Cel Mai Bun Mop cu Aburi. Ghid / Păreri

Mopuri electrice cu aburi (folosire fără detergent)

Modificat la 27 aprilie 2022
Articol evaluat de 98 ori:
Pagină realizată de:
Ilinca Matei
Ilinca Matei
Victor Cojocariu
Victor Cojocariu

Cum te poate ajuta un mop electric cu aburi acasă?

Aparatele de curățat cu abur, denumite clasic ”mop cu abur” sunt perfecte pentru o curățare perfectă, rapidă și mobilă, în orice cameră, datorită acumulatorului propriu (există modele fără acumulator care se pot folosi doar conectate la o sursă de curent). Aceste produse sunt ușor de depozitat, au o greutate mică, în general 1-3 KG, au un cap subțire și flexibil care poate intra în spații restrânse, precum mobilă suspendată și se pot folosi și pentru covoare, cu peria și accesoriile dedicate. Tipul de suprafețe pe care se poate folosi este foarte mare, practic, neexistând suprafață necurățabilă pentru acest gen de produs.

Avantajele unui mop cu abur constau în faptul că se elimină până la 99% din germenii și bacteriile de pe suprafețele folosite, totul natural, prin abur, fără a se folosi detergenți ori alte substanțe chimice pentru curățare. Aparatul, în general, trebuie lăsat să se încălzească mai întâi, în jur de 30-60 secunde, după aceea, este gata de folosit. Curățenia este mult mai ușoară și sănătoasă, cu un mop electric cu abur, la tine acasă!

Mopurile cu aburi cele mai populare

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Rowenta Clean

 • Spală și aspiră podeaua dintr-o singură mișcare
 • Sistem inovativ
 • Adaptat pentru orice fel de podea dură
 • Tehnologie ciclonică avansată
 • Abur perfect adaptat în funcție de tipul podelei
Verifică prețul

Acest produs spală și aspiră podeaua dintr-o singură mișcare! Este combinația ideală dintre un aspirator vertical de înaltă eficiență și un mop cu abur. Datorită aburului se îndepărtează până la 99% dintre microbi și bacterii. Fluxul de abur poate fi adaptat în funcție de tipul de podea (gresie, parchet, covoare, linoleum etc), acest produs fiind utilizabil fără detergenți sau alte substanțe chimice. Recipientul de apă de 0.7L permite o utilizare continuă de până la 40 minute pentru o suprafață de 100 m2.

Premium

* Prezentare video mai jos

Karcher SC4 EasyFix

 • Suport de stocare cablu integrat
 • Duză de podea EasyFix
 • Intensitatea aburului poate fi reglată în funcție de suprafață și murdărie
 • Curăță fără chimicale
 • Rezervor de apă detașabil
Verifică prețul

Aparat de curățat cu abur, Karcher, seria profesională de tip rezidențial. Este indicat pentru parchet, faianță, gresie, covoare etc. Alimentarea se face la rețeaua electrică, puterea este de 2000 W, are 2 trepte de putere, timpul de încălzire este de doar 4 minute. Produsul are rezervor de apă detașabil pentru reumplere continuă + sistem de îndepărtare a lavetei fără a intra în contact cu aceasta. Are contact complet cu podeaua, indiferent de înălțimea utilizatorului, datorită racordului flexibil al duzei.

la buget

Leifheit 11913

 • Îndepărtează până la 99,99% din bacterii și germeni
 • Timp de încălzire extrem de rapid
 • Reglarea continuă a aburului
 • Rezervor XL
 • Mâner pliabil
Verifică prețul

Mopul cu abur Leifheit are o putere de 1200W, este pliabil, se încălzește extrem de rapid și se folosește foarte ușor! Îndepărtează până la 99% dintre bacterii și germeni prin aburul fierbinte pe care îl produce. Este echipat cu 6 duze pentru o distribuție uniformă a aburului. Rezervorul mare de apă permite o utilizare continuă de până la 40 minute, filtrul de apă se poate înlocui, cablul de curent este lung pentru o acoperire extinsă și flexibilă, iar laveta din microfibră poate fi spălată la mașina de spălat.

Aparat de curatat cu abur Hoover CAN1700R011, 1700 W, recipient 0.7l, Oprire automata, tija detasabila, adaptor covor, laveta lavabila, Gri/Galben

 • Dimensiuni reduse
 • Adaptibilitate în funcție de suprafață
 • Ușor de curățat
 • Ușor de mutat
 • Se încălzește rapid
Verifică prețul

Noul aparat de curățat cu abur are o putere de 1700W, recipientul pentru apă are o capacitate de 0.7 L, poate să fie folosit doar în 30 secunde (până se încălzește), este compact, ușor și foarte simplu de folosit. Datorită aburului folosit, se elimină până la 99% dintre microbii și bacteriile prezente pe suprafețele curățate, totul natural, fără chimicale ori detergenți. Acest produs vine cu 1x Cap de mop + 1x Perie covor și are o gamă extinsă de folosință, fiind utilizat pe aproape orice tip de suprafață!

Mop cu abur ROWENTA Steam Power RY6555WH, 1200W, 0.6L, filtru anticalcar, 3 setari de reglaj al aburului, Negru/Albastru

 • Ușor de depozitat
 • Igienizare completă
 • Greutate redusă
 • Confort la utilizare
 • Adaptibilitate în funcție de suprafață
Verifică prețul

Mop cu abur de 1200W, fitru anticalcar, 3 setări de reglaj al aburului și lavetă eficientă din microfibră pentru rezultate de curățare perfecte fără urme sau pete! Fără substanțe chimice sau detergenți, elimini până la 99% dintre bacteriile de pe aproape orice tip de suprafață. Aparatul este gata de folosire în doar 30 de secunde, are sistem de îndepărtare a rezervei de mop fără mâini, iar greutatea redusă și mânerul ergonomic cu orificiu fac din acest produs noul tău ajutor de nădejde cu care poți curăța toată casa!

Aparat de curatat pardoseli Karcher FC 5, 2in1 aspirare si spalare, 400 ml, pana la 60 mc, Galben

 • Două rezervoare de apă
 • Sistem de curățare 2 în 1 – aspirare și spălare
 • Stație de curățare și depozitare
 • Role microfibre
 • Pahar de măsură
Verifică prețul

Karcher FC 5 este un aparat de curățat pardoseli, 2 în 1, aspirare și spălare! Este indicat pentru uz rezidențial și se poate folosi pe diverse tipuri de pardoseli: parchet, linoleum etc. Aparatul dispune de două rezervoare de apă, conectarea se face la rețeaua electrică, iar lungimea cablului este de 7 m. Cu un rezervor de apă se poate curăța până la 60 mc cu doar 0,6 L! Este ușor de manevrat, curăță foarte bine chiar și în colțuri și pe laterale și, în plus, nu ocupă mult spațiu de depozitare!

Aparat de curatat cu aburi 2 in 1 Concept CP2000, 1500 W, 0.4 l, Rezervor detergent 150 ml, Alb/Albastru

 • Curăță perfect fără efort
 • Dizolvă grăsimea, calcarul, petele arse
 • Curăță fără substanțe chimice
 • Formă ergonomică
 • Ecologic
Verifică prețul

Aparat de curățat cu aburi 2 în 1 care poate dizolva grăsimea, calcarul, petele arse și orice alte tipuri de murdărie greu de îndepărtat. Bucurați-va de confortul curățării cu abur, fără substanțe chimice, care elimină până la 99% dintre microbi și germeni! Forma ergonomică, puterea de 1500W, presiunea de 3 bari, capacitatea de 400ml a recipientului pentru apă, cablul de alimentare de 5 m și cele 9 accesorii diferite fac din acest produs ajutorul tău împotriva oricăror pete sau tipuri de murdărie!

Întrebări despre mopurile electrice cu aburi

Mopurile cu aburi au și funcție de aspirare?

Da, unele mopuri electrice cu abur au dublu rol, de curățitor cu abur dar și de aspirator vertical clasic (curățare prin abur + aspirare). În general, aceste produse fac parte din gama de produse de top de curățenie, fiind indicate pentru suprafețe multiple.

Ce autonomie are un mop electric cu aburi?

Autonomia unui mop electric cu aburi este diferită în funcție de capacitatea rezervorului de apă, dar și de existența posibilității de a controla jetul de abur. Poate varia de la 10 la 45 de minute până când va fi nevoie să umpli rezervorul din nou.

Ce suprafață pot curăța cu o singură umplere a rezervorului?

Suprafața pe care o poți curăță cu un mop electric cu aburi depinde atât de capacitatea rezervorului, cât și de cantitatea de abur pe care o folosește mopul. În cazul unui rezervor mai mare și a unui comutator pentru puterea aburului, suprafața crește.

Rămâne umed dupa folosirea mopului cu aburi?

Deși mopul electric cu aburi presupune o curățare uscată și acesta lasă o foarte mică cantitate de apă în urma sa, care se evaporă rapid. Comparativ, folosirea unui mop clasic presupune o perioadă mai mare de uscare din cauza trecerilor pe suprafețe.

Pe ce suprafețe funcționează un mop cu aburi?

Avatanjul mopului electric cu aburi este că pe lângă suprafețele clasice pe care și predecesorul sau, mopul clasic, le poate folosi, precum gresie, faianță, parchet, marmură granit, linoleum etc., acesta poate curața și tapițeria mașinii, fotolii sau alte suprafețe ce rezistă la temperaturi ridicate.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Aspirator Antibacterian
Cel mai bun aspirator antibacterian

Majoritatea aspiratoarelor doar împraștie praful prin casă. Însă nu și cele antibacteriene cu filtre speciale care opresc majoritatea bacteriilor dăunătoare unui copil mic de exemplu.

Cel Mai Bun Aparat de Curățat cu Abur
Cel mai bun aparat de curățat cu abur

Aburul de temperaturi înalte are rolul de a dezinfecta suprafețele. Ai grijă de sănătatea ta și a copiilor cu ajutorul unui aparat de curățat cu abur.

Review Aspirator Robot Symbo LASERBOT 650 WiFi
Review aspirator robot Symbo LASERBOT 650 WiFi

Probabil cel mai silențios aspirator robot de pe piață. Funcție de Mop cu recipient de apă, filtru HEPA inclus și o aplicație smart de telefon.

Cel Mai Bun Aspirator Robot De Apartament
Cel mai bun aspirator robot pentru apartament

Cu aspiratorul robot, poți sta relaxat în canapea în timp ce-și face treaba. Indiferent că ai covor, mochetă sau parchet, robotul aspirator face față cu brio la orice suprafață.

Cel Mai Bun Aspirator cu Filtrare prin Apă
Cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă

Cauți un aspirator care garantat nu-ți umple casa pe praf? Echipate cu filtre HEPA și cu rezervor de apă, aceste aspiratoare filtrează 100% aerul eliminat de praf și alte impurități.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe