în lemn prin reglarea în 3 trepte a temperaturii de lucru. În plus are LED pentru iluminarea suprafeței de lucru. Pistolul se livrează împreună cu 2 vârfuri de lipit sau gravat, o cutie de pastă decapantă, un tub de aliaj de lipit Ø 1.5 mm, o cheie fixă dar și o geantă pentru transport.

2. Pistol de lipit PREMIUM

Un pistol de lipit este un instrument util în orice casă, atunci când este nevoie de repararea circuitelor electronice care necesită precizie. Prezentul model este un pistol de lipit profesional electric, ce poate fi utilizat deopotrivă de profesioniști și amatori. Este ergonomic, ușor și compact, iar datorită puterii sale ridicate de 100 W și temperaturii mari de operare, pistolul topește adezivul de 2-3 ori mai rapid, comparativ cu pistoalele de lipit standard. Pistolul este creat pentru a lucra cu diferite puncte de topire și adezivi speciali. Așadar, temperatura ridicată este optimă atunci când lucrezi cu adezivi recomandați pentru a lipi metale, ceramica, materiale plastice, iar temperatura scăzută este potrivită pentru lucrul cu adezivi concepuți pentru îmbinarea materialelor textile și aranjamentelor florale. Grație declanșatorului ergonomic vei lucra performant, cu mai puțin efort. Designul este plăcut, carcasa este rezistentă la căldură, având amplasat și un LED, pentru a putea vedea cu precizie suprafața de lucru. Pachetul de achizițe conține și 5 vârfuri de rezervă.

3. Steinhaus Start LA BUGET

Pistol de lipit Steinhaus Start, PRO-PL100, 100W. Există acele momente în care trebuie să reparăm un cablu, să lipim contacte dezizolate sau să facem alte operațiuni care necesită folosirea unui pistol de lipit. Dacă vechiul tău pistol dă semne că a obosit, poți cumpăra acest model care se încălzește rapid, are bec de 0.5 W, vârful de lipit se poate schimba fără unelte, iar trusa cu care vine este foarte versatilă, putând păstra în ea toate materialele de care ai nevoie pentru viitoare operațiuni.

4. Pistol de lipit Chrome BL-CHR, 100 W

Acest pistol pistol de lipit are o putere maximă de 100W cu o tensiune de intrare de 230V AC ~ 50Hz. Ca acesorii incluse pistolul vine cu vârf, flux de lipit și sârmă de staniu. Pistolul lipește prin încălzire și este foarte ușor de folosit, ceea ce îl face foarte potrivit pentru micile treburi din gospodăria ta. Fie că e vorba de lucrări de decorațiuni, sau de lipit flori artificiale într-un spațiu special, ori pentru mici reparații casnice, proiecte DIY sau din carton, îl poți manevra cu ușurință.

5. Pistol de lipit in trusa Yato YT-8245 putere 180 W cu accesorii in valiza yt-8245

Pistolul de lipit cu transformator este utilizat pentru a conecta piesele metalice cu un liant cum ar fi cositor sau plumb. Carcasa pistolului este fabricată din plastic rezistent. Iluminarea cu led facilitează lucrul în condiții de lumină slabă.are o putere de 180W, vine cu 3 vârfuri de lipit, pastă decapantă, cheie de fixare dar și geantă pentru transportul facil al acestuia. Produsul este ușor de folosit și manevrat datorită formei dar și a greutății reduse de numai 1.5 kg, ceea ce îl face de mare ajutor în orice gospodărie.

6. Pistol de lipit Geko Premium G81215, 200 W, 220 V geanta transport

Acest pistol de lipit cu fludor face parte din gama premium, este dotat cu un motor de 200W și a fost conceput special pentru lucrările de tip hobby. Iar pentru ca totul să fie mai ușor acesta se alimentează la rețea. În plus, este extrem de ușor de manevrat, datorită formei sale ergonomice, se încălzește repede, are posibilitatea să reglezi temperatura și e bine construit. Se alimentează la rețea normală de curent și vine cu geantă pentru transportul facil. Cu ajutorul acestuia, hobby-urile tale pot fi puse ușor în aplicare.

7. Pistol Lipit Profesional Ciocan de Lipit Letcon 100W r2_0141

Acest pistol de lipit a fost proiectat astfel încât să poată fi utilizat atât de profesioniști cât și de amatori. Pistolul de lipit poate fi folosit continuu atunci când este conectat prin cablu la o sursă de alimentare de 240 V. Pentru a încărca lipiciul, doar îl introduceți în orificiul de intrare al pistolului și apăsați trăgaciul pentru controlul debitului de declanșare. Când lipiciul actual al pistolului a fost folosit și e necesar să reîncarcați, doar introduceți un alt lipici prin același proces anterior.

8. Pistol de lipit pentru electromontaj Polonia, 100 W, lampa iluminare

Acesta poate fi Tip A – pistol de lipit specializat pentru reparații precum și alte întrebuințări de uz casnic. Tip B – pentru conectarea cablurilor precum și a componentelor cu secțiune mare, utilizat în domeniul electromontajului. Tip C – prezintă posibilitatea de a selecta 2 trepte de putere, pentru asamblarea componentelor electronice.
Tip 4 – pistol de lipit de nouă generație cu corpul estetic și ergonomic, dotat cu o ansă durabilă, dar funcțională, de asemenea și cu ansele standard fără a schimba parametrii de lucru, specializat pentru utilizarea în ateliere datorită dimensiunii mici și greutății reduse.


Întrebări despre pistoalele de lipit cu fludor

Ce putere au ?

De obicei, pistoalele de lipit cu fludor au o putere între 60W și 250W. Cele mai întâlnite dintre acestea au, în schimb, puterea de 100 sau 130W. Puterea pistoalele de lipit fluctuează de la 60W la 250W, foarte rare fiind cele sub 60W sau peste 250W.

Au control al temperaturii ?

Pistoalele de lipit cu fludor nu au control al temperaturii. Trageți trăgaciul și fludorul se va rula de la alimentator la vârf. Triggerul poate ajusta cu precizie cantitatea de lipire care este alimentată pe vârf, iar temperaturile duale Hi / Low (30W / 60W) sunt proiectate pentru o funcționare convenabilă.

Care este mărimea vârfului ?

Pistoalele de lipit cu fludor se diferențiază, de la un model la altul, respectiv și mărimea vârfului diferențiază. Așadar, puteți găsi modele cu mărimea vârfului, care are de la câțiva milimetri la câțiva centrimetri, în dependență de modelul ales.

Care este forma vârfului ?

Pistoalele de lipit cu fludor sunt concepute pentru a putea lipi cu precizie. De aceea, vârfurile sunt ascuțite, astfel încât să obții performanța dorită. Unii furnizori asigură în pachetul de achiziție câteva vârfuri de schimb, însă le poți achiziționa ți separat, atunci când trebuie înlocuit.

Au sisteme de iluminare ?

Pistoalele de lipit cu fludor se diferențiază de la un model la altul, dar cel mai frecvent ele conțin sisteme de iluminare repartizate în: bec 0.5W pentru pistoalele simple, dar și LED pentru iluminarea suprafeței de lucru și LED iluminarea zonei de lucru, pentru cele electrice.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe