De ce să-ți cumperi un fierăstrău tip sabie pe acumulator?

Fierăstraiele tip sabie, asemănătoare după modul în care se mșică lama cu fierăstraiele pendulare, dar mult mai puternice și mai rezistente, sunt proiectate să secționeze materiale precum lemn, fibră de sticlă, plastic, rigips, tencuială sau chiar metal daca li se ascociaza accesoriul potrivit.
Pentru a-ți ușura munca este ideal să folosești un fierăstrău sabie cu motor foarte puternic de 1300 W pentru utilizările în condiții dificile. Un fierăstrău sabie foarte bun poate fi din gama Bosch.

De asemenea mai trebuie să ți cont și de fiabilitate și ergonomie când achiziționezi un astfel de aparat. Un mâner cu amortizor de vibrații și echilibrarea greutății este ideal pentru lucrul fără efort, iar cursa pendulară constantă oferă un avans rapid la debitare.

Fie că este vorba de debitarea celor mai diverse materiale de construcţii, scurtări de țevi, dezmembrarea mobilei vechi sau retezarea şi mărunţirea crengilor, ferăstrăul sabie reunește performanţele mari cu o multitudine de funcţiuni inovative, într-un ferăstrău universal de calitate, cu care se pot rezolva extrem de rapid şi sigur practic toate aplicaţiile din casă şi grădină.

Cel mai bun fierăstrău sabie pe acumulator

1. DeWalt PREMIUM

Fierăstrăul sabie cu acumulatori DeWalt face parte din gama de scule electrice profesionale, pe care îl vei utiliza facil, întrucât schimbarea pânzelor de tăiere se face rapid și fără cheie. Este prevăzut cu frână electronică, ce va bloca rapid utilajul, astfel că asigură siguranța crescută în utilizare. Poți regla viteza de lucru direct din întrerupător pentru a adapta tăierea în funcție de materialul pe care îl prelucrezi. Talpa de tăiere poate fi reglată în 4 poziții diferite, ce garantează stabilitatea ridicată, iar partea de sus a tălpii de lucru pivotante este deschisă, iar vizibilitatea asupra lamei este maximă. Va fi nevoie să achiziționezi separat acumulatorii și stația de încărcare, întrucât nu toți furnizorii nu le livrează cu fierăstrăul. Greutatea redusă (2.7 kg), mânerul și manșonul confecționate din cauciuc asigură confortul sporit în timpul operării.

Opțiuni cheie
 • Asigură o siguranță crescută în utilizare datorită frânei electronice ce oprește rapid utilajul;
 • Viteza de lucru poate fi reglată direct din întrerupător pentru tăiere eficientă în funcție de materialul de prelucrat;
 • Sistemul rapid de schimbare a pânzelor crește productivitatea;
 • Talpa de tăiere poate fi reglată în 4 poziții diferite ce îi asigură o stabilitate ridicată;
 • Partea de sus a tălpii de lucru pivotante este deschisă, astfel vizibilitatea asupra lamei este maximă.

2. Bosch Professional BEST CHOICE

Fierăstrău electric sabie GSA Bosch Professional are un motor cu puterea de 1100 W și sistem de prindere SDS Bosch care permite schimbarea rapidă și confortabilă a pânzelor de fierăstrău. Destinat pentru tăieri cu opritor fix în lemn, material plastic, metal și materiale de construcții. Pentru țevile metalice adâncimea de tăiere este de 20 mm. Este dotat cu LED-uri intregrate care oferă o vizibilitate crescută asupra pieselor de lucru și are carcasa acoperită cu cauciuc pentru o prindere sigură. Setul conține accesoriile: 2 pânze coadă de vulpe S 2345 X valiza panză pentru metal S 123 XF.

Opțiuni cheie
 • Este dotat cu LED-uri intregrate;
 • Poate tăia lemn, material plastic, metal și materiale de construcții;
 • Are sistem de prindere SDS Bosch care permite schimbarea rapidă și confortabilă a pânzelor;
 • Mânerul este confecționat din materiale care asigură prinderea confortabilă în orice poziţie;
 • Are o greutate de numai 3,5 kg.

3. Bosch KEO LA BUGET

Cu ajutorul acumulatorui Li-Ion integrat de 10.8 V pentru performanțe ridicate de lucru, ferăstrăul Bosch KEO nu se autodescarca, fară efect de memorie. Întotdeauna gata de utilizare. Ca și funcții putem menționa: forma să ergonomică pentru manevrabilitate sporită, posibilitatea de schimbare ușoară a pânzei de ferăstrău pentru diferite lucrări de tăiere din grădina, frâna cu reacție rapidă și apărătoare de mână pentru un plus de siguranță cu care este dotat aparatul, dar și pânza de ferăstrău de calitate elvețiană pentru tăieri precise și curate cu un diametru de până la 80 mm

Opțiuni cheie
 • Formă ergonomică pentru manevrabilitate sporită.
 • Schimbare ușoară a pânzei de ferastrău pentru diferite lucrări de tăiere din gradină.
 • Frână cu reacție rapidă și apărătoare de mână pentru un plus de siguranță.
 • Încărcare simplă cu ajutorul cablului de încărcare practic "de telefon mobil".
 • Zăvorul de siguranță împiedică pornirea accidentală.

4. Fierastrau sabie cu acumulator 18V X-Series KD1753 Acumulator 2000 mAh Li-Ion 18 V

X-Series KD1753 al KRAFT & DELE este un dispozitiv de înaltă clasă conceput nu numai pentru entuziaști DIY, ci și pentru profesioniști. Ferăstrăul cu acumulator este ideal pentru tăierea lemnului, a metalelor neferoase și a materialelor plastice folosind lama potrivită. Dispozitivul este fabricat din aluminiu și material plastic de înaltă calitate, acoperit în mare parte cu un material din cauciuc HIGH GRIP,garantând o aderentă sigură în toate condițiile. Ferăstrăul are sigurantă împotriva functionării accidentale, garantându-ne siguranță utilizării și protecția împotrivă utilzarii de către copii.

Opțiuni cheie
 • Este ideal pentru tăierea lemnului, a metalelor neferoase și a materialelor plastice;
 • Are o greutate de numai 1,33 kg (fără baterii);
 • Este fabricat din aluminiu și material plastic de înaltă calitate;
 • Fierăstrăul are protecție împotriva utilzării de către copii;
 • Placa de bază (picior) are o reglare a unghiului, permitând funcționarea în condiții mai dificile.

5. Fierestrau tip sabie Raider RDP-SRS20 Solo, lama 22 mm, functie pendulare, 1,33 kg

Fierestrăul de tip sabie Raider RDP-SRS20 Solo este o unealtă electrică profesională, robustă și rezistentă, care permite debitarea rapidă și precisă a plăcilor din lemn, PAL, MDF, aluminiu sau oțel, cu ajutorul lamei de 22 de mm. Deține o capacitate de tăiere în lemn este de 100 mm, în aluminiu de 20 mm, iar în oțel de 6 mm, și dispune de funcția de schimbare rapidă a lamei, pentru a trece ușor de la un tip de material la altul. Vine cu garanție inclusă, însă acumulatorul și încărcătorul se comercializează separat.

Opțiuni cheie
 • Permite debitarea rapidă și precisă a plăcilor din lemn, aluminiu și oțel.
 • Asigură o tăiere precisă.
 • Unealtă robustă și rezistentă.
 • Dispune de funcție de schimbare rapidă a lamei.
 • Ușor de utilizat.

6. Ferastrau tip sabie Black Decker 18V

Pentru diferite lucrări prin casă sau chiar prin grădină fierăstrăul tip sabie Black Decker poate fi soluția ideală. Fierăstrăul dispune de un mâner cauciucat anti-alunecare, care oferă confort atunci când este utilizat. Poate fi utilizat pentru tăierea și îngrijirea arbuștilor precum și pentru tăierea lemnului, metalului sau plasticului. În funcție de materialul ce se dorește a fi tăiat este necesară achiziționarea pânzelor corespunzătoare. Schimbarea pânzei se poate face fără cheie, ușor și rapid.

Opțiuni cheie
 • Poate fi utilizat pentru tăierea și îngrijirea arbuștilor precum și pentru aplicații de tăiere a lemnului, metalului sau plasticului;
 • Are mâner cauciucat anti-alunecare;
 • Schimbarea lamei se poate face fără cheie, ușor și rapid;
 • Are sistem de blocare cu arc al acumulatorului glisant;
 • Se poate folosi cu lame de 15cm.

7. Fierastrau sabie cu acumulator Worcraft CSS-S20Li, 3000 RPM, 20V, 4000 mAh

Deoarece taie orice material fierăstrăul sabie cu acumulator de la Worcraft CSS-S20Li poate fi alegerea ideală pentru tine. Îl poți folosi atât în interiorul casei pentru diferite lucrări - cum ar fi demontarea tocurilor de la ferestre sau uși sau tăierea țevilor de cupru/PPR la fața peretelui, cât și la exterior - cum ar fi tăierea unei rădăcini care nu poate fi scoasă de la nivelul pământului. Față de un fierăstrău pendular, fierăstrăul sabie prezintă avantajul de a putea tăia cu pătrundere directă. Acest lucru fiind permis numai în materiale moi precum lemnul, gips-cartonul sau altele similare.

Opțiuni cheie
 • Ideal pentru tăiere materiale lemnoase şi materiale metalice;
 • Adâncime de tăiere lemn: 80 mm;
 • Adâncime de tăiere metal: 20 mm;
 • Adâncime de tăiere oțel: 10 mm;
 • Mâner arcuit ergonomic.

8. Fierastrau sabie cu 1 acumulator Bosch - AdvancedCut 18, Li-Ion, 18 V, 2.5 Ah

Fierăstrăul sabie Bosch cu un acumulator (AdvancedCut 18, Li-Ion, 18 V, 2,5 Ah) este conceput pentru a efectua facil tăieturi cu mâna liberă, pentru treburi casnice sau în grădină. Tehnologia inclusă (NanoBlade) asigură o tăiere ușoară, fără vibrații, iar sistemul SDS îți permite să schimbi rapid, sigur și simplu pânzele de fierăstrău. Fierăstrăul este perfect pentru tăierea rapidă cu mâna liberă următoarele materiale: lemn, materiale lemnoase, materiale plastice. De asemenea, nu este nevoie de întreținere: pânzele fierăstrăului nu au nevoie de ascuțire, tensionare sau ungere cu ulei. Este portabil, grație alimentării fără cablu, astfel că vei avea libertatea de mișcare și dispune de cârlig de suspendare pentru depozitarea facilă într-un atelier de lucru, debara etc.

Opțiuni cheie
 • Tehnologia NanoBlade asigură o tăiere uşoară, fără vibraţii;
 • Pânzele nu necesită întreţinere: nu este necesară ungerea cu ulei, ascuţirea sau tensionarea;
 • Sistemul SDS permite schimbarea rapidă şi uşoară, fără cheie, a pânzei;
 • Putere suficientă pentru efectuarea tăieturilor cu mâna liberă în casă sau în grădinăș
 • Ideal pentru tăiere rapidă în materiale lemnoase şi materiale plastice.

Întrebări despre fierăstraiele sabie pe acumulator

Fierăstrăul sabie se poate folosi și în timpul încărcării?

Deoarece acumulatorul fierastrăului sabie este detașabil, putând fi încărcat numai în stația de incărcare compatibilă (furnizată odată cu aparatul), folosirea în timpul încărcării nu se poate realiza. Cu toate acestea, după circa 5 minute de încărcare se poate folosi pentru 1-2 tăieri.

Ce tipuri de materiale poți tăia cu fierăstrăul sabie?

Cu fierăstrăul sabie se poate tăia o multitudine de materiale precum lemn, fibră de sticlă, plastic, rigips, tencuială sau chiar metal dacă li se ascociază accesoriul potrivit. Este ideal pentru aplicații de tăiere în jurul casei, cum ar fi tăierea țevilor vechi sau diverse tăieri în grădină.

Ce lungime are pânza fierăstrăului sabie?

În funcție de materialul pe care dorești să îl debitezi, sunt disponibile mai multe tipodimensiuni de pânze pentru tăiat:
- pentru lemn și plastic (și o adâncime maximă de tăiere de 65mm) se folosesc pânze de până la 240 mm;
- pentru metal (și o adâncime maximă de tăiere de 55mm) se folosesc pânze de până la 230 mm.

Există o pânză de tăiat universală?

Există pânze de tăiat pentru diferite aplicații. Astfel vei găsi atât pânze pentru lemn, pânze pentru metal, cât și pânze combinate - lemn și metal. Acestea din urmă sunt mai practice când ai, de exemplu, de tăiat obiecte de lemn încastrate (tocuri de ferestre sau uși).

Cu pânza de tăiat lemn poți tăia și metal?

Seturile de pânze sunt disponibile pentru tăieri în lemn, gips carton, plastic, fibră de sticlă sau metal, în funcție de tipul de lucrării. Există totuși, și pânze pentru lucrări combinate lemn și metal. De asemenea, există și pânze flexibile pentru tăieri la nivel.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe