Cel Mai Bun Grătar pe Gaz de Terasă / Grădină

Grătare pe gaz cu reglarea temperaturii pentru profesioniști

Modificat la 16 octombrie 2021
Articol evaluat de 106 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor

Spune adio cărbunilor și murdăriei. Alege un grătar pe bază de gaz.

Dacă ești un pasionat al grătarelor și în general al meselor cu prietenii, atunci cu siguranță te-ar ajuta un grătar pe bază de gaz. Este foarte ușor de folosit fiindcă se alimentează ușor la orice sursă de gaz însă principalul avantaj este acela că nu mai produce atâta murdărie ca unul clasic ce funcționează cu lemne și cărbuni. Cu o simplă apăsare a unui buton și deschiderea unui robinet de gaz, ai la îndemână o sursă de caldură rapidă și ușor controlabilă. Aprinderea este rapidă, nefiind nevoie de brichete, cutii de chibrite, vreascuri și hârtii pentru a porni focul pe care să încingi cărbunii (după care va trebui să aștepți o vreme), indiferent de vremea de afară.

Pe lângă faptul că este foarte ușor de folosit, majoritatea grătarelor pe bază de gaz au arzătoare pe care le poți regla individual. Un mare plus dacă te gândești că poți găti în același timp un sos pentru friptura delicioasă dar și o garnitură, toate necesitând temperaturi diferite de gătire. Mai mult, majoritatea au spațiu suficient de pregătire a grătarulu dar și accesorii.

Cele mai bune grătare pe bază de gaz

Cel mai bun

Landmann 12736

 • Termometru integrat
 • Capac de protecție
 • Spațiu de depozitare
 • 3 arzătoare de 3.2kw
 • Se poate muta cu ușurință
Verifică prețul

Anotimpul cald se apropie și parcă nu este vară cu adevărat fără un gratar în curte, gradină sau terasă. Acest grill de grădină cu gaz este dotat cu 3 arzătoare și cu un spațiu de gătit spulimentar pe cele 2 laterale. Grillul poate să prepare până la 10 porții de alimente în mai puțin de 20 de minute, confirmând astfel utilitatea. Grătarul are un termometru în capac pentru control optim al temperaturii de gătire, iar protecția arzatoarelor este din aluminiu pentru o securitate sporită. Un alt mare avantaj îl reprezintă dulapUl cu 2 uși pentru depozitarea buteliei de gaz sau a ustensilelor.

Premium

Grătar mobil de grădină pe gaz Cattara Master Chef Flame Tamer

 • Fabricat din materiale rezistente
 • Greutate redusă
 • Simplu de instalat
 • Ușor de curățat
 • Depozitare rapidă
Verifică prețul

Pentru că știm cât de distractive sunt petrecerile în grădină și grătarele alături de prietenii cei mai apropiați, achiziționează acest grătar pe gaz mobil pentru grădina ta, și bucură-te de aceste mici plăceri ale vieții. Conține un raft pliabil și suprafața pentru gătit este suficient de generoasă pentru familia ta, dar și pentru cunoscuții invitați. Este foarte ușor de mutat și plimbat cu ajutorul roților. Curățarea sa se face ușor, cu o cârpă umedă, iar întreținerea este de asemenea facilă și simplificată de materialele folosite.

la buget

Grillchef

 • Putere 5 kW
 • 2 trepte de încălzire
 • Destinat unui număr de 8 persoane
 • Grătarul și suportul de grătar sunt cromate
 • Fereastră în capac
Verifică prețul

Când vorbim de grătarele pe gaz disponibile vom vedea că există o multitudine de opțiuni, însă acest aparat este perfect pentru o familie de 3-4 persoane. Grătarul pe gaz are un arzător reglabil pentru un control optim al temperaturii de gătit pentru a putea realiza diferite tipuri de preparate. Este dotat cu rafturi laterale pentru ca pregătirea grătarului să fie cât mai ușoară și roti pentru a fi transportat la fel de ușor. În plus este mult mai ușor de curățat neavând cenușă de aruncat dar e important și faptul că o butelie cu gaz ține mai mult decât un sac de cărbuni.

Grătar mobil de grădină pe gaz Cattara Party Point Flame Tamer

 • Practic și util;
 • Ușor de spălat și întreținut;
 • Zonă generoasă pentru gătit;
 • Ușor de mutat;
 • Rafturi pliabile.
Verifică prețul

Grătarul pe gaz de grădină Cattara Party Point Flame Tamer este foarte util pentru petrecerile din weekend alături de familie și prietenii apropiați. Un avantaj foarte mare este faptul că poate fi mutat cu ușurință cu ajutorul celor două roți. Capacul se rabatează, iar suprafața de gătit este extrem de generoasă. Puterea sa totală este de kW/oră. Grătarul este ușor de spălat și întreținut, putând fi șters cu o singură cârpă umedă. Direct deasupra arzătoarelor, există un profil metalic care împiedică scurgerea grasimilor între flăcări și aprinderea lor.

Gratar pe gaz Char-Broil Convective 210B, 2 arzatoare din inox, gratare din fonta

 • Compact
 • 2 arzătoare cu aprindere electronică individuală
 • Rafturi de lucru suplimentare, detașabile
 • Termometru montat în capac
 • Tavă de colectare a grăsimii
Verifică prețul

Grătarele din fontă sunt perfecte dacă vrei ca alimentele să aibă pe ele urmele specifice de frigere pe grătar, plus că sunt și ușor de curățat. Grillul include tava de colectare a grâsimii și aprinderea electronică. Grătarul este destinat unui număr de maxim 8 persoane, însă cele două trepte de încălzire îl fac foarte versatil și ușor de utilizat în gătirea a mai multor tipuri de mâncare. Atât grătarul cât și suportul de grătar sunt cromate și foarte bine realizate. Aparatul dispune de o fereastră în capac pentru vizualizarea alimentelor în timpul coacerii.

Grill Teesa BBQ 5000 Gaz 2 gratare Negru

 • Aprindere automată;
 • Practic și eficient;
 • Suprafață mare de gătit;
 • Arzătoare și mâner din inox;
 • Termometru pe capac.
Verifică prețul

Grill Tessa BBQ 5000 este opțiunea perfectă pentru a petrece serile în compania oamenilor dragi și a unor bucate alese. Grill-ul este dotat cu o putere de capacitate sporită, termometru pe capac și suprafață extinsă pentru gătit ce avantajează pregătirea produselor în timp util și reduce timpul și energia ta la bucătărie! Aprinderea automată îl face practic în utilizare, iar materialele de calitate din care este efectuat produsul, cum ar fi oțelul și inoxul, garantează durabilitatea și calitatea produsului.

Gratar pe gaz Campingaz seria 4 Classic LS Plus

 • Ideal pentru 16 persoane
 • Arzătoare cu reglaj independent
 • Posibilitate de montare rotisor
 • Sistem culinar modular
 • Sistem de demontare pentru curățare facilă
Verifică prețul

Acest grătar pe gaz are 4 arzătoare ce pot fi ajustate separat, ceea ce reprezintă un avantaj dacă vrei să gătești feluri de mâncare diferite, ce au nevoie de temperaturi diferite. În plus suprafața mare de gătire din fontă emailată asigură retenția căldurii și oferă suficient spațiu pentru a găti grupurilor mari. Un alt avantaj este sistemul modular pe care îl poți cumpăra separat, care te ajută să gătești mâncăruri specifice, foarte ușor. Curățarea grătarului este facilă datorită sistemului ce permite curățarea accesoriilor care se demontează, în mașina de spălat vase.

Întrebări despre grătarele pe bază de gaz

Cum se curăță aceste grătare?

La fel ca cele tradiționale. Lăsați arzătoarele să ardă la maxim pentru 15 minute, cu capacul închis, după care majoritatea resturilor vor arde și se vor transforma în cenușă. După aceea, grill-ul se poate scoate, iar cu o perie de sârmă, se va curăța în totalitate.

Aceste grătare funcționează și cu butelii?

Da, majoritatea grătarelor cu gaz, funcționează cu gaz lichefiat (propan/butan), cu butelii reîncărcabile de gaz de 11.5 KG. Unele modele pot folosi alte tipuri de butelii, de aceea, este important de citit manualul de folosință și respectate recomandările producătorului.

Grătarul poate fi mutat cu ușurință?

Având în vedere că grătarele pe bază de gaz sunt niște obiecte destul de voluminoase și poate puțin cam grele, în funcție de model, teoretic un grătar se poate muta destul de ușor, dacă acesta are roți ori un alt sistem care îi asigură o ușoară mobilitate.

Dacă îl țin în aer liber este rezistent la ploaie?

În funcție de model și preț, majoritatea grătarelor pe bază de gaz sunt rezistente la apă și intemperii, deoarece acestea sunt tratate cu o vopsea (si/sau lac) special anti coroziune. Însă, în timp, culoarea poate să fie afectată, ștergându-se sau apărând urme de coroziune.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Robot de Curățare Piscină
Cel mai bun robot pentru curățarea piscinei

Investește într-un robot pentru curățarea automată a fundului piscinei și te vei putea bucura de o apă curată toată vara fără vreun fel de efort din partea ta.

Cel Mai Bun Coteț pentru Găini Gata Construit
Cel mai bun coteț pentru găini gata construit

Ai nevoie de un coteț pentru păsări dar nu găsești meșteri pentru construcție? Cumpără un coteț gata construit pe care-l poți instala singur în câteva minute.

Cel Mai Bun Scaun de Grădinărit cu Roți
Cel mai bun scaun de grădinărit cu roți

Îți place grădinăritul și vrei să fii mai eficient/ă în activitățile de plantare, curățare? Un scaun de grădinărit te ajută să poți muta mai ușor uneltele necesare.

Castele Gonflabile pentru Copii - Modele Interesante
Castele gonflabile pentru copii de până în 10 ani

Surprinde-ți copilul cu cel mai cool loc de joacă din cartier: un castel gonflabil. Află ce modele interesante poți cumpăra din România.

Cea Mai Bună Căsuță de Joacă De Exterior Pentru Copii
Căsuțe de joacă de exterior pentru copii

Vrei să-ți surprinzi copilul cu un loc de joacă în grădină dar bugetul este o problemă? Află care sunt cele mai ieftine căsuțe de joacă de exterior pentru copii.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe