Cel Mai Bun Compostor Ecologic de Grădină

Compostor ecologic de grădină

Modificat la 20 aprilie 2022
Articol evaluat de 69 ori:
Pagină realizată de:
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto

De ce să-ți cumperi un container de compost?

De ce să-ți cumperi un container de compost? Ce este compostul de fapt? Compostul este un material organic care se poate folosi drept fertilizant pentru grădină. Acesta este realizat cu ajutorul resturilor de la bucătărie, a ierbii tunse, frunzelor și a altor materiale organice, care în urma procesului microbial, se transformă în fertilizant organic. Acest proces a fost folosit de secole de către grădinari pentru a crește materia organică din sol, înbunătățindu-i funcțiile și proprietățile fizice și chimice ale substratului.

De cele mai multe ori, resturile vegetale sunt aruncate la rampa de gunoi sau arse. Aceste procedee sunt poluante pentru mediul înconjurător, deoarece eliberează dioxid de carbon și poluează aerul, solul și pânza de apă freatică. Dacă ești interesat de mediul înconjurător și de a avea grijă de acesta, pentru a putea să se bucure și copii tăi de el, dar și de a avea o grădină mai performantă și mai rodnică, un container de compost este exact ceea ce avea nevoie gospodăria ta!

Cele mai bune compostoare de grădină

Premium

Pubelă compost 1200L

Pubela dispune de două deschideri: un capac rabatabil pentru depozitarea de deșeuri și o ușă de pe partea frontală pentru a facilita descărcarea sau îndepărtarea compostului. Thermolenul, adăugat în timpul procesului de fabricare a peretelui lateral, facilitează o creștere a temperaturii interioare pentru o descompunere mai rapidă a deșeurilor.
Verifică prețul

Pubela pentru compost este realizată din polipropilenă izolatoare de culoare neagră, are o capacitate de 1200 de litri și este complet pliabilă pentru o depozitare ușoară.

Cel mai bun

Compostor negru Keter Eco 320 L

Acesta transformă deșeurile casnice și din grădina în compost pentru plante, având totodată grijă pentru mediul natural. Compostorul este realizat din materiale reciclate, se asamblează ușor, și oferă o construcție foarte stabilă, fiind excelent atât pentru grădini mari, cât și pentru curți mai mici.
Verifică prețul

Compostorul negru Keter Eco 320 L, este alegerea ideală pentru a composta resturi din bucătărie (fructe, legume, praf de la curațarea locuinței etc. ) sau deșeuri vegetale din grădina (frunze uscate, iarbă, resturi de flori etc).

la buget

Compostor 400L

Construcția acestuia este una simplă dar practică: Oferă acces convenabil la compostul finit prin ușa glisantă din partea inferioară a acestuia, iar în partea superioară este prevăzut cu un capac de dimensiuni mari pentru o încărcare ușoară. În plus, pereții sunt prevăzuți cu orificii pentru un debit de aer continuu, iar datorită greutății sale scăzute, la doar 6,63 kg, acesta devine ușor de transportat și de instalat.
Verifică prețul

Compostorul negru Strend Pro Evogreen, 400L, este ideal pentru a transforma deșeurile menajere și cele de grădină în fertilizator natural.

Outsunny Compostor Casnic de Gradina si de Balcon Rotativ 71x64x92cm

  • Robust
  • Durabil
  • Rezistent
  • 2 compartimente
  • Ventilație optimă
Verifică prețul

Acest compostor casnic este împărțit în 2 compartimente. În acest fel poți lăsa compostul să fermenteze într-un compartiment și vei putea continua să îl umpli pe celălalt cu deșeuri și materiale organice. Sistemul rotativ îți permite să îl rotești pe axa orizontală la 360°, astfel încât conținutul se va mesteca fără a fi nevoie să îți folosești mâinile. Are o capacitate de 160 l și 8 găuri de aerisire pe fiecare parte pentru a permite circulația oxigenului și pentru a favoriza procesul de fermentare.

vidaXL Compostor de grădină din șipci, 80x50x100 cm, lemn pin tratat

Acest produs are un design de șipci pentru a asigura o bună circulație a aerului pentru procesul de compostare pentru a transforma deșeurile organice în compost care este bogat în nutrienți. Acesta este fabricat din lemn de pin masiv, ecologic. Lemnul de pin este unul extrem de durabil datorită faptului că este tratat. Este rezistent la intemperii și rezistă la procesul de putrezire.
Verifică prețul

În orice grădină ai nevoie de un compostor de grădină. Prin intermediul acestuia poți recicla mai ușor și se va potrivi în mod natural oricărei grădini.

Compostor de gradina, 650 L, negru

  • Stabil
  • Rezistent
  • Formă specială
  • Mâner confortabil
  • Ușă detașabilă
Verifică prețul

Acest compostor de grădină nu ar trebui să lipsească din gospodăria ta. Forma sa specială asigură o circulație uniformă a aerului, permițând irigarea compostului și accelerând procesul de descompunere. Compostorul este echipat cu un capac simplu care protejează conținutul de donatori și vânturi puternice. De asemenea, mânerul confortabil îți va fi de ajutor în momentul în care vei dori să muți compostorul pe o nouă poziție. Instalarea acestuia se realizează foarte ușor, fără nici un instrument.

Întrebări despre compostoarele de grădină

Compostoarele de grădină au capac?

Compostoarele sunt soluția perfectă pentru cei ce au grijă de mediul înconjurător și pentru grădinarii care apreciază un fertilizator natural. Acestea protejează interiorul de diferiți factori externi și pastrează mirosurile neplăcute înăuntru, iar pentru asta au capace care se închid foarte bine.

Din ce materiale sunt făcute compostoarele de grădină?

Compostoarele de grădină pot fi realizate din materiale reciclate / ecologice, sau pot fi construite din diverse tipuri de plastic și/sau aliaje. În general, compostoarele de grădină sunt construite din polietilenă, fiind atât ușoare, dar și durabile.

Ce capacitate au compostoarele de grădină?

Compostoarele de grădină cu capac inclus, pot veni în diferite forme și capacități. De aceea, un bun compostor de grădină trebuie ales inclusiv în funcție de spațiul disponibil din gospodărie, iar cel mai mic compostor are o capacitate în jur de 50 litri.

Ce resturi menajere pot fi compostate într-un compostor de grădină?

Compostoarele de grădină sunt ideale pentru atunci când vrei să scapi de resturi menajere precum mâncare, frunze, iarbă sau alte alimente organice. Avantajul constă în faptul că vei putea crea ulterior compost pentru a vertiliza grădina proprie.

Cât de grea este o ladă compostoare de grădină?

În general, o ladă compostoare de grădină este destul de ușoară și nu va depăși câteva kilograme (1-5 KG). Situația se schimbă când aceasta este plină, de aceea, este recomandat să alegi un loc permanent unde aceasta să fie așezată, fără a fi nevoie ulterior să încerci să o muți.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Set Complet de Ustenstile pentru Grătar
Seturi de ustensile de calitate pentru grătare în aer liber

Îți face plăcere să pregătești grătarul și vrei să prepari cele mai bune fripturi pentru prietenii care se adună la tine? Fii profesionist și ia-ți un set de ustensile de calitate.

Cele mai bune aparate pentru curățatul și spălatul terasei (lemn, gresie sau pavaj)
Aparate cu presiune pentru curățatul si spălarea terasei

Aparatul cu presiune cu mod special de terasă iți e de ajutor prin toată curtea nu doar pentru terasă. Pavaje, garduri, balustrade de ciment sau chiar mașina, toate pot fi curățate cu aceste aparate.

Foarfece și Fierăstraie Telescopice Bune pentru Grădinărit
Foarfece și fierăstraie telescopice pentru curățat crengile pomilor la înălțime

Vrei să tai crengile de până la 2-3m înălțime ușor și fără scară? Foarfeca sau fierăstrăul telescopic te poate ajuta. Grădinarii moderni folosesc tehnologie modernă. Ești unul dintre ei?

Cel Mai Bun Rezervor de Apă de Ploaie
Cel mai bun rezervor de apă de ploaie

Captează gratuit apa de ploaie într-un rezervor dedicat. Poți face economii serioase folosindu-o ulterior la udat grădina, spălat mașina etc.

Cel Mai Bun Leagăn de Exterior Pentru Copii
Cel mai bun leagăn de exterior pentru copii

Stai departe de un parc și ai spațiul necesar instalării unui leagăn în grădina proprie? Nu mai aștepta! Copilul tău se va putea bucura de datul în leagăn oricând vrea.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe