Cel Mai Bun Grătar pe Gaz de Terasă / Grădină

Grătare pe gaz cu reglarea temperaturii pentru profesioniști

Modificat la 23 iulie 2021
Articol evaluat de 106 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor

Spune adio cărbunilor și murdăriei. Alege un grătar pe bază de gaz.

Dacă ești un pasionat al grătarelor și în general al meselor cu prietenii, atunci cu siguranță te-ar ajuta un grătar pe bază de gaz. Este foarte ușor de folosit fiindcă se alimentează ușor la orice sursă de gaz însă principalul avantaj este acela că nu mai produce atâta murdărie ca unul clasic ce funcționează cu lemne și cărbuni. Cu o simplă apăsare a unui buton și deschiderea unui robinet de gaz, ai la îndemână o sursă de caldură rapidă și ușor controlabilă. Aprinderea este rapidă, nefiind nevoie de brichete, cutii de chibrite, vreascuri și hârtii pentru a porni focul pe care să încingi cărbunii (după care va trebui să aștepți o vreme), indiferent de vremea de afară.

Pe lângă faptul că este foarte ușor de folosit, majoritatea grătarelor pe bază de gaz au arzătoare pe care le poți regla individual. Un mare plus dacă te gândești că poți găti în același timp un sos pentru friptura delicioasă dar și o garnitură, toate necesitând temperaturi diferite de gătire. Mai mult, majoritatea au spațiu suficient de pregătire a grătarulu dar și accesorii.

Cele mai bune grătare pe bază de gaz

Cel mai bun

Landmann 12736

 • Termometru integrat
 • Capac de protecție
 • Spațiu de depozitare
 • 3 arzătoare de 3.2kw
 • Se poate muta cu ușurință
Verifică prețul

Anotimpul cald se apropie și parcă nu este vară cu adevărat fără un gratar în curte, gradină sau terasă. Acest grill de grădină cu gaz este dotat cu 3 arzătoare și cu un spațiu de gătit spulimentar pe cele 2 laterale. Grillul poate să prepare până la 10 porții de alimente în mai puțin de 20 de minute, confirmând astfel utilitatea. Grătarul are un termometru în capac pentru control optim al temperaturii de gătire, iar protecția arzatoarelor este din aluminiu pentru o securitate sporită. Un alt mare avantaj îl reprezintă dulapUl cu 2 uși pentru depozitarea buteliei de gaz sau a ustensilelor.

Premium

Hot & Hot grill combinat

 • Are 3 arzătoare din oțel inoxidabil cu un total de 8,5 kW
 • Are grătar Combi cu posibilitatea de ardere pe gaz și cărbune
 • Are cârlig pentru agățarea accesoriilor pentru grătar
 • Are spațiu de depozitare în interiorul grătarului pentru sticle
 • Funcționează cu butan sau propan
Verifică prețul

Sezonul de grătar poate începe oricând când ai alături grătarul combi Klarstein Hot & Hot. Acesta îți va oferi evenimente extraordinare BBQ în compania prietenilor, oferind mese maxime în aer liber, în grădină, pe balcon sau terasă. Cu zonele sale de grătar mari și ieșiri mari de căldură, prepararea alimentelor este o placere pură. Căldura puternică a celor trei arzătoarele din oțel inoxidabil, cu o putere totală de 8,5 kW asigură gătirea unei game largi de produse alimentare. Un sistem de deschidere a sticlelor încorporat îți oferă ocazia pentru o mică băutură răcoritoare în orice moment.

la buget

Grillchef

 • Putere 5 kW
 • 2 trepte de încălzire
 • Destinat unui număr de 8 persoane
 • Grătarul și suportul de grătar sunt cromate
 • Fereastră în capac
Verifică prețul

Când vorbim de grătarele pe gaz disponibile vom vedea că există o multitudine de opțiuni, însă acest aparat este perfect pentru o familie de 3-4 persoane. Grătarul pe gaz are un arzător reglabil pentru un control optim al temperaturii de gătit pentru a putea realiza diferite tipuri de preparate. Este dotat cu rafturi laterale pentru ca pregătirea grătarului să fie cât mai ușoară și roti pentru a fi transportat la fel de ușor. În plus este mult mai ușor de curățat neavând cenușă de aruncat dar e important și faptul că o butelie cu gaz ține mai mult decât un sac de cărbuni.

Gratar pe gaz Char-Broil Convective 210B, 2 arzatoare din inox, gratare din fonta

 • Compact
 • 2 arzătoare cu aprindere electronică individuală
 • Rafturi de lucru suplimentare, detașabile
 • Termometru montat în capac
 • Tavă de colectare a grăsimii
Verifică prețul

Grătarele din fontă sunt perfecte dacă vrei ca alimentele să aibă pe ele urmele specifice de frigere pe grătar, plus că sunt și ușor de curățat. Grillul include tava de colectare a grâsimii și aprinderea electronică. Grătarul este destinat unui număr de maxim 8 persoane, însă cele două trepte de încălzire îl fac foarte versatil și ușor de utilizat în gătirea a mai multor tipuri de mâncare. Atât grătarul cât și suportul de grătar sunt cromate și foarte bine realizate. Aparatul dispune de o fereastră în capac pentru vizualizarea alimentelor în timpul coacerii.

Tomahawk 3.1 S grătar pe gaz

 • Are 3 arzătoare, fiecare cu o putere de 3,6 kW
 • Are un arzător suplimentar wok cu o putere de 2,7 kW
 • Oferă o suprafață deosebit de mare de 60 x 45 cm pentru o varietate de alimente pe grătar
 • Înălțimea de lucru este de aproximativ 85 cm
 • Cadru robust, din oțel inoxidabil
Verifică prețul

Grătarul pe gaz de la Tomahawk este ideal pentru a face un grătar alaturi de cei dragi în week-end sau în zilele libere. Poate fi instalat pe terasă, la balcon sau chiar în grădină și este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate, dotat cu termometru integrat de gătit lent sau cuptor de copt pentru pizza. Are spațiu pentru depozitarea buteliei în interior, cu o capacitate de până la 11 kg și are inclus un furtun de gaz și reductor de presiune cu conceptul InstantReady, oferind siguranță maximă.

Gratar pe gaz Campingaz seria 4 Classic LS Plus

 • Ideal pentru 16 persoane
 • Arzătoare cu reglaj independent
 • Posibilitate de montare rotisor
 • Sistem culinar modular
 • Sistem de demontare pentru curățare facilă
Verifică prețul

Acest grătar pe gaz are 4 arzătoare ce pot fi ajustate separat, ceea ce reprezintă un avantaj dacă vrei să gătești feluri de mâncare diferite, ce au nevoie de temperaturi diferite. În plus suprafața mare de gătire din fontă emailată asigură retenția căldurii și oferă suficient spațiu pentru a găti grupurilor mari. Un alt avantaj este sistemul modular pe care îl poți cumpăra separat, care te ajută să gătești mâncăruri specifice, foarte ușor. Curățarea grătarului este facilă datorită sistemului ce permite curățarea accesoriilor care se demontează, în mașina de spălat vase.

Întrebări despre grătarele pe bază de gaz

Cum se curăță aceste grătare?

La fel ca cele tradiționale. Lăsați arzătoarele să ardă la maxim pentru 15 minute, cu capacul închis, după care majoritatea resturilor vor arde și se vor transforma în cenușă. După aceea, grill-ul se poate scoate, iar cu o perie de sârmă, se va curăța în totalitate.

Aceste grătare funcționează și cu butelii?

Da, majoritatea grătarelor cu gaz, funcționează cu gaz lichefiat (propan/butan), cu butelii reîncărcabile de gaz de 11.5 KG. Unele modele pot folosi alte tipuri de butelii, de aceea, este important de citit manualul de folosință și respectate recomandările producătorului.

Grătarul poate fi mutat cu ușurință?

Având în vedere că grătarele pe bază de gaz sunt niște obiecte destul de voluminoase și poate puțin cam grele, în funcție de model, teoretic un grătar se poate muta destul de ușor, dacă acesta are roți ori un alt sistem care îi asigură o ușoară mobilitate.

Dacă îl țin în aer liber este rezistent la ploaie?

În funcție de model și preț, majoritatea grătarelor pe bază de gaz sunt rezistente la apă și intemperii, deoarece acestea sunt tratate cu o vopsea (si/sau lac) special anti coroziune. Însă, în timp, culoarea poate să fie afectată, ștergându-se sau apărând urme de coroziune.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Pompă De Butoi
Cea mai bună pompă de butoi

Vrei să poți folosi apa de ploaie culeasă în butoi pentru a uda grădina sau florile din curte? Cumpără-ți o pompă de butoi cu ajutorul căreia poți scoate apa din butoi fără efort.

Cel Mai Bun Generator de Curent pentru Uz Casnic
Generatoare de curent electric pentru vile și gospodării

Vrei să fii sigur că nu vei mai rămâne fără curent în timpul furtunilor sau a perioadelor când rețeaua e supra încărcată? Cu tehnologia de astăzi îți poți permite și tu un generator bun și de calitate.

Cel Mai Bun Aspirator de Frunze pentru Uz Casnic
Aspiratoare puternice de frunze pentru uz casnic

A venit toamna și vrei să scapi de frunzele căzute peste gazon? Alege un aspirator sau o suflantă puternică și poți curăța grădina fără prea mare efort și deranj.

Cea Mai Bună Lampă de Terasă Antițânțari
Cea mai bună lampă de terasă antițânțari

Vrei să-ți petreci serile de vară pe terasă fără să fii deranjat de țânțari și de mirosurile specifice substanțelor anti-țânțari? Alege o lampă de terasă împotriva țânțarilor.

Cel Mai Bun Tambur de Furtun Grădină cu Cadru și Roți (Tip Cărucior)
Cel mai bun tambur pentru furtun de grădină cu cadru metalic și roți

Cauți o variantă practică de a rula furtunul din grădină și în același timp să-l poți muta de colo colo cu ușurință? Descoperă tamburul de furtun de tip cărucior.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe