De ce să alegi lămpile catalitice pentru parfumarea și purificarea aerului?

Lampa catalitică își începe începutul până la începutul anilor 1890, când un farmacist a creat sistemul unic de dezinfectare a aerului din spitale. Modelele originale au fost confecționate din cristal sau sticlă și au funcționat cu aceeași metodă de purificare folosită astăzi: difuzia prin arderea catalitică. Arzătorul catalitic captează și distruge moleculele care transportă mirosurile. Amestecul de aer și mișcarea de la convecție asigură distrugerea mirosurilor și cel puțîn 67% din bacterii sunt ucise într-un volum mare de aer. Lămpile catalitice purifică de fapt aerul înainte de a-l parfuma.

În timp ce odorizantele și spray-urile de cameră nu pot masca decât un miros, lămpile catalitice purifică, curăță și parfumează activ aerul într-o zonă largă, iar parfumul plăcut persistă două ore după stingerea lămpii. Mirosurile obișnuite în casă produse de gătit, animale de companie, tutun și exerciții fizice pot fi expulzate în siguranță și eficient prin lămpi catalitice. Alte avantaje a acestor lămpi este faptul că pot fi lașate nesupravegheate, iar durata de viață lor de viață poate ajunge și la 2 ani.

Modele interesante de lămpi catalitice

1. Berger Artichaut Ambre PREMIUM

Lampa este creată in stilul Art-Deco, fiind un omagiu adus modelului creat de Lalique în 1920. Astfel, se potrivește în orice încăpere, ca obiect decorativ, dispozitiv de curățare a aerului și sursă de parfumare. Este simplu de utilizat și poate fi plasată în camera copiilor și în prezența animalelor, dar va trebui să o plasezi într-un loc sigur, unde nu au acces. Recomandările de utilizare sunt simplu de urmat, va trebui să schimbi fitilul arzător după aproximativ 1 an (200 de aprinderi). De asemenea, este recomandat să utilizezi doar parfumuri originale Berger, întrucât alte branduri pot deteriora fitilul arzător.

Video Berger Artichaut Ambre

2. Egyptian Sunset BEST CHOICE

Cel mai frumos lucru când ajungi acasă după o zi lungă la birou este parfumul căminului tău pe care îl simți atunci când deschizi ușa. Lampa catalitică Ashleigh & Burwood London Egyptian Sunset este decorațiunea perfectă pentru locuințe, birouri, hoteluri sau centre de wellness. Secretul lămpii catalitice se bazează pe principiul reacției catalitice, adică ardere fără flacără. Toate aceste arome generează sentimente și ne fac să ne simțim că aparținem locului. Lampa este destinată atât odorizării spațiului, cât și curățării și dezinfectării aerului în spații închise.

Video Egyptian Sunset

3. Ashleigh Burwood LA BUGET

Lampa catalitică este un mix perfect între funcționalitate și estetică, la un preț atractiv. Achiziționând acest model te vei bucura de un aer curat, purificat, dar și de un miros plăcut pe parcursul întregii zile. Are un design deosebit, care funcționează cu orice tip de decor. O poți utiliza acasă ori la birou, la fel cum poate fi amplasată în orice spațiu tip recepție - salon de SPA, recepție unități de cazare, parfumând întreaga încăpere. Grație modalității sănătoase de dezinfectare a aerului, poate fi lăsată să acționeze în preajma animalelor de companie și a copiilor, având grijă să restricționezi accesul acestora la ea. Se utilizează facil, fiind nevoie de utilizarea unui parfum potrivit, pe care trebuie să îl achiziționezi constant din magazinele de specialitate.

4. Ashleigh Burwood London London Sangria

Spre deosebire de alte dispozitive de curățare și/sau parfumare a aerului, lampa catalitică depășește funcționalitatea, fiind creată într-o estetică aparte. O poți amplasa oriunde dorești sau este nevoie să fie eliminate mirosurile diverse: fum de țigară, animale de companie, aburii de la mâncare. Designul și culoarea acestui model sunt perfecte pentru decorul livingului, dormitorului, camerei copilului, însă lampa va adăuga o notă aparte și spațiilor de birouri, recepțiilor de hotel, centre SPA. Vei învăța să o utilizezi rapid, așa că nu va fi nevoie decât să te ocupi de achiziționarea rezervelor de parfum compatibile cu lampa.

5. Lampa catalitica Berger Zeline Verte

Doua nuanțe naturale și delicate se combină pentru a evidenția formele armonioase a corpului de sticlă, alături de montura de metal. Un design creeat de David Boulangé, această lampă catalitică delicată adaugă un aspect modern interiorului casei dumneavoastră. Produsul conține lampa, fitil, capacul și pâlnia, parfumul însă trebuie achiziționat separat, în funcție de nevoile și preferințele utilizatorului. Dacă parfumul pe care îl emană lampa vi se pare prea concentrat îl puteți dilua cu soluție neutră până când obtinteti concentrația dorită.

6. Ashleigh Burwood London Dark Side Of The Moon

Designul aparte o plasează în rândul lămpilor catalitice versatile, ce pot fi integrate în spații diverse - locuințe, birou, centre SPA & Wellness. Este concepută pentru curățarea și dezinfectarea aerului, pulverizând totodată un parfum delicat. Se utilizează facil, fiind ușor de respectat recomandările de utilizare. Nu este nevoie decât de urmarea pașilor menționați în instrucțiuni și să te asiguri că ai constat rezervele de parfum potrivit. Unul dintre avantajele acestui tip de lampă este faptul că poate fi lăsată să acționeze fără supraveghere, așa că poate fi amplasată inclusiv în camera copiilor sau în prezența animalelor de companie, cu condiția de a o amplasa unde aceștia nu au acces.

7. Ashleigh Burwood London Little Treasure

Lampa catalitică Ashleigh & Burwood London Little Treasure este decorațiunea perfectă în locuințe, birouri, hoteluri și centre de wellness. Secretul lămpii catalitice se bazează pe principiul reacției catalitice - ardere fără flacără. Lampa este destinată atât odorizării spațiului, cât și curățării și dezinfectării aerului în spații închise. Acest set cadou conține alaturi de lampa catalitică și o rezervă de parfum cu tentă ușor picantă, alcătuită din tonuri pământii, nucșoară, portocală, miere, cihlimbar, agar și lemn de santal,

8. Ashleigh Burwood London Moonlight Dream

Lampa catalitică Ashleigh & Burwood London Moonlight Dream este decorațiunea perfectă în locuințe, birouri, hoteluri și centre de wellness. Secretul lămpii catalitice se bazează pe principiul reacției catalitice - ardere fără flacără. Lampa este destinată atât odorizării spațiului, cât și curățării și dezinfectării aerului în spații închise. Acest produs parfumează toată suprafața camerei și poate fi lăsată nesupravegheată fară probleme. În pachet nu este inclusă rezerva pentru lampa catalitică, deci puteți utiliza mereu alta esență de parfum.


Întrebări frecvente despre lămpile catalitice

Ce este o lampă catalitică?

O lampă catalitică reprezintă soluția ideală de parfumare și igienizare a locuinței. Dacă odorizantele de cameră pot da un parfum puternic doar pe o anumită arie, lampa catalitică parfumează omogen întreaga locuință. A fost creată în primă fază pentru spitale.

Îmbunătățeste calitatea vieții o lampă catalitică?

O lampă catalitică are rolul de a îmbunătății calitatea aerului, reușind să îl împrospăteze dar și să-l curețe de impurități. Astfel, se poate face aroma terapie, creând un spațiu de relaxare. Se poate scăpa și de mirosurile neplăcute sau aerul închis.

Ai nevoie de rezerve lichide pentru a folosi o lampă catalitică?

Da, o lampă catalitică funcționează cu rezerve speciale. Acestea constau într-un mix de uleiuri aromatice ori alte substanțe în formă lichidă care vor emana un miros plăcut și reconfortant. În general, rezervele se găsesc foarte ușor, fiind accesibile ca preț.

Poți lăsa nesupravegheată o lampă catalitică pe perioada funcționării?

Este bine de supravegheat în primă fază, când fitilul arde timp de 1-2 minute. După aceea, fitilul se stinge iar lampa va emana aromă singură. Poate fi lăsată nesupravegheată după aceea, însă pentru a se opri, trebuie pus capacul pentru a opri emanarea odorizantului.

Cât de scumpă poate fi o lampă catalitică?

Lămpile catalitice au un preț relevant, nu foarte mare, pentru ceea ce oferă: curățarea aerului și parfumarea încăperilor. Dublul efect de care te vei bucura merită investiția inițială, după care nu va mai fi nevoie decât de achiziționarea consumabilelor pentru ea: parfumuri speciale pentru lampa catalitică. Este recomandat totuși să cauți ofertele promoționale și să cumperi un pachet la preț atractiv (lampă + parfum).


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe