De ce să-ți cumperi un container de compost?

De ce să-ți cumperi un container de compost? Ce este compostul de fapt? Compostul este un material organic care se poate folosi drept fertilizant pentru grădină. Acesta este realizat cu ajutorul resturilor de la bucătărie, a ierbii tunse, frunzelor și a altor materiale organice, care în urma procesului microbial, se transformă în fertilizant organic. Acest proces a fost folosit de secole de către grădinari pentru a crește materia organică din sol, înbunătățindu-i funcțiile și proprietățile fizice și chimice ale substratului.

De cele mai multe ori, resturile vegetale sunt aruncate la rampa de gunoi sau arse. Aceste procedee sunt poluante pentru mediul înconjurător, deoarece eliberează dioxid de carbon și poluează aerul, solul și pânza de apă freatică. Dacă ești interesat de mediul înconjurător și de a avea grijă de acesta, pentru a putea să se bucure și copii tăi de el, dar și de a avea o grădină mai performantă și mai rodnică, un container de compost este exact ceea ce avea nevoie gospodăria ta!

Cele mai bune compostoare de grădină

1. Pubelă compost 1200L PREMIUM

Pubela pentru compost este realizată din polipropilenă izolatoare de culoare neagră, are o capacitate de 1200 de litri și este complet pliabilă pentru o depozitare ușoară. Pubela dispune de două deschideri: un capac rabatabil pentru depozitarea de deșeuri și o ușă de pe partea frontală pentru a facilita descărcarea sau îndepărtarea compostului. Thermolenul, adăugat în timpul procesului de fabricare a peretelui lateral, facilitează o creștere a temperaturii interioare pentru o descompunere mai rapidă a deșeurilor.

2. Keter Eco 470 L BEST CHOICE

Compostorul negru Keter Eco 470 L, reprezintă soluția ideală pentru iubitorii de grădina, care din grijă pentru mediul natural transformă deșeurile casnice sau cele din grădina în fertilizator pentru plante, având totodată grijă pentru mediul natural.
Acesta este realizat din materiale reciclate, care pot fi ulterior, la randul lor, procesate. Construcția compostorului este una stabilă, cu un proces de asamblare cât se poate de ușor, oferind atât un capac cu închidere în partea superioară, cât și o ușiță pentru golire, în partea frontală.

3. Compostor 400L LA BUGET

Compostorul negru Strend Pro Evogreen, 400L, este ideal pentru a transforma deșeurile menajere și cele de grădină în fertilizator natural. Construcția acestuia este una simplă dar practică: Oferă acces convenabil la compostul finit prin ușa glisantă din partea inferioară a acestuia, iar în partea superioară este prevăzut cu un capac de dimensiuni mari pentru o încărcare ușoară. În plus, pereții sunt prevăzuți cu orificii pentru un debit de aer continuu, iar datorită greutății sale scăzute, la doar 6,63 kg, acesta devine ușor de transportat și de instalat.

4. Compostor maro cu baza Keter 340 L

Compostorul maro cu bază Keter 340 L, este construit cu o trapă specială în partea de jos a acestuia, care permite accesul la fertilizator, fără a deschide capacul superior, care, la rândul sau, se închide foarte bine, ceea ce nu permite ieșirea mirosurilor neplăcute. Compostorul îmbină utilul cu plăcutul, fiind fabricat din polipropilenă, rezistentă la raze UV și intemperii, care nu putrezește și nu se decolorează, toate acestea sub formă unei împletituri, ce seamănă cu rattanul natural împletit, oferind astfel un aspect de lemn natural.

5. Compostor negru Keter Eco 320 L

Compostorul negru Keter Eco 320 L, este alegerea ideală pentru a composta resturi din bucătărie (fructe, legume, praf de la curațarea locuinței etc.) sau deșeuri vegetale din grădina (frunze uscate, iarbă, resturi de flori etc). Acesta transformă deșeurile casnice și din grădina în compost pentru plante, având totodată grijă pentru mediul natural. Compostorul este realizat din materiale reciclate, se asamblează ușor, și oferă o construcție foarte stabilă, fiind excelent atât pentru grădini mari, cât și pentru curți mai mici.

6. Compostor de grădină, maro, 60 x 60 x 83 cm, 300 L

Compostorul de grădină cu aspect de ratan poate fi opțiunea perfectă pentru a colecta deșeuri organice, precum frunze, buruieni și iarbă lăsată în urma tunderii gazonului. Recipientul este fabricat din plastic, fiind rezistent la raze UV și intemperii, având un corp ușor și un aspect îngrijit. Capacul superior, împărțit în două pentru o irigare și ventilație optimă oferă un nivel optim de compostare. Compostorul pătrat este foarte practic pentru reciclare și se potrivește perfect în orice grădină.


Întrebări despre compostoarele de grădină

Compostoarele de grădină au capac?

Din ce materiale sunt făcute compostoarele de grădină?

Compostoarele de grădină pot fi realizate din materiale reciclate / ecologice, sau pot fi construite din diverse tipuri de plastic și/sau aliaje. În general, compostoarele de grădină sunt construite din polietilenă, fiind atât ușoare, dar și durabile.

Ce capacitate au compostoarele de grădină?

Compostoarele de grădină cu capac inclus, pot veni în diferite forme și capacități. De aceea, un bun compostor de grădină trebuie ales inclusiv în funcție de spațiul disponibil din gospodărie, iar cel mai mic compostor are o capacitate în jur de 50 litri.

Ce resturi menajere pot fi compostate într-un compostor de grădină?

Compostoarele de grădină sunt ideale pentru atunci când vrei să scapi de resturi menajere precum mâncare, frunze, iarbă sau alte alimente organice. Avantajul constă în faptul că vei putea crea ulterior compost pentru a vertiliza grădina proprie.

Cât de grea este o ladă compostoare de grădină?

În general, o ladă compostoare de grădină este destul de ușoară și nu va depăși câteva kilograme (1-5 KG). Situația se schimbă când aceasta este plină, de aceea, este recomandat să alegi un loc permanent unde aceasta să fie așezată, fără a fi nevoie ulterior să încerci să o muți.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe