Cel Mai Bun Grătar pe Gaz de Terasă / Grădină

Cel mai bun grătar pe gaz cu reglarea temperaturii

Modificat la 21 aprilie 2022
Articol evaluat de 106 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor

Spune adio cărbunilor și murdăriei. Alege un grătar pe bază de gaz.

Dacă ești un pasionat al grătarelor și în general al meselor cu prietenii, atunci cu siguranță te-ar ajuta un grătar pe bază de gaz. Este foarte ușor de folosit fiindcă se alimentează ușor la orice sursă de gaz însă principalul avantaj este acela că nu mai produce atâta murdărie ca unul clasic ce funcționează cu lemne și cărbuni. Cu o simplă apăsare a unui buton și deschiderea unui robinet de gaz, ai la îndemână o sursă de caldură rapidă și ușor controlabilă. Aprinderea este rapidă, nefiind nevoie de brichete, cutii de chibrite, vreascuri și hârtii pentru a porni focul pe care să încingi cărbunii (după care va trebui să aștepți o vreme), indiferent de vremea de afară.

Pe lângă faptul că este foarte ușor de folosit, majoritatea grătarelor pe bază de gaz au arzătoare pe care le poți regla individual. Un mare plus dacă te gândești că poți găti în același timp un sos pentru friptura delicioasă dar și o garnitură, toate necesitând temperaturi diferite de gătire. Mai mult, majoritatea au spațiu suficient de pregătire a grătarulu dar și accesorii.

Cele mai bune grătare pe bază de gaz

Cel mai bun

Landmann 12736

 • Termometru integrat
 • Capac de protecție
 • Spațiu de depozitare
 • 3 arzătoare de 3.2kw
 • Se poate muta cu ușurință
Verifică prețul

Anotimpul cald se apropie și parcă nu este vară cu adevărat fără un gratar în curte, gradină sau terasă. Acest grill de grădină cu gaz este dotat cu 3 arzătoare și cu un spațiu de gătit spulimentar pe cele 2 laterale. Grillul poate să prepare până la 10 porții de alimente în mai puțin de 20 de minute, confirmând astfel utilitatea. Grătarul are un termometru în capac pentru control optim al temperaturii de gătire, iar protecția arzatoarelor este din aluminiu pentru o securitate sporită. Un alt mare avantaj îl reprezintă dulapUl cu 2 uși pentru depozitarea buteliei de gaz sau a ustensilelor.

Premium

Kingsville XL grătar combinat

 • Practic
 • Design modern
 • Util
 • Simplu de curățat
 • Rezistent
Verifică prețul

Este un grătar într-un design deosebit pentru carne, legume și având integrat și un cuptor din oțel inoxidabil pentru pizza de cea mai înaltă calitate. Are cinci arzătoare principale fiecare din oțel inoxidabil. Este foarte practic, având un spațiu de depozitare pentru o sticlă de gaz și o măsuță pentru mâncare și tacâmuri și te ajută să economisești spațiu. Acesta distribuie uniform căldura, având pereți dubli cu termometre integrate. Grătarul se poate regla pe 6 niveluri de înălțime și are și o tavă pentru ulei detașabilă.

la buget

Grillchef

 • Putere 5 kW
 • 2 trepte de încălzire
 • Destinat unui număr de 8 persoane
 • Grătarul și suportul de grătar sunt cromate
 • Fereastră în capac
Verifică prețul

Când vorbim de grătarele pe gaz disponibile vom vedea că există o multitudine de opțiuni, însă acest aparat este perfect pentru o familie de 3-4 persoane. Grătarul pe gaz are un arzător reglabil pentru un control optim al temperaturii de gătit pentru a putea realiza diferite tipuri de preparate. Este dotat cu rafturi laterale pentru ca pregătirea grătarului să fie cât mai ușoară și roti pentru a fi transportat la fel de ușor. În plus este mult mai ușor de curățat neavând cenușă de aruncat dar e important și faptul că o butelie cu gaz ține mai mult decât un sac de cărbuni.

Gratar gaz Triton Landmann, 3 arzatoare x 3.5 kw, arzator lateral 2 kw,suprafata de gatit fonta 65x45cm,PTS system

 • Realizat din inox
 • 3 arzătoare de 3.5 kW
 • Arzător lateral de 2 kW
 • Suprafață de gătit din fontă
 • Echipat cu termometru
Verifică prețul

Pentru orice împătimit al cărnii bine gătite, grătarul pe gaz Triton Landmann reprezintă achiziția perfectă. Grătarul dispune de 3 arzătoare, fiecare având o putere de 3,5 kW și o suprafață totală de gătit, realizată din fontă, având dimensiunile 65 x 45 cm. De asemenea, la baza grătarului se află un dulap cu două uși în care poți depozita ustensilele necesare în timpul gătirii și alte lucruri care trebuie să îți fie la îndemână. Un mare avantaj pe care îl are acest grătar este faptul că are roți pentru a-i ușura deplasarea.

Gratar pe gaz Char-Broil Convective 210B, 2 arzatoare din inox, gratare din fonta

 • Compact
 • 2 arzătoare cu aprindere electronică individuală
 • Rafturi de lucru suplimentare, detașabile
 • Termometru montat în capac
 • Tavă de colectare a grăsimii
Verifică prețul

Grătarele din fontă sunt perfecte dacă vrei ca alimentele să aibă pe ele urmele specifice de frigere pe grătar, plus că sunt și ușor de curățat. Grillul include tava de colectare a grâsimii și aprinderea electronică. Grătarul este destinat unui număr de maxim 8 persoane, însă cele două trepte de încălzire îl fac foarte versatil și ușor de utilizat în gătirea a mai multor tipuri de mâncare. Atât grătarul cât și suportul de grătar sunt cromate și foarte bine realizate. Aparatul dispune de o fereastră în capac pentru vizualizarea alimentelor în timpul coacerii.

Grătar din oțel pentru exterior NDERS Chicago 3, negru

 • Poți regla temperatura.
 • Are un spațiu pentru depozitare.
 • Prezintă roți pentru deplasare mai ușoară.
 • Are și suprafețe laterale pentru lucru.
 • Are integrată tavă de scurgere care este detașabilă.
Verifică prețul

Cu ajutorul grătarului îți vei aduce abilitățile culinare la un cu totul alt nivel. Acesta are o aprindere tip Piezo, fiind foarte ușor de aprins și are grila de încălzire din oțel inoxidabil, prezentând trei părți care asigură prepararea uniformă a legumelor sau a cărnii. Are un termometrul integrat, dar și o tavă de scurgere care este detașabilă, acestea fiind, de asemenea, foarte practice, aici putând include și rafturile de depozitare. În plus, prezintă patru roți din plastic care ușurează deplasarea grătarului.

Întrebări despre grătarele pe bază de gaz

Cum se curăță aceste grătare?

La fel ca cele tradiționale. Lăsați arzătoarele să ardă la maxim pentru 15 minute, cu capacul închis, după care majoritatea resturilor vor arde și se vor transforma în cenușă. După aceea, grill-ul se poate scoate, iar cu o perie de sârmă, se va curăța în totalitate.

Aceste grătare funcționează și cu butelii?

Da, majoritatea grătarelor cu gaz, funcționează cu gaz lichefiat (propan/butan), cu butelii reîncărcabile de gaz de 11.5 KG. Unele modele pot folosi alte tipuri de butelii, de aceea, este important de citit manualul de folosință și respectate recomandările producătorului.

Grătarul poate fi mutat cu ușurință?

Având în vedere că grătarele pe bază de gaz sunt niște obiecte destul de voluminoase și poate puțin cam grele, în funcție de model, teoretic un grătar se poate muta destul de ușor, dacă acesta are roți ori un alt sistem care îi asigură o ușoară mobilitate.

Dacă îl țin în aer liber este rezistent la ploaie?

În funcție de model și preț, majoritatea grătarelor pe bază de gaz sunt rezistente la apă și intemperii, deoarece acestea sunt tratate cu o vopsea (si/sau lac) special anti coroziune. Însă, în timp, culoarea poate să fie afectată, ștergându-se sau apărând urme de coroziune.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Sistem de Răcire Terasă cu Ceață
Cel mai bun sistem de răcire terasă cu ceață

Vrei să-ți petreci zilele călduroase de vară pe terasă și să nu te deranjeze căldura? Cumpără și instalează-ți un sistem de răcire pe bază de ceață.

Cel Mai Bun Aspersor Tip Oscilant
Cel mai bun aspersor tip oscilant

Te gândești să-ți instalezi un sistem de irigare pe bază de aspersoare? Alege unul oscilant pentru a acoperi o suprafață mai mare de gazon.

Cel Mai Bun Compostor Ecologic de Grădină
Compostor ecologic de grădină

Tranformă resturile menajere în compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ natural pentru grădina ta. Cumpără un container de compost ecologic.

Cel Mai Bun Prelungitor cu Tambur și Termosiguranță
Cel mai bun prelungitor cu tambur și protecție

Ai nevoie de un prelungitor lung dar care să fie ușor de manevrat și păstrat? Prelungitorul cu tambur și termosiguranță îți oferă toate aceste lucruri.

Cel Mai Bun Încălzitor Electric Vertical pentru Terasă
Încălzitoare electrice verticale pentru terasă

Vrei să-ți petreci serile de vară afară pe terasă chiar și atunci când temperatura scade sub 20 grade? Încălzitoarele electrice verticale au un design plăcut și un îți oferă toată căldura de care ai nevoie.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe